Header

Evelina B., Stallet, Donatello Corazon

På den senaste tiden har jag rest bort mycket helger, vart borta en del. Så har inte hunnit med dessa hårda dressyrträningarna med Tello riktigt.
Idag ska Tello hoppa, eller snarare "skutta"
Över små hinder och bommar med en stallkamrat som ska sitta upp.

I tisdags var vi på Clinic för Sylve och Lisen.
En lärorik Clinic, jag fick mycket inspiration & lärdom. Så nu blir det och sitta upp och ta för sig!

Imorn får jag ta ett ordentligt dressyrpass med honom, framförallt att jag får träna min sits. Men jag vill träna på dessa små detaljer med Tello.
Tello ska komma mer fram i formen, och mer lång istället för kort. Att hans mule ska komma fram lite mer. Jag vill känna att jag har hästen under mig & framför mig, inte bakom mig.
Han behöver träna på sin balans i vänstergaloppen, och formen i höger galoppen.
Sen är det lite småsaker som att han ibland är lite sne på raksträckor och utåt med höger sida bakdel.

Men det går helt ärligt väldigt bra med hans utveckling. Han är riktigt fin nu, och vi planerar att så småningom åka på någon P&R. Lite mest för skoj skull, man lär sig mycket och man vet lite mer hur man ska gå till väga med dessa småsaker som behöver tränas mer på.

Tello har trimmats och fixats lite inför lite fotograferingar bland annat. Han är hel klippt, jag har klippt hans man så den är jämn och fin. Han har fått på sig skor igen.

Nu har jag iallafall vart i stallet och mockat och fixat hö & vatten.
Den nya kattungen är väldigt söt, väldigt "bra" på att hjälpa mig att mocka. Far runt och leker med dessa hastiga rörelser med grepen, klättrar upp på mig och samt leker med spånpelletsen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Ja alltså, som ni märker uppdateras det ingenting från min sida.. Av ända anledningen att jag tillfälligt står hästlös... igen.. Jag tänker inte gå in på varför. Men just nu letar jag ny häst, och kan kanske ha en på gång. men inget som är klart. Tänkte iaf ger er en update och vad som kommer.

jag har åkt tillbaka till skolan, så börjat mitt 3'dje och sista år på gymnasiet. Vilket känns konstigt för min del. Sen få¨r jag bo med min pojkvän på internatet, vilket i sig blir en prövning. Börjat leta häst ifall någon vill ha mig som medryttare sista året. Har prata med strömsholm och hoppas att man får svar

Mycket mer är det väl inte. Jag ska imorgon försöka fota grejerna men vet inte hur då jag tillfälligt inte har något träns att sätta pannbandet på eller någon häst som kan använda schabraket.. Men löser det säker, så nya bilder kommer förhoppningsvis till helgen! 😊

Nä, nu ska jag ut och springa och uppdatera er så fort jag vet ngt!

Likes

Comments

Donatello Corazon, Evelina B., Samarbeten

Samarbete med Divorceyourhorse.com 

Förra veckan kom 2 nya pannband och 2 berlocker!

1 pannband med "V" form och ett rakt. Supersnygga pannband!
Även 2 berlocker, en är format som ett läppstift & en läpp "pussmun". Tello passar helt klart bra i båda, så han har en på vardera sida! Pussmunnen/munnen står ju självklart för hur kärleksfull han är...

Det finns fler pannband, schabrak, berlocker, träns mm. På Divorceyourhorse.com !
Det är riktig inspiration för dig som vill sticka ut, ha något riktigt fint & speciellt!

Ärliga frågor och svar:

Hur tycker du om kvalitén?
Jag har haft det ena pannbandet i ca 2 månader nu. Använt varje ridpass, det är väldigt fint & tåligt läder och stenarna sitter som sten. Även själva motivet.

Vilket pannband är din favorit?
Jag gillar alla väldigt mycket, men min personliga favorit är bild nummer 2! (som jag har till ägo)
Annars har jag verkligen fastnat för detta pannbandet:Det finns fler pannband, schabrak, berlocker, träns mm. På Divorceyourhorse.com !
Det är riktig inspiration för dig som vill sticka ut, ha något riktigt fint & speciellt!

