Header

Sofie V., Tävlingar!

Som ni alla vet har jag nyligen varit på Ullared. Och i bussen på väg ner insåg jag att den 24'e Maj firade vår blogg 1 år! Det är ganska galet att vi, nästan iallafall, har haft bloggen drivande i ett helt år!

Evelina och jag har tänkt att vi ska ha en utlottning utav inget mer eller mindre ett Pannband! Jag kollade lite på andra saker men tyvärr hade jag andra prioriteringar, men något iallafall!

Pannbandet kommer vara helt GRATIS för dig som vinner, dvs att jag kommer att stå för frakten! Pannbandet är i Stl. Cob!

För att delta i tävlingen behöver du enbart kommentera:
~ Namn och namnet på din häst
~ Din instagram
~ Samt följa både mig och Evelina på instagram. (Jag: @sessaans - Evelina: @broevelinaa)
~ Kommentera klar här nere!


Tävlingen avgörs sista Juni!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Evelina B., Vardagen utanför stallet

Japp! Tro det eller ej men jag har även ett liv utanför stallet. Dock har jag mer stallkläder/ridkläder än vardagskläder.
Därför tänkte jag att jag även är i stort behov utav vanliga kläder! Jag och min kille drog till Jönköping marknaden. Det var väldigt mysigt, jag shoppade en del kläder, ett par solbrillor & lite smink. Vi stannade och åt på Mr Rice (?)
Sen fortsatte vi kolla runt på marknaden. Åkte en karusell.
Men sedan var det dax för hemfärd! Stallet ska göras, Luddes och Tellos Box ska mockas, höpåsarna ska fyllas, vatten ska göras rent ute i hagarna och även inne.

Eftersom det var 28 grader varmt och solen tog av min energi så orkade inte jag riktigt sitta upp och rida i denna värmen...
Då Tello också redan var svettig när han var inne.
Nu är det skönt att få gå och lägga sig, efter en kalldusch och middag med glass som efterrätt.

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Ha! Där trodde ni det var något?
Haha nejmen skämt och sido, jag vet att jag suger på uppdateringen men i detta nu sitter jag på Ullared och ikväll/imorgon kommer det komma en STOR överraskning till er alla! Eller iallafall ni som vill!

Uppdaterar med en "Haul" imorgon/ikväll 😄

Kramar

Likes

Comments

Evelina B., Donatello Corazon

Varje sommar brukar alltid bli en händelserik tid på året. Den 9'onde juni åker jag och Tello till Lina för praktik & träning! Till den 23'e.
Mellan 23 juni och 16 juni har jag inte några planer, mer än att träna vidare!
Den 16 juli åker jag på träningsläger på Stuteri MW med Tello! 23 juli är lägret slut, och då åker vi till Gullbranna och firar min 18'års dag där. Tello följer med dit, han kommer dock ta det lungt några veckor för att sedan träna hos Lina i höst igen!
Det är det jag har som är planerat. Det ska bli väldigt kul med mycket träningar i sommar!
Då det går väldigt bra för oss just nu. Han är en riktigt Drömhäst att sitta på!

Nästa vecka på skolan är det skolmästerskap i dressyr, jag lånar en av skolans hästar och det blir en LC:2 2015.
Jag har en tendens att alltid rida fel i programridning. Men mitt mål detta året är att rida igenom ett dressyrprogram felfritt, utan att ha ridit fel. Jag har alltså inga planer på att stå på prispallen. Men man vet aldrig!

Bild på ett superfint pannband från Divorce your Horse!

Likes

Comments

Donatello Corazon, Evelina B.

Idag var premiärturen i den nya sadeln, och Tello hade sitt nya snygga pannband på sig från Divorce Your Horse 💎
Till en början när jag satt upp var han som ett pistolskott. Han skrittade inte ett enda steg på hela "framskrittningen" och han stannade, stegrade, backade, trillade ner i diket en gång och sen hoppade han upp igen och var i luften med alla fyra ben! Lugnaste framskrittningen jag vart med om!! (Nej.)

Efter det sholabaloo framskrittningen fick jag hoppa av och gå resterande 3 minuter till en padock. Från och med stängda grindar så var han som en stjärna, visst är det konstigt? Att det vänder så snabbt! Där skrittade vi och även började trava. Han var hur lugn som helst...
Framridningen var helt okej, till slutet red jag ihop programmet jag ska rida nästa veckan på skolmästerskapet (med en av skolans hästar givetvis)
Jag kan börja med att säga att en domare inte hade gett mer än 50% Max.
Men han var hur fin som helst, han kunde höger och vänster ganska så okej och han var inte lika ostadig. Han hade en stor och fin galopp med en taktmässig trav. Det enda var väl att en gång slog han upp huvudet och sprang till andra sidan padocken. (en dålig vana men det händer mer sällan för varje gång man rider!)
En gång fick jag lägga en till volt då han var nära på att slänga upp huvudet...
Två gånger fick jag lägga en volt för att han fattade fel galopp...

Men jag är sjukt nöjd! Tänk er om 1 år, vilken häst det kan bli! Säger inte att han BLIR det. Men det finns ju möjligheter! Sämre kan det inte bli.
Jag ska rida LC:2 på en av skolans hästar nästa vecka. Jag är inte så taggad på att få ett bra resultat men mitt största mål är att inte rida fel väg...

Likes

Comments

Floryn, Sofie V., Stallet, Samarbeten

Alltså det är helt ofattbart, idag kan vi äntligen få gå ut med det jag längtat efter att säga!

Vi har hittat ett samarbete med en sjukt härlig människa! Både jag och Evelina har blivit sponsrade med ett varsit helt grymma pannband. De är så sjukt snygga och Floryn passade så grymt bra i det! Är extremt glad över att vi hittade någon som är intresserad utav att både jag och Evelina är motiverade och att vi kunde diskutera och komma fram till något gemensamt!

Tycker att ni alla borde kolla in denna sida ( www.divorceyourhorse.com) med hur snygga saker som helst, Schabrak, pannband och lite där till! När jag väl har råd ska jag lätt köpa fler saker där ifrån!

Finns egentligen inte mycket mer utöver detta att säga, kommer dock släppa en bildbomb imorgon med det får ni se då var det är för något 😉 Och förlåt för min sega uppdatering. Kommer ett mer "seriöst" inlägg imorgon ang sommaren...

Likes

Comments

Donatello Corazon, Evelina B.

När man släpper ihop hästar på sommarbetet får man räkna med ett eller två sår.....
Men jag räknade dock inte med att han är såpass klumpig att han sparkat på sina bakben såpass att en liten bit av senan stack utanför, han blödde och det var så hemskt.... Jag är på så dåligt humör!
Jag kanske gör fel av mig, men jag gjorde rent det väldigt försiktigt, sprayade på bakteriedödande vetska (blue spray) och lade på bommuls kompresser med en tunn linda ovanpå hela benet. Alltså kompresserna täckte där alla sår är...
Han är fräsch och ohalt för övrigt! Vilket är tur... Men jag får vara väldigt uppmerksam och vaken... Håll tummarna på att det inte blir värre än såhär! Han har dessutom en hel del andra sår över hela kroppen, vilket inte får min lust till att låta honom gå på sommarbete att bli bättre precis...
Jag red honom innan det blev värre tyvärr... Men som sagt han var pigg och fräsch! Så får hoppas på att det inte är värre än lite sår...

Saker händer, det får man räkna med. Men mammahjärtat är helt förkrossat.

Likes

Comments