Header

Hej!

Igår bestämdes de att jag skulle hjälpa en kompis då de skulle utomlands,lite i sista minuten man jag löste det iallafall. Jag har varit där innan och hjälp henne så jag kan det mesta men det är klart att man blir lite osäker när man inte varit där på länge. Jag skulle dit och göra stall jobbet men även rida,vilket jag såg fram emot.

Pratade med Alexandra om jag skulle kunna få hoppa henne lite idag,vilket jag fick. Gissa om jag blev glad. Jag har ju inte fått hoppa på typ 1 vecka så jag vart lite ring rostig. Dock gjorde vi inget märkvärdigt då jag inte orkade plocka fram så mycket utan jag ställde upp et kryss på diagonalen så jag kunde komma från båda håll sedan 5.5:an. Vågade inte höja upp som jag tänkt då hon var väldigt springor och pigg så vi jobbade på att samla och hoppa låga hinder.Slutade med fina och jämna anridningar. Hon är lite hård i munnen men vi jobbade mer på att komma tillbaka med sitsen än att rida med tyglarna vilket funkade.Tror hon är en häst som är mycket ben och sits! Dock har jag inte ridit henne så många gånger för att kunna lista ut om de är så.

Hittade ingen som kunde filma tyvärr och mobilen dog så jag kunde inte göra det själv heller... Hoppas de blir fler gånger jag får rida henne!

- Ebba

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har det verkligen INTE varit en händelserik dag, jag har inte gjort nånting på hela dagen förutom att ha legat i soffan och kollat på youtube. Youtube har verkligen blivit min grej, händer det inget och man har en sekund över, då är det youtube som gäller! Följer ni några roliga youtubers?

Nu ska jag snart röra mig mot stallet och idag ska jag bara fixa klart och släppa in dom, en borst blir det ju såklart också men annars blir det ett väldigt kort besök. Jag ska nämligen vidare på mitt andra födelsedags kalas för denna veckan! Idag är det min kusin som fyller 19 år, dom vet inte att vi kommer men kalas ska de bli!

Sorry för dålig bloggning idag men det har verkligen varit en tråkig dag... Imorgon har jag lite roliga inlägg planerade så då blir det bättre!

Nu måste jag kila!
- Isabell

Likes

Comments

Hej!

Min andra veckapraktiken så var jag ju på ett ställe som heter ProCab! De transporterar post/paket till olika städer eller så kör dem pallar åt olika typer av företag. T.ex trä till XL bygg typ. Dem kör alltså olika typer av skåplastbilar så inget som de var på Hagèns. 

Måndag: Vi skulle köra post,vilket betyder att vi fick gå upp tidigt typ halv 6. För att kunna vara framme med posten hyfsat tidigt. De vi gjorde var att åka till posten i Nässjö för att lasta postvagnarna.De jag fick göra var att lasta in vagnarna och spänna fast dem med spännband vilket var största delen av jobbet.Jag klagade dock inte då det var ganska roligt.

Tisdag: Samma sak som måndagen 

Onsdag: Resa till Stockholm! Upp halv 6 hemma typ 21! Vi hämtade på Tyra i Nässjö och lämnade på något teknik företag i Järfälla! 

Torsdag: Samma som måndag 

Fredag: Samma som måndag! 

​Blev inte så annat just den veckan,​det var mycket samma sak.Dock var de ganska roligt de också.Rolig vecka men hade de bättre på Hagèns,då fick man ju åka Scania varje dag 😅 

- Ebba 

Likes

Comments

Hej!

Att putsa har alltid varit en sak jag tyckt om att göra. Få fin och mjuk utrustning är något jag eftersträvar få det både ger häst och ryttare konfort.

Tog hem min utrustning idag för att tvätta och putsa den!

Började med pustningen idag och är snart klar faktiskt,bara mina ridstövlar kvar! Har en så bra läder fett som är från Winston! Hade tänkte filma men mobilen strulade så de får bli lite bilder ist!

- Ebba

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det Torsdag och jag fick veta igår kväll att dagens "efterträff" för denna kusen var inställd för att vår lärare är sjuk så idag är jag helt ledig! Det passar mig jättebra för jag måste åka till stan och komma på vad min lillebror kan tänkas vilja ha i födelsedagspresent, han fyller 19 år idag och vi ska fira honom ikväll!

Men jag tänkte att jag skulle börja dagen med att visa er hur det såg ut härom dagen när Tilda busade till det lite extra i hagen! Svårt att få såna här bilder i fokus när det går så fort och de verkligen busar, men man ser i alla fall hur otroligt glad och galen hon var! 

Min söta Tilda-bus 💙

- Isabell

Likes

Comments

Hej!

Flera gånger har jag fått höra att jag värmer upp hästen lite annorlunda till skillnad från andra,eller det finns väl dem som gör likadant som jag men jag tänkte berätta för er hur jag värmer upp.

För att börja det hela gör jag som alla gör,skritta fram på långa tyglar ganska länge typ 10 minuter. Dock så börjar jag arbeta i skritten direkt efter framskrittningen.Jag travar alltså inte fram innan jag börjar förarbetet.Många börjar ju ganska så direkt men de har jag aldrig gjort utan jag vill att hästen/ponnyn ska kännas okej att rida i skritt innan jag går över i trav och känns inte hästen bra i skritten så kan det sluta med ett skritt pass.