Pannband nummer 1:

FOTON: Madelene Bäckström

Pannband nummer 2:
FOTON: Madelene Bäckström

Pannband nummer 3

Likes

Comments

Evelina B., Donatello Corazon

EM i Göteborg är fullt igång, jag har inte hunnit kolla på TV'n eller vart där. Men nu är jag väl Påväg till Göteborg, inte för att gå in entrén vid Ullevi. Men ska äta lunch där och sedan åka vidare nedåt. För mer äventyr!

Igår var det plåtning/fotografering i 4 timmar, jag är så förhoppningsfull inför resultatet! Älskar samarbetet med DYH!
Kl 15 igår var det dags för veterinärbesöket, hästtandläkaren. Han gjorde inte så mycket, förutom att kolla... Han sa att det ser fint ut, Tello har förslitning i P2 (Över bettet). De tänderna har kontakt med bettet, och Tello har tuggat väldigt konstigt senaste tiden, på bettet så som bara godis. Men det kan tydligen bero på ilningar enligt vet... Förståeligt men överdrivna symptom...
Det blir att ta nya tag, blir han inte bättre av att byta bett så får vi dra in till kliniken då det kan vara något annat än tänderna som han har ont i...


Publicerar en sneakpeak från fotograferingen igår!

Likes

Comments

Evelina B., Donatello Corazon

Mitt liv är perfekt, ibland iallafall, men oftast.
Men jag bärs även av oturen...

I söndags badade jag Tello, efter det fick han gå in i boxen, men en annan häst hade lånat hans Box så han fick låna en annans Box bredvid en ponny. Ja och självklart när jag kommer tillbaka på kvällen så är han biten, verkligen köttsår...
Men det är lugnt nu! Såren har läkt rätt bra än så länge...
Man börjar bli professionell inom sårvård på Tello! (Skämt åsido!)

I måndags kom nya leveransen från vårt samarbete Divorce Your Horse! 2 supersnygga pannband och 2 berlocker!
Imorn blir det fotografering så då får ni se finare bilder på pannbanden än vad ni fått tjuvkika på instagram.
I måndags tränade jag för Anne, det gick ganska bra! Han upplevdes ganska spänd, men väldigt duktig!

För övrigt, irl, har jag umgåtts med min älskade pojkvän. På söndag har vi vart tillsammans i 1 månad! Mitt allt! (Och Tello, heh)

Vad som händer imorn, kanske inte jätteintressant. Men veterinären kommer någon gång eventuellt imorn för att kolla Tellos tänder. Kl 10 är det fotografering, och kl 14 ska jag på ett möte, sen ska jag packa! (Åker till min pojkvän på lördag och stannar till nästa vecka.)

Idag red jag 142 minuter, whoho vilken lång och härlig ritt! Imorn är det dressyr!

Här bjuder jag på en film, hur han är i utbildningen nu! Hur fin är han inte? YOUTUBE

Likes

Comments

Sofie V., Stallet, Övriga Hästar

Helluuuu på er!

Jag hade faktiskt tänkt börja komma igång lite nu när jag har praktik på en ridskola. Vet inte exakt hur arbetsuppgifter, förutom det gammla vanliga så som mocka, in och- utsläpp, samt höpåsepackning m.m.

Aja i måndags fick jag stå hästvakt åt mamma häst som stod på lugnande under tiden de fixade med fölet. som är sjukt gulligt! Sen var det väl de vanliga man gör, in och utsläpp, mockning, fixa vattenhinkar till ute boxarna, utfodring och hö påsar.

Men en sak jag verkligen måste berömma är faktiskt Hallsta Ridklubb för deras hästhållningn och hur underbart hästarna har det. Vanligtvis där jag sätt finns ridklubbar där hästarna går i små leriga/steniga hagar nästan året om, såvida det inte är sommarhagen de få gå i någon månad. Här går alla storhästar och några ponnys tillsammans i en jättestor fin hage, sen går alla småponnys tillsammans i en stor fin hage där alla är tillsammans. Samt hur underbar personalen verkar vara efter bara en dag där.

Utöver det vet jag ärligt inte vad jag sak skriva. Jag hoppas på att få avslöja en STOR nyhet för er nästa vecka som skulle få mig att gråta av lycka, och nej, ska inte få en egen häst 😉 Men kommer avslöja det först på min personliga blogg troligen. men den kommer upp här. om jag har tur vill säga.

