Har kommit fram till att jag är sjukt dålig på att äta och äta rätt! Jepp, sant...mat byggde inte muffinskragen utan FEL intag av mat är grunden!

Jag går upp kl. 6 och startar dagen med en kopp te. Anländer till jobb vid halv 8 och tar då en kopp kaffe med in på kontoret. kl 9 äter jag frukost...två knäckemackor eller en brödskiva med smör och gurka och en knäckemacka utan pålägg. En bra dag äter jag lunch. Lunchen kan bestå av matlåda med rester eller en burk från vår salladsbar. ....Den bra dagen av lunch brukar lysa med sin frånvaro.

Den sämre dagen av lunch brukar vara att jag trillar in i matsalen runt kl 14 och kollar om det ligger nåt choklad med utgånget datum eller några prover på lakrits från någon leverantör. Är det tomt på "fynd"bordet så suckar jag, kollar fruktkorgen, som brukar vara tom vid det laget, springer vidare in på kontoret med min bästis "Yra Kolsyra" i högsta hugg. Vid kl. 15 trillar jag förbi igen och brukar då hitta någon gammal kaka som gått i krossen.

Kl. 16 brukar min man skicka en bild via sms på min matlåda (som fortfarande står kvar hemma på hallbordet) med texten "Ingen tycker om mig"! Jag är sjukt dålig på att ta med mig min matlåda!!!

Kl 17.30 brukar Mattias servera middag hemma. Då äter jag gladeligen och mat är godare än aldrig förr!

Hemma igen i soffan kl 21, efter ett par timmar i stallet. Ryggläge med en skål popcorn på magen...

Tisdag... Here we go again!

Detta inte är speciellt sunt 😔...jag måste hitta rutin i maten. Magen funkar inte, jag sover dåligt vilket följs av att jag är trött, känner mig glåmig. Nej, nu är det skärpning! Imorgon ska jag äta ordentligt! Bra mat, sund och nyttig på regelbundna tider 💪


Likes

Comments

Om man nu ska hitta något som helst positivt med en "Blä" dag så är väl det att man ger sig fasen på att dagen efter i alla fall inte ska bli en....och det blev den inte - långtifrån!!

Flitens lampa har lyst och Mattias och jag startade söndagen med 55 minuters spinning! Så gött det är och så jobbigt det var! (Kolla gärna min instagram så får ni se en mindre fager sida av mig 😁 @linda_jeppsson). Frukost efter ett träningspass smakar som aldrig förr!!

Jag måste verkligen hålla igång träningen nu, jag älskar ju att träna - men hästlivet kommer givetvis före men visst finns det väl ändå tid för träning 💪? Man behöver ju inte köra skiten ur sig 7 dagar i veckan... det räcker gott och väl med 3 ggr för att hålla hälsan igång!

Eftermiddagen bjöd på uteritt med stallkompizar och idag fick vi ner Noblesse ner på stranden. Havet var minst lika läskigt med vågorna som skummade mot kanten men idag hade hon ju den stora tryggheten med sig... D-ponnyn Dynamit Harry 😏.


Vilken härlig eftermiddag! Massor av prat och skratt och pigga hästar som fick sträcka ut på ridslingorna. Vi har verkligen hästarna på bästa stället med de möjligheterna som finns runtomkring - Galet!!

8,5 km blev det, i vinterstövlar, pulsande i sand och just nu har jag intagit ryggläge i soffan med en smygvärkande bakdel...känns som om en "härlig" träningsvärk är på G......😖


En nyduschad Noblesse


Likes

Comments


Har en riktig "BLÄ" dag idag....skulle helst vilja gå lägga mig och vänta in söndagen....hatar sådana här dagar 😝Då är det skönt att kunna åka ut till stallet...har svårt för att må Blä där! Mocka i lugn o ro, andas lantluft och borra in näsan i Noblesses hals. Hon är glad 😍

