Nu är vi hemma från mätningen i Örebro och han blev 146 cm. Bara en centimeter, men ändå bra, så nu är han slutmätt.

Även Fleur som åkte med oss skötte sig toppen, lite bråttom ut där borta och kastade sig ut en gång när vi skulle lasta henne. Då tog vi Ferrari först och hon klev rätt in, urlastningen hemma gick toppen, så ett stort + till Fleur som även hon är slutmätt och landade på 147 cm.

Ikväll har vi ätit hamburgare gott, i tisdags hade jag gått ner totalt 19 kg, så jag är nöjd även fast jag nästan har lika mycket kvar.

Nä nu är det nog dags att krypa ner i sängen och få lite sömn.

Godnatt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja, det var länge sedan jag skrev här. Har haft fullt upp på jobbet, stallet mm.

Vad har hänt sen sist? Jo, Iza har varit och gjort ridtest för NIU och kommit in på det :) superkul!

Vi har varit till Lotta och tränat en gång, förra lördagen var Iza på Ryttarutv steg 2. När jag hämtade henne var full av energi efter föreläsning av Lotta Wanning, hon tycke verkligen att det var toppen.

Idag ska vi åka till Örebro för slutmätning av Ferrari som blir 8 år. Han var 145 cm sist, så jag hoppas innerligt att han har vuxit någon cm.

I helgen har vi fullt upp, Iza har kurs för Anna Emanulsson lördag och söndag, på lördagkvällen ska jag gå på Ridsportsgala.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Igår tittade vi på Maya och Magic när dom tävlade dressyr och dom var så duktiga 8 av 12, super bra!

Tjejerna fortsatte att titta på tävlingen och jag gick ner till stallet och fixade mockning mm. Sen kände jag att han behövde en "make over". Så när stallbestyren var klara tog jag in honom och klippte honom. Sen gick jag upp till Anna i shopen och frågade om ett bra schampo, självklart hade hon det. Köpte schampo, nytt pälsglans och svamp, sen gick jag raka vägen till spolspiltan och tvättade honom.

Väl till stallet igen fick jag dåligt samvete, för han skakade, 3 täcken på o massa hö, så fick han upp värmen igen.

Pälsen som ligger på nedanför honom är endast från överdelen på benen och under magen... resten har jag sopat ihop i en hög, så han hade satt mycket päls.

Likes

Comments

Skönt nu var julen avklarad och alla nöjda :)

Iza blev så glad, nya svarta ridstövlar, så det matchar dressyrsadeln ;), ett brunt Mickelmträns, ett par nya backontrack, kläder och massa godis, presentkort på KICK´s mm. Plus pengar så nu kan hon äntligen köpa sin klocka till terrängen.

Grabbarna fick givetvis sitt och var väldigt tacksamma.

Vi firade jul med min bror och hans son, senare på kvällen kom hans sambo också hit (hon firade jul med sina barn hos sitt ex)

Lagom med mat, har skött mig hyfsat bra med maten dock har jag nallat lite på godiset under julafton och nu har jag lite jobbigt att hålla mig ifrån det. Längtar tills dom ätit upp det.......


Likes

Comments

Jag åkte ju till stallet med mellis till Iza, sen skulle dom rida ut i mörkret.

Alva red med sadel, Iza barbacka och Maya och Sofie satt båda på Magic. Han är så cool den ponnyn, det skulle aldrig gå att göra så med Ferrari.

Jag har inte hört nått med så jag antar att gått bra

Nu ska jag fixa med mat o vin, Iza är hos Alva, Charlie ska ut och Tommy jobbar sent.

Likes

Comments

Idag började jag jobba 11.30, slutade M15 men blev kvar till nästan 16. Då åkte jag till systembolaget och köpte 2 bubbel och en flaska rödvin. Jag, Mia och Karin ska hem till bästa Lotta imorgon em och ha lite tjejmys.

Idag har jag varit ARG och det tillhör inte vanligheterna.