Annat jag ofta gör när jag börjar är att flytta hästen i alla gångarter så jag vet att hästen har koll på sina sidor,en häst som Charsmin tappar yttersidan i svängarna ibland därför flyttar jag henne på långsidorna för att hon ska vara med i hörnen,vilket hjälper! Detta gör jag på alla hästar som kan eller förstår vad jag menar,annars hittar jag alltid på något annat...

När det är dags för traven så gör jag precis likadant i traven för att se så hästen kan göra detta i trav funkar det ej går jag tillbaka till skritten och försöker igen senare.Dock är Charsmin väldigt enkel på det sättet,gör det tydligt en gång så är det bara att köra på sen.Galoppen gör jag dock helt annorlunda,där brukar jag hålla mig på volt för att kunna ställa hästen rätt sedan när jag rider längs med spåret.Annat vi har börjar göra ibland är galopp i serpentiner,så man får koll så att man får med sig hästen vilket gör det enklare att rida t.ex dressyr program eller att rida an mot hinder som står lite krånligt eller har kort anridning.

För det mesta så är min uppvärmning förebyggande till det jag ska göra.Får lite av halva arbetet gjort på de sättet så jag oftast bara rider 30-40 minuter aktiv ridning. Vad tycker ni om detta? Lämna era tankar bland kommentarerna! 

- Ebba

Likes

Comments

Hej!

På min bild här till vänster ser ni mig och min hund Klara. Hon är min ögonsten här i livet även att hon varit någon annans i nästan 7 år innan hon kom till mig. Jag hade tänkt att berätta hennes resa genom livet då det inte varit en jätteenkel resa för henne. Många saker som hände under en kort tid. Hon har fått gå igenom en hel del vad jag har förstått.Dock har jag bara fått allt förklarat för mig av en källa som jag inte vet om det är sant eller inte.

Klara och jag träffade varandra genom min medryttarhästs ägare,hon var hennes jour hem då djurens vänner här i Vetlanda hade omhändertagit henne p.g.a anledningar jag kommer gå in senare. Vi detta tillfälle var hon väldigt ny för Sofia och hon visste inte hur Klara funkade riktigt men om jag ska vara ärlig så hittade jag och Klara varandra väldigt snabbt. Jag visste att Klara bara bodde där tillfälligt och Sofia letade ett hem till henne. Redan då ville jag ha Klara,vi hade busat varit på promenader och myst.Jag var kär.Jag tänkte inte på allt som skulle följa med att skaffa hund utan jag hade bara i huvudet att jag skulle ha henne.Fick någon annan henne skulle jag brista ut i gråt då jag visste att jag inte skulle få träffa henne igen.Riktigt tråkigt så jag tjatade på mamma tills hon gav sig.Mamma sa jag men vi skulle fortfarande övertala Djurens Vänner! Tror dem var lite osäkra på hur de skulle gå med Klara eftersom hon är lite speciell. Så de bokade ett möte med mamma och kom förbi jag var inte närvarande utan jag var i skolan. De skrev kontrakt och skakade hand.När jag kom hem så väntar Klara på mig,hon var min!

De första dagarna så satte jag upp scheman över hur hon skulle skötas och röda på sig,vad vi skulle göra för att lära känna varandra. Det höll inte ens första veckan. Min plan höll inte alls,det var meningen att vi skulle börjat träna lydnad och agility men jag gav upp ganska så direkt och lät de flyta på som de ville. Har just nu inga ambitioner med henne förutom att jag försöker få ner henne i vikt. Hon är min ögonsten och jag lever livet som hund ägare.

Innan jag fick Klara då bodde hon på ett ställe som inte var de bästa. Hon blev bort lämnad då ägaren inte kunde eller orkade ta hand om henne så många vet vem hon är runt om kring där jag bor.Vissa av ställena var bättre än andra kan jag säga.Behöver inte gå in på det mer då ni säkert förstår vad jag menar.Nu är det helt annorlunda och hon är älskad av alla vissa mer och andra mindre!

- Ebba

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är klockan… 07:50 och jag ska snart åka till skolan. Jag behöver utnyttja deras stora bibliotek för att skriva klart en uppsats som har deadline 23:59 inatt. Denna gången har jag verkligen varit lat och dum och skjutit på denna uppgift så länge det bara går så nu ska jag skriva klart den för att kunna åka och köpa en födelsedagspresent till min bror som fyller år imorgon.

Jag avundas min bloggpartner Ebba som får ha höstlov denna veckan, det hade varit så skönt att få sova till typ 1 idag och vara allmänt oproduktiv resten av dagen. Nästa vecka har vi kursstart för två nya kurser som båda ska vara på engelska vilket jag fasar över. Kurserna börjar på onsdag.

Jag har jobbat med det som ska göras i skolan stenhårt föratt kunna vara ledig ett par dagar nu mitt i terminen för att få vila hjärnan lite, det behöver man ibland, starta om! Det verkar som att jag kommer få göra det också för om jag blir klar med denna uppsats idag, vilket jag måste så ska jag vara ledig från och med torsdag till tisdag och det ska bli så skönt! Men först måste jag komma igenom denna dagen, och det känns tungt!

Jag hoppas jag kan bli klar så fort som möjligt så jag kan vara i stallet lite längre idag och tömma huvudet efter allt skrivande. Vi hörs senare!

- Isabell

Likes

Comments