Godmorgon 🤗,

Höstrusk ute, grått och regn... jag är verkligen ingen höstmänniska 🍁🍄🍃🍂 men gör det bästa av situationen - tända ljus, fluffiga strumpor, kuddar och plädar. Fanny är på gymmet med kompis... min kompis är på Tv och killarna sover ❣️

Framåt förmiddagen väntas PW och inköp av färska blommor, i em stallet 🐴🐴! Jag ska provrida en häst nästa vecka, dag ej bestämd än - spännande ✊️✊️!

Ha en fin lördag 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mycket har hänt sedan sist, dagarna "Goes by".

Det som är lite extra roligt är att Eddie har blivit såld och har nu fått en ny liten ryttare som vi är helt säkra på, kommer få så mycket glädje av denna fina personliga ponny. Vi saknar honom, även om vi slutade rida honom innan han blev såld men han kommer ha en väldigt speciell plats då hans historia tillsammans med oss, betyder väldigt mycket.

Det tråkiga som har hänt på sistone är att jag inte längre rider Calle vilket är oerhört tråkigt. Calle mår bra och min ambition var att slutligen köpa denna häst men nu ville saker och ting sig annorlunda och ibland kan man inte styra över vissa situationer. Jag hade verkligen hjärta för denna häst och jag är verkligen ledsen 💔!

Detta innebär att jag nu är på jakt efter en ny häst då jag bestämt mig till 100 % att ta upp min ridning på allvar igen. Har du hästen för mig? Tveka då inte utan ta kontakt med mig - Vi har ju fått hästar förr genom denna blogg 😍! Hästen får gärna vara 5-10 år gammal. Behöver inte vara en superklass då min ambition är på sin höjd att tävla LA, både i dressyr och hoppning så småningom. Den får därför gärna ha bra gångarter, en lagom allround häst helt enkelt. Hästen ska vara trevlig och snäll i hantering. Får gärna vara en valack. Arbetsvillig, runt 1,65.

Bus och Lillan är ej heller i vårt Team längre utan ska nu vidare till beridare och säljas genom dennes försäljningsstall.

Fanny har fått förfrågan om att rida och tävla till en annan uppfödare men Fanny har inte bestämt sig än. Just nu ligger högt fokus på Noblesse, sig själv och skolan. 


Jag och Calle

Likes

Comments

Tävling igår, nära och bra! Känner verkligen att alla hästar och deras träning går in i varandra... förr var det tre dagars planering för tävling...nu tävlar man mellan två hästar som ska ridas 😄- Kul men en omställning. Jag är så van att ha kontroll men nu duschar Fanny, smörjer och packar under tiden som jag är på jobb, rider, etc...så när jag är redo att ta kontroll så är allt klart 😏

Fanny red 1,10 och debuterade 1,20 och Äntligen så satt nollan i 1,10 och dessutom blev det en röd rosett - en fjärde placering! Deras första placering tillsammans ❤!!!Debuten gick över förväntan - ett ner = Klart godkänt 🌟! Känns ändå så skönt efter förra helgen i Grevlunda!Hmm...fantastiskt dålig kvalité på filmerna, förstår inte varför men hoppas Ni ändå kan se dom. Två fina rundor ❤


Idag åkte vi tidigt till stallet då vi hade mycket i kalendern...Fabian spelade match och hade dessutom uppstartsträff för konfirmationen nästa år. Känns rätt så skönt att sitta till häst 8,15 en söndagmorgon och sedan sätta sig i bilen kl 11 och ha tränat fyra hästar och stall och ändå ha hela dagen framför sig. Vid denna tid har "männen" i famijen knappt hunnit tvätta bort sömntutorna i ögonen, en söndag 😁

Hemmamatch för Fabian med vinst mot Trelleborg, 7-0.... går nu upp i ledningen i serien. Dock har tvåan en match kvar att spela men Fabbes lag kommer sluta sämst som tvåa.

Fanny tog tåget och kollade MFF medans vi skulle åka till Konfaträff med Fabian. Tyvärr (crossed fingers, bad mom) så hade vi fått punka på bilen 😜 så soffhänget föll lite tidigare än vad kalenderna visade 😊

Nu är det dags att planera nästa vecka för hästarna....det är ett gissel att få ihop kan jag säga.... Ha en fin kväll 😘


Bus


Likes

Comments

Det var länge sedan jag var här inne - vi har det lite stökigt... Kan hända att jag berättar en dag... dock är den Dagen inte idag ❤...!

Portalen har ändrat utseende så det känns som om jag är nybörjare på allt igen men förändringarna märks inte för er läsare.

