Kasimir, Tävling

Idag har vi haft en lååång dag på Mantorp. Vi lastade strax före 7 och åkte mot Mantorp 😊 Tjejerna (och vi mammor) han gå banan en gång samt ta en titt på hoppbanan innan det var dags att fixa ponnyer.

Vi besiktigade innan dressyren och det gick galant 👍🏻 I dressyren bet han fast i bettet och blev stark och springig. Det blev drygt 63% och 54,7 straff. Besviken unge... Hon taggade om till hoppningen men lite mycket driv in i kombinationen resulterade i för mycket fart mot sista hindret och ett pet 🙈

Lite lunch och 3 varv till på terrängen hans med. Samt ivrigt hejande på kompisarna innan det var dags för start.

Och som hon red... han hade inte en chans att hitta på tok 😳 De var felfria på hinder men fick lite tidsfel. Det gör ingenting. 😊 Det blev under 65 straff och det första M65 kvalet avklarat.

Det betyder att kval till Stil-SM är klart och att dom är kvalade att rida P90 på Lag-SM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hästarna, Tävling, Kasimir

I morse när jag vaknade (hade lite sovmorgon) åkte jag till 21:ans köpcentrum i Eskilstuna. Vi hade en krissituation med en av Mias stövlar 😱 men den fantastiska skomakaren på 21:an fixade det på 10 min 😃 Stort tack 💞

Sen kom Miranda och Bailey till oss. Dom hade kört fast lite i dressyren och Mia hjälpte Miranda lite 😊 Det gick kalasbra och alla var nöjds. Till lunch blev det grillad korv i stallet.

När alla hästar var ridna och klara så blev det knoppning och bad av Mirre 😊 Så nu är han iallafall snygg till imorgon ❤

Likes

Comments

Hästarna

Igår läste jag om en app som garanterade "öronen framåt bilder" 😊
Var ju så klart tvungen att köpa (kostade 10:-) den och testa.

Den funkade bra på hästarna (iallafall "gnägg" ljuden) Katten däremot var inte ett dugg intresserad av de ljud som var för katter 😔 Någon hund har jag inte träffat så om det funkar på hundar vet jag inte än....

Kanonen har fått nya skor och ponnyerna ska få nya idag

Likes

Comments

Igår var vi med Brican till Helsingborg på hopptävling. Han startade i en LC+ ned bed A. Där var han felfri och fick en rosett 🌟
Dagens andra klass var en LB+ De gjorde en fin runda men fick ett pet på sista hindret i grunden. Men bra känsla. Tusen tack till Wilma och Magnus för sällskap och supporten.

På em var vi till Tågarp för att heja på våra kompisar som red terrängen. De hade inte lika bra väder som vi hade på fredagen....
Det var bara 2 grader, blåste massor och det snöade/regnade.

Sen blev ju allt bara kaos som jag skrev tidigare.

Likes

Comments

Kasimir, Tävling

Vi åkte tidigt till tävlingen för att heja på våra kompisar som startade tidigare än oss. De skötte sig bra och var så duktiga.

Mirre var fantastiskt duktig i dressyren med bara några små missar och fick bra poäng av domaren. De skrapade ihop 69,529% och fick 45,7 straff. Riktigt bra och en andra plats efter dressyren.

I hoppningen var dom lika bra och satte en snygg felfri runda och stod kvar på sina låga 45,7 straff och gick upp i ledningen inför terrängen.

Terrängen var också bra men det blev ett stopp på hinder och några straff för tiden. De slutade på totalt 70,3 straff. En riktigt bra tävling även om besvikelsen var stor efteråt.

Tur då att man har fina vänner omkring sig ❤
Rider fantastiskt gör hon också den där Wilma så hon red hem andra platsen i klassen. Grymt bra ridet och ett stort grattis Wilma!!! Du var bara bäst 🌟

Likes

Comments

Den här veckan i Skåne har på många sätt varit helt fantastisk. Och bilden på Mia och Wilma står för så mycket för vad som är det viktigast.
Det är inte att vara bäst eller vem som vinner mest priser. Utan allt handlar om att vara en bra vän, att finnas för andra och ställa upp när någon behöver en kram och ett snällt ord.

Det har hela gänget visat under hela veckan och dom har haft fantastiskt kul tillsammans. Och också igår när det hemskaste hemska som inte får hända hände så tog de hand om varann och gjorde det som var möjligt för att hjälpa sin nya vän i en av hennes svåraste stunder.
Bara tanken på att vara tvungen att åka hem från tävlingen utan sin älskade häst gör så fruktansvärt ont.....

Jag är glad att vi har båda våra hästar i transporten om några timmar när vi börjar vår resa hem. Men alla våra tankar är hos A och M sim får åka hem utan sin underbara älskade häst 😢

Ta hand om varann ❤

Likes

Comments

Kasimir, Bric a Brac, Träning

Idag hade vi lite sovmorgon innan vi åkte till stallet. Mia refett lättare dressyrpass med Mirre. Han var riktigt smidig och fin.

Brican trimmades också på ridbanan. Han var också riktigt fin ❤

På em/kväll åkte vi ner till Flyinge för att träna terräng för Jan Jönsson. Mia och Mirre skötte sig så bra så de får en guldstjärna 🌟

Imorgon ska Brican få komma ut på terrängbanan 😊

Likes

Comments

Kasimir, Träning

Idag var ponnygänget på Eketorp Eventing och tränade för Staffan Lidbeck. Både Mia och Mirre skötte sig fint och hade kul ute på banan.

De fixade alla övningar fint och fick några tummen upp 👍🏻

Alla de andra ekipagen skötte sig också kanon. Det är ett härligt gäng som är här nere och humöret är på topp 🌟 Alla stöttar varann och har kul tillsammans.

Nu ikväll käkade vi tacos 😊

Skönaste liraren på stället är iallafall Sigge 😂

Nu sova lite och imorgon träning för Jan Jönsson på Flyinge 😴

Likes

Comments

Bric a Brac, Kasimir

Vi började dagen tidigt och lastade Mirre och Brican för att börja resan ner till Skåne 😊
Vi stannade till utanför Jönköping för att tanka och uppsöka toaletten. Vi gjorde ett snabbstopp till när vi var nästan framme också.

Hästarna tog resan bra och var pigga och glada när vi kom fram. Vi gick med dem en stund innan de fick komma in i sina boxar för att äta lite lunch 😊 Vi packade upp alla grejor medans vi väntade in de andra som var på terrängträning.

Vi tog en sväng bort till vårt boende och kollade in det innan Mia red båda hästarna en stund på dressyrbanan. Efter att vi varit till affären och handlat lite så blev det grillat till middag 😊 Nu ska vi sova i husvagn för första gången 😱

Likes

Comments

Kasimir, Träning, Innebandy

Träningshelgen med Södermanlands och Västmanlands Ridsportsförbund är över.
Det har varit bra träningar för Louise Haaga samt föreläsning om kost och ett pass med fysisk träning för ryttare.

Både Mirre och Mia har varit duktiga 🌟

Nu är nästan allt packat och tidigt imorgon börjar vi resan ner till Skåne 😀

Grabbarna har varit i Linköping på innebandy cup i helgen.
Martins lag tog sig till final men där blev det tyvärr förlust.

Men en silvermedalj blev det ju trots allt ❤

Likes

Comments