Nu ska jag verkligen ta och sova. Hur trött som helst!

Godnatt!

Likes

Comments

Donatello Corazon, Evelina B., Vardagen utanför stallet

Man märker stor skillnad på Tello när man byter träns.
Innan hade han ett vanligt engelskt träns, Då var han ryckig och hård i munnen.
Sedan jag köpte ett Micklem likt svart träns så har han velat samarbeta på en het ny nivå!
Idag var han helt underbar! En riktig prins!

Jag har inga större planer för vad jag ska hitta på med Tello innan året är slut.
- Men ett av målen är att han ska bli bättre musklad, från nacke till rumpa.
- Jag vill själv våga rida alla gångarter barbacka!
- Rida till skogen själv!
- Tello ska vara hoppad minst 50cm innan årets slut!

Men mitt långsiktiga mål på ett år är att vara med i någon P&R. Får se om jag hittar intresset till tävling!

Imorgon klockan 18.00 är det dax för min första tatuering... Nervös!!
Såpass nervös att medryttaren till Tello får ta hand om honom imorgon...

Nu har jag en fråga till någon som vet... Var kan man närmst köpa en dermaroller? Det är som en roller med små nålar på. (En större storlek, till kroppen, inte ansiktet)

Likes

Comments

Evelina B., Donatello Corazon

I lördags kom Tello hem! Jag var hos min pojkvän till söndag kväll. Så igår red jag Tello första gången på en månad, åh vad jag saknat honom!
Han var finfin! Red ca 20 minuter och det kändes som att börja om på nytt, mina ben var spagetti och mina händer, äh jag ska inte tänka på det! Det kändes bara helt underbart att komma tillbaka på hästryggen igen!
Idag red jag i padocken och han var lite spänd, smårädd. Men jag är inte riktigt van än. Han var ändå fin!

En riktig liten gosegris är han dessutom... ännu fler roliga bilder på honom här nedanför!

Nu vill jag berätta det jag verkligen längtat till i flera månader & år... Om exakt en vecka har jag min första tatuering, det vet ni kanske redan att jag ska tatuera mig.
Hur resultatet blir får ni se då såklart!

Den 20 Augusti åker jag upp till Örebro folkhögskola, Bibelskola en månad och då kommer jag inte häller ha någon möjlighet till att rida Tello. Så det blir ännu en lång månad utan honom! Men jag är hur glad som helst för denna chansen!

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Detta med kärlek..

Jag har hör sååå mycket fördomar om att man som typ under 20 inte vet vad kärlek är eller att man måste inom en viss ålder förlorat oskulden. Det är ganska sjukt om man ska vara ärlig! Alltså att man enligt normen sak har gjort det inom en viss ålder, man ska supa och festa för att passa in i dagens samhälle. Vad hände med den där sköna sommarkvällen där du och dina vänner hade det roligt?

Men nu till saken, detta ska vara en kärleksförklaring till min underbara pojkvän. Han som räddade mig när livet kändes som värst och mest hopplöst. När jag bara ville ge upp på grund av tidigare saker.

När jag först träffade och vart tillsammans med honom fick jag massor som sa "Ni är bara 16 år gamla, ni vet inte vad kärlek är". Vad (Ursäkta!!) FAN har ålder med kärlek att göra. Jag visste, från första sekund jag såg honom och pratade med honom att han var en underbar människa. Timmar, dagar och månader gick. Sen var han äntligen min.

Folk fortsatte alltså efter att vi vart tillsammans och säga så, att vi är för unga, att det aldrig kommer hålla mer än några månader.

Men guess what! lite mer än 1 och ett halvt år senare är vi fortfarande tillsammans och vår kärlek är starkare än innan. Min tillit till honom är så enorm att man får leta genom rymden för att hitta det och finns ingen person i hela universum som jag älskar så mycket som honom. Det är den mest underbara personen jag känner och jag får chansen att tillbringa mitt liv med honom.

Älskar dig med hela mitt hjärta och kommer för alltid att göra det!


( Foto: Sofi Thorsson - www.sofithorsson.weebly.com )

Bilderna får inte användas av någon annan än mig, min pojkvän eller Sofi!

Likes

Comments