Nu har tiden sprungit iväg igen men här kommer en lååång uppdatering. Det händer mycket i Team Holstein nu. Det är full satsning och planering för nästa års säsong...Det är mycket som ska klaffa och fungera. Det gäller att planera i tid.

Men de var så väldigt längesen jag bloggade så vi är ända tillbaka till EM i Göteborg!! jösses!!

Jag, Anna, Disel och Linus hade den stora äran att få köra uppvisning på EM i Göteborg samt att de i publiken som ville fick åka med på vagnen. Ögonen lyste på barnen när de fick testa hur snabba grabbarna är! Det var en himla häftig upplevelse att vara en liten liten liten del (bokstavligen) av hästfesten! Vi alla njöt i fulla drag. Men det är konstigt de här med hästar...även om jag "bara" hade med mig två grabbar och att det var fullt med folk som hjälpte till så går hela dagen i ett naffs och sedan står man där i centrala Göteborg med en pizza i handen kl 21 på kvällen för det är först då det finns tid att äta...FATTAR INTE!!! Var tar tiden vägen?

Efter EM så fick grabbarna lite vila innan det var dags för de Skånska Mästerskapen i körning i Åstorp. Jag valde att köra två par bestående av Nalle och Playboy samt Linus och Disel. Det var dressyr och konor första dagen. Så Linus och Disel gick på fina straff i dressyren och Playboy och Nalle headbangade sig igenom programmet hahaha ;) De var pigga och glada och tyckte " här ska de dras vagn". Straffen blev sådär..... Konorna gick bra med båda paren och vi låg bra till straffmässigt inför maratonet. Linus och Disel var jättefina ute på A-sträckan för att sedan när vi kom till hindren så blev Linus tokhet och bestämde sig för att- Här ska köras hinder! Disel däremot tyckte det var hemskt onödigt... han ville kolla på ston och sen kanske kolla lite här och där och för varje hinder blev han segare och segare... men vi kom i mål med inte alltör dåliga tider! Sen var det Nalle och Playboys tur...å jäklar vad de gick!!! Resultatet blev en silverplats i DM men Playboy och Nalle och en bronsplats med Linus och Disel! En lyckat jättetrevlig tävling!

Busarna Oj och Okej ( kallas numera OJ och Skoj ;) ) går från klarhet till klarhet ! Vi har varit på en pay and drive tävlig som de klarade galant! Det behövs mkt mera styra och uthållighet men de tar tid så de jobbar vi med nu under vinterna och några år framöver på....Sedan har vi kört hinder i Flyinge och tränat på vattenhinder! Det är väldigt lovande inför säsongen! Jäklar vad de tar tag.... Ska bli så kul! Nästa på¨tur är en deltävlig i Hjulkul...som är en inomhuscup med final den 18 Mars i Flyinge!


Men det gäller att ta det försiktigt med dessa känsliga herrarna. De är som lamborginisar.... Hade en liten incident när de skulle i vagn för ett tag sedan, det var inte mycket som hände men tillräckligt för att Oj skulle reagera...Så nu har jag gått tillbaka med att alltid har två personer utöver mig när jag ska köra par. En som håller Skoj och en som håller Oj. Men vad sur man blir på sig själv när man låter sådana saker hända. Han fastnade lite med ena tömmen i bommen och ryckte samtidigt till lite och det räckte. Nu är det lugnt igen men man kan aldrig nog tjata om säkerhet och att både kusk och alla inblandade måste vara med hela tiden och inte slappna av ...även om läget verkar lugnt.

Grabbarna laddar också för Hjulkul och de gör vi bäst med lååååånga turer i skog och mark. De älskar det att få gå i spann och skritta trava och galoppera utan press och utan att det är några krav! Vi alla behöver det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 172 Readers

Likes

Comments

Foto: Linda Andersson

Då helt plötsligt var denna sommaren över....VART TOG DEN VÄGEN??!!! Nu är det alltså simkuddar, simpuffar grodfötter och snorkel som gäller för hela zooet :) Jäklar vad det regnar...J

Jag kan se tillbaka på en rolig men kanske inte det resultatmässigt bästa året...Grabbarna och Busarna har varit bättre än någonsin men det har blivit lite stolpe ut denna säsongen!

