Idag gjorde Fanny och Noblesse premiär på hemmaplan. En skrittrunda, för båda i ny miljö. En PW för "markpersonalen"...jag har helt glömt bort hur snabbt en häst kan gå 😄 så jag är nog den som kommer känna av detta skrittpass mest!

Noblesse var pigg, väääldigt pigg 😉! Hon dansade och hade nog hellre rejsat på vallen än att skritta på hårda grusvägar! Men hon skötte sig galant och gjorde absolut inga dumheter...hon visade bara att det var helt ok att släppa loss henne där om det var det som önskades 😁

Att stå själv i stallet och bli ompysslade innan och efter var inget konstigt för en rutinerad dam som N. Hon snackade, både med oss och hästarna i hagen men var cool! Skönt att det också funkar!

Såhär långt, allting gott! Känns som om detta kommer bli hur bra som helst ❤. Imorgon är det dags att börja komma igång i jobb!Likes

Comments


Noblesses första natt i sitt nya hem har gått bra. Hon har kissat och bajsat 💩 (jag vet, vi hästfolk är lika sjuka i huvudet som en bäbisförälder 😨). Tror dock inte hon är så van vid vattenkoppar så vi har dålig koll på om hon har druckit. Vi lade i morötter i koppen för att locka men de låg kvar. Tror dock inte att det gått någon nöd på henne då vattenbaljan i paddocken var full. Det är en oviss tid som ligger framför oss.,.. vi ska lära känna en ny häst och hennes vanor och naturligtvis vice versa.

Vi har automatiska foderlådor i paddockarna så jag åkte ut till lunch idag, när luckorna skulle öppnas, mest för att se så hon inte blev rädd men det var heller ingen fara! Hon tog det med ro och åt sin lunch glatt 👌! Tåget går förbi ganska nära, kanske 150 m från gården....inte heller det var något konstigt - cool brud 🐴!!

Jag tänkte att Ni skulle få se lite hur Noblesse bor :). Det är ju ett nytt ställe, även för oss!

Stallet har fem boxar, en står tom så det bor fyra hästar här!

Noblesse bor längst ner till höger, en hörnbox 👍Noblesses box :)! Alla boxar har vattenkoppar samt fönster som kan öppnas både inåt och utåt så de kan sticka ut huvudet! Perfa 👌Spolspilta till vänster. Längst ner till vänster är sadelkammaren. Rakt över till höger är foderkammare!

Där är 3 uppställningsplatser i gångarna!Vinterhagarna är mindre gruspaddockar. Så skönt!! Inga leriga hästar och det är lättmockat!!

Alla paddockar har automatiska foderlådor... super!!Jag ska ta lite mer bilder utvändigt så ni får se banan etc.

Noblesse "pratar" mycket...var väldigt social, mysig och snackig idag. Undrar nog vad som händer...vart hennes andra kompisar är...helt galet egentligen, vad de utsätts för....så mycket de inte vet och fattar. Hon visste ju inte igår morse att hon inte skulle komma hem till sitt gamla stall igen...."Hej där, vi heter Linda & Fanny och det är vi som kommer pyssla med dig framöver"! Shit liksom....Åhhh, vad jag hoppas att Noblesse kommer att trivas hos oss ❤!! Tänk om hon inte gör det 😨???

Jag tror ändå att hon tycker om oss....öronen står framåt och hon tycker om att vi pillar med henne...Tycker dock att kameran kan hållas i fickan...i alla fall när hon äter 😊Vi tycker så mycket om henne!!! Visst är hon väl bara sötast i hela världen ❤❤❤


Likes

Comments

Känner ni igen rubriken, har hoppats så på att jag skulle få använda den!! Idag fick jag....idag blev jag hästägare igen ❤!

Ett meddelande här på bloggen, en som visste att vi letade häst, en som chansade på att hennes häst var den som skulle vara den rätta för oss

...och hon hade så rätt!! Välkommen Noblesse, vår nya stjärna 🌟!
Nä, det blev inte som vi hade tänkt oss....vi tänkte oss en unghäst, en som Fanny kunde utbilda och forma själv....något som Fanny alltid har fått göra.....Nej, Fanny har ALDRIG fått något Gratis...hon har fått kämpa och fått börja från botten!

Vi blev nyfikna när E kontaktade oss fastän Noblesse inte alls passade in på det vi egentligen sökte. Hon var 13 år, för gammal tänkte vi....dock rutinerad, placeringar i 1,25 och startat 1,30. Ej i "full" tävlingsform då småbarnen "behövt" sin del av sin mamma men igång. Sparsamt tagen - har mycket kvar att ge.... En läromästare? Någon som kan utbilda Fanny i lite högre klasser...någon som kan ge Fanny lite rutin på tävlingsbanan?

