​Hej!

Jag och Isabell har valt att gå isär då livet kom i mellan. Dock på obestämd framtid så vem vet en dag är vi kanske tillbaka. Håll utkik! 

Vill ni följa mig så kan ni titta in på min ''nya'' blogg: www.ridingbyebba.blogg.se

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Såhär kommer upplägget att se ut för hästarna kommande vecka:

Charsmin

Tisdag: Skritt-tur

Torsdag: ev Lektion för Jessica annars går hon ridhuset med fokus på mig

Lördag: Hoppning om jag får låna henne för Sofia

Oktan

TIsdag: Skritt-tur

Torsdag: Ridhuset

Lördag: Markarbete om jag får låna för Sofia

Exet

Onsdag: Ridhuset och dressyr med fokus på fattningar

Lördag: Uteritt om jag får för Sofia

Likes

Comments

Charsmin, Ebba

Hej!

Efterdagen ridpass känner jag mig jättedålig. Som om att all tid jag lagt ner på att träna vart förgäves. Inget stämde och Charsmin var inte all rolig efter halva ridpasset. Förväntningarna var ganska höga eftersom de var första ridpasset själva sedan 3 träningar i rad för Jessica. Jag vill inte säga att jag hade stenkoll men jag visste ändå vad jag behövde göra. Vet vad som är FY och vad som är rätt men bara för att någon inte stod i mitten kändes det omöjligt. Känslan som funnits var helt borta. Den var knappt med när vi började. Jag gav upp och orkade inte mentalt att bry mig längre, blev så brsviken på mig själv hrlt enkelt.

De sista åren har jag viljat utvecklas så mycket det bara går,men för att kunna göra det måste man prestera varje ridpass. Sjlvklart är de så att man inte blir sämre av ett dåligt ridpass men när jag vet att vi båda kan bättre än detta så blir jag frustrerad på mig själv. Att bli bättre är något som jag verkligen strävar efter och därför vill jag bresteea varje gång för att se skillnaden. Jag måste kunna de skillnaden annars tappar jag suget efter stt just bli en bättre ryttare. Efter en dip som denna är jag inte alls sugen på att rida igen, men samtidigt vet jag att med Jessicas hjälp klarar vi allt.
Linjen mellan positivt och negativt tänkande är så pass hårfina hos mig. De är absolut en fördel när de går bra men vid dåliga dagar som denna kryper de negativa tankarna snabbt bra. Behöver verklige träna på det men de känns som att ända sättet att göra det på är att misslycks och tänka positivt.

Så för att sammamfatta: Jag är absolut inte nöjd med dagen men jag måste också inse att inte alla dagar är så och ingen är född mästare.

- Ebba

Likes

Comments

Ebba, Tankar och Åsikter

Hej!

Jag har 3 år kvar tills mina ponnyår är över. Ska jag vara ärlig har jag aldrig haft några riktiga ponny år, då jag ridit storhäst de flesta av mina yngre år. Utan det är nu på senare år som jag har viljat göra amatör karriär av ridsporten. Charsmin har du automatiskt blivit min ''tävlingskompis''. Under de senaste 2 åren som jag känt min tränare och vapendragare Jessica har jag bara blivit mer och mer sugen på tävling. Hon har drivit mig framåt, slita baken av sig på träningar. Sedan har jag följt med henne på tävlingar. Känt feelingen av att vara på tävling. Satt hjärtat i halsgropen vid omhoppningar där man ridit för vinst. Jag vill också känna detta lite mer. Vara höjdpunkten på dagen för en själv. Rida sin klass och göra det bästa man kan. Ni som tävlar kanske tycker jag låter konstig men jag som inte känt den kälsan så det är det som en helt annan värld, för mig iallafall.

Pratet om grönt kort har dykt upp fler än en gång. Jag har viljat så länge men inte tagit chansen. Har tvekat om det är värt det. Bara 3 år kvar på ponny, min tanke är att rida charsmin i iallafall ett par år (om ägaren behöver hjälp så länge) Ska man bara sluta rida henne för att men inte får tävla ponny längre. Verkligen inte. Men jag har tänkte lite till ocn insett att de är helt klart värt det. 3 år av känslan som jag viljat känna sedan jag var mindre, helt klart värt det. 2,5 år av de åren kommer vi kunna tävla (ringrostig), WOW det får mig att le bara jag tänker på det. Är det för sent? ABSOLUT INTE, kom ihåg det.

