Galet... Det är snart ett år sedan jag var till skogs på häst! Det var på Dudde, hans sista skogsritt efter att vi fått hans tråkiga besked 😞! Dudde älskade skogen och jag ville att han skulle få komma dit en sista gång ❤️

Idag var jag tillbaka med Noblesse 🐴❤️, i sällskap med Söstra och Lala.

Jag är glad för att jag/vi gjorde ett uppehåll med hästarna! Känner idag att det har fått mig stt uppskatta de så mycket mer! Livet, friheten, andningshål och lycka som dessa djur ger en! Två blir en - man kämpar, gläds och gör det tillsammans 🌹!

Våren har visat sig från sin bästa sida! Sol och värme! På kvällen blev det strandhäng med bästa Ponnymammefamiljen! Picknick med ostbricka, sallad, bubbel, vin och 80-talsmusik 😍! Jag älskar Ystad, närheten till havet och nyfunna vänner 😘👌🏻!!

Likes

Comments

Nu fixar vi och fejar....Mattias ritar tävlingsskåp (som han har gjort i ett antal år 😉)... men nu ska det bli äntligen bli klart! Boxgardinen är beställd, i Fannys egenvalda färger. Loggan ska på - Hallå, vi ska på meeting 😊Likes

CommentsFinns inte ord för detta ekipage!! Bara sitt ner och njut....det är 5 veckor sedan de hopptränade sist...Noblesse med sin vrickning, de har inte känt varandra sålänge....de blev ett par i mitten av januari....Så...nu till det kaxiga... - JAG, är denne ryttarens MAMMA 😉
Likes

Comments

Trots förlust av en nära anhörig, så fortsätter livet ändå - Det är skönt att ha hästarna när livet hamnar i en svacka... när man håller på med hästar går det inte att tänka på annat, all fokus läggs hos hästen. Dessa dagar är jag lite extra lycklig för mitt val av hobby ❤!

I fredags var det dags för Noblesse att komma igång i hoppningen igen - Så lycklig hon var över de små sprången 😄!! Och Fanny, hon hade helt glömt bort hur det var att hoppa storhäst efter alla träningar med Eddie 😁! Detta har de saknat - både Fanny och N 👍Ni kan se en liten film från hoppningen på mitt Instagramkonto: linda_jeppssonBåde vi, tränaren och veterinären har upplevt Noblesse som "lite slö" och veterinären tyckte vi skulle lägga på havre i foderstaten samt Trikems Energy Pro Balance för att N skulle få lite mer energi. Vi startade med detta i samband med igångsättningen och oljan lade vi på för en vecka sedan. Fanny upplever N piggare, utan att vara het så vi fortsätter och ser om det hjälper till eller om det är sommarkänslorna som sprätter 😊

Vi använde Trikems produkter till Dudde då han både behövde hjälp med muskelbygge och energi när han började träna/tävla i högre klasser. Dudde hade väldigt svårt för att sätta både hull och muskler och fick lätt mjölksyra pga. hans storlek men efter att vi började med Trikems produkter så både byggde Dudde och fick mer energi och återhämtade sig snabbt efter tävling/träning.


Ser ni vilken sommarhage Noblesse har - Lyx 🌸

På andra sidan backen är utsikten över havet. Maskrosor, utsikt över hav och över gårdens alla hästar - Det bästa åt gårdens Drottning 🐴👑❤Lördagmorgon och världens bästa Hovis tar sig tid för att göra Drottning N snygg om fötterna. Det är första gången de möts och N blev genast en favoritkund - såklart 😉! Prins Harry fick också äran att lära känna Hovis men hur deras möte gick hann jag aldrig ta reda på då jag fick bråttom till min första "hästträning" på hur länge som helst - Men såklart att det måste ha gått bra! Harry är ju en Prins 😊Jag var sjukt taggad och medans tränaren o jag "kallpratade" så började jag trava igång för uppvärmning....-"STOPP STOPP STOPP, hallå där...gör om gör rätt"! 😳?

Ridning är en färskvara så mitt första markarbetespass (som jag såg mig själv i frack och hög hatt) började med att jag fick lära mig skritta och trava - RÄTT 😄!!

Då Noblesse har en tendens att ligga på bogarna så är det viktigt att få henne att starta sina gångarter från bakdel till framdel. Jag fick träna på att hitta min balans och rakrikta N och få henne på yttertygel. Jag fick lära mig att känna vart N lägger sin vikt, vart hon vill avlasta - att syna hennes svagheter. När detta väl satt i skritten så blev traven så mycket enklare - Fan vad coolt det är att rida och vad Grym jag kände mig som travade en avslappnad häst som hade mulen mellan framknäna - Hur kan inte alla hålla på med ridning??? Längtar som tusan till nästa gång!!!!


Igår var vi iväg på Pay & Jump med Eddie. En jättefin bana stod uppbyggd i det vackra vädret! Jag hade klätt mig i underställ och det blev värsta Turkiska badet i sommarvärmen - Grymt för muffinsmidjan, -12 liter svett på bara ett par timmar 😥💦

Eddie var pigg och glad och visade en liten annan sida vi inte tidigare har sett - detta är ju faktiskt första gången Fanny och Eddie är ute tillsammans på någon typ av tränings-tävlingsammanhang så vi vet ju inte riktigt hur han beter sig. Allt runtomkring var spooky men hindren var inga som helst problem (👍)!

Rundan var kanske inte den bästa men de nollade och hade kul, det är huvudsaken! Fanny & Eddie gjorde en typ av "debut" och trots att rosetten "inte är på riktigt" så betyder den väldigt mycket för oss Alla tre ❤Nu ska Eddie få vila en vecka och under tiden ska vi lägga upp en tävlingplan för honom - Ja, Fanny ska tävla Eddie tills en ny ryttare kommer ta över efter Fanny (kan inte låta bli att det hoppas att det dröjer lite 😉) ❤


Likes

Comments

Torsdagen var tung för familj och släkt då Mattias mormor (barnens gammelmormor) gick bort. Birgith var en stor förebild för oss samtliga och stod oss alla, väldigt nära.