Det blev trim på banan idag. Ett tag sedan då den varit täckt av snö. Nu är snön borta och det känns som om våren är på väg. Noblesse är lite lat och vill gärna skjuta ut bogen för att underlätta arbetet, blir gärna som en ål... när bogen är på plats så åker bakdelen ut och tvärtom. Fanny jobbade mycket med att få henne rak, både på och innanför spåret då hon gärna tar hjälp av "sargen". Hon jobbade även mycket med tempoväxlingar. Noblesse var duktig...lite småtrotsig i början men riktigt fin mot slutet. Fanny avslutar alltid sina pass, innan hon travar av, med att låta N sträcka ut ordentligt i galoppen med lösa tyglar så hon kan sänka sig ordentligt. Detta gillar N 👌!
Ikväll ska Fanny och en kompis se konsert i Malmö. Jag o Mattias ska skjutsa dom och tänke passa på att se bio. Det verkar inte som om det går nån superbra film för tillfället (tror inte M vill se Fifty shades darker 😁) men det blir tidsfördriv och popcorn i alla fall! Ha en fin kväll alla...jag ska försöka att vända BLÄ till nåt mera positivt 😉


Likes

Comments

Har fått för mig att jag ska klippa av mig håret...en kort frilla. Är så otroligt trött på mitt hår! Ända sedan jag lade volympermanenten i somras och mitt hår förvandlades till ett schysst underlag för ett majbål, så har jag inte riktigt trivts. Totalt 50 cm har klippts och idag är håret axellångt...för att kunna få upp det i en snodd....precis...varför ha långt hår om man alltid har det uppe i en snodd?

Försökte ha det löst på jobb o i stall i onsdags, för att prova på...var sjukt irriterad på kvällen efter att ha håret i ansiktet hela dagen...vågar jag?? Det tar ju inte så lång tid för att växa ut om jag ångrar mig och inte trivs. Jag hade faktiskt kort hår i nian, samma frilla som Marie Fredriksson. Hon har också diastema, precis som jag 😁
Vad tycker Ni?? Ska jag våga?? Visste ni förresten att jag egentligen är blond? Jodå, så att....en misslyckad färgning som 20 åring gjorde att det enda sättet att dölja det, förutom att raka bort håret, var att färga det mörkt...har trivts väldigt bra i det och därav har det fått stanna 😊


Skitsnygga Ruby Rose!!! Hade jag varit Gay hade hon varit min tjej 😍😄Eller denna frillan??Åhhh, vad svårt!!! Vågar Jag??


Likes

Comments

Ingen nyhet kanske...jag blev med häst för drygt en månad sedan....för drygt en månad sedan stannade spinningcykeln, löparbandet fick semester, skivstången fick en horisontiell dammdyna....löparskorna bråkar med klackskorna i klädkammaren...Ja, jag blev med häst och trots slit o släp med mockkärror och höpåsar så växer muffinskragen så byxlinningen får snart para sig med dragskon.... helt plötsligt blev Treggins det enda modet i vår "walk-in-closett"....

Men VAD FÄÄÄÄN!!! Jag älskar ju fredagar (och alla dar i veckan)!!! Jag älskar att hälla upp mitt Riesling vin...skålen med rostade majskorn...Mattias fredagsmeny....Det skriker ju åt mig!!! Ät mig, drick mig.... "stånga mig"!!! Efter stallet skriker soffan "Ligg i mig"!!

Men VAD FÄÄÄÄN!!! Jag älskar ju hästar (och andra djur också) (förutom spindlar)!!! Jag älskar att mocka skit (dagens sanning) Fatta hur många problem du hinner lösa under fyllnaden av en kärra skit! Jag älskar att fylla höpåsar och jag älskar att fylla hinkar och baljor med vatten.

Men fy fan vad jag HATAR min muffinskrage, min kebabrulle...jag fullkomligt hatar menyn som kläder min midja....snart en trerätters.....imorgon ska jag snacka med löparskorna - men först är det Fredag 😜Likes

Comments

Det är verkligen bland det roligaste som finns!! Jag fullkomligt äääälskar hoppträningar!! Och självklart blir det ännu roligare om träningen blir som ikväll...SUPER!!

Första gången i grupp och Noblesse var verkligen på hugget...öronen fram, pigg som attan och en räv bakom örat 😍! Njuter utav var sekund som jag tittar på detta ekipage...hur mycket Fanny tycker om N, så roligt de verkar ha tillsammans. Fannys skratt när N gör glädjeskutt...De trivs och De gör mig lycklig!


Grym träning med grym tränare och ett grymt ekipage....Ja, osse en grym morsa 😉😁Likes

Comments

Men ärligt! Vart tar tiden ivägen?? Dagarna rusar iväg, redan onsdag...halva veckan är gången.

