Header

Sofie V., Tankar och åsikter, Vardagen utanför stallet

Ja, som ni alla kanske inte vet så har jag under en tid bloggat på egen hand. Försökt och försök och försökt men inte hittat något att vilja blogga om. Det vet jag inte nu heller. Står helt tomt för mig, har ingen häst jag kan blogga om, inte i nuläget iallafall. Senaste hästen jag red på var Njóla, vilket var i Juli. Har extrem ångest för att inte ha ridit.

Så just nu kan jag inte kalla mig en hästblogg, jag rider inte, har ingen häst, ingen hästblogg. Om det inte är så att ni vill läsa om min extremt tråkiga vardag och hur det går i skolan med mera. Har hästbilder ja, men blir fortfarande inte samma sak eftersom jag inte kan skriva om ridpassen eller något annat.

Tips?

Likes

Comments

Evelina B., Njóla

Mer paus men mer ideér dyker upp.
Förlåt hörni! Ska försöka bli mer aktiv på bloggen, vi får se om eller när Sofie orkar blogga igen.
Ska försöka hitta mer ork och tid med att blogga, från och med nu ska jag även blogga om vad jag gör utanför hästlivet. Ja det är inte jättemycket men får ju ändå bjuda!
Jag har funderat på vad ni vill se här på bloggen, Känns som att just virala grejer tar mer plats. Inte sant?

Precis som youtube's nya grej. Allt viralt tar plats så man måste göra en skrämmande titel för att folk ska titta in.
När man väl kommer in på klippet så är det inte det man förväntar sig. Vilket tyvärr är just idag på youtube.

Men iallafall! Hoppas ni haft ett bra lov, själv har jag haft helt okej! Vart mycket i stallet och Njóla motioneras varje dag. Jag tänkte bjuda på "20 things"
10 om mig själv, 10 om Njóla. Alltså lite mer speciella grejer om mig och hästen, passar vi in?

Ni får tjata på Sofie att ni också får en "10 roliga saker om Sofie" Visst vill ni det ;)

NJÓLA
1.
Hon ser alltid arg ut fast hon bara är nyfiken
2.
Om hon har lust så öppnar hon lunch"fållan" (matklockan) Så är lunchen uppäten vid 9 vissa dagar...
3.
Hon är en mammasbebis som följer efter mig vart jag än går i princip.
4.
Njóla kan ridas utan träns, Med hjälp utav skänklarna så styr man, Med rösten och sitsen bromsar och ökar man.
5.
Hon är en riktig skitgris i boxen..
6.
Ibland när hon känner för det har hon en väldigt fin tölt, andra dagar passtaktig tölt...
7.
Hon är en bitch bland andra hästar.
8.
Hon är bakskygg, märks ex. När man lastar av från transporten, hon vill gå framlänges. Eller när man går bakom henne etc, hon rycker till.
9.
Vid insläpp kommer hon in med taggbuske- Grenar i pannluggen varje gång! Jag undrar vad som är så gott med taggbuskar...
10.
Varje gång matte hoppat av ska hon rent utan anledning ta mitt spö, jaja?

EVELINA
1.
Jag gillar morötter, speciellt "hästmorötter" Njólas müsli är även gott..
2. Jag går som ni kanske vet på hästlinje på gymnasium, andra året.
3.
Jag har hållt på med islandshästar i 6 månader, fått mycket beröm för hur jag rider Njóla.
4.
När jag är 18 vill jag tatuera mig under örat, på halsen typ. Ett svärd som symboliserar "krigare" och ev. En hästsko på eller under.
5.
Jag mår som bäst i stallet, det är mitt 2'a hem.
6.
Jag gillar att testa nya saker, Det är en av alla anledningar till att jag skaffade islandshäst. Jag har tävlat i de flesta grenar i engelsk ridning. Det var väldigt länge sedan jag tävlade sist.
7.
Jag hatar oreda, smuts, stökiga rum. Bara doften av stökigt rum. Men städar inte mitt rum så ofta... Logik tack?
8.
Bra på egna bra initiativ. Det gör mig alltid glad att få jobba.
9.
Min högsta dröm är att åka till Island... Det har även vart min dröm när jag inte ens höll på med islandshästar.
10.
Om jag hade ett jobb och mer pengar hade jag nog haft en häst till.. Islandshäst troligen...

