Nuså, bloggen är skapad och nu ska det fixas lite men allt kommer lite i efterhand då vi behöver nya fräscha bilder!
Men här är bloggen: Nouw.com/mgsponnyproffs !!!!

//Julia och Sofie

Likes

Comments

... Ta en paus!

Ja, vi har faktiskt beslutat att ta en paus från denna bloggen. Den kommer inte raderas eller så! Men vi har bestämt oss att gå vidare.. Vi är sju stycken i stallet som skaffa en blogg, vi två och Tova, Linnea, Anja, Lina och Emma. Vi har redan en instagram @mgs_ponnyproffs och vi har haft ett spännande möte idag med MyOne och detta kommer vi leda vidare till att bli större. Vårt mål är att bli igenkända på tävling och så!

Vi kommer satsa rejält på denna bloggen och inläggen kommer vara så myclet bättre och bilderna kommer vara finare, hela bloggen kommer helt enkelt vara väldigt bra! Så, så fort vi har fixat allt släppt vi adressen på denna bloggen!

Vi hoppas verkligen ni vill fortsätta följa oss!!!

//Julia och Sofie

Likes

Comments

Idag gick jag upp tidigare för att åka till stallet. Det blir trim i solskenet i paddocken, hur härligt är inte det? Jag tycker det är helt underbart. Jag blir så glad när det är sol och det är vår i luften.

Jag ska rida lite lösgörande och eventuellt ha lite studs och bommar, vi får se. Ska rida med Emma och Linnea så det blir mysigt. Alla sysslor ska även fixas!

Efteråt så är vi ett gäng från stallet som ska ner till stan för att äta och kolla lite saker till nästa veckas Ungdomsgala, vi ska även in till MyOne för en sak. Ska bli jätteroligt och mysigt att umgås på ett sätt som vi inte brukar göra eftersom vi alltid är i stallet, men idag blir det en kombo med stall och stan, jätteroligt!

//Julia

Liten fråga till er: har no några tips mot halstäcken som skaver av manen, liksom hur man får manen tillbaka, Hahah. Hans man är helt förskräcklig!😂

Likes

Comments

Igår stod Emma-träning på schemat. I och med att Jacob-träningen blev inställd fick vi chansen att träna för Emma istället, det ska vi även göra om 2 veckor igen vilket jag är väldigt taggad inför.

Vi tränade på lite olika saker men huvudfokusen låg på att hästarna skulle ha fokus och lyssna på oss. Micky var väldigt pigg så det var en riktigt bra träning för oss. Vi började framridning på en volt runt Emma. I alla gångarter. Det var lite skänkelvikningar och tempoväxlingar. Sedan framhoppning på små hinder, lite studs, lite bockar och lite räcke. Sedan hoppade vi även en oxar med 3 galoppbommar innan. Det var riktigt bra övningar. Vi skulle göra halt efter hindrerna för att hästarna skulle lyssna också. Micky blev lugnare och lugnare och det gick jättebra när han blev fokuserad på mig. Vi satte öven fast marginalen i nosgrimman så han inte kunde dra upp huvudet och springa, för då fick jag inte riktigt kontroll på honom.

Vi byggde på övningarna lite eftersom och fortsatte grå halt efter hindrerna. Vi hoppade bana i slutet, ca 90-1m sa Emma att det var, kändes dock lägre.. Men höjden spelar inte så stor roll. Micky var superfin! Han hoppade lugn och lyssnade jättebra på mig. Emma tyckte den rundan var jättebra, den var sansad och han hoppade upp sig väldigt bra.

Så nu efter en jättebra träning för henne är jag jättetaggad inför nästa!!!

Julia

​Inte fåra igår ;)

Likes

Comments

I måndags lösgjordes Maggy, i tisdags longerades hon och igår var det hoppträning för Emma.

Jacob ställde in sin träning i måndags och Emma hade lediga platser på sin träning igår så jag passade på att vara med. Jag ville hoppa innan tävlingen på söndag så det passade bra med Emma-träning.