Fanny är absolut en duktig ryttare men hon har inte tävlat speciellt mycket, i omhoppning. Fanny har ridit mycket unghästklasser. Pinocchio, hennes ponny, tävlade hon egentligen bara under 4 månader med omhoppning.... Dudde och Fannys tid ihop blev också kort. Fanny har ridit i 8 år, sammanlagt kanske tävlat "på riktigt" i ett år!

Vi hade en provridning inbokad i trakterna där Noblesse bodde. Vi bokade tid även med henne. Från att ha suttit på en treåring till att sätta sig på en häst som är tio år äldre....japp, ni förstår ju själva 😊

Noblesse kan ju allt!! Ombyten, väntalägen, det förvända och dessutom har hon egen motor och är pigg på hinder, precis det Fanny önskar. Hon är lätt att samla, har en balanserad galopp och framförallt, oerhört trevlig i hanteringen ❤ (Fanny fick inte tugga grus en enda gång under provridningen 😜) Naturligtvis kände Fanny att allt kändes väldigt enkelt på Noblesses rygg och de klickade med varandra.Nu ska Fanny och Noblesse ut och ha roligt på tävlingsbanorna, förhoppningsvis få lite placeringar, om inte så får Fanny rutin i lite högre klasser och när hon känner sig redo att gå vidare så får jag en fin häst att rida och ha roligt med 😍.

Många hästar har provats, många mil har körts, många timmar gått åt att hitta rätt. Några besvikelser på vägen, en del avåkningar och även sjukhusbesök. Magkänslan sen vi träffade Noblesse och E har varit helt rätt. Visst var vi nervösa idag men vi står nu med en friröntgad frisk ocg rutinerad Lady och Lyckan är total - Nä, det blev inte som vi hade tänkt oss - Det blev bättre 😍!!

Välkommen till Team Jeppsson, Noblesse - 2017 har börjat Bäst!! Team Jeppsson är tillbaka 👊


Likes

Comments

​Jag måste säga att jag blir oerhört glad över att se att Bloggen har "fått tillbaka" sitt antal läsare - verkligen superkul - det verkar även ha tillkommit några vilket är väldigt roligt - Kanske är Ni bara nya läsare 😊?!

Jag har tänkt mycket på det här med Bloggen, att det är viktigt att uppdatera, annars tappar man läsare! Det är som att driva sitt eget företag - man har inte "råd" att vara borta för länge för man kan snabbt tappa kunder...som hårfrisörer, hästmassörer - företagare med personliga tjänster. En byggherre eller en köpman, kan vara sjuk längre perioder utan att mjölken säljer sämre men de har en helt annan markpersonal också och har kanske en bättre ekonomi att marknadsföra sig på.

Nu tjänar jag inga pengar på Bloggen - Hahaha, absolut så långt ifrån man kan komma och jag tror inte heller att jag skulle ha en chans att fäktas med alla de Bloggar som ligger på topp 😂men jag vet att där är några av mina läsare som tycker att jag skulle marknadsföra den lite mer. Jag lägger inte ens upp den på Facebook, jag har en länk i bion på mitt instagram, det är allt. Har hänt att jag har taggat #newblogpost men inte mer än så. 

Jag tror inte jag vill bli marknadsförd, men samtidigt bloggar jag ju för att jag vill berätta om min vardag, föra dagbok och jag vill ju att ni ska läsa...det blir som någon konstig dubbelmoral - "Ni får gärna läsa och följa mig , men Ni får inte bli för många 😲"! Jag är nog lite rädd för vad folk ska tycka plus att jag nog inte vill ha kraven på mig att publicera något som alla andra vill läsa? Det skulle göra mig stressad. Jag kan inte vara rolig på kommando....jag skriver i vilket sinnesmood jag är i! Men det är nog det många har tyckt, att jag skriver lättsamt och förskönar inte något och ibland så suger skiten och ibland så leker livet. 

Nja, detta var bara lite tankar så här en söndag morgon. Snart dags att väcka Fanny - Stallet väntar 🐴👌


Likes

Comments

Mmm, ni var ju några som undrade om jag tränade fortfarande och självklart gör jag det :)! Jag har dock haft vila mellan Lucia och Nyår men började sakteligen med PWs under förra veckan. Ikväll gjorde jag mitt första joggpass och beräknar vara åter i löpningen om ett par veckor.

