Igår hade jag med mig Amber, det va inte planerat egentligen men så blev det ändå. Igår va det ganska chill dag! Tränade Amber i vår nya träningshall, första gången Amber va där sen den blev färdig för typ två- tre veckor sen :) Eftersom att rallyskyltarna va upptagna så fick de bli lydnad o lek med hennes kompis, en golden :)

Har alltid godis i handen när jag tränar men på rally tävlingen får man inte ha de. O Amber släpper fokuset väldigt fort när jag inte har godis i handen o det får inte hända sen :/ Hon blir liksom trög o har inget fokus! Så det tränade vi oxå mkt på. Jag belönade när jag skulle belöna, alltså efter mål. Man får inte ge godis under tiden man är på banan, att berömma med rösten får man ju självklart. O det gick helt ok! Bara att öva på :)

Testade på apportbocken för första gången idag med, gick riktigt bra. Några tugg blev det, men annars jätte fint :) Hon va helt död efteråt o hon va de hela dagen sen haha! 😂 Från träningen får hon 9/10 guldstjärnor!

Efter skolan så tränade jag Zacke! Blev ett lydnadspass :) Igår tänkte jag köra med godis ist för boll, gick förvånansvärt bra måste jag säga! Fokuserade mkt på fotgåendet, Han har alltid haft huvet nere, men detta går mkt bättre nu. Igår va han helt klockren på fotgåendet, huvet va uppe hela tiden. O han gick inte framför mig igår. Yey! 😄 Detta fotgåendet va det bästa han gjort!! Blev även svängar då det inte är 100% bra, blir bättre hela tiden. Igår va svängarna kanon bra! Igår va han dyr!! Han va en helt annan hund igår. Han va samarbetsvillig :) 10/10 guldstjärnor får han!

Idag är jag ledig från skolan, så får se om Amber ska vila eller om hon får ett litet kort träningspass. Ska jogga med henne idag iaf! :) O Zacke får ett kort träningspass o då blir det tricks. O så blir det långpromenad!

Likes

Comments

I skolan ska vi nästa månad ha en skolmästerskap där elever som går inrikting hund får tävla med sina hundar. Grenarna är rally nybörjarklass, lydnad startklass o agility hopp o tunnel klass. Jag ska vara "ledare" i lydnaden med en tjej från klassen. Men det kommer o komma riktiga domare till alla grenarna :)

O i 3:an måste man vara med o tävla tyvärr.. Vill egentligen inte då jag inte kan uppträda inför folk o vi är inte heller redo på långa vägar. Det stod mellan lydnad o rally, men eftersom att hunden måste vara lös på inkallningen på lydnaden så blev det borttaget då Amber kan ej vara lös i skolan pga alla hundar så det hade inte gått. Så det får bli rally ist, där har man hunden kopplad hela tiden o det känns bättre för mig. O har inte ens alla skyltar hemma så måste skriva ut dom som saknas i vår skrivare, men vi kan inte göra de just nu. Så hoppas att vi kan göra de snart för har bara 1 månad på mig att öva!

Får se hur det går, önskar att någon annan kunde ta henne åt mig. Jag kommer ju inte o fixa det tyvärr! Blir skakig o nervös när jag bara redovisar inför klassen :/ O nu ska många elever, lärare o domare kolla på mig.. Jag har mycket funderingar såklart! "Hur ska detta gå? Kommer hon o ha fokus på mig? Kommer hon skälla?" osv.

O jag vill inte ta Zacke dit, går snarare sämre med han än med henne haha :) Han är ju trög o dum så hade nog inte gått!

Aja, får se hur detta går haha! Har 1 månad på mig att öva o hon kan ju nybörjarskyltarna men ändå. Allt ska sitta :)

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har det varit dålig uppdatering för min del. Har haft mkt att göra så har inte haft tid helt enkelt!

Tänkte uppdatera om min träning idag :)

Har joggat en vecka nu o jag mår redan mycket bättre :) Jag joggar inte så långt än, men det kommer senare. Har inte så bra kondition än, så vill förbättra den först. Men har joggat upp o ner för en backe 4 gånger. Otroligt jobbigt haha :) Amber är med mig o hon är såå duktig. Springer så snällt bredvid mig!

I helgen så va mitt mål att jag inte skulle äta godis! MEN... Jag gjorde de tyvärr :/ MEN, jag åt inte lika mkt godis som jag brukar göra, åt lite på fredag o lite på lördagen! Så är ändå nöjd att jag inte åt så mkt godis som jag brukar göra.

Men får se om jag klarar av att inte äta godis i helgen, hade varit perfekt! Men jag kan ju inte hålla mig när godiset står framme ;)

Likes

Comments

Måndag (idag): Lydnad

Tisdag: Rally

Onsdag: Vila

Torsdag: Tricks o fjärren

Fredag: Apportering

Lördag: Kanske träna med Nellie :)

Söndag: Vila

Likes

Comments

Jag har några raser som jag är väldigt intresserad av, alltså raser som jag vill äga i framtiden :)

Lapsk vallhund- En ras som jag faktiskt har fått upp ögonen för. Väldigt vackra! O skulle nog faktiskt passa mig bra :) Behöver inte valla för att må bra! Dock är rasen inte så stor.

