Family - Ett ord som betyder oerhört mycket för mig! Styrka, Kärlek & Lycka...Rötter & Framtid, resultatet av två människors kärlek. Familjen är jätteviktig för mig, Familjen är mitt Allt! Idag blev mitt signum för evigt!


"Family is not an important thing, it´s Everything ❤"
F, som i Felicia, Fanny & Fabian...F, som i Familj ❤


Likes

Comments

Usch...har lite fjärilar i magen....det händer något...något som jag egentligen har längtat efter så mycket men nu har blivit ett faktum som blandas till nervositet....Snälla Ni...Håll tummarna....Nu händer det.....inom en vecka så hoppas jag....Likes

Comments


Usch, känner mig lite höstdeppig...1 december och det är höstrusk ute...regn, blåst och grått!! Känner ingen som helst julkänsla - hur kan man?? Jag tycker inte om hösten, speciellt inte på vintern 😳...hade det ändå kommit lite snö som kunde lyst upp i mörkret, men den verkar lysa med sin frånvaro. Hoppas, hoppas det blir en vit jul - hela gågatan är klädd med ljus, girlanger och granar så det hade verkligen varit mysigt med lite snö så allt pynt hade kommit till sin rätt.


Fanny har provridit lite hästar i veckan varav en var väldigt fin ❤...vääääldigt fin 😉


Likes

Comments

Jag tar tillbaka ALLT vad jag har sagt gällande hästmarknaden!! Hur kunde jag ens konstla till det så att jag fick det till att låta som om det är Köparens marknad!!!??? Hur kunde jag ens tro något liknande??? Det är INTE köparens marknad!!! Nääää, för det finns INGET att köpa!!!!

Hästar finns det...gott om!! Men utan benbitar, olater eller att benen hänger så även en 90 bana blir plockepinn...de hästarna finns inte - jo, om du har en halv miljon i plånboken....det har inte jag... vem har det???

Jag trodde verkligen att vi skulle vara med häst innan jul....det ser mörkt ut....det bör då hända ett under.....*suck*Likes

Comments

"När katten är borta dansar råttorna på bordet"... sägs det och det ligger väldigt mycket sanning i det.

Mattias är i Tyskland och Fabian hos kompis i Lund och jag och Fanny..... Vi passar på att prova hästar 😜!

Började dagen med dressyrträning där Fanny tog min plats och red Harley. Harley är så fruktansvärt svår att rida!! Det är en stor häst och väldigt mycket häst... skänkeln ska bara hänga och sätet vara stilla och rida med superlätt hand...Är han inte på humör kör han upp huvudet, tar bettet och sticker iväg...sen får man börja om...skritt över tygel, förhållning - halt...skritt över tygel, förhållning - halt...men när du väl får honom på din sida...jösses vilken häst!!! Han är så gudomlig att sitta på....hans ökade trav är som att sväva över marken....galoppiruetter och skänkelvikningar och då behöver man bara "åka" med. Shit 😍!

Fanny fick kämpa men i slutet fick hon känna av en riktig dressyrhäst och allt jobb blev värt mödan.....


Efter träningen var vi iväg och provade lite "nya" hästar varav en av dom stack ut "lite" extra så den kommer vi att prova igen....håll tummarna för att den är "The One" ✊✊!!

Avslutade vår turné hos vår hopptränare! Visade filmer på alla hästar, kollade, analyserade och snacka massa "happenings"...Gud vad vi har saknat henne...ska bli så roligt att få komma igång snart igen....hoppas hoppas.

Nu är Cavan och tandborsten packad... det vankas mysn och hästsnack med min bästa vän ❤

Ha en fin kväll alla ❤Likes

Comments

Att "Mammi" skulle börja att rida igen väckte signaler hos Fanny som jag visste skulle komma. När jag skrev mitt inlägg "En gång hästtjej, alltid hästtjej" så menade jag även Fanny - fast hon inte nämndes vid namn....det är klart att hon går under den kategorin också, även om jag har fått locka fram det hos henne - i tysthet.

-"Fanny, kan du följa med och filma provridningen, jag får inte tag på någon annan"?!

-"Fanny, kan du kolla denna hästfilmen, tycker du den är ren i sprången"?!

Att låta årets auktionsbok från Flyinge, ligga framme på soffbordet...att låta annonser från Hästnet ligga uppe på dataskärmen....att visa filmer när jag tränar för dressyrtränaren på hästar som Fanny tidigare hjälpt till att rida.....det är det lilla som gör det....sakta kommer nyfikenhet tillbaka och längtan blir snart ett faktum... en mammas list 😉!


Team Jeppsson är snart fulltaligt igen 😍!Likes

Comments

Sjunker ner i soffan efter några långa dagar på jobb...månadsbokslut, intervjuer och planering av julscheman! Skönt att ha stängt oktober - Hej November!

När kontona är stängda brukar jag fira med ett glas vin och något gott att tugga till. Glömde köpa rostade majs så det blev att köpa de på Coop som ligger i samma hus vi bor i...Sjukt besviken, saknade salt, inte alls goda 😖... men vinet är gott...😉
I dagarna väntar jag ett spännande samtal, naturligtvis handlar det om häst :)! Hoppas kunna skriva mer om detta i helgen 🐎. Längtar till fredag....verkar som det blir hoppning då :).

Kram på er 💓

Likes

Comments

Jag tränar dressyr för min dressyrtränare 1 gång i veckan. Jag får låna hennes hästar, vilket känns som en stor ära och faktiskt lyfter mig som ryttare. Jag tror inte att hon hade låtit mig få rida hennes tävlingshästar annars. Jag rider Harley, som går Msv A och Babe som tävlar LA. Babe är även hoppad och tränas 120-130. Jag kommer även få hoppa båda hästarna :)!

