Har tänkt på en sak...visst är det väl så att så fort jag börjar komma i form, så skadar jag mig!? Är det inte en muskel som släppt så är det ett knä som vridits, en stukning eller en inflammation i en arm...jag har visserligen aldrig fått en häst över mig så ombyte förnöjer 😉. Känner mig lite depp men jag är så mycket bättre än bara för ett par dagar sedan. Måste säga att jag har varit sjukt envis och rört på mig så gott jag har kunnat. Värktabletter har ätits till frukost, lunch och middag! Jag tror att man läker snabbare om man rör på sig och inte sitter/ligger stilla, man ska bara inte vara dumdristisk (heter det så 😏)?

Kände att mitt måndagspass i skivstång ikväll skulle bli lite för tidigt att gå på och bokade ett spinningpass istället för då kan jag själv sätta motståndet. Insåg dock efter jobb att jag inte skulle fixa spinningen heller - kanske imorgon, håll tummarna!!

Hämtade mina nya löparskor istället och tog en mindre kvällspromenad i stan istället 😊
Har provat ut ett par som ska passa min träning och min fot så det blev dessa, Reebook. Dämpning som anpassar sig efter farten, lätt med stöd runt om foten så den låser foten på plats! Passar för löpning 3 ggr i veckan med mindre asfalt och mer sand/terräng. Ska köpa ett par senare, inför det lopp jag ska springa...fortfarande oklart vilket.


Helgen har bjudit på ett fantastiskt vårväder. Klarblå himmer och spegelblankt hav! I lördags red tjejerna i skogen och hoppade över stockar och galoppade! Bus o lek är viktigt, både för häst och ryttare! Jag är så himla glad för att Fanny och Selma hamnade i samma stall och fann varandra. Dom har verkligen grymt roligt ihop och förutom hästarna så har de börjat gymma ihop!! Tänk alla år som Fanny har stått "själv" med oss andra vuxna... hon måste vara livrädd för att bli vuxen 😄 - vilken uppväxt, stackars tös 😁

På söndagen fick Noblesse jobba ordentligt på banan och hon var verkligen superfin och arbetsvillig 👌🌟! Skönt att få slänga av sig tjocka jackan och bara rida i tröja!Vi hade middagsgäster i lördags. Våren inspirerade dukningen!Idag började min äldsta dotter att jobba hos mig - Visst passar hon i rött 😍!

Ska bli roligt att ha henne på jobb men kan säkert bli svårt också... det är nog inte så lätt att ha sin mamma som chef, även på jobb 😜! Gäller att vi hittar en bra balans men det blir säkert inga problem 💗!Håll nu tummarna för att jag kan köra något pass imorgon, jag vill verkligen komma igång och inte tappa rent för mycket ✊✊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hoppträningen gick super! Precis som vanligt!! Dock så beror en sen uppdatering utav att jag är skadad.. och det ganska illa!

En olycka i stallet i onsdags, gör att jag legat lite "offline"! Oavsett vad som har hänt så är jag ordentligt mörbultad. Jag har inre blödningar i båda höfter/bäckenet. Ett knä som är blått och svullet. En blodutgjutning i min underarm och en skuldra som är illa tilltöcknad. Jag har slagit mitt huvud, räknar till tre bulor... jag har en mindre blödning under mitt öga. Min ena fots tår är skinnflådda. Inget är brutet, konstigt nog...jag vill tacka min skyddsängel - var du än är ❤! Livet med hästar... Ett djur med en oerhör kraft! Jag lever, jag är lycklig ❤ - vår Noblesse har INGET med olyckan att göra, hon var inte ens i närheten!
Likes

Comments

Det blev en ofrivillig ledighet då bilj-veln inte startade imorse pga. någon skitunge hade glömt att släcka lampan vid baksätet 😒...MEN, det gjorde inget!! När vi väl fick igång bilen och den blivit satt på laddning på mannens jobb (nackdelen med att bo mitt i stan) så insåg jag att dagens väder skulle bli topp ☀!! #tackungar & #tackbilen!

Först tänkte jag jobba hemma men packade ner grejerna när solen tittade fram - Åhhh, underbara vår! Morgonstädade istället och tog på mig löparskorna och cyklade ner till sandskogen för intervall träning på slingan. 5 km blev det - aningen tungt men jag gasade på ganska ordentligt både i gången och löpningen så är hyfsat nöjd ändå. Dras även med en djävulsk träningsvärk sedan skivstången i måndags 😖


Titta så härligt!! Våååår!! Tänk, om en månad är här alldeles gröntKänner mig faktiskt bra i kroppen, känner att jag är på gång! Är mycket piggare och den uppsvällna känslan är borta! Har bytt ut pasta mot vitkål och det är bara sååå gott! Att bryna vitkålen med vitlök, salt, peppar och chiliflakes är *mumz* 👌!

