Header
View tracker

Sofie V., Tankar och åsikter, Vardagen utanför stallet, Zeth

Jag säger som Evelina, jag är inte död och har inte slutat blogga heller jag har bara ingen häst just nu för att kunna koncentrera på skolan och en hel historia bakom detta orkar jag inte ta just nu. Eller det kanske jag redan gjort, fast i ett tidigare inlägg. Men vet ju inte vad jag ska blogga om eftersom att detta ändå är en hästblogg och inte en "vardags"blogg.. Det är nog egentligen upp till er. Ska jag fortsätta blogga fast om vardagen eller låta Evelina ta över hela bloggen och köra själv. Behöver verkligen er hjälp.

Ja, alltså jag har på något sätt lyckats blivit sjuk igen.. Så jag ligger i sängen, typ nästintill livlös och dricker te och har en pojkvän som tar hand om mig.

I söndags firade iallafall jag och min pojkvän 1 år tillsammans, tänk vad tiden går fort! Så jag tog honom in till Västervik för att sedan äta mat och sedan gå på bio. Han verkade då inte klaga på att se Fantastiska VIdunder och vart man hittar dem. En film jag starkt kan rekommendera då båda älskade den.

Nästa fredag ska jag åka hem för jullovet.. Ska väl försöka komma upp på hästryggen under lovet då jag inte ridit sedan Juli i år och har en stor abstinens efter hästar då det har slutat med att jag sitter vid datorn och känner hästlukt. Jag tror det är dax. Ugh saknar hästlukten, så ska försöka dra mig ut i helgen för att säga hejdå till Zeth och hämta hem min hjälm.

Jaja, imorgon har jag prov om Förebyggande Hälsovård som jag hoppas jag får minst ett C då jag verkligen pluggat as inför det!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Evelina B., Njóla

Jag är inte död, och jag har inte slutat att blogga..
Jag har helt enkelt bara inte haft orken att blogga, trots hur kul det är. Ska försöka blogga lite oftare trots det inte finns så mycket speciellt eller har funnits så mycket speciella saker att berätta för er. Ni följer mitt & Sofie's hästliv. Det är troligtvis inte lika kul för er att läsa om när jag ligger hemma i sängen och är sjuk, tror inte det va?

Jahopp, Jag är på G igen efter skadan. Så jag har börjat rida lite smått, Njóla kommer hem på måndag och någon gång nästa vecka ska hon skos.
Jag och Njóla är taggade för ett händelserikt 2017. Tävlingar, träningar obokade men troligtvis & förhoppningsvis.

Vad önskar ni er till julklapp? Jag önskar mig inte så speciellt mycket. G-boots till Njóla, Kanske kläder? Nej jag vet faktiskt inte.

Ha det bra vänner & ovänner!
// Evelina

Likes

Comments

View tracker

Sofie V., Vardagen utanför stallet, Zeth

Ja jag har ju inte uppdaterat på ett bra tag nu för att som vanligt har intresset varit där.. Så lite har hänt.

Har äntligen börjat med skolprojektet jag längtat efter att fortsätta med. Självklart med foto. Sen har jag även ett nytt objektiv på ingång vilket kommer bli awsum 😍!!

Sen har jag tyvärr gått och blivit hästlös ett tag. Det tog mig 4 dagar att samla tankarna, sluta gråta mig till söms och skriva till Zeths ägare som det var att skolan tyvärr kommer i kläm och att jag mår dåligt av att skolan är ivägen så jag inte kan komma ut till honom. Jag grät så mycket och jag är den personen som försöker dra sig undan när jag gråter så inte ens min pojkvän ska se mig gråta men det gick inte denna gången utan jag bröt samman totalt och sa till honom som det var att jag var tvungen att säga upp Zeth för ett tag framöver. MEN det positiva är att jag bara har Paus och kan börja så fort skolan lugnat sig igen vilket, för mig är en stor lättnad. Måste har världens tur och träffat en sådan underbar häst och såklart en jättetrevlig ägare för den delen med.

Sen är det väl inte så mycket, har varit på prakik men inget speciellt intressant haha. Gick med hundar dagt ut och dag in men kanske jag redan har berättat? Har inte så bra kolla på vad jag lagt upp här 😂


Saknar dig älskling...

Likes

Comments

Evelina B., Njóla

hejsan!
Som ni vet håller jag på i konststudion.
Och som ni kanske kan förstå har jag en fruktansvärd abstinens att få rida igen. Jag skojar inte, Huvudsaken för mig är att bara sitta i en sadel. Sådann abstinens har jag.

Jag är ledig 3 veckor. Så jag jobbar 3 veckor på sommaren som ersättning vilket jag tycker är gött!

Denna veckan händer det inte så mycket mer intressant än att lämna massvis med hästutrustning till Vissmålens Loppis. (I Jönköping).

