Header

Donatello Corazon, Evelina B., Tankar och åsikter

Angående Planering & Utvärdering...

jag har länge och ofta tänkt på hur vi ryttare planerar och analyserar våra ridpass. Många ryttare, nog oavsett tävlingsryttare eller skogsryttare tänker vissa sällan på en planering innan ridpasset och en analysering efter ridpasset. För att man kanske har brottom? Man har fler hästar att rida? osv osv.
jag vet hur det känns, och det är väldigt svårt att försöka lägga in en minut av planering och tankar innan och efter ett ridpass om man rider fler hästar.
har du en eller fler egna hästar?
Då kan jag tycka det är viktigare att prioritera en planering och efteråt analysera. Vad var bra med ridpasset? vad behöver du eller hästen träna mer på?
Många har en grundläggande planering och analysering som man egentligen bara tänker på, men aldrig antecknar en nyanserad uppfattning om ridpasset.

Anteckningsblock, olika applikationer, whiteboardtavla, och några hundra andra saker finns som man lätt kan beskriva lite snabbt hur ridpasset var. exempelvis appen "Equilab" som jag använder mig av ganska mycket, krävs inte mycket skrivande om man då inte föredrar att anteckna. I appen Equilab kan man trycka på en knapp när ridpasset startar och sen trycka på knappen igen när ridpasset är avslutat. Där har vi en analog av hur du red din häst i olika gångarter, hur länge du red totalt och i olika gångarter. Sen kan du trycka i hur du tycker din häst presterade och hur du presterade genom att trycka på olika smileygubbar.

Eller ja, varför inte göra som jag, analyserar via bloggen! ;)

som ni som följt mig här på bloggen ett tag vet att Tello kom helt oriden hem till mig. Men jag var helt lost, jag var helt kär i honom...
Idag är han och jag ute på tävlingsbanan och har kammat hem 3'e placeringen på Klubbmästerskapet på vissmålen.
All denna planering och analysering jag lagt framförallt här på bloggen men också i den appen, jag har tränat mig själv med att ha någon som filmar. Jag fokuserar framförallt på att ha en rakställd häst. Men min sits är ändå viktigt för att få hästen rak.

Anteckning är alltså inte onödigt, nej! Det är anteckningarna som fått mig och Tello att komma vidare. Nu på sista tiden har jag haft mycket att anteckna då vi tränat för tränare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Donatello Corazon, Evelina B.

Haft fullt upp som funktionär under Elmia SHS förra veckan.
Imorgon börjar jag min första jobbdag på hööks!
Idag har jag träning för Stephanie Wretmo med Tello, det är stor skillnad på bara 2 träningar med henne! Supernöjd verkligen!
Han höjer stegen och är mer villig att arbeta.

Får se om det blir någon P&R innan KM'et på Vissmålen den 19 November.

Kylan och minusgraderna har verkligen dragit in i Jönköping, Tello får bära termotäcke och vintertäcke nu.
Längtar redan till sommaren! Guuurrr!...

Likes

Comments

Evelina B., Donatello Corazon, Samarbeten, Stallet

I söndags var vi på Vissmålen, Kära hemmaklubb!
På rosettdressyr/P&R. Träffade många gamla vänner & bekanta.

Jag var i stallet runt klockan 8 på morgonen, mockade och fixade hö, knoppade Tello och fixade honom, packade utrustningen och mat.
Vi lastade runt 9.40 och var på plats strax efter 10.
Eftersom jag startade klockan 12.57 så hade jag några timmar att slösa bort!

Runt 12.20 satt jag upp och red fram i ridhuset och 12.57 startade jag, han var lugn och fin på framridningen, lite spänd i vänstergaloppen.
Det gick rätt bra inne på banan, han var rätt spänd men på ett piggare sätt än förra gången jag tävlade. Han gick fram och lätt men han var spänd och lyssnade inte ibland på mina hjälper. Blev rädd och hoppade till lite då och då.
Bråkig i vänstergaloppen. Men är väldigt nöjd med högergaloppen, fin fattning och bra form nästan hela vägen. LC:1 resulterade ändå i 65,5% vilket jag är nöjd över!

Vi tränar vidare på dessa småsaker för att få han lite lugnare inne på banan! Han ska trivas där inne.
Vi behöver träna på att få stadigare övergångar och bättre galoppfattningar främst i vänstergaloppen. Bland annat!

Han är ju en liten "bebis" så vad ska man förvänta sig?