Var på ICA Sjöhagen för att hämta ut ett paket med julklappar till Iza, lämnar numret och ger mitt leg, så långt är det ok. Sen kommer hon med paketet, scannar och säger varsågod. Det jag inte visste var att när hon har scannat paketet räknas det som utlämnat. Hon tittade inte på det alls, jag tog det och upptäckte direkt att det var trasigt. Det var mycket folk så hon skyndade med nästa kund. Ser att en av sakerna jag köpt inte var där så jag sa till direkt, "Du får kontakta Post Nords kundtjänst", ja jag lämnar inte förens detta är löst. Jag fick numret och ringde och givetvis var det stängt. Men snälla säg vad jag ska göra....... helt upptagna och blev som luft för dom. Jag ringer dom jag beställt av och dom sa BRA att du inte gått därifrån. Jag har inte lämnat mattan framför disken.....sa jag. Dom fick vänta bra länge innan personalen hade tid att prata med dom. Sen la dom på utan att jag fick prata med hon som jag beställde av. Sen var det stängt där med. Inser att det är lönlöst att fortsätta diskutera..... kom tillbaka på måndag så kan du ringa härifrån, "Nej du, jag sätter aldrig min fot i den här affären igen" sa jag och gick ut med det som fanns kvar i paketet.

Som tur är märker jag så har jag lugnat mig betydligt nu, jag var så arg att jag skakade. För mig är det mycket pengar och jag vill att allt ska fungera.

Nu ska jag verkligen se till att mina paket mm inte hamnar där, jag kommer verkligen aldrig mer att sätta min fot där. Skulle jag mot förmodan få ett paket dit får Iza gå in där....... nu blir det bara Maxi och Lidl som gäller för mig... så är det bara.

Ikväll ska jag offra några Points på ett el två glas vin.

Iza, Maya och Sofie sover hemma hos Alva ikväll och ska ha filmkväll.​

Likes

Comments

Så kanske man inte skriver, men jag känner så just idag. Som jag skrev i morse så hade vi jullunch på jobbet.

Var ganska bekymrad över vad jag skulle ät, men kollade lite i hur mkt Points det är i olika mat. Men kan inte säga mer än att lunchen bestod av 11 Point och magont. Är inte riktigt van nu på sedan 8 veckor tillbaka.

Sen var det ju styrelsemöte och jultallrik. Men då sa jag att jag gärna äter en sallad, visst hade dom fixat det. En 3-bönssallad, faktiskt god. Matade in allt i min app och hela den lilla salladen var 8 Points. Även om jag behövde äta middag, så min mage var i uppror och jag har fått sprungit på toa flera gånger. (det kanske man inte heller skriver här, men så var det!)

Mötet började 18.30, Iza och Maya hade dressyrlektion för Göran, den sista innan jul. Hon var nöjd efter lektionen och vet vad hon ska träna på

Efter jul har vi sagt att vi tar lektion för Göran endast jämna veckor. Men det har hänt så otroligt mycket med både Iza och Ferrari, samma för Maya o Magic vilken utveckling.

Ojämna tisdagar åker vi hem till Lotta (tar ca 1 timme o värt varenda minut) för hoppträning

Som ensamstående mamma får man lov att vända på kronorna, många har pappor som hjälper till att betala och det har tyvärr inte vi. Men Iza vill satsa på ridningen och självklart stöttar jag henne så mycket jag kan!​

Likes

Comments

Det här är mina små älsklingar, Zelda är en liten chihuahua och Max (Maximilian) är en blandras pappan är pomeranian o mamman är Lhasa apso/amerikansk cockerspaniel.

Likes

Comments

Torsdag = morgonjour i stallet. Trött är man när man ska gå upp, men när man kommer ut till stallet är det mysigt.

Men det första jag märker när jag kliver in i stallet är att vattnet är avstängt (behöver rinna lite, annars är det risk att ledningarna fryser), shit tänkte jag och skruvade på vattnet och det rann puh vilken tur. -13 ute så det var ju kallt.

Fodrade och tittade lite extra, Plexus vår nya kompis stod utan täcke, ok, han är i och för sig inte klippt så dom kanske har så. Sen la jag på dom andra täckena. Men när jag går in till Plexus ligger hans innetäcke på golvet i boxen. Dom måste ha glömt knäppt fram...... så det kan bli.

Nu ska jag äta klart min frukost, sen in i duschen, iväg och jobba, efter det jullunch och efter det styrelsemöte med mat.  Hmmm nu sätts jag på prövning med mitt Viktväktartänk, jag måste hålla det för mitt nya mål efter i tisdag är -22kg till.

Likes

Comments

Kan bara konstatera att vi har haft ett fantastiskt år hittills, nu har vi inga fler tävlingar kvar.

En dressyrträning imorgon, sen är det uppehåll. Vi hade ju tänkt att vara med på DM i dressyr som går i LA:1, men förra träning kom Iza och tränaren överens om att ta bort anmälan. Det är helt enkelt för tidigt.

Likes

Comments