LYDNAD, TÄVLING

I Fredags for jag och Emelie upp till Överkalix för att spendera natten i min stuga för att sen på Lördagen tävla!

På Lördagen vaknade vi vid 8 tiden och starta dagen med en promenad i skogen med hundarna och sen vid 11 packade vi ihop oss och drog iväg till Överkalix Brukshundklubb!

Upprop klockan 12,  Ont i magen och nervösare än nånsin kändes det som!
Dom ropa upp mitt namn och jag vart.. NUMMER ETT!! Pulsen höjdes och vart ännu mer nervös!

Tillslut var de vår tur, Tog ut han och rasta och lekte upp han! Tidigare har jag kört lite fot och sånt men senaste har jag bara lekt med han och tycker det känns mycket bättre!!

TL ropade upp oss och vi gick in, Så fort vi kom in på plan släppte allt, Nervositet bara försvann och detta kan ha varit vår absoluta bästa tävling! Jag tyckte jag fick med han suuper bra mellan momenten, Lite småmissar ibland men poängen räckte till första pris OCH första placering 🏆

Så summan av Kardemumman... Det gick så galet jäkla bra!! Jag är så stolt över mig själv som överhuvudtaget vågade ut på plan och köra!

Och bara att fria följet fick 8,5 och rutan 9,5 poäng är ju för bra för att vara sant!! lite svammel i ställande under marsch då det vart fel kommenderat så tror både jag och Harry vart lite förvirrande men det löste sig ju bra ändå, och sen tyckte han apporten var väääldigt äcklig, Så träna med andra apporter för vi träna på 👍

Nu laddar vi batterierna några veckor sen är det dags för att börja träna in momenten för klass 2 😍🙌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

hej på er!

Det är Måndag och andra dagen vi har vila från träningen och just nu blir det lydnadsvila iallafall veckan ut för just nu är det fokus på vardagslydnaden! om ni läst mina tidigare inlägg så vet ni att Harry har blivit en riktig skitunge, Sticker så fort han får upp nå goda dofter och lyssnar inte när han är lös, Så nu är det full fokus på att han ska kunna vara lös och komma oavsett vad! det kommer ta ett tag men lätt värt allt slit när de väl sitter!

så nu ska vi bara fokusera på det iallafall veckan ut, Kommer självklart fortsätta med dehär när vi sen börjar träna Lydnad men nu blir det full fokus på detta!

Ska även till veckan skriva ner en träningsplanering inför Klass 2,

Ska träna in momenten i lung och ro och ordentligt från start! Så ska bli kul att få starta med nya moment! 😃

Likes

Comments

Blir inte så super roliga inlägg just nu men har liksom inte haft tid och har haft fullt upp med att träna!

Veckans träning har gått super bra! super fina delar och känns som att vi har en chans i tävlingen imorgon!

Allt kan gå och helvetet imorgon men sen kan allt gå svin bra! det är lite det som är charmen med tävling! Ny miljö, massvis med störning och en nervös matte! Men vi ska köra på och göra vårt absolut bästa sen kan vi inte göra mycket mer! just nu är det väll Rutan och fjärren som inte riktigt sitter i alla lägen men det ska bli kul å se imorgon hur det går!

Iallafall, Här kommer lite bilder från gårdagens träning :)

Likes

Comments

I fredags fotade Emelie mig och hundarna! Sickan flyttade till sitt nya hem i Lördags (vill ni veta varför så läs på instagram)

Så ville ha lite sista bilder på honom och kunde inte blivit nöjdare!

Likes

Comments

LYDNAD

Jag vet att jag skrev att jag inte skulle köra på scheman men siata veckan innan tävling måste jag planera för att hinna med allt så det kommer här

Måndag - Köra igenom hela klassen

Tisdag - rutan, fjärr, runda kon och apportering

Onsdag - sitt/stå under marsch, rutan, bakåt marsch

Torsdag- rutan, fjärr, inkallning

Fredag- Åka till Överkalix Brukshundklubben och köra en ingång på plan och leka massa, sen vila resten av dagen

Lördag- Tävling 👊

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har våra pass slutat i tårar och frustration, Mest för att jag inte förstår vad jag ska göra, Vad han gör och hur jag ska svara han!

Harry har i nu några månader varit väldigt nosig, blivit väldigt intresserad av dofter och kanske fel ord men går igång på när jag säger åt han, Han tycker det är kul och då fortsätter han ännu mera, Vilket för mig är väldigt frustrerande för jag vet inte hur jag ska bryta han.  Men jag lyckades hålla han rätt så bra under tävlingarna men även där såg man att han var nosig och ja hade svårt att få med han ibland! Det är det sista jag vill ska hända på tävlingen nästa vecka, hellre då att momenten suger men att han är med mig!
Så nu är det full fokus på att få tillbaka känslan och få till transporterna.

Jag vet redan nu att det kommer vara jobbigt för just nu är han inte rolig, Och tro inte att han bara nosar lite utan han sticker ifrån mig och kissar, nosar och bara allmänt jävlig!
Så ja nu kör vi, det får bära eller brista! om jag så är det sista jag gör, Jag ska få till dehär, tävlingen nästa helg ska bli otroligt rolig men det kommer bli ÄNNU roligare om jag faktiskt har med mig den hund jag har på dom bästa träningspassen!

Såhär ska de se ut 👆
en av dom bästa passen vi haft! ✨

Likes

Comments