Jag tycker om detta upplägg, speciellt nu när jag inte har någon egen häst att rida. Detta gör att jag inte tappar så mycket, då ridning verkligen är en färskvara, att jag får sitta på välutbildade hästar och lära mig massor, samt förmånen att få träning av den bästa dressyrtränaren som finns ;) och sist men dock inte minst....jag får verkligen känna efter Vad för häst jag letar efter!?

Bollade med min väninna om detta i veckan...jag har varit och provat en hel del hopphästar, och för var häst så understryker jag hur viktig gången är....Jag vill verkligen ha en häst med gång! Den ska vara fin att sitta på, inte stötig....Är det en hopphäst med gång jag vill ha eller rentav en dressyrhäst som kan hoppa?

Alla hästar kan hoppa LA, oavsett genre....jag har ju inga ambitioner att hoppa speciellt högt...dock har jag alltid haft en dröm om att få rida i frack! Jag känner mig vilsen för tillfället....


Harley -05 Hip Hop - JaguarBabe -06 Hamar - Guidam

Likes

Comments

Det finns mycket hästar som är till salu, det är köparens marknad. Min största fråga just nu är vad för häst jag letar efter?

Jag har ingen ambition att nå toppen - jag har insett att vägen dit kräver oerhört mycket pengar, tid, sponsorer och flertalet hästar. Det finns tok för många ryttare (vilket är glädjande) i världen för att jag ska kunna fajtas med deras kunskap och rutin - önskar att fler brukare av ridsporten hade haft självinsikt att märka det också....då hade sporten på "vår nivå" blivit så mycket trevligare 😏 och vi hade kunnat stöttat och puschat varandra i sporten istället för att snacka en j-a massa skit! Det är väl det som jag mest INTE har saknat sedan vi tog ett brejk från hästarna - Läktarryttarna som tävlar 120 som berättar hur de som tävlar 140 o uppåt, ska rida...Vem sitter på läktaren 😂?

Nåja, tillbaka till min framtida häst :)!

Jag vill ha en "yngre" häst, dock ingen unghäst! Hästen ska vara snäll och trygg i hanteringen - arbetsvillig. Jag vill inte ha problem med hovslagare eller att lasta när jag ska iväg på träning...vi har haft en sådan unghäst - sånt gör mig skogstokig och jag har inget tålamod för det 😡! Jag arbetar heltid och det finns inte tid för att fjäska och fjompa...Hästen får gärna ha gång, då jag älskar att sitta och trimma och även kan tänka mig att tävla dressyr om andan faller på :)!

Jag har en budget...som redan har spräckts 😣...inser att man inte får så mycket häst för den budgeten som jag hade lagt....jag vill köpa något som passar mig...det är jag som ska rida, det är min häst! Inser också att köper jag en dyrare häst så behövs den ridas mer och då behöver jag hjälp 1-2 ggr i veckan - där kommer Fanny in 😉..Missuppfatta mig rätt, men du får vad du betalar för och ju mer du betalar, desto mer kvalité och kapacitet får du och ju mer ridning kräver den. Du kan rida 4 ggr i veckan och tävla 1,10 men ska du högre så krävs fler ggr :)!

Hästen behöver inte vara lättriden, jag tycker om utmaningar ( Dudde ) men naturligtvis ej heller för svår, vill göra det lättare för mig denna gång.

En av de problem man stöter på i annonser idag är att säljaren skriver "tävlar 1,20-1,30 med flertalet placeringar" - sen visar det sig, när man slår upp den i Tdb, att ägaren till hästen inte ens kommit runt en 1,10 men sen de satte Jörgen Larsson, eller någon annan som gör 1000 starter om året på femtiotalet hästar, så kommer nollorna...Skriv att hästen behöver en rutinerad ryttare - ,det tar både tid och ork från säljare/köpare när uppgifterna inte stämmer! Det är superfrustrerande!! Det är väl bättre och vara ärlig och låta köparen själv bedöma om hästen är rätt för dig eller inte? Är du ny i hästvärlden så blir du lurad av en sådan annons....Man kanske letar efter en läromästare? Har du lite mer rutin så vet du var du kan kolla upp resultat. Du vet också att resultat inte säger allt, men den säger en del ... !

Dudde var stor, vilket gör att jag tror att jag måste ha en stor häst....så mycket rutin har jag 😜! Provade dock en mindre häst, i söndags....liten,käck häst med mycket motor men som ändå väntade på signal...tyckte om henne som fasiken, var väldigt rolig att rida....
En fux...ikväll ska jag också prova en fux - tror Jag att jag måste ha en fux också 😱?? 

Likes

Comments

Det är länge sedan jag skrev här och många känslofulla tankar har gått genom mitt huvud sedan den 6 juli, tidigare i år.

När Dudde dog var jag helt övertygad om att jag inte skulle skaffa mig en egen häst igen! Sorgen tog överhand och när dessutom Fanny berättade att hon inte ville hålla på med hästsporten längre, så tog även drömmen om ett hästliv, slut.

Saknaden efter Dudde är stor, han var en väldigt speciell och fantastisk häst... Dock får man inse, att Duddes personlighet var som häst, ej själva livet med häst. En gång hästtjej, alltid hästtjej - det är bara att inse. Att jag inte skulle fortsätta med hästar, får vara en punkt när min kropp eller hälsa inte tillåter det längre...så är inte fallet...Hälsan är god och kroppen likaså 👌

Jakten på en ny häst har startat - Välkommen tillbaka Team Jeppsson ❤


Likes

Comments