Tack Divorce Your Horse för alla fina produkter som får mig & Tello att glänsa på banan! 🍁🌸
divorceyourhorse.com

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Okej, efter att snabbt ha ställt en fråga till Evelina och med det svaret jag hoppats på kommer ni faktiskt denna blogg att ha hästar som huvudinriktning MEN vi kommer även slänga in våran vardag om hur dagarna är och vad vi gör. Detta menas med mer uppdatering från mig då jag finner intresset och känner inte att jag uppdaterar om något bloggen egentligen inte ska handla om. Vilket kommer kännas HUR bra som helst!

Hur eller hur känns det HUR skönt som helst att jag ÄNTLIGEN kommit igång med träningen igen. Börjat bygga kondition, styrka och benmuskler för att orka med allt, speciellt mönstringen som är om exakt 1 månad och 14 dagar. Och jag är hur taggad som helst. Funderar på om det kan vara värt att uppdatera er om det finns av intresse?

Något mer jag funderat på är om jag ska skriva ihop ett nytt inlägg med information om mig samt min vardag så ni läsare får lära känna mig mer, speciellt nu nya som börjat besöka och läsa vår blogg allt mer! Får Fundera mera på det.

Hur eller hur så har jag även som jag tidigare nämnt börjat att köra. Och jag har äntligen börjat komma ut lite mer i trafiken. Testat lite rondeller och accelerera samt lite där till, Börjar få kläm på detta med kopplingen vilket börjar bli hur kul som helst. Fick ju lite problem vid en rondell strax utanför Norrköping och fick väl lite halv panik med att det var en bil bakom men bilen bakom var HUR lugn som helst, tuta inte, blinkade eller använde helljusen, INGENTING, all cred till den personen! Alla är vi någon gång nybörjare i trafiken, finns ingen som föds med färdigheten att kunna köra!

Hur eller hur är väl planen att jag ska köra upp i vår/tidig sommar så får väl se hur det går 😌

Likes

Comments

Evelina B., Vardagen utanför stallet, Donatello Corazon

Godmorgon! Har mycket som måste göras den kommande tiden, denna veckan ska det tränas inför P&R på söndag på Vissmålen med Tello.
Han har fått lite vinterkänslor så vi får hoppas att jag inte hamnar i backen den närmsta tiden haha!

Den 19' november är det också planerat att jag ska vara med på KM'et på Vissmålen med Tello. Vi får se hur det går! Men vi tar det som träning, både han och jag är nya inom dressyrtävling.
I vinter får han vila 1-2 månader. Blir nog inte så kul att sitta upp efter den tiden, men det tar vi då!

Efter en lång tid av träning, funderingar och annat så har jag beslutat mig för att ta emot beställningar inom konsten. Men det finns några krav, INGET tjat om att jag ska skynda på, eller fråga när den blir klar etc. Jag tar det när jag hinner. 2. Jag gör det inte gratis. Men betalning sker när bilden är klar. Just nu är det rabatt 15%. (510kr) ordinarie pris är 600SEK. Men från och med Lördag klockan 12 gäller inte det längre. Så passa på!👏🏼 (endast profil)

Denna morgonen har vart lugn och stabil. Känner mig frisk trots att jag är lite förkyld fortfarande. I söndags var jag med Sanna på dressyrtävling med hennes två små svarta. Supertrevligt!
Ska dra mig till stallet strax och sen ska jag jobba.

Likes

Comments

Evelina B., Donatello Corazon

Denna helgen har varit helt fantastisk. Mycket roliga saker har hänt!
I fredags var vi på Rock&Art i Huskvarna jag och Martin, kollade runt lite på mässan och pratade med tatueraren som ska tatuera mig.
En toppendag och full med längtan!

Lördagen var dagen med stort D. Klockan 10 var det dax för Martin att gadda sig. Det tog nästan 7 timmar. Klockan 16 var det dax för mig att bli gaddad. Jag är supernöjd och Lotta var supertrevlig! Självklart blir det fler tatueringar hos Lotta från Via Dolorosa!
(Bilden är tagen av Lotta)

På söndagen var det dax för första tävlingen med Tello.
Vi red LC:2 2 gånger. Han kändes super på uppvärmningen, inne på banan var han spänd och inte riktigt framme för skänkeln. Hans första lilla tävling, men han skötte sig suveränt och det blev 63%.
I den andra starten var han mer framme, fick även tillåtelse att använda spö. 64%.
Lilla Tello❤️
Tack Divorceyourhorse för fin utrustning som får oss att glänsa på tävlingsbanan!