Vi börjar när jag var i Danmark sista helgen i juli. Det var den absolut bästa tävlingen i år körtekniskt från min sida :) Där stämde allt...I dressyren var de som smör och med missar fick vi 54 straff. Det var sååååå roligt att köra dressyr...Konorna var ÄNNU roligare...mitt mål är att de ska se ut som jag stulit ponny fast att alla bollarna ska ligga kvar...SAMT att groomarna krampaktigt ska försöka hålla sig kvar ;) Jag lyckades med allt ....heheh

Maratonen i Ullerup vat helt underbar att köra...fantastiskt bra portat så man får flytet och jätteroliga hinder. Grabbarna var på synnerligt bra humör och kusken kunde hindren ordentligt. Även om kartläsargroomen var snuvig, förkyld och bara precis innan gick från bilen ställde sig på vagnen utan att kunna hindren ;) men har man bästa teamet så har man och då löses sådana problem lätt!

Hälge blev både blöt och shitig i Ullerup så fick införskaffa glasögon vilket han uppskattar ;)

Grabbarna var lediga några dagar för att sedan åka upp till SM och Sala!!! Det är en bit att köra men det gick förvånansvärt lätt och grabbarna bara sov i släpet :) Vi hade grabbarna i uteboxar så de trivdes väldigt bra i Sala!

Dressyren gick sådär...kändes lite skumt och konstigt men ganska bra straff...men det visade sig att jag hade lyckats å sätta en stånghästtöm bak och fram och upp och ner...suck...Varför???? Klantskalle...

Maratonet gick ganska bra men jag tycker de blir så väldigt trångt i vissa hinder och då lägger jag själv in handbromsen och ponny fattar inte vad morsan håller på med och så blir det lite bökigt ;)

Precisionen kändes de så himla fina i... bra flyt snabba och lydiga...precis innan jag skulle in så kom det en störtskur....jag har släta lädertömmar och de blir såphala...och jag glider runt på dem så tokmissar en port... hade jag jag inte gjort de hade de både kunnat bli guld eller silver ;) men så är det...Jag har köpt nya tömmar iallafall !!!

Sen var vi på ett otroligt välordnat och roligt event på Grevagården. Det var SSS ( Shetlandssällskapet) som firade 50 år och hade jubileumsutställning. Vi showade lite och sedan körde vi in de internationella domarna...mycket uppskattat och det var otroligt kul att träffa likasinnade "shettisnördar" ;)

  • 164 Readers

Likes

Comments

Har varit dålig på att uppdatera men just nu händer det så mycket att det är svårt att få tid att blogga. Men här kommer ett låååångt inlägg om mitt och ponnypojkarnas framfart :)

Ja, var ska vi börja....Vi börjar med Flyingetävlingen i slutet av juli. Det var en svårklasstävling och det var väldigt kul att tävla och grabbarna var superfina!!! Jag hade jättefin känsla i alla tre grenarna. Pigga och fina grabbar som bara levererade :=) Jag vann dressyren och precisionen stort ...MEN vad hände sen....Jo KUSKEN glömde köra genom STARTEN i hinder nr 6. GAHHHH.... Har fortfarande inte släppt de så vi lämnar de.....Fortfarande bitter och sur och jättebesviken på mig själv :P Men så är det...Jag hade jättefin känsla i hindren och vågade köra liiite fortare än jag brukar så nu ska vi släppa på bromsen ännu mer och köra genom starten och målet för den delen ;)

Sedan Flyingetävlingen har grabbaran tränat på bra :) Både i enbet, par och fyrspann. Har varit väldigt noga att byta plats på dem ofta. Även om det blir lite stökigt och snett de första gångerna så har jag märkt att eventuella snedheter och snedbelastningar blir mindre och de blir rakare och jämnt starka :) Jag har en "dressyr/precisionuppsättning" och en "maratonuppsättning" som är de "perfekta" som både jag och grabbarna gillar mest. Det är kul att se dem nu när de är i högform, blanka i pälsen, shitstöriga att pyssla med för de har så mkt energi och tokmuskliga. Sen att magen är lite väl rund är ju så....men rund är också en form ;)

