Hejsan! Maja här.
Jag tänkte göra ett inlägg eftersom att jag inte har gjort det på länge. Det kommer dock bli väldigt kort eftersom att jag inte har ridit på Decibelle på flera dagar. Jag tänkte berätta att det är km på söndag! Dock ska jag inte tävla km-klasserna eftersom att jag och Decibelle inte är redo att göra det tillsammans. Därför ska vi tävla klasserna innan vilket är typ pay & jump. Jag ska hoppa 50-60 cm för att förbereda henne.

Detta var ett kort litet inlägg från mig så ses vi snart💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heej alla!!
I dag så har jag ridit igen en ridlektion eftersom att jag var sjuk för inte så länge sedan så fick jag rida i dag i stället. Allting gick väldigt bra förutom att Trasan var lite tröt och seg men annars så är jag väldigt nöjd.

Dom hade lackt ut två stycken bommar på medel linjen som vi skulle göra som serpentiner över och lite volter dock så suger jag på att förklara så det finns också en video här nedan.

Jag tyckte att övningen var väldigt rolig men också ganska svår eftersom att man måste hela tiden tänka steget före. Det vart också ganska svårt eftersom att det var så många på banan samtidigt så det var ganska ofta som det stod nån i vägen ( inte med meningen förstås ).

Men Trasan lysande väldigt bra och var väldigt duktig. Denna övningen kommer jag försöka göra flera gånger.

Aa men detta var i från min lektion i dag hoppas ni tyckte det var intressant att läsa om! Men vi ses snar igen!! //Emma💘

Likes

Comments

Hej hörni! Hittade lite frågor som jag tänkte att det kunde vara kul ifall jag svarade på.

1.Vad heter din häst?
Copper Boy.

2.Har du en ponny eller häst?
Ponny.

3.Hur länge har du ridit på/haft hästen?
Haft han i lite mee än 1 vecka ;)

4.Är det din häst/ponny eller ä du medryttare?
Min ponny.

5. Hur gammal är hästen?
7 år.


6.Om din häst var en människa, skulle h*n varit din bästa vän då?
Svårt att säga med tanke på att jag inte riktigt vet hur han hade varit som person ifall han var en människa. Men med tanke på att han är så snäll antar jag väll det!

7. Har din häst allt du önskar dig hos en häst?
Det mesta, ja!!

8. Har du ramlat av hästen nån gång?
Nope.

9. Hur ofta rider du på hästen per vecka?
5 dagar eller 4, beror på hur många dagar mamma vill rida... Kommer bli 5 efter jullovet då jag ska ta med han på andra träningar.

10. Har din häst varit ridskolehäst etc?
Ja bara nån månad precis när han kom till Sverige.

11.Vad är det du och din häst har gjort tillsammans som du aldrig kommer att glömma?
När han kom till oss, haha var inte så mycket minnen än...

12.Brukar du göra olika frisyrer på hästen?
Har inte gjort det än, men med tanke på hur kul jag tycker det är kommer det säkert hända.

13. Vilka tillbehör har din häst mest av?
Täcken tror jag

14. Står din häst i spilta eller box?
Han står i box.

15. Vad är det för ras?
Han är Connemara.

16. Vilken färg tycker du h*n passar bäst i?
Blått, svart, grönt eller silver.

17. Vad skulle du vilja döpa din häst till om den hade motsatta könet?
Gud, ingen aning.

18. Hur mycket betyder h*n för dig?
Han betyder allt för mig!

19. beskriv din häst med 3 ord
Snäll, Glad och mycket energi.

20. Vad tycker du din häst är bäst på? Och vad tycker du ä roligast?
Han är bäst på hoppning/terräng. Jag tycker hoppning är roligast!

21. Hur stor i procent älskar du din häst från 1-100%?
100% såklart!

22. Hur länge skulle du vilja rida din häst?
För alltid.


23. Tror du att du skulle tröttna på att rida denna ponnyn?
Nej nej nej!

24. Vad är det roligaste med din häst?
Att han alltid är såå glad!

25. Hur bra ”relation” har du och din häst tillsammans?
Än så länge känner vi varandra inte så bra... Men vi kommer bli såååå bra team😉😉

Så, hoppas ni tyckte detta va kul att läsa om😁 det var iallafall kul att svara på!

//Hanna & Coppe<33

Likes

Comments

Hej!!

I kväll så vart det lite hoppning. Vi stälde fram ett räcke och en oxer och så hoppade jag på en åtta.

Det gick väldigt bra och jag är väldigt nöjd dock så blev jag väldigt trött äftervett tag så det blev nåt stop så då sänkte vi och hoppade ett sista sprong och så gav vi upp sen.

Aja detta blev ett väldigt kort inlägg men jag har väldigt mycket att göra så vi ses snart igen!! //Emma 💘

Likes

Comments

Hej hörni! Som titel lyder var Coppe rent utsagt galen idag! Jag promenerade honom bara idag men ändå fick jag se hans vildaste sidor, haha! Han rykte med huvudet konstant och skulle börja galopper hela tiden! Jag försökte göra halt varanat steg men så skulle han bara hoppa runt... ärligt talat blev jag lite ”rädd” och kände ”va är det för häst jag har köpt” men båda jag och han vet felet! Han har varit här 1 vecka. Kan jag bara chilla lite?? Jag måste ta det lugnt och ta det i hans takt. Inte stressa eller pressa honom på något sätt! Jag måste också förstå att han är ung och allt är nytt för den lille stackaren... Jag ber till Gud att han försåt att han betyder allt och att någon dag kan känna sig trygg! För jag har ju den sötaste, gosigaste och gladaste ponnyn som man bara inte kan älska😍 Så nu låter jag tiden tala och se vad framtiden med denna ponny bjuder på💖
//Hann<33

Likes

Comments

Hejsan!
Idag red jag och Decibelle lite dressyr/markarbete. Vi började med att värma upp på rakbanan vilket ledde till att jag testade på att göra galoppombyten. Vilket faktiskt gick väldigt bra. Vi brukar göra något galoppombyte ibland men då vänder jag oftast över ridbanan. Denna gång gjorde jag det på rakt spår och dessutom flera i rad. Det gick faktiskt över förväntan så jag tror verkligen att hon skulle kunna bli dressyrponny.