Har fortfarande inte bestämt mig för vilket lopp det blir - kikar fortfarande rundor. Visserligen ingen panik men jag vill gärna ha ett mål att sträva mot! Jahapp, nu är det dags för hoppträning och utvärdering från helgens tävling! Vi hörs 😘


Likes

Comments

Var ute och PWalkade med min fd kollega/fina vän igår, efter tävlingen. Dryga milen och mycket snack som vanligt - Jag verkligen älskar henne ❤! Är så glad över att ha henne i mitt liv! Vi började spåna på att springa något lopp i år.... för 2,5 år sedan sprang vi Tjejmilen tillsammans. Vi var väl lite inne på att springa den igen men skulle se över eventuella andra lopp, har Ni något tips på ett roligt lopp? Jag som hade lovat mig själv att ALDRIG mer springa en mil 😏 - det verkar bli ett brutet löfte... sån tur att det bara är mig själv jag kommer tappa förtroendet för och aldrig mer lita på 😁.


Hm, ja vi får se vad det blir. Känner att det får bli ett sensammarlopp eller höstlopp då jag har lite att träna på. Min väninna håller just nu på att träna inför Toughest i Maj så hon har ett ganska gediget försprång 😳!

Tjejmilen sprang jag på 65 min (1,2 mil enligt Runkeepern) så jag måste ju slå det. Målet var 60 min så det får jag nog satsa på denna gång. Kul också att ha ett mål! Jag bara måste ha något att träna inför för att bli motiverad. Extra viktigt nu när jag ligger i hög riskzon för att få diabetes - då är motion AO! På onsdag ska jag på ett spännande möte! Jag hoppas verkligen att det lever upp till mina förväntningar, håll tummarna för det för jag behöver det verkligen ✊Likes

Comments

Ömsom vin - ömsom vatten, ros - ris, upp som en sol - ner som en pannkaka...Det finns många "ordspråk" som kan berätta känslan efter dagens tävlingsdebut 😊!

Första klassen var superfin 👌! Fin rytm och bra känsla. Något seg tyckte dock Fanny att Noblesse var och hade en önskan om att hon skulle tagga till något....N hörde nog detta för i andra klassen var hon supertaggad inne på banan och tyckte nog mest att hon skulle fixa denna rundan själv utan någon pilot 😳(bokstavligen)!

Hon var superfin på framhoppningen men inne på banan fick Fanny ingen som helst kontakt med henne, hon tog inte bettet och körde sitt eget race. På linjen mellan femman och sexan skulle det vara fem språng men N kom kort in på femman och då Fanny inte fick kontakt och kunde rida fram henne så blev det 5,5 och N la en tvärnit och Fanny åkte i backen...

Fanny är naturligtvis sjukt besviken och arg - att åka av på tävling är ju inte direkt roligt.

Tyvärr så tog detta udden av den fina rundan - på nåt sätt glömmer man bort det som var bra och håller fast vi det dåliga. Men visst, Fanny hade höga förväntningar inför debuten då träningarna gått så himla bra och det var länge sedan hon var ute och tävlade. (Sen ställer hon lite höga krav på sig själv 😉)! Det är en tuff sport vi utövar... det är dagsform, två levande individer som ej talar samma språk, som inte kan berätta för varandra hur var och en vill ha det. En träning med Dudde eller Pinocchio kunde också kännas bra men trots placeringar kunde rundan kännas skit. Fanny och Noblesse måste lära känna varandra! Idag hade vi bestämt att det var "träning i tävling"! Det är ett tag sedan Noblesse också var ute och tävlade, klart hon måste få bralla av sig något! Det är ingen som vet hur det går nästa gång men förhoppningsvis får Fanny sitta kvar i sadeln 😜!

Det viktigaste idag är att Fanny & Noblesse inledde deras debut med en bra känsla, den första rundar var ju super 👌! En avsittning är ingen förlust utan en ren j-kla otur. Fanny är glad igen och tar med sig detta till träning på onsdag! Det roligaste är att Team Jeppsson tävlar igen - Vi är på gång 💪👊


Likes

Comments

Till Er som inte har träffat Noblesse innan så ska ni nu få en "kortare" presentation 😉! Noblesse kallas hos oss för "Lessie" och hon är Drottning i vårt stall 👑.....