Jag var i Flyinge i helgen och tränade maraton. Hindren var fortfarande portade på samma sätt som från tävlingen så guld värt att få köra igen efter att ha analyserat sin körning. Det gick bra mycket fortare nu och de kändes jättepigga....så pigga att de tar saken i egna händer ibland och då kan det bli trassligt...tur jag har de bästa groomarna när grabbar och kusk "freebasar" mellan stolparna eller över stolparna eller runt stolparna..... Men det är väldig nyttigt att få köra samma hinder som man gjort på tävling fast lite andra vägar och känna att man får våga testa lite och få flytet. Märkte att jag behöver ändra lite på Nalle som går som höger förlöpare. Han ska få lite mera töm så han kommer fram lite och Playboy behöver komma tillbaka lite.

Planen här framöver är en svårklasstävling i Danmark, Ullerup, nästa helg för att få en tävling i kroppen till innan SM i Sala som går av stapeln första helgen i augusti. Jag har varit på den Danska tävlingen några gånger och den är bara såååå bra. Det är 40 minuter från där jag bor och tävlingen är jättemysig med fina hinder. Det är en tvådagarstävling som går av stapeln fredag och lördag. Grabbarna ska vila i fyra dagar och sedan är det SM. Håll tummarna !!!

Busarna har också tränat på bra :) De behöver få lite mer styrka i kroppen. De rör sig så mycket att det nästan blir lite mycket för dem själva. Så det har varit mycket fokus på rätt form och styrka. Busarna vilar tills efter SM och sedan är det full fart med dem. Det finns lite kul endagars tävlingar i september så de har dom sagt till matte är lagom. Så då blir det så :)

Håll nu tummarna så ska jag köra så bra jag bara kan!!!

  • 217 Readers

Likes

Comments

Då har jag och grabbarna varit på Åstorps tävling och tävlade svårklass. Målet var att kvala till årets SM som går i Sala...och det gjorde vi :) Så de känns jättebra !!!! Nu ska de slipas på massa saker!! Denna tävlingen kändes som stolpe ut fast ändå in...märklig känsla. Jättenöjd men besviken på mig själv. Jag börjar från början...

På fredagen gick dressyren och grabbarna var super...lite stökiga stånghästar eftersom jag har ändrat bett på dem. Så nu ska de ändras tillbaka :) Men i det stora hela var de jättefina och köra och domarna gillade oss så vi fick 61 straff vilket jag är nöjd med och det räckte även till seger! Men det var lite spännande inne på banan längst upp vid domaran...det hade efter många ekipage blivit rejält djupt och halt så stackars Nalle tappade balansen...han lyckades komma upp rätt i selen och på rätt sida stången som tur var. Efter de så körde jag väldigt försiktigt...Så de händer mycket även på dressyren ;)

Maratonet kom vi igenom men de hände så mycket så jag vet inte ens var jag ska börja...vissa maraton är bara stökiga och detta var ett sådant :P De första hindren gick bra och vi hade ganska bra flyt...i hinder nr 5 så glömde jag helt att styra. Detta resulterade i ett söndrigt snabbkoppling så hade groom av. Vi kommer vidare men jag tittar på klockan och inser att vi ligger väldigt efter i tiden på B-sträckan (hur de nu gick till). För på SM fick jag bromsa mig igenom allt och nu hade jag jättebra tempo och ändå hjälpte inte de... såå 4 minuter sen in i mål...suuurt och massor av straff...


Precisionen var jag så besviken på mig själv och min tidtagning så de gick såååå långsamt ;) Jag fick lixom ingen feeling ;) men igenom kom vi med lite tidsfel...


Konklusionen efter denna tävlingen är att kusk måste släppa handbroms och lita på ponny samt öva upp tidtagarskillsen ;) Nu laddar vi för nästa tävling!!

Busarna utvecklas jättefort så jag får verkligen vara försiktig så det inte går FÖR fort ;) De känns super i dressyren, stadiga och med bra bjudning på bettet. Var i Flyinge och testade att kör det medelsvåra programmet...det satt klockrent...underbar känsla. Sen gäller de ju "bara" att få till samma feeling på tävling...men vi jobbar på de :)

Nu går de i förskolan vad det gäller maratonet. De är jätteduktiga att galoppa i takt i paret ...nu ska jag bara kunna svänga också....en bra detalj att de kan när man ska in i trånga hinder...sen är det de där att kusken måste svänga och tima allt...