Likes

Comments

Foto på headern: Annie Edvinsson // T.M.K

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Okej, anledningen att jag inte bloggat är faktiskt eftersom att Nouw har uppdaterat webbdesignen och jag tycker faktiskt inte om den, så lusten har faktiskt försvunnit.. Men ska ge det en chans.

Nu kommer detta bli såhär, jag kommer att uppdatera er om mitt liv och min vardag, eftersom jag inte har häst så kommer jag iallafall uppdatera lite. Men hästbilder kommer så det behöver ni inte oroa er för!

Alltså, ÄNTLIGEN är jag nybörjare på något, och med detta menar jag faktiskt att ÄNTLIGEN, Det är såå roligt att vara en nybörjare, Speciellt när man precis börjat Övningsköra, på körskola. Det är så himla roligt och du känner dig så vuxen 😂 Så vi har börjat med kopplingen och det samt fått åka ut i "trafiken" eller på utkanten utav Västervik så vi mötte väl en och annan bil samt någon lastbil. Men det gick hur bra som helst, eller kändes iallafall som det. Så nu har jag haft en lektion idag och så har jag en på Torsdag! 😁

Något annat som faktiskt har börjat komma på tal är en tatuering. Vill så gärna ha en, vet exakt vad jag vill ha och vet exakt vart den ska vara, vad det är får ni se senare. 😉 Men ska bara hitta en bra tatuerare. Något förslag? Kan vara både i Västervik eller i Norrköping, spelar ingen större roll, helst någon som inte är så värst dyr kanske 😌 #studentlivet

Vill ni ha vidare uppdatering på körlektionerna samt tatueringsplanerna?

Likes

Comments

Donatello Corazon, Evelina B.

Den senaste tiden har vart härlig, men tuff. Livet går fram och tillbaka.
Tello har vart helt underbar den senaste tiden så därför bestämde jag mig för att anmäla mig till en Pay & Ride.
I Ulricehamn. Jag är nervös, men ganska självsäker. Imorrn ska jag träna på programmet, jag har ridit LC:2 innan på skolan, tror det var 68% om jag inte minns helt fel!
Tror ni att vi kommer över 65% iallafall?
Det återstår att se. Vet inte hur "snäll" domaren är. Eller om Tello ens sköter sig då, men oavsett om det går bra eller dåligt så ställer jag in mig på att det bara är träning och utbildnings syfte!
50% av inkomsterna går till Cancerfonden.
Vilket får mig att verkligen ÄLSKA den klubben redan nu. Jag ska starta 2 gånger på Ulricehamn.

På lördag ska jag tatuera mig på tatueringsmässan "Rock & Art" i Huskvarna.
Vad? Det får ni se! Jag längtar så sjukt mycket!😃

Fotograf Annie Edvinsson

Likes

Comments

Evelina B., Stallet, Donatello Corazon

På den senaste tiden har jag rest bort mycket helger, vart borta en del. Så har inte hunnit med dessa hårda dressyrträningarna med Tello riktigt.
Idag ska Tello hoppa, eller snarare "skutta"
Över små hinder och bommar med en stallkamrat som ska sitta upp.

I tisdags var vi på Clinic för Sylve och Lisen.
En lärorik Clinic, jag fick mycket inspiration & lärdom. Så nu blir det och sitta upp och ta för sig!

Imorn får jag ta ett ordentligt dressyrpass med honom, framförallt att jag får träna min sits. Men jag vill träna på dessa små detaljer med Tello.
Tello ska komma mer fram i formen, och mer lång istället för kort. Att hans mule ska komma fram lite mer. Jag vill känna att jag har hästen under mig & framför mig, inte bakom mig.
Han behöver träna på sin balans i vänstergaloppen, och formen i höger galoppen.
Sen är det lite småsaker som att han ibland är lite sne på raksträckor och utåt med höger sida bakdel.

Men det går helt ärligt väldigt bra med hans utveckling. Han är riktigt fin nu, och vi planerar att så småningom åka på någon P&R. Lite mest för skoj skull, man lär sig mycket och man vet lite mer hur man ska gå till väga med dessa småsaker som behöver tränas mer på.

Tello har trimmats och fixats lite inför lite fotograferingar bland annat. Han är hel klippt, jag har klippt hans man så den är jämn och fin. Han har fått på sig skor igen.

Nu har jag iallafall vart i stallet och mockat och fixat hö & vatten.
Den nya kattungen är väldigt söt, väldigt "bra" på att hjälpa mig att mocka. Far runt och leker med dessa hastiga rörelser med grepen, klättrar upp på mig och samt leker med spånpelletsen.

Likes

Comments