Mvh// Evelina

Likes

Comments

Evelina B., Njóla


Vi pratar mycket om hur vi ska lägga upp ridpassen för våra ridhästar för ökad prestation & hållbarhet. Då snackar vi om "motionspass 45-50 min" och "vilodagar" osv osv... Det är väldigt bra att lägga upp en träningsplan för vad du och hästen själva behöver lära er mer utav. Då plockar vi utav våra dåliga sidor. Sådannt man vill förbättra hos sig själv och hästen.
I ridningen är en annan sak, Men hästen är som ett två-årigt barn i hjärnan som fullvuxen individ. Individen tänker inte som oss människor. Det blir lätt rörligt i hjärnan på de om det kommer in för mycket information. Eller hur var du när du var 2 år gammal?
Nu kommer vi till det jag vill komma till med detta inlägget... Nämligen, Ta fram de bästa sidorna hos hästen.
Det jag vill komma fram tillär att vi sällan snackar om hästens goda sidor. Istället om det är något litet "fel" på hästen så säljer vi den, eller skickar den till någon annan. Eller vad som hällst.
Men om det är en dålig grej med hästen så är det 99 bra saker. Det kan lika gärna vara att den är lättfångad i hagen, för det är inte alla hästar.
Eller extra kelgris i stallgången?
Vad vet jag. En god sida hos hästen förändrar ett horsemanship, alltså mellan dig och hästen.
Tänk lite vad din häst är väldigt bra på och vad den är mindre bra på. Hästen är som vi människor- Vi har också för och nackdelar! Alla individer. Det finns inte en enda individ på jorden som bara har fördelar, eller bara nackdelar.
Är du och din häst lika varran?

Hur jag lägger upp ett träningspass: Jag förbinder mig till hästens & mitt humör. Jag bestämmer mig aldrig för hur träningens uppläggning ska vara förrens jag har sadlat/utrustat. Är hästen på sämre humör eller om jag själv inte är på bra humör så blir det inget krävande arbete. Är hästen och jag på gott humör så kan vi jobba på hästens "dåliga" sidor. Det vill också säga att om jag inte är på så bra humör vill jag göra kravlöst arbete. Vilket för mig är hästens bästa sidor. Ex. Min islandshäst's bästa sidor som hon verkligen älskar är att tölta. (ridmässigt) Så jag blir glad av att det går bra+ att det är kul.

En välutbildad häst så som unghäst. Alla individer har bra och dåliga sidor precis som oss människor. Dåliga & bra dagar.


Mvh/ Evelina

Likes

Comments

Sofie V., Tankar och åsikter, Vardagen utanför stallet, Zeth

Jag säger som Evelina, jag är inte död och har inte slutat blogga heller jag har bara ingen häst just nu för att kunna koncentrera på skolan och en hel historia bakom detta orkar jag inte ta just nu. Eller det kanske jag redan gjort, fast i ett tidigare inlägg. Men vet ju inte vad jag ska blogga om eftersom att detta ändå är en hästblogg och inte en "vardags"blogg.. Det är nog egentligen upp till er. Ska jag fortsätta blogga fast om vardagen eller låta Evelina ta över hela bloggen och köra själv. Behöver verkligen er hjälp.

Ja, alltså jag har på något sätt lyckats blivit sjuk igen.. Så jag ligger i sängen, typ nästintill livlös och dricker te och har en pojkvän som tar hand om mig.

I söndags firade iallafall jag och min pojkvän 1 år tillsammans, tänk vad tiden går fort! Så jag tog honom in till Västervik för att sedan äta mat och sedan gå på bio. Han verkade då inte klaga på att se Fantastiska VIdunder och vart man hittar dem. En film jag starkt kan rekommendera då båda älskade den.

Nästa fredag ska jag åka hem för jullovet.. Ska väl försöka komma upp på hästryggen under lovet då jag inte ridit sedan Juli i år och har en stor abstinens efter hästar då det har slutat med att jag sitter vid datorn och känner hästlukt. Jag tror det är dax. Ugh saknar hästlukten, så ska försöka dra mig ut i helgen för att säga hejdå till Zeth och hämta hem min hjälm.

Jaja, imorgon har jag prov om Förebyggande Hälsovård som jag hoppas jag får minst ett C då jag verkligen pluggat as inför det!!