  • 246 Readers

Likes

Comments

Nu ÄNTLIGEN är det snart dags för årets första tävling för mig och grabbarna!! Ska bli såååå kul :) Tävlingen är i Åstorp i helgen med dressyr på fredagen, maraton på lördagen och precision på söndagen. Jag och grabbarna är jätteladdade...om kanske lite överladdade :P

Jag vet att grabbarna är redo när dom är störiga att ta in och ut från hagen...det är lixom myror i brallan hihi. Men bara man får på vagnen så är dom nöjda och fina. Jag har lagt lite mer fokus på att hitta en bra maratonuppsättning i år med lite fart i...så nu har jag hittat farten men kusken måste styra ordentligt...så de får bära eller brista ;) Jag har lovat groomarna att om jag styrslar ponny och framhjulen så fixar dom bakhjulen...ganska bra arbetsfördelning tycker jag....

Jag har även för att få lite mer tryck i dem fodrat lite annorlunda än vad jag gjorde förra säsongen. Jag ger dem alltid hö/hösilage av bra kvalité och under tävlingssäsongen korn. Nu har jag hottat upp det lite med betfor, musli och ett foder för högpresterande hästar och jag märker enorm skillnad. Där är lite mer tryck i allt dom gör. Jag får passa det lite i dressyren så det inte blir för överladdat men ska köra av dem ordentligt dagen innan dressyren så de inte taggar för mycket.

Jag har varit i Flyinge några gånger och tränat dressyrprogram. Tycker att det är ovärderligt att köra på riktig bana med riktiga mått så man får exaktheten i allting. Det jag jobbat med mest är åttvolten på en hand... den tenderar att bli kaos och katastrof ;) Så nu har jag in i minsta detalj planerat varenda tömtag så nu är det väl själve den om de inte går att få två lika stora volter...hur svårt kan de vara lixom... ;)

Jag har bytt lite bett på stånghästarna inför dressyren...de trivs väldigt bra på dem och hittar ett fint stöd på bettet. Men det är jättesvårt med bett...man får testa och testa och något som inte funkade för ett tag sen kan ju funka nu osv....ett evigt meck...

Spannets övriga träning har bestått av intervallträning i backarna som jag har ca 1 km från där jag bor och det är runderbart att fräsa runt där bland rapsfälten...

Nu väntar det oändliga packandet av saker, vagnar, remmar , selar, mat och massa massa "bra att ha saker"... det tar aldrig slut känns det som...när man börjar att packa... men sen är det bra att TUTA och KÖRA :)

  • 370 Readers

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade men det händer inte så mycket med ponny under början av mars. Jag har mest nött grunder, dvs styrka och lydighet. Kämpat på och bitit ihopa....för det är verkligen så det har känts för mig. Men NU börjar den härligaste tiden tycker jag!! När hela säsongen ligger framför en och där är SÅÅÅÅ mkt jag vill förbättra och lära mig. Och vädret är bättre än drivis och snöstorm ;)

Shettisgrabbarna har utvecklats jättefint och de har redan bra kondis och känns som smör att köra. Så nu gäller det att jag blir fingerfärdig i minsta signal då de är så lydiga. Vilket mina stackars groomar får uppleva på nära håll ;) Dvs jag tänker en sak men musklerna gör en annnan och då kan man hamna I carporten istället för MELLAN carporten och hagen...suck.... Men jag tränar på!!! Jag har även testat att flytta fram Nalle och Playboy som förlöpare i maratonen för att få lite extra tryck men det ställer samtidit mer krav på att jag blir snabbare...speciellt när jag plockar öglor.

Welshbusarna är bara UNDERBARA!!! De kämpar på med alla hyss jag hittar på och nu äntligen är de i par. De undrade om jag inte skulle hitta på något mer eller dom bara skulle gå så bredvid varandra! Cool känsla !!! Så nu ska de bli lite mer samspelta....blir lite vingligt och när den ena går så stannar den andra och tvärt om....och det kan bli jobbigt att köra dressyrprogram, hinder och koner på de sättet ;)

Har donat mycket med nya släpet och det börjar bli klart :) Linus fick inviga men konstaterade att han behöver en pall ;) Nu ska det målas invändigt...Här är ett litet smakprov !