När började ni tävla eller t.o.m träna för tävling? Började ni på ponny eller storhäst? Ni som gått över från ponny till storhäst, hur stor är skillnaden? Vad jag har förstått är ponnyvärlden en annan dimension från storhäst. Fort ska det gå och alltid gå för vinst på ponnytävlingar. För ryttare med storhäst är det kanske med ibland rutin som man tänker mer på. Men jag kan absolut ha allt fel. Jag vill uppleva känslan med meeting. Jag vill lära känna ryttare från hela Sverige och skapa vänner för livet.

- Ebba

Likes

Comments

Charsmin, Ebba, Oktan Frö, Sir Excalibur

Hej!

För ovanlighetens skull så händer det faktiskt lite denna veckan. Inget direkt märkvärdigt men jag känner mig taggad faktiskt. C går som vanligt både tisdag och torsdag men jag tänkte att jag skulle försöka att hinna med att rida O även denna veckan, både tisdag och torsdag. Han måste börja gå mer. Unghästar kan ju få för sig de mesta och just nu är han nog bara understimulerad och för att hetta upp vardagen så jäklas han med oss alla. Går han så rids han i ridhuset båda dagarna. C går ridhus på tisdagen eftersom jag ska hoppa lite och Torsdag så kör jag nog en genomkörare inför lördag. Jag ska nämligen åka på P&J på lördag. Bara till hemma klubben men det blir en mjukstart. Vi ska starta 50 och 60. Ska även försöka rida Exet på onsdag, ska försöka rida ut. Men bara om jag får sällskap. Så veckan ser ut såhär

Charsmin:

Tisdag: Hoppning

Torsdag: Dressyr/Trimm

Lördag Pay and Jump

Oktan

Tisdag: Markarbete utan bommar

Torsdag: Dressyr

Exet

Onsdag: Rida ut

Likes

Comments

Ebba

Hej!

Jag vill ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har helt ärligt inget att skriva om, känns bättre att låta bli än att skriva en halvdant inlägg som jag inte är stolt över. Men förhoppningsvis har ni inte lämnat oss för det? Kommande vecka ska bli bättre, hur bra vet jag inte men det återstår och se.

Helgen består av hästar iallafall. Ska vara groom åt en kompis både lördag och söndag då hon ska iväg på träning. Utöver det ska jag på Revyn. En årlig föreställning där jag bor. Ska dit med min kille på lördagskväll. Efter de blir det nattridning. Blir ett vanligt ridpass i ridhuset, kanske lägger in några bommar för att variera.

hur har ni planerat helgen?

- Ebba


Likes

Comments

Ebba, Övrigt

Hej!

Att vara medryttare är ändå ganska tufft,frågar du mig tycker jag att det är väldigt jobbigt. Eftersom jag fäster mig väldigt snabbt vid djur är det alltid svårt att lämna dem på grund av olika andledningar. Samtidigt har jag haft en otrolig tur att hitta så pass bra hästar med extremt trevliga ägare att livet samtidigt varit ganska enkelt.

Det hela började egentligen 2013, jag flyttade från min pappa över jullovet för att börja ''om'' livet hos min mamma. Hos pappa hade jag ju Stetson men jag hade tröttnat på ridningen just då och ville ta en paus och komma ifrån livsstilen som var hos pappa. Så det var Vetlanda och mamma som gällde. Någon månad senare (år 2014) insåg jag att jag var tvungen att börja rida igen. Hade aldrig varit medryttare innan och förstod inte vad det innebar. Hade ingen aning om vad man skulle leta efter men i Januari så hittade jag en liten ponny vid namn Play (Plaj).

Play var en polsk import ponny på ca 1.30. Han var 16 år när jag började rida honom,men ett riktigt energiknippe. Ägaren villa he någon som red honom eftersom han var lite för svår för hennes döttrar. Saknar denna ponnyn som tusan. Han var en sådan ponny alla unga tjejer ville ha,en riktig krut gubbe. Red honom jan-aprilungefär.

Emmie Palema var en varmblodstravare som jag var och provred inte långt efter jag slutat på Play. Hel svart diamant med ett hjärta av guld. Blev jättekär i henne men hann inte lära känna henne eftersom hon försvann inte så långt efter. Red henne nog inte mer en i en månad.

Krustad var ett halvblod. Fuxherre med humör. Ägaren ville ha bli avlöst en dag i veckan. Red inte honom så länge heller eftersom ägaren endadast hade honom på foder. Men hjälpte ägaren att leta ny häst under sommaren

Not For Pleasure var också ett halvblod fast lite speciell. Red honom hela sommaren 2014 men ägaren behövde efter det inte hjälp mer så jag slutade.