Nedan ser ni Noblesse sittandes i stolen...hennes betjänter heter Linda & Fanny och Prinsen som går på knä, heter Dynamit-Harry "Harry".Ja, nån närmare presentation behövs väl inte....bilden talar för sig 😁Likes

Comments

Godmorgon alla,

Just hemma från morgonpyssel i stallet. Fredag = Vilodag för Noblesse och fredagsmys utan ridkläder för Team Jeppsson 😉! Jag jobbar länge idag, brukar egentligen inte göra det på fredagar men jag har en del att göra som jag vill få undan. Skönt att åka direkt hem sedan och hälla upp ett glas vin, sätta sig och frossa fredagstacos och sen kolla ett av mina favvoprogram - Let´s Dance! (Nope, jag heter Jeppsson, ej Svensson 😁)


Önskar er en fin fredag ❤Likes

Comments

På hoppträningen igår så bad U om målplanering för vårsäsongen för att lägga upp träning samt att stämma av att U och eleverna är överens om var man är någonstans som ekipage. Detta är super tycker vi! Dels för att ha mål att uppnå och dels för att få lite självinsikt (om man nu inte redan har det 😉)! Tror att man som elev/ryttare etc, tror att man egentligen är mycket längre kommen eller mer rutinerad, än vad man faktiskt är!

Fanny kommer skriva sin planering i helgen. Jag kommer inte lägga mig i detta utan lämnar det till Fanny och U. Jag tror att Fanny har rätt bra koll och en bra plan för henne och Noblesse så det ska bli spännande att få ta del av den och att höra vad U tycker.

Min uppgift kommer bli tävlingsplaneringen. Vi kommer fokusera på bra tävlingsplatser med bra underlag. Noblesse är trots allt 14 år och vi vill att hon ska tycka det är roligt att hoppa och inte få problem pga hårda eller djupa underlag. Vi vill ha en bra plats för framridning och framhoppning. Vi kommer tävla mer sällan istället och åka längre om det behövs.

På söndag gör Fanny o Noblesse tävlingsdebut. Kanske inte den bästa tävlingsplatsen men denna valde vi för att det nära och det är så låga klasser så underlaget är inte det avgörande 😉! Känslan är god men vi känner inte N på tävling så skulle debuten gå åt skogen så har vi i alla fall nära hem 😁!


En liten film från gårdagens träning 😍


Likes

Comments

Ledsen för att det var ett tag sedan vi uppdaterade...inget som hänt, bara roliga saker som gjort att dagarna har rusat iväg! Våren verkar ha kommit för att stanna och sedan en fantastisk vårdag i lördags, har vädret och solen hållt i sig. Kvällarna blir ljusare och ljusare för var dag - Äntligen!


Ett säkert vårtecken på stallgångenDet blev uteritt hela helgen och galopp på ridslingorna. Vi mammor fick ihop 12 km PW. Vi viker av vår PW runda när tjejerna kommer till ridslingorna och de brukar vara tillbaka till stallet när vi har mockat och gjort klart.... *smartasses* 😉Hoppträningarna med Noblesse går super! Hon blir starkare för var gång och U berömde för att N är så fin i kroppen. Halsen har musklats och baken likaså - hon orkar mycket mer!

Det är drygt två månader sedan som N kom till oss och för var dag så lär vi känna henne mer och mer, och hon oss. N är ingen enkel häst! Hon har sina sidor och är inte längre "rädd" för att visa upp dom. Hon är trygg i stallet, vilket visserigen är skönt.!

Hon kan vara oerhört stoig, men inte grinig utan mer "töntig". Kan bli oerhört fjantig och steppig om hon själv kommer in och får stå i stallgången medans de andra hästarna är ute. Andra dagar bryr hon sig inte alls 😏! Hon kan jobba ett par träningspass och vara superfin och dag tre vill hon ingenting... då är hon som en unghäst som aldrig har fått lära sig någonting, pigg, leksen och orutinerad. Ibland går vi in i släpet direkt och ibland så ska vi inte gå alls.

Men metadels är hon världens finaste och gör Fanny så himla glad 😍.

Noblesse rids 5 ggr i veckan. Vilar oftast måndagar och fredagar. På onsdagar är det hoppträning - nu är grupperna igång och det är verkligen superkul!

Liten kort uppdatering, nu är vi ifatt 😉


Ytterligare vårtecken 🌷


Likes

Comments

Asså, denna häst!! Detta ekipage!! De är som gjorda för varandra ❤!! Att rida är en färskvara...tycker det är så starkt och är så stolt över Fanny att komma så fort tillbaka från ett uppehåll helt utan ridning! Nä, de har inte tävlat tillsammans än...det kan gå käpp rätt åt h-lvete men ikväll spelar det fanimej ingen roll!! Att se detta ekipage och deras utveckling, är kred nog! Markarbete, silikonbett och ingen stress - det har och GÖR susen!

Fina Fanny och Fina Noblesse.... = Team Jeppsson 🌟Likes

Comments