Jag är mycket nöjd med min nya dressyrvagn :) den är som en soffa att köra runt med men kusken behöver lära sig var hjulen befinner sig och hur den beter sig när det går lite fortare ;) För just nu så känner jag mig som en yr höna som ska försöka köra en lastbil ...... så på schemat här framöver står konträning !!

En sak som hänt som är FANTASTISKT roligt är att jag fick pris som bästa kusk 2016 av Skånska ridsportförbundet!! Jätteroligt och jag är mycket hedrad och tacksam för alla som nominerat!!

Det värmer ett kuskhjärta :)

  • 488 Readers

Likes

Comments

Nu i helgen har jag varit ute med både de nya ponnysarna Oj och Okej (enbet) och fyrspannet. De var superfina hela högen:) När jag kör ut så innebär det mest körning på asfaltsvägar och där man får samsas med bilarna. För min del är det inget problem då busarna (Oj och Okej) nästan är trafiksäkra och shettisarna är trafiksäkra, så trafiksäkra som en häst kan bli!

De klarar traktorer, lastbilar, spårvagnar, utryckningsfordon och bilar MEN man VET aldrig med hästar...De KAN ta ett steg ut i vägen för att där är en läskig brevlåda eller sten i vägkanten som är jätteskumt och då bryr dom sig inte om dom möter en bil! Därför känns det LÄSKIGT tycker jag när där kommer en bil snabbt mot en och sedan TOK GASAR om en.... ÄVEN om de är trafiksäkra. Jag är inte ute på vägen för att jävlas även om vissa bilister agerar som det är så. Vissa blir irreterade bara av att se en häst på vägen.

Det finns MÅNGA bilister som verkligen visar hänsyn (med hänsyn menar jag att man fint och med LAGOM hastighet kör om) och då känns det tryggt och det är inga som helst problem att samsas. Det behöver inte vara att man krypkör om utan bara att man bara KAN och är BEREDD att stanna om de skulle behövas (för de kan jag som kusk aldrig riktigt förutspå),

Vi som kuskar/ryttare har så klart också ett ansvar, det fungerar inte att vi blir irriterade på bilisterna generellt och börjar "leka" polis.

Det gäller helt enkelt att samarbeta i trafiken :) Vi som kuskar/ryttare visar hänsyn mot bilisterna och bilisterna visar hänsyn mot oss...Hade varit lite kul att bjuda upp sådana bilister som TOK GASAR förbi en på en åktur med spannet så de får känna hur det känns ;)

Nog om de...Nu till något roligare :) Grabbarna och jag har vilat några veckor och dom vari bättre form idag än när jag slutade...Vilken känsla!!! Jag börjar hitta mer och mer hur jag ska ändra tömmarna och så själv och hur jag ska ändra runt på positionerna på ponny. Så idag gick Playboy i höger stång istället och vilken skillnad!!! Jag kom åt honom och han var mjuk och fin. Tänkte att börja året med en endagars tävling i Krapperup i början av april. Vill testa nya dressyrvagnen så fort som möjligt :) Kommer definitivt starta i Åstorp i mitten/slutet av maj och eventuellt Dorthealyst (Danmark) första helgen i maj. Resten får jag se....Oj och Okej vill också tävla (de viskade dom till mig idag) men får se var debuten sker...

Jobbet med att få i ordning nya släpet fortsätter och en bildbomb på de kommer i kommande inlägg. Blir fina spiltor till ponny som sedan görs om till hus till mig med köksdel, vardagsrumsdel och sovavdelning ;)
Alla shettisarna är nu klippta och redo för att säsongen drar igång :)

  • 602 Readers

Likes

Comments

Just nu är de massa snö i Skåneland så nu vilar ponnyerna helt och jag också....MEN alla som känner mig vet jag kan vara riktigt hopplös ibland...SÅ nu är jag igång igen ;) Jag kom på tidigare i höst att det hade varit skönt med en större transport...så ponnyer och vagn får plats och helst lite packning...och helst skulle de fungera som hus på tävling också...inte helt lätt att få ihop......Och jag hittade äntligen en transport som var stor och bra men behövde lite körlek och omtanke :) Så TA DAAAAAA, här är den !!! MIn container!!