Viktigt i löpningen är både uppvärmning och nedvarvning, innan & efter löprundan. Jag startar alltid med minst 1 km PW och avslutar med minst 1 km. Ikväll blev det 2 km, både innan och efter.... Jag tycker egentligen att själva löpningen är ganska tråkig, jag går igång på det som händer med kroppen efteråt...kan inte förklara det med ord...får ta det med mig efter nästa runda 😉Glöm inte att titta på Cancergalan ikväll kl 20 i Tv4. Min pappa dog 2008 i Leukemi...jag saknar honom varje dag ❤! Hade pappa blivit sjuk idag, hade kanske forskningen hunnit hitta något som kunde rädda honom. Min svärmor har blivit friskförklarad efter två behandlingar mot bröstcancer samt ha opererat bort sin livmoder. Hennes bror dog i cancer för några år sedan. Bli månadsgivare - Tillsammans mot Cancer 👊


Likes

Comments

Underbara Ystad ❤!!

Hade fel skor på mig... 8 km i vinterstövlar var ingen höjdare 💩... ont som f-n 😫

Ha en fin söndag 👌🏻

Likes

Comments

Julen bortplockad! Gick väldigt enkelt då jag storstädade i fredags, ville ha stjärnorna kvar när Åsa & Stina var här för lite myskänsla. Skulle egentligen ha putsat fönstren idag men vädret har varit kaos ....kallt, snö som omvandlats till regn och som så vanligt i Skåne, kom från höger och drog mot vänster 💦💨 Hämtade Fabian som hade Lanat hos en kompis och det var verkligen glashalt på vägarna.

Älskar mina lampor från Mio möbler ❤
Tulpaner inköpta från Torget 🌷

Känns lyx att ha 40 m dit 😊


Har en del julblommor kvar men de får stå ett tag till, känns inte bra att slänga de när de fortfarande är fina. Ikväll åt vi vad som fanns i kylskåpet, blev inte så dumt 😁! Lyxade till det med mousserat vin med flarn av 22 carat guld 😍. Inte så dumt faktiskt.
Nu väntar soffhäng och några avsnitt av Game of Thrones. Har ni sett den serien? Går på Netflix, gammal men vi har inte börjat titta förrän nu. Den är riktigt bra... lite mycket blod och avhuggna halsar bara, som kommer lite snabbt så man hinner inte titta bort 😖.

Imorgon söndag, sista dagen på denna ledighet....


Likes

Comments

Lördag, Nyhetsmorgon, Tända ljus, dator och en kopp Te....Underbara Ledighet ❤.

Igår hade jag Stina och Åsa på middag! Verkligen på tiden, var ett par månader sedan vi sågs sist! Jag bjöd på en Skagen bakelse och sedan på Bakad potatis med en massa tillbehör och röror. Det blev mycket hästsnack, naturligtvis 😁🐎. Fick ingen bild på upplägget av Bakad Potatis rätten.Idag ska det sista från julen ut. Granen och tomtarna, städade Mannen och barnen bort i tisdags, idag tar jag ner resten - stjärnorna. Ska bli skönt med lite vardag igen.

Har ni avgett något nyårslöfte? Jag är inte så mycket för sånt, men fick en önskan från min familj, om att jag ska ha semester i år så det är mitt nyårslöfte ☀ - Lite hemskt att familjen ska behöva önska det för att man själv ska förstå.... 😏

Idag ska Fanny och Mattias gå handledarutbildningen, dags för Fanny att börja övningsköra! Helt Galet, vart tar åren ivägen?

Jag önskar er en fin lördag 😊Likes

Comments

Det är tydligen någon som inte tror att jag tränar längre, då jag inte skriver nåt om det! Klart jag tränar!!

För kung och fosterland 💪😥
Och helt slut efteråt, blir jag också 😨


Likes

Comments

Jodå, så att....Min galning till man har blivit medbjuden till att delta i "Nyårsdoppet" som sker enligt tradition, på nyårsdagen, nere vid Marinan....Anledningen till utrycket Galning, var att Galningen tackade JA 😳. Vem badar liksom i havet i januari....jag badar inte om vattnet är under 27 grader! Nu är det fem grader!!

Tror tusan att tidningarna var där - Ett gäng tokstollar är tydligen hett nyhetstoff 😁


Tydligen var de med i aftonbladet också 😄!! Vi var en hel del som samlades på stranden för att kolla om det ens var på riktigt!


Ett gäng chockade Normala åskådare 😉

Likes

Comments