Likes

Comments

Evelina B., Njóla

Jag är inte död, och jag har inte slutat att blogga..
Jag har helt enkelt bara inte haft orken att blogga, trots hur kul det är. Ska försöka blogga lite oftare trots det inte finns så mycket speciellt eller har funnits så mycket speciella saker att berätta för er. Ni följer mitt & Sofie's hästliv. Det är troligtvis inte lika kul för er att läsa om när jag ligger hemma i sängen och är sjuk, tror inte det va?

Jahopp, Jag är på G igen efter skadan. Så jag har börjat rida lite smått, Njóla kommer hem på måndag och någon gång nästa vecka ska hon skos.
Jag och Njóla är taggade för ett händelserikt 2017. Tävlingar, träningar obokade men troligtvis & förhoppningsvis.

Vad önskar ni er till julklapp? Jag önskar mig inte så speciellt mycket. G-boots till Njóla, Kanske kläder? Nej jag vet faktiskt inte.

Ha det bra vänner & ovänner!
// Evelina

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet, Zeth

Ja jag har ju inte uppdaterat på ett bra tag nu för att som vanligt har intresset varit där.. Så lite har hänt.

Har äntligen börjat med skolprojektet jag längtat efter att fortsätta med. Självklart med foto. Sen har jag även ett nytt objektiv på ingång vilket kommer bli awsum 😍!!

Sen har jag tyvärr gått och blivit hästlös ett tag. Det tog mig 4 dagar att samla tankarna, sluta gråta mig till söms och skriva till Zeths ägare som det var att skolan tyvärr kommer i kläm och att jag mår dåligt av att skolan är ivägen så jag inte kan komma ut till honom. Jag grät så mycket och jag är den personen som försöker dra sig undan när jag gråter så inte ens min pojkvän ska se mig gråta men det gick inte denna gången utan jag bröt samman totalt och sa till honom som det var att jag var tvungen att säga upp Zeth för ett tag framöver. MEN det positiva är att jag bara har Paus och kan börja så fort skolan lugnat sig igen vilket, för mig är en stor lättnad. Måste har världens tur och träffat en sådan underbar häst och såklart en jättetrevlig ägare för den delen med.

Sen är det väl inte så mycket, har varit på prakik men inget speciellt intressant haha. Gick med hundar dagt ut och dag in men kanske jag redan har berättat? Har inte så bra kolla på vad jag lagt upp här 😂


Saknar dig älskling...

Likes

Comments

Evelina B., Njóla

hejsan!
Som ni vet håller jag på i konststudion.
Och som ni kanske kan förstå har jag en fruktansvärd abstinens att få rida igen. Jag skojar inte, Huvudsaken för mig är att bara sitta i en sadel. Sådann abstinens har jag.

Jag är ledig 3 veckor. Så jag jobbar 3 veckor på sommaren som ersättning vilket jag tycker är gött!

Denna veckan händer det inte så mycket mer intressant än att lämna massvis med hästutrustning till Vissmålens Loppis. (I Jönköping).

+ att jag saknar min lilla islänning väldigt mycket ❤️ (Och Sofie)
mvh/ Evelina

Likes

Comments

Evelina B., Njóla

Jag är inne på "Black edition".
Man ska alltså göra 10 svarta hästar, jag var bestämd med mig själv att jag skulle göra Bland annat Keara. Jag har publicerat en bild på instagram, Ni får se sneak peak på 2'a svarta hästen här. Alltså Keara.
Aldrig glömd <3

Onsdags till Fredags var Hanna här. Vi var och hälsade på min älskade Njóla.
Efter det hittade vi ett sjukt fint ställe, Utforskare? Nej det var en fin sjö i närheten där Njóla är nu.
På bilden nedan står jag och Hanna, (Hannas hår är goals!)

Aja, nu är hon hemma och jag är som sagt inne på black edition som jag ska göra något med. Ingen challenge, bara en kul grej.

Likes

Comments

Sofie V., Tankar och åsikter

Jag har funderat ett tag och funderar på att gå över till ensamblogg.. vet inte än hur jag ska göra.. om jag ska ge det ett försök eller skita i det. Det ända är att det blir så kass uppdatering för jag suger på att uppdatera men att det kanske blir en allt i allo blogg om både hästar och vardag Ist för bara hästar för inte alltid jag är hos en häst eller har tillgång till häst..
Tycker ni? Ska jag ge det en chans själv elr fortsätta här?

Likes

Comments