Vi hade ett räcke med vattenmatta på ena diagonalen och ett räcke med sockerbitar under på andra diagonalen. På ena långsidan hade vi tre galoppbommar fram till en oxer och på andra långsidan hade vi en sockerbit och 16m till en kryssoxer. Vi hade även studs på halvt igenom på ena sidan manegen och en liten sockerbit på halvt igenom på andra sidan manegen.

Vi red fram en stund självständigt och sen flyttade vi hästarna undan innerskänkeln på öppna delen av volten och gjorde tempoväxlingar på slutna delen, i trav och galopp. I skritten flyttade vi 2m inåt och 2m utåt hela tiden för att flexa sidorna på hästarna.

Efteråt började vi med ett par övningar. Vi hade mycket fokus på övergångar och lydnad, vilket det ofta är på Emma-träningarna. Maggy fattade inte varför hon skulle sakta av när vi gjorde övningarna så det var lite svårt för oss men hon tog förhållningarna i galoppen riktigt bra.

Från sockerbiten till kryssoxern var det 16m men vi skulle gå på 5 korta språng. Första gången höll jag ihop Maggy mycket och gick på 6 men de andra gångerna flöt vi på mer och fick in 5 fina galoppsprång.

När vi hoppade sista banan tyckte Emma att jag red perfekt. Halvhalten mot kryssoxern blev aningen sen men hon tog den så bra att jag hann bli klar i handen och fick ett superbra språng ändå. Hon tyckte inte att jag behövde ta om något efter banan då det var så bra! Det är alltid lika kul att höra det. Hon sa att Maggy hoppade superfint och att hon la till med jättestora språng över hindrena när vi hade bra rytm och flyt.

Det var en väldigt givande träning och jag tyckte att det gick jättebra. Jag är så nöjd med Maggy och tycker att hon är jätteduktig. Nästa Emma-träning för mig blir vecka 10 (då Jacob inte kunde vecka 9, förhoppningsvis kommer han v. 11 igen). Så det ska bli kul! Idag blir det träning för Michaela igen så får Maggy komma ut i skogen imorgon.

Sofie

En söt pålle på hoppträningen hos Sven.

Likes

Comments

Måndag:
Skola
Maggy - Lösgörande

Tisdag:
Skola
Maggy - longering

Onsdag:
Skola - tyskapresentation
Maggy - Emma-träning

Torsdag:
Skola - svenska insändare
Maggy - ut

Fredag:
Skola - engelska terminsprov + svenska insändare
Maggy - Dressyr

Lördag:
Till stan med Ponnyproffs-gänget
Maggy - Trim
Tävlingsfix

Söndag:
Tävling i Alingsås, LB och LA

Sofie

Likes

Comments

Det här inlägget skulle publicerats i söndags.

Idag körde mamma och pappa mig till stallet så fixade vi med transporten först. Sen gjorde jag klart sysslorna och red ut runt Sporred med Maggy. Jag plockade undan lite i manegen också och så satte jag och Linnea upp ett par skyltar i sadelkammaren och på boxarna.

Maggy var väldigt pigg runt Sporred idag och var nog mer i luften än på marken. Galoppen var väldigt bra för hoppningen tyckte jag, haha. På bakbenen, ihopsamlad, mycket energi osv!

När jag kom hem skrev jag mitt tal till svenskan som ska presenteras på måndags eller torsdag. Jag är inte helt förberedd så hoppas att det blir torsdag för min del, haha.. Jag städade även mitt rum och rensade min garderob! Känns bra att ha allt fint och i ordning i rummet nu.

Imorgon ska jag först till tandläkarna och har anmäld frånvaro mellan 8-10. Jag hoppas att det tar extralång tid så att jag missar svenskan också.. Efter skolan ska Maggy lösgöras då Jacob ställde in träningen, igen.. Jag var så taggad på Jacob-träning men det får bli en annan gång då.

Sofie

Likes

Comments

Micky trimmades igår i ridhuset. Han var stressig i början och försökte springa ifrån arbetet men han släppte efter sedan. Jag tänkte på det AK sa på träningen, att ställa honom inåt och bara använda innerhjälperna så han blir lite mjuk i innersidan. Han släppte jättebra sen och blev väldigt fin! Duktig ponny.