Jag har den stora glädjen att meddela att Stuteri Wonnagården och Shetland syd vill sponsra mig och grabbana vidare mot nya mål :) Tusen tack för det!!! Skönt att ha Er i ryggen!!

Jag har passat på att fixa tänderna på ponnyerna och till min stora glädje var där ingenting att raspa! Så nu är vi redo mot säsongen 2017 :)

Innan det förfärliga vita kom nertrillande från himlen så kom jag väldigt bra framåt med Oj och Okej. Tanken var att de nu skulle vara i par men jag har väntat lite med det då jag inte riktigt känt att de varit "hos mig" alltid. Och med det menar jag att vi har den där kontakten att vad som än händer runt omkring så har jag deras fokus och uppmärksamhet. De måste ju lära sig att de alltid kan lita på mig och att jag aldrig sätter dem i några situationer som de inte klarar av. Det har aldrig hänt något eller de har aldrig heller visat tecken på att ge sig av men jag har inte haft dendär känslan jag vill ha. Men nu de sista gångerna jag kört dem enbet har jag haft den där "vi" känslan. Tycker att man ser det ganska bra på filmen att Oj är lugn uppmärksam och fokuserad och drar matte och vagn med lätthet :) Så när det vita försvinner så blir det enbet några veckor framåt igen och sedan hoppas jag att de själva säger till när de är redo att gå i par. Men allt med bebissteg...

  • 679 Readers

Likes

Comments

Jag började det riktiga tävlingsuppbyggnandet i slutet av februari med att intervallträna ponny i backarna som ligger ca 10 minuter hemifrån. De var sjuukt heta och nästan omöjliga att få styrsel på...slet mitt hår mest hela tiden och tänkte "detta går aldrig".... Övningen genomfördes ändå i par och en 100 kg's groom bakpå, trots detta gick ponny ostyrigt.

Målet för 2016 var att kvala till SM :) så sagt och gjort, bara att försöka få styrsel på de hela....

Den första tävlingen för året var Dorthealyst i Danmark. Kan verkligen rekommendera alla som inte varit där att det är en toppentävlingsplats. Eftersom det var årets första tävling var det VÄLDIGT stökigt i spannet ;) dressyren gick uselt då Nalle, som då var förlöpare, tyckte det var en bra ide att headbanga och bita sin kompis...så inget SM kval där! Maratonet gick bra fram till sista hindret...då glömde kusken att styra och lyckades att få in hela vagnen under en stor stock som man tydligen skulle RUNT och inte UNDER....så en förvånad överdommare kallade in de starkaste männen hon såg...och det behövdes sju stycken för att BÄRA ut vagn, kusk och två groomar.... jajaj så är det och jag fick hem och träna maraton. Humöret på kusken var inte de bästa resten av tävlingen ;) Bilden är från vattenhindret som gick jättebra :) Det som var lite spännande var att de kom så mycket vatten dagen innan tävlingen så man blev inbogserad i leran av traktor och sedan bogserad när vi skulle hem ... Foto: Karolina Swärd

Nästa tävling var Vaggeryd som rent tävlingsmässigt var en nyttig och lärorik tävling även om ALLT gick skit....kändes de som iallafall. I dressyren så kändes de fina på framkörningen men väl på bana blev det mest "kräftgång" av allt...dvs förlöparen gick på snedden på ena hållet och stånghästarna på andra hållet. Det blev ändå så bra poäng så det blev ett SM kval. Maratonet var nog de mest spännade och hisnande jag någonsin kört heheeh....A- sträckan gick bra men hörde något annorlunda ljud från vagnen... I hinder nr 1 sen så såg jag att hela vänstra hjulet bara satt med en bult (de ska vara fyra) kunde ju brutit då men jag är envisare än hjulet så jag körde alla hindren men hjulet guppandes lite som de ville men i mål kom vi ;) Så lärdom från de är att ALLTID kolla över vagnen bättre :)

Nästa tävling var Juelund (hos de som har KOIER) och här lossnade de!! Jag satte fram Disel som förlöpare i dressyren och plötsligt kom vi under 60 straff. Disel och Linus är klippor där framme...de är stadiga har ganska bra gång och är inte så heta så då blir det mjukt och fint...precis som de ska vara:) Det var en otroligt mysig tävlingsplats med perfekt dressyrbana, mysiga bra maratonhinder som var varierande. Vissa var STORA och öppna och man kunde köra på och några var riktigt trånga...Hästarna bodde jättebra i ett litet tältstall nästan precis bredvid campingen som låg som i en liten skogsdunge. Kommer absolut åka tillbaka i år till Juelund!!!!