Groenendael- Har gillat rasen länge, inte så skrapa som malle. Så rasen skulle nog passa mig bättre än en malle! Förtjusade ras som jag ska läsa mer om :)

Tervueren- Detta är oxå en väldigt förtjusande ras :) Men vet inte hur skarpa dom är. Men ska läsa mer om rasen o kolla med förare som har rasen. Men är nog inte lika skrap som en malle :)

Beauceron- Tro det eller ej så har jag även fått upp ögonen för rasen. Verkar väldigt härliga! Men dock så vet jag inte så mkt om rasen. Ska läsa mer o prata med förare som har rasen. Men väldigt vackra :)

Likes

Comments

Såg detta inlägg från @lakritsnos o ville göra en själv!
Har massor av hundraser som jag vill ha i framtiden, men nu ska jag skriva 3 av mina framtida hundraser :)

Leonberger: Detta är nog en självklart från många av er! O detta kommer o bli min nästa hund. Leonberger är en sällskaps- och familjehund. Användningsområdena är många och de används vid såväl vattenarbete som viltspår. Många leonberger är även duktiga på att söka efter svamp. De återfinns även som tjänstehund och vårdhund. Riktigt stora o väldigt mysiga nallebjörnar!

Cane Corso: Detta kanske många av er inte visste. Men jag har faktiskt fastnat för denna rasen såå extremt mkt. Har läst otroligt mkt om rasen o har även börjat kolla på kennlar :) Rasen kan nog passa mig bra faktiskt!

Schäfer: Detta är ju en självklarhet förstås! Det kommer alltid att finnas 1 schäfer i hemmet. Det är den bästa rasen helt klart. Kan inte leva utan en schäfer :)

Som sagt detta är 3 raser av mina framtida raser

Likes

Comments

Igår hade hundarna vilodag! Dom förtjänade de :) Så det blev bus i trädgården o långpromenad i skogen för hundarna! Det blev även nya bilder hehe :)

Det blev en cykel runda med Amber o skötte sig bra som vanligt! :) O vet ni vad?? Det blev även en kort joggingrunda med Amber, tänk att jag gick ut o joggade!! Vad hände?? Men hon skötte sig bra även där :)

Hundarna har varit helt döda idag, dom har legat o sovit hela dagen haha! Idag har jag även städat huset, städat mitt skrivbord, tömde diskmaskinen o sen tagit lugnt.

O idag står det tricks o fjärren för Zacke o lydnad för Amber på schemat :) Sen blir det även cykel o joggingrunda för mig o Amber. Nu jävlar ska vi komma igång!! Amber är fortfarande tjock som fan.. :/ O katten ska även borstas!

Några av bilderna från igår kommer här!

Likes

Comments

Jag har ju ett nyårslöfte i år o det ena är att jag ska sluta äta så mkt godis. Men det har inte gått bra, äter godis fortfarande o lika mkt! Det andra löftet är att jag ska börja jogga igen, men det har inte heller blivit av..

Jag cyklar ju iofs 4-5 dagar i veckan med Amber, men det är inte samma sak tycker jag! Jag vill få bättre hälsa o vill gå ner i vikt. Mitt mål är att jag ska ha gått ner minst 10kg innan sommaren. Men det verkar inte bli så :/ Jag försöker verkligen att minska på godiset, men det går inte. Det är ju såå gott, har pappa eller mamma godis på bordet så kan jag inte låta bli att äta! :/

Jag är godisberoende, jag erkänner det o det är inte så bra.. Jag har joggat innan, men sen blev det så att jag inte fortsatte, vilket va väldigt dumt av mig! Mina nyårslöften verkar inte hålla, men jag ska försöka till helgen att INTE äta godis eller pizza, men det kommer inte o bli enkelt. Jag vill hålla mitt löfte, jag ska INTE ge upp! Jag är en envis tjej i vanliga fall så jag ska vara envis nu med.

Får börja jogga med Amber o cyklingen kommer jag o fortsätta med oxå. O godiset ska jag sluta med, förhoppningsvis till helgen. Får kanske börja jogga imon redan :) Hoppas det blir av! O då blir det en kort runda för har världens sämsta kondition.. Bättre att jogga korta rundor varje dag än inget alls ;)

Likes

Comments

Hade tandläkare igår kl. 8 på morgonen, vanlig undersökning. Men annars va dagen lugn, hände inte så mkt. Men gårdagens träning gick bra med bägge. Rally med Zacke o assistans med Amber :)

Ambers träning: Hon va galet taggad, hon älskar att träna assistans. Gick så bra, tränade ute först o sen på kvällen inne :) Tränade 15 min ute o 10 min inne!

Zackes träning: Det va ett tag sen vi tränade rally, men det gick bra :) Vi har endast nybörjarskyltar men ska skriva ut fortsättningsskyltar sen! Tränade 20 min!

O efter träningen fick dom leka med varann i trädgården en stund o sen blev det fotografering. Fint väder för de! O det gick faktiskt bra för en gångskull att fotografera dom :)

Idag blir det tricks o fjärren för bägge. O så ska jag cykla med Amber :) Perfekt väder för de, solen skiner o plus grader! O det blir även långpromenad senare under dagen o lek i trädgården :)

Här kommer några av bilderna från igår!

Likes

Comments

Måndag (idag): Assistans A, rally Z

Tisdag: Fjärren o tricks o cykel med Amber

Onsdag: Vila, cykel med Amber

Torsdag: Lydnad o cykel med A

Fredag: Rally o cykel med A

Lördag: Lydnad

Söndag: Vila, cykel med A 

Likes

Comments