Igår var det Alla hjärtans dag och vi startade upp en "Ny" tradition... Alla hjärtans dag middag hemma hos oss med familjen. Mattias är kock, jag fixar dukningen och våra barn tillsammans med respektive (just nu är det bara Felicia som har partner men vi hoppas ju att familjen kommer växa ytterligare så småningom) är våra gäster. Fanny hade bjudit hem sin väninna så vi blev sju till bordet 😍!

Visst är Liljorna fantastiska 😃


Noblesse skrittades i måndags, dagen efter hoppning och igår fick hon vilodag. Idag blev det mys i stallet och jogg på banan. Så skönt att snön har börjat smälta undan så vi kan rida hemma igen. Jag var så himla trött idag så jag hade ingen som helst ork att koppla släp och köra till ridhuset - även om det inte är speciellt jobbigt utan mest ett moment....Jag sover så himla dåligt om nätterna, vet inte vad det är som spökar...jobbigt är det i alla fall ZzzzZzzz.

Imorgon är det hoppträning - Veckans höjdpunkt 👌


Likes

Comments

Idag firar vi en månad - en månad med vår finaste Noblesse ❤! Vi är så glada över att vara tillbaka som Team Jeppsson och att Noblesse har blivit en del av vårt Team. Vi har börjat hitta en bra rutin, både i vardagen och för Noblesse. Vi tycker att vi har fått en bra aning om hur N fungerar, vad hon gillar och vad hon ogillar. Hon fullkomligt älskar att bli kliad i nacken och runt öronen och hon hatar när grannponnyn biter i gallret - dä jäklar åker hoven i väggen så hela stallet står givakt. Hon spelar svårlastad när vi ska iväg men skuttar in i släpet när vi åker hem. Hon vill inte bli störd när hon sover men det är ok om vi har godis med oss 😉. Spolspiltan är skitjobbig att vända sig i men i den smalare stallgången fungerar det helt perfekt!...Mmm, en riktig Lady 😁

Snön och minusgraderna har ställt till det för oss den gågna veckan men vi har ändå lyckats hålla igång, nästintill fullt ut. Helgen har vi spenderat i ridhuset och idag firade vi månadsdagen med lite hoppning.


Vi byggde upp följande övning:
Vi red inte övningen riktigt som ritningen visar då Fanny och N inte riktigt är där, att hoppa omhoppning. Istället för att hoppa snett över så lade Fanny en volt efter serien och hoppade räcke/oxer på rakt spår. Vartannat till höger, vartannat till vänster. Vi höjde inte heller upp så mycket (1,20 ut ur serien och 1,20 på det fristående räcket) utan längde istället på oxrarna då N är något kort och behöver länga sig mer. Mellan räcket och oxern i serien hade vi tio meter vilket kändes långt, speciellt på lägre höjd. En superbra övning där N både fick korta sig (studs till räcke) och sedan länga sig för att nå fram till oxern.

Noblesse var så himla fin idag!! Hon var verkligen superduktig!! Sen har hon sina små hyss för sig som att dra ner huvudet efter hinder och försöka sig på några små bocksprång 😁! Hon har ett j-a tryck i bakkärran och Fanny och jag kom fram till att hennes största utmaning blir att hålla sig kvar i sadeln när N trycker till ordentligt över hinder 😍! Ett ganska angenämt problem, eller hur 😉?


Bilden till höger är från ridhuset igår 👌


Imorgon väntar en ny oförstörd vecka! Ha en fin söndagskväll 💋!​


Likes

Comments

Tog lite ledigt, eller rättare sagt - flyttade jobb till helgen istället. Hade lite grejer jag var tvungen att fixa. Har hunnit med en hel del, även sådant som jag inte gjort på ett tag. Storstädat och fixat. Skrivit inköpslista till morgondagens besök på IKEA. Har verkligen haft en superskön dag. Solen har varit framme, himlen varit klarblå - dock har vinden varit kall (lite gnäll måste man ju ta med 😏)


Började dagen med stallmys hos Stjärnan 🌟Hann färga håret - Oj så rött 😲!!Hann med att sjunga - månader sen sist 🎤✌Felicia kom hem på middag då Robin jobbade kväll. Fabian är med kompisar och lanar!

Mat...Mattias fantastiska mat!En fin fredag helt enkelt ❤Likes

Comments