Idag logerades han i paddocken i det härliga vårvädret. Han sprang på fint men blev lite pigg och lyssnade inte hela tiden, haha. Maggi var också där samtidigt så han tyckte nog det var lite extra roligt! Det är verkligen härligt att vara i stallet när våren börjar komma, sol hela dagen och inte ens kallt. Otroligt härligt!


Imon står träning för Emma Emanuelsson på schemat. Jacob-träningen igår blev inställd och träningen idag för Michaela med då hon är sjuk. Det var länge sedan jag tränade för Emma så det ska bli jätteroligt och jag är väldigt taggad då Micky har utvecklats så mycket sedan sist.


Julia

Likes

Comments

Igår hopptränade jag, Julia och Lina för Uffe. Jag ville jättegärna hoppa bana men det blev övningar på lägre höjd istället.

Vi hoppade på volt över en sockerbit och en serie med 3 språng mellan varje hinder i uppvärmningen. Maggy fick väldigt bråttom men när jag rätade upp mig ordentligt blev hon lugn och fin.

Sedan gjorde vi några trixiga övningar med hinder som stod snett på medellinjen. Först på en båge med 2 språng mellan och sen rakt med 1 längre språng mellan och sen svänga snävt efteråt.

Nyttiga övningar där man verkligen behövde rida hela tiden. Om man inte red så märkte man direkt att det blev fel vilket var bra! Då vet man hur stor effekt det blir när man inte rider ordentligt. När jag gjorde rätt så gjorde Maggy det jättebra!

Sedan hoppade vi ett lägre hinder och sedan ett antal galoppsprång fram till ett högre hinder med muren under. Jag gick på både 7 och 8 språng mellan beroende på hur jag skar bågen.

Vi höjde lite i taget och Maggy hoppade jättebra varenda gång. När det blev 130 så tyckte jag att distansen blev fel och då släppte jag henne galoppsprånget innan. Det blev lite knasigt men hon var duktig och hoppade ändå. Jag tog om det igen och då höll jag kontakten hela vägen vilket gav en mycket bättre språngkurva.

Sedan höjde Uffe upp till 135-140 (hinderstöden var skeva så det var inte exakta mått) och det hoppade Maggy också jättebra! Vilken stjärna hon är. Uffe tyckte att hon fick en fin språngkurva och att jag red jättebra.

Jag var besviken över att vi inte hoppade bana men det var bra övningar det med. Maggy var i alla fall pigg och glad och gjorde utlopp av sin energi på rätt sätt. Jag är väldigt nöjd med henne! Imorgon taggar vi inför Jacob-träning igen!!

Sofie

Likes

Comments

Fredagen startades på Lindome Gym och Hälsa med ryttarkontroll. Vi gjorde konditionstest och andra övningar för att se vad våra styrkor/svagheter var. Väldigt nyttigt och jag kommer även vara med på uppföljningen av detta! Det är väldigt bra träning för att bli en bättre ryttare.

Sedan åkte vi till stallet och jag hade gott om tid innan träningen. Maggy var väldigt fin på fredagens träning. Aningens tjafsig i munnen och tog bettet ibland men annars var hon stadig och fin. Hon gav en väldigt fin känsla att rida.

Vi ökade och minskade volten, vilket är en perfekt övning för Maggy då hon kommer loss i sidorna ordentligt, samlade traven, red mycket på volter och flyttade undan skänkeln. Hela tiden strävade vi efter att bibehålla samma mjuka form och tempo.

Maggy hade svårt för att vara kvar i formen när vi samlade traven men det blev lite bättre efter en stund. Formen i skänkelvikningarna var väldigt bra efter att vi hade jobbat med det en stund och hon var även väldigt fin när vi ökade och minskade volten. Anna-Karin tyckte att hon var fin och att det syntes skillnad på henne sen senaste träningen.

Jag ska fortsätta jobba med att bibehålla samma mjuka form i skänkelvikningarna och även formen i högergaloppen på rakt spår. Jag tycker att Anna-Karin är en jättebra tränare och jag vill jättegärna fortsätta att träna för henne!

Sofie

Likes

Comments