Birgith skulle fylla 94 år i år så att denna dagen kom, var kanske inget oväntat med tanke på hennes höga ålder men ändå kan man väl aldrig riktigt förbereda sig när det väl är dags!

Birgith har verkligen levt sitt liv, vi vet att hon var nöjd. Hon har varit med om mycket och hon har alltid hållt sig framme för att inte missa något.


Allas vår mormor Birtgith...du kommer för alltid vara saknad - Vila i frid ❤


Likes

Comments

Ingen nyhet direkt att Onsdagar och hoppträning är Veckans höjdpunkt, hos Team Jeppsson! Är så glad att Fanny har förmånen att få hoppa Eddie på onsdagarna, speciellt nu när Noblesse varit ifrån. Det blir ju en fördel för mig också för då Fanny rider Eddie, tre ggr i veckan, så får ju jag numera tillgång till Noblesse.

Idag var en sådan dag... då jag och Noblesse fick kvalitetstid ❤. Idag trimmade vi på banan. I nya stallet så harvas banan varje dag. Känns lyxigt. Visst, vi är några stycken som rider så nog behövs det, fast kanske inte varje dag. Det gjorde gott även med lite regn på banan... den har varit lite torr. Ägaren ska blanda upp underlaget med olja så slipper de hålla på att vattna hela tiden.

Jag är verkligen ifrån ridningen och Noblesse är så långt ifrån den typ av häst som jag är van att rida. Vi måste verkligen rida ihop oss - dock tyckte jag nog att dagens pass var helt ok. Vi har höjt ribban något i igångsättningen och hon har fått börja jobba mer nu. Vi kommer lägga fokus på mycket övergångar framöver då N behöver stärkas bak, hon ligger något på bogarna men det har ändå förbättrats en hel del, bara under igångsättningen. Nästa vecka ska vi börja backträna lite försiktigt - vi har värsta mördarbacken vid stallet 😉.

På lördag ska jag träna markarbete för Ulrika, vår hopptränare. Jag känner att jag behöver ha hjälp med att komma tillbaka och även lära mig rida Noblesse. Ska bli så superkul att börja träna igen 😃


Lerig Noblesse - Bästa utsiktenIkväll var vi ju också hos U - Hoppträning med Eddie 🐴👌! Som vanligt gjorde Eddie och Fanny en bra träning. Det märks att Eddie blir starkare och killen börjar även visa lite attityd 😄! På söndag ska Fanny & Eddie på Pay & Jump 😁Vet ni....nästa vecka... då är denna Donnan tillbaka på träning 😍


Likes

Comments


Jag & Noblesse 😍Fanny & Diego 👌🏻Calle 😍Fanny & Noblesse 😘Lunch 🍟🍔🍴🥛


Likes

Comments

Gårdagen blev inte som jag hade väntat mig - den blev full av överraskningar och slutade med att jag blev kär! Jag har hittat den hästen som kan fylla det tomrum som Dudde har lämnat efter sig 🐴😍!

Fanny skulle ju rida en häst i stallet igår och jag skulle ju komma igång med Noblesse, det var planen och jag kan inte säga hur den kommer se ut framöver, men....

När jag såg Fanny på denna rygg så såg det exakt ut som när Fanny red Dudde! Jag kunde inte slita blicken från dom och till slut så red Fanny fram till mig och sa -"Mamma, Du hade älskat denna hästen"...-"Är det en Dudde?"... -"Japp!"

Jag blev tvungen att prova och hade det inte varit för min taskiga ridkondis så hade jag nog suttit kvar fortfarande! Gången är som Duddes men "Calle" är lättare att rida, har en egen bärighet.. Dudde var ju byggd i två delar och hade ju svårt att samla sig. Calle är nästan lika hög som Dudde var, ca 173. Detta blev en äkta Connect - Jag är fullkomligt såld!

Jag ska fortsätta rida Calle i dressyren och på marken, Stallchefen ska fortsätta hoppa honom. Vi börjar här, sen får vi se vad som händer! Men så sugen som jag är på att rida nu, det har jag inte varit sedan Dudde var i sitt livs form.


Calle e: Corlensky G - Briar


Likes

Comments

Shit vilken kass rubrik 🙄!! Nåväl...

Idag skiner solen i Ystad ☀️- så nice 👌🏻! Gick lite på stan i förmiddags och är nu nyss hemkommen efter en löprunda 🏃‍♀️... jobbigt men skönt! Det hjäper till när man har senna omgivningen längs spåret 😍Galet att naturen kan bli så vacker ❤️!! Fanny är och rider Eddie, ska hämta henne halv fyra för vidare till vårt stall! Gissa?! Idag ska jag rida Noblesse och Fanny ska rida en annan häst i stallet 😁! Är lite nervös faktiskt.... känner mig sjukt orutinerad 😳!

Hörs senare så får ni höra hur det gick 😂!!Återhämtning 😂😂😂

Likes

Comments

Måste verkligen tipsa er om Stallpellets! Vi har börjat använda det i nya stallet och det är så himla bra!

Lättarbetat, lättmockat + att det lägger sig som en bädd i boxen och det känns lite som om det är svikt i det. Vi har ju använt spån innan men det är enklare att hantera pelletsen då säckarna är mindre (14 kg), spånet är "smuligt" och dessutom är det billigare. Vanligt kutterspån flyttar sig också, detta ligger kvar. Så här långt, 5 🌟 av 5 möjliga!Likes

Comments