Just nu är vi i Stockholm hos våra bästa vänner. Fanny är här på skolresa och vi funkar som back-up 👍! Jag blir lika hänförd var gång vi är här....Hemma hos våra vännder är en av de vackraste platserna jag vet ❤.Jag återkommer senare ikväll med en kortare uppdatering vad som hänt på hästfronten för det har skett några mindre förändringar 😉....Ha en fin dag Alla ☀


Likes

Comments


.... And I will Do IT again 💪😍Likes

Comments

Regn...Vädret visar regn till nästa fredag - Väderapparna brukar ha fel, snälla, ha fel denna gången också! Detta året har verkligen varit katastrof - ibland kan jag inte låta bli att undra vem som har retat upp vädergudarna men "Pissed" är de i alla fall 😒!

Jobbar hemma under fm idag, hovis kommer vid lunch! Noblesse och Calle ska skos, Bus och Lillans hovar ska ses över. Lillan har en lång hovspricka på ena bakhoven så vi har inte vågat rida för mycket utan att veta hur pass hovsprickan har ställt till det. Vi får besked idag - förhoppningsvis ingen fara.

Noblesse joggades igår, Bus fick hoppa, första gången efter semestern. Han var jätteduktig - det är stor skillnad på honom sedan Fanny fick honom i stallet. En fin häst med mycket hopp i sig ❤! Idag ska Calle få hoppa - Noblesse går på linan. Fanny är ledig från stallet då hon ska träffa vänner efter skolan. Det är viktigt att inte glömma bort allt annat när man håller på med hästar. Hästarna tar tid - det är lätt hänt att de tar upp ALL ens tid 😊.

Har börjat planera lite för mig och Calle... Känns som om mitt upplägg med honom, funkar. Han är fin, arbetsvillig och har slutat med sina dumheter. Han känns fin i ryggen. Tror att variationen på träning samt försiktigheten, har gjort honom gott. Ingen som pressar, ingen som bara hoppar hinder, ingen som bara vill hoppa högt....Någon som faktiskt låter honom få återhämtning mellan sina pass. Jag ska provlasta honom i helgen så att vi kan åka till skogen och havet. Calle skulle älska skogen ❤. Sen vill vi åka iväg på träning och kanske vi skulle kunna tävla lite nästa år 😜.

Vill egentligen inte planera - är rädd för att bli ledsen... men det är ju svårt att låta bli 😌


Likes

Comments

Så roligt det var att hoppträna 😍!! Träffade laget som jag ska ingå i, för första gången - Ullis och Åsa kända jag ju sedan innan 😘! Men ytterligare två som jag inte träffat förr! Helgoa "tanter" så vi har god stämning i laget 👌🏻!

Vi är två lag och i andra laget finns också ett par kända ansikten.

Det sköna med denna cup, är verkligen höjden! Att få hoppa lågt och bara få känna att allt är plättlätt 👍! Är så himla taggad inför söndag - ska bli så jävla roligt 😍

Är tvungen att visa rundan från träningen där vi fick träna omhoppning - hade galet bra känsla 🤗Det är ju inte så ofta som man fått tävla omhoppning 😂 - Grymt va 😘?! Tom Fanny sa -"Skitbra runda Mamma" - och det är inte ofta som hon "berömmer" (kritiska skitunge) 😂❤️! Fick lagets snabbaste tid - Krutmorsan 🐎💨

Kul som fäään - På söndag gäller det 💪😤🐴

Likes

Comments

Tillbaka på hästryggen - Finaste Calle ❤️!! Tror han har saknat mig med 😉! Fanny har ridit honom medans jag har varit borta och hjälpte mig att få loss honom i vänster sida där han suttit ordentligt fast ... hon har gjort ett fint jobb, hon är duktig min unge 😍!Fanny provade stallets dressyrhäst ikväll.. fina Diego e Sir Donnerhall! Hans ryttare har flyttat så han har just nu ingen som rider honom! Han är Till salu om någon letar efter en dressyrhäst 👌🏻! Väldigt stor i sin gång och mycket häst, trots sin lilla höjd - 160-162 🤷‍♀️

Han kan upp till Msv rörelser men behöver jobba sig starkare! Snäll ❤️! En ryttare som kan fortsätta utbilda honom och ta vara på hans kvalitéer, hade varit att föredra, ingen nybörjarhäst då han är "väldigt mycket häst"!


Ikväll är det hoppträning med Laget 👌🏻🤗!!

Likes

Comments

På väg hem från en fantastisk helg i Stockholm/Vidja 😍!! Mys med bästa vänner, inga måsten, bara få vara! Har varit i Vs butik och utökat min servis med sex delar! Köpte även en stor kruka med Sparrisväxt och en ljusstake att hänga i fönstret!

Precis ätit i Värnamo - 2,5 timmar kvar! Sträckan Markaryd-Ystad är värst men vi kör nog om Malmö istället....Saknar barnen, saknar hästarna 🐴🐴🐴🐴

Likes

Comments

På en av de vackraste platserna jag vet - hemma hos våra bästa Vänner ❤️

Likes

Comments