I samma stall som Notte (Not for Pleasure) stod fanns det också ett antal travhästar. Han som tränade dessa frågade som jag ville hjälpa han hålla igång hästarna när han skulle iväg och annars med. En av de hästar jag red var Alvena U2 eller Ture som jag kallade honom. Har nog aldrig blivit så kär i en häst som jag blev i honom. Dåvarande 3 år och så himla underbar.

Sleeping Fox var en varmblodstravare jag red ett tag samtidigt som jag hade hand om Charsmin. Också en fuxherre med mycket att tycka till om men himla trevlig ändå.

Charsmin och alla hästarna i Hökås, som ni redan vet mycket om

Andra hästar jag hjälpt till med utöver är

Sansahara M en 4 åring som en kompis hade. Hjälpte till med utbildningen på henne

Mc Kenzie en 3 åring som jag hjälpte till med inridningen

Så många hästar har det blivit men jag har lärt mig mycket från dem alla! Jag är så otroligt tacksam till alla ägare. Att jag fått träffa och rida underbara individer som jag aldrig kommer att glömma. ( bilderna står i ordning)

- Ebba

Likes

Comments

Ebba

Hej!

Jag har sett att flera bloggare tagit upp/ börjat lägga ut videos på youtube, så som olika challenges och följ med på träning m.m. Så himla roligt. Jag själv uppskattar videos för det känns som man kommer närmare själva bloggaren, men får vara med lite och se in i deras vardag hur det ser ut. Så jag funderar själv på att damma av eller rent av skapa ett nytt konto och lägga upp några videos. Inget allvarligt eftersom de kommer att bli filmade med min mobil men det kanske går att skrapa ihop något ändå. Tycker ni att de skulle vara kul om det dök upp lite videos av olika slag här någon dag i veckan?

- Ebba


Likes

Comments

Charsmin, Oktan Frö, Exet

Hej!

Såhär kommer det att se ut för mina hästar under denna veckan!

Charsmin:

Tisdag: Ev uteritt beror på om vi har sällskap eller inte. Annars går hon ett dressyrpass i ridhuset med samma principer som Jessica lärde mig i torsdags. Fokus på en stadig yttertygel och mjukgörande för hästen.

Torsdag: Oplanerad dag! Vad som kan hända... Förhoppningsvis hoppträning 

Oktan:

Tisdag: Oktan går med annan ryttare.

Torsdag: Oktan går  med annan ryttare.

Exet:

Onsdag: Åker jag tidigt får han ridas ut, en skritt runda! Annars går han också ridhuset med fokus på övergångar!


Likes

Comments

Ebba, Tankar och Åsikter

Hej!

Om 2 dagar är jag tillbaka bakom bänken i skolan igen. Att åter igen kämpa med att vilja gå till skolan och känna att jag klarar av det. Jag har haft en underbart lov, men skulle absolut vilja att de var någon vecka längre. Känner mig på sätt och vis ändå redo för att komma igång igen. Eftersom jag vart mycket sjuk det sista blev det ett så abrupt slut. För er som inte vet så går jag 1:a året på Nifsarpskolan och håller på att utbilda mig till lastbilschaufför. Den skolan ligger på annan ort vilket gör att det blir tidiga mornar och sena kvällar. Men jag ska absolut inte klaga, det är ju jag som valt det själv!

Hur får ni ihop eran vardag med hästarna? Eftersom jag inte har dem på heltid så tänkte jag höra med er andra? Blir ni avlösta av föräldrar eller är ni ensamma i sporten som jag? Jag rider 3-4 dagar i veckan och dessa dagar så ska 1-2 hästar ridas plus stalljobb då som att mocka boxar m.m. Alltså kan det ibland dra ut på tiden och det tar 30 minuter ut till stallet nu på vintern med cykel och hund. Så en dag ser ut ungefär såhär: Hemma från skolan 17.00 åker till stallet vid 17.30 och är där ungefär vid 18. Sedan tar jag alltid att stalljobb innan ridningen och efter jag ridit och hästarna är inne brukar klockan vara mellan 20 och 20.30. Brukar vara hemma ca 21. Ser det ut för er så också?

Ni får gärna komma med tips som har gjort det enklare för er med hästarna? Vad kan man göra på helgerna t.ex som gör jobbet smidigare under veckorna? Bomba med tips, för jag behöver dem!

- Ebba

Likes

Comments