Ullerup var den varmaste tävlingen på hela året. Ullerup ligger precis granne med Kastrup så har ca 40 minuter dit. Drygt trettio grader var det hela helgen men lyxigt då vi åkte ner till Dragörs hamn och badade och åt glass varje dag :) det är något jag uppskattar...att komma iväg en stund och inte tänka på vägar i hindren och komma bort från campen lite. Känns som hjärnan får vila lite och de går lättar med all sedan :) Ullerup var en kanontävling för min del! Grabbarna var som smör, gick som tåget i mycket fina hinder och jag vågade ta lite tuffa svängar....ungefär samma som jag hade tagit om jag kört par. Tävlingen låg över midsommar så alla kuskar som var där dukade långbord och vi firade en otroligt mysig midsommar. På midsommar ska man ju ha grädde till jordgubbarna...så fick på nåt märkligt sätt tag på en visp...sedan hittade jag ström...och vid strömmen ett bra "bord"...livet på körtävling i ett nötskal ;) Nöjd kusk och Team som tog hem totalsegern!!!

Åsbo var den sista tävlingen innan SM (som gick i september) och grabbarna kändes SÅÅÅ fina!! Jag hade till denna tävligen tragglat och tragglat dressyrprogram och sedan bokstavligt talat "skenat" mellan konerna så jag skulle komma igång med att inte bara sitta och bromsa utan faktiskt STYRA :) Träning lönar sig även om det kan kännas hopplöst ibland.....Dressyren gick jättebra och körde igen på under 60 straff och grabbarna kändes så villiga. Vi var bara tre hela helgen som fixade och donade men det gick riktigt bra och kändes avslappnat. Hindren i maratonet var väldigt trånga...fick fickparkera in genom en port...var lite spännande där ett tag... men med bästa groomarna och med lydigaste ponnysarna gick de också ;) Fick ett fint flyt utan stopp...lärt mig att det lönar sig tidsmässigt att ta längre vägar så man kan hålla farten uppe... de jag var mest stolt över på helgen var efter konerna: - Hanna, Har du stulit hästarna? DE var den finaste kommentaren jag kunnat få efter all träning med att försöka hålla farten uppe. Och inte en boll ner.... Groomen undrade innan vi körde in på precisionsbanan om man får grooma under konkörningen varpå jag svarade; -Tyst och sitt still!!! 😉

Vinst i alla delmomenten och totalt :) Nedan ser ni Nalle...Nalle har ibland under säsongen bytt namn till kokostoppen ;) kul när han ser ut såhär och man ska på veterinärkontroll och klockan är sju på morgonen, innan morgonkaffet ....hihihi

I nästa inlägg så blir det en utförlig rapport från SM ;) 

  • 564 Readers

Likes

Comments

Kom på att jag aldrig avslöjade vad julklappen från mig till mig var...Jag hittade en jättefin Glinkowski dressyrvagn hos Koier i Danmark:) Tack för bra service Monica och Henrik!!! Det är en vagn som ursprungligen är byggd för shettisspann och passar även mina nya busar och även om jag i framtiden vill köra b-ponnyspann ;) så provkörde på självaste julafton...Baxade upp Karin och Kenneth...kokade lite glögg petade in varisin pepparkaka i munnarna på dom där bak och sen körde vi en runda till kyrkan iklädd tomteluvor... Kan lova att de var många som stannade sina bilar och fotade ;)

Sen till det viktiga i köningen ...

ATT DET ÄR KUL :)

Det är därför man lägger oändligt med timmar på ponnyerna...för att det är KUL :) Dagen innan nyår var det extra kul! Var ute hos Team Nilsson och körde i skogen. Jättehärligt och många skratt, kul att träffas igen och ponnyerna älskade att springa runt träden då vi inte är bortskämda med de där jag bor. #team_holstein för att se klippet när vi busar :)

  • 658 Readers

Likes

Comments