Sen red jag lite markarbete på ridbanan. Det blev galoppbommar på medellinjen och stående sockerbitar som jag hoppade över. Där vart det också ganska mycket galopp men Decibelle gjorde bra ifrån sig.

Det var min dag i stallet och nu ska vi få gäster hemma. Ses snart
//Maja & Decibelle

Likes

Comments

Heej!!
I dag så har det varit jätte dåligt väder så därför så fick de bli ridning i rid huset.

Jag tog fram två stycken bommar och la dom på långsidan men 12 meter i mellan så övade jag lite på avstånd och att galoppera fort efter som att jag har en förmåga att galoppera ganska långsamt.

Det gick väldigt bra och är väldigt nöjd. Trasan lyssnade väldigt bra och hon var jätte duktig!

Sen så efter jag hade ridit så mockade jag och gjorde hennes kvälls mat. så fick hon stå inne eftersom att de är så dåligt väder.

Men det här var min dag i dag i stallet. I morgon så hade vi tänkt att hoppa lite eftersom att det är km nästa söndag så måste vi öva lite.


Men trevlig helg så hörs vi snart igen!!// Emma och trasan💘

Likes

Comments

Hej alla!
Idag red jag på banan med två av mina kompisar. Båda är otroligt ovana men klarade ändå av att trava, haha! Som ni ser på videon hade min ponny otroligt mycket energi idag därför gick de inte jättebra. Men jag måste också komma ihåg att han bra varit hos mig 1 vecka👍🏼

Imorgon blir de bara longering.

//Hanna

Likes

Comments

Hej hej! Hoppas ni mår bra! Idag red Maja, Emma och jag på lektion. Jag hade Luna och hon är lite seg och inte så hjälpsam... Därför tyckte jag inte det kändes så bra för mig. Hon lyssnar verkligen inte för min hjälper, så jobbigt... men hon är rolig att hoppa men idag hade vi dressyr.

Men om något helt annat! Jag har läst på en del andra bloggar om deras önskelistor och tyckte de var kul att läsa om därför tänkte jag dela med mig av lite saker jag önskar mig. Jag önskar mig inprincip bara hästgrejer, inte så konstigt va? Jag har ju PRECIS fått häst och behöver en hel del grejer.
Det här är inte allt...🙄

Freejumps, svarta

Värdens skönaste stigbyglar som jag bara måste ha innan tävlingssäsongen. Jag vill ha svarta då min ”outfit färg” är svart. Jag tycker även dessa stigbyglar är GALET snygga😍

Ridhandskar Julia Roeckl

För det första är mina ”sommar” ridhandskar trasiga och utnötta, så behöver nya. Sen är ju dessa så fina och sköna! Vill bara ha dessa. Finns dock andra saker som jag kanske önskar mig mer men dessa handskar är prisvärda och behövliga👍🏼

Trinity senskydd

Okej, är kär i dessa skydd...😍 Min häst behöver bara senskydd och just nu har han värsta budget modellen (inget fel med d, men vill ha snyggare). Dessa fluff skydd hade varit så snygg till en padd med fluff! Älskar även materialet på själva skyddet, så behagligt licksom😁😁

Ridbyxor från Stably.se

Minns inte exakt vad dessa ridbyxor hette osv. Men älskar dom iallafall! Färgen är så fin! Kanske lite i dyraste lagret men är det jul så är det😶

Stel Grey outfiten

Dom här gör väll ändå dom snyggaste schabraken, jackorna och huvorna i värden??? Tycker ni inte?? Om du frågar mig så är svaret JA! Hur snyggt är inte alla dessa grå sakerna/plaggen från equestrian Stockholm?! Det här är nästan de jag önskar mig mest! Dock typ det dyraste...☹️

Champion Hoddie

Okej, här kommer den. Den ända saken som inte kommer åka direkt upp till stallet. En hoddie från champion i svart. Tycker den är så snygg och kommer verkligen använda den!😇

Hoppas ni blev lite inspirerade eller nått...😶 Eller att ni iallafall tyckte de var kul att läsa! Hörs imorgon😘
//Hanna

Likes

Comments

Heej!!
Både jag Haja och Hanna rider på lektion både på onsdagar och torsdagar. Så lektionen vi hade i dag så hade vi hoppning.
Vi gjorde en övning som var väldigt svår men också väldigt rolig. Övningen gick ut på att man skulle träna på snabba och snäva svängar. Som uppvärmning så gjorde vi massa tempo växlingar.
För mig och Trasan så gick det helt okej det gick lite långsamt i bland och det blev några konstiga språng men jag är ändå väldigt nöjd.
Men Jaja nog om det. Det har snöat hörni!! Asså Gud vad jag ser fram emot julen nu. Årets önskelista består utav bara häst grejer hehe.
Aja hoppas att du har haft en bra dag. Hörs snart igen kram// Emma och Trasan💘

Likes

Comments