+ att jag saknar min lilla islänning väldigt mycket ❤️ (Och Sofie)
mvh/ Evelina

Likes

Comments

Evelina B., Njóla

Jag är inne på "Black edition".
Man ska alltså göra 10 svarta hästar, jag var bestämd med mig själv att jag skulle göra Bland annat Keara. Jag har publicerat en bild på instagram, Ni får se sneak peak på 2'a svarta hästen här. Alltså Keara.
Aldrig glömd <3

Onsdags till Fredags var Hanna här. Vi var och hälsade på min älskade Njóla.
Efter det hittade vi ett sjukt fint ställe, Utforskare? Nej det var en fin sjö i närheten där Njóla är nu.
På bilden nedan står jag och Hanna, (Hannas hår är goals!)

Aja, nu är hon hemma och jag är som sagt inne på black edition som jag ska göra något med. Ingen challenge, bara en kul grej.

Likes

Comments

Sofie V., Tankar och åsikter

Jag har funderat ett tag och funderar på att gå över till ensamblogg.. vet inte än hur jag ska göra.. om jag ska ge det ett försök eller skita i det. Det ända är att det blir så kass uppdatering för jag suger på att uppdatera men att det kanske blir en allt i allo blogg om både hästar och vardag Ist för bara hästar för inte alltid jag är hos en häst eller har tillgång till häst..
Tycker ni? Ska jag ge det en chans själv elr fortsätta här?

Likes

Comments

Sofie V., Zeth

Jag söker efter era bästa tips på att bygga muskler på Zeth!

Har lite backar och "ojämn" mark, även grenar till bommar, kan tömköra och longera, det är det jag har att röra mig på. Så jag söker efter alla era tips ni har på övningar och idéer på vad man kan öva sig på. Han ska ju ha muskler över hela kroppen så allt sökes!


Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Kan inte fatta.. Igår, Fredagen den 28 Oktober 2016, vart jag, efter 402 dagar, ÄNTLIGEN av med min tandställning.

402 dagar.. Det är alltså 1 år och 1 månad, ca, och nu är jag äntligen av med tandställningen.

Det har seriöst blivit så himla mycket roligare att le och vara glad i allmänt, så dåligt jag mått utav mitt överbett i så många år och nu har jag äntligen fått ett fint och näst intill rakt bett. Det ända som inte är "perfekt" är att framtänderna inte riktigt går precis på varandra. Alltså från 9 mm i överbett, nästan 1 cm, till inte ens 1 mm. i överbett är helt sjukt och helt sjukt underbart.

Nu ska jag i en vecka gå med en bettskena som sedan ska bli min nattskena jag sover med. Så fram till nästa fredag måste jag ha den i förutom när jag äter och dricker (ganska osäker i den delen, så vet någon får ni gärna säga till)

Sen är det bara under nätterna som gällerm ganska skönt att jag har den under höstlovet och inte under skolan eftersom jag mst ta ut den hela tiden samt att jag läspar lite hehe.

Men jag är iallafall sjukt nöjd över resultatet. Vad tycker ni? :D

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet, Zeth

Ja.. som ni märker ligger inte min blogglust på topp men ska försöka bättra mig. Inte mycket men lite har hänt sen sist. Jag har klippt av mig håret, jag har färgat håret, haft praktik i 4 veckor, träffat min pojkvän och även nu tagit bort tandställningen.

Zeth har jag kvar ja, anledningen är att jag veckan innan jag gick på praktik var jättesjuk så hade varken ork eller lust att åka ut till honom, sen gick vi på 4 veckors praktik så har inte haft någon häst och nu går vi in i höstlov, så åker förmodligen tillbaka till gamleby på lördag nästa vecka om jag har tur.

Praktiken.. Den hade jag på ett hunddagis i Linköping och det var ganska kul ändå fasten jag ångrade mig i början och undrade vad jag hade gett mig in på. Trevliga personer som både jobba och var på praktik och kändes som jag skickades på träningsläger, jag menar 1,5 mil igenomsnitt per dag är inte illa... Haha

Klippt av mig håret... Ja.... Ingen kommentar om jag ska vara ärlig.. Jag gjorde det av en ren slump att jag ville bli av med allt hår då jag funderat ett tag på att göra de. Så gick ner till min kompis som går frisörlinjen och bad henne kapa av allt till axellångt.. Ångrar jag mig? Ja. Men det behövdes sen ser jag bara fördelar, inte lika mycket shampo går åt, behöver inte balsam, lättare att kamma, inte ivägen, behöver inte sätta upp det när jag ska sova och så vidare.

Färgade håret med.. Som tur är var inte det lika impulsivt som att kippa av mig håret men håll på att bli då jag funderade på mörklila........ Hmmm.... Nej vart rött som vanligt istället och glad över det valet. Haha.

Träffat min pojkvän såklart och nu även kommit på en idé för vad vi ska göra på ett års dagen vilket jag hoppas han kommer tycka om.

Jaja jag tror jag ska gå och lägga mig nu, ska verkligen inte göra något imorgon så kan nästa sova bort hela dagen eller något haha.Likes

Comments