Header

Evelina B., Tankar och åsikter

Livet kan vända, livet kan ta olika vägar...
Jag vill börja detta inlägget med att säga att jag är ledsen för lite oaktivitet här på bloggen.
På grund av att jag är skadad kan jag inte hålla igång bloggen på samma sätt. Det finns inte mycket jag gör som sjukling som man vill skriva blogginlägg om.

Blacky är såld, för er som inte vet. Njóla åkte till Hook, 3 månader ska hon bo där pga att jag är skadad.
Imorn åker vi till Hook och hälsar på Njóla!

Vill även uåpdatera att jag har värsta hästaffären hemma. Om någon söker någon utrustning till hästen eller dig själv så kontakta mig. ( Facebook )

Tbt bild från i somras på Stuteri MW! Med Fansipan MW

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Evelina B.

Kom hem för en vecka sen från sjukhuset. Med följder att jag fått magkatarr, och är inte så pigg alls.
Med rullstol, bokad taxi till skolan osv. Så nu på måndag, 3 veckor senare börjar jag skolan igen.

Njóla har åkt till en familj söder om Jönköping där hon kommer att vara i 3 månader.
Blacky är såld, till en familj i herrljunga.

Så när jag är frisk i mitten av december så tar vi hem Njóla. Då har jag bara en häst att ta ansvar för.

Mvh// Evelina

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet, Fotografi

Hej!

Jag går andra året på gymnasiet och håller på med ett projekt inom min kurs Entrepenörskap där vi har startat ett projekt och där valde jag då foto! Detta projekt kommer då börja från och med November och innan dess söker jag modeller för att utöka mitt arkiv så mycket som möjligt innan dess! Därför söker jag nu dig med häst som skulle vilja ställa upp som modell med dinhäst! Fotograferingen kommer vara helt gratis (om du bor inom östergötland under oktober månad) och du kommer få mellan 5-10 st bilder utav dem bästa! Det jag söker i dagsläget att fota är dig som vill fota både på ridbanan och sedan ut i någon skog och ha en fotografering i höstlöven! Sedan är det upp till dig vad som ska göras! Jag kommer att under hela Oktober månad utgå från Norrköping, men under skolperioderna utgår jag från Gamleby - Västervik.

Jag fotar inte bara hästar utan även människor och andra djur!

För kontakt:
E-post: sofievianden@live.se
Hemsida för kontkatuppgifter & arkiv: www.sofievianden.weebly.com
Nås även på Facebook - Fotograf Sofie Vianden

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Detta är en sak alla ska ha i baktanken om du tänker googla en bild för eget bruk! Det är olagligt såvida du inte har fotografens eller skaparens tillåtet, kan sluta riktigt illa om man ha otur!

Och bara för att du hittat en bild UTAN namn eller något annat förut så får funnits använda bilden/bilderna även om du skulle vara med på bilden 

Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet

Jag måste verkligen ha eran hjälp.

1 års dagen med min pojkvän börjar närma sig och det är första gången jag har en pojkvän såhär länge. Och eftersom han är min första riktiga stora kärlek vill jag ju såklart att det kommer hålla. Men vill ha tips på vad man kan göra på ett 1'år jubileum. Det är visserligen väldigt långt dit men vill ändå ha en plan Vi är liksom borta från varandra hela Oktober, sen är det bara November kvar. Vår årsdag är på en Söndag så kan ju nästan göra vad som helst. Förutom de som kostar miljoner.

Vill göra detta som en speciell dag för oss båda. Han ska planera något har han sagt men känner ju att det är inte bara han som ska engagera sig i förhållandet.

Det jag kan berätta om honom det är att han är väldigt mycket för spel på PC och xbox men vet inte vad man kan ge honom eller göra för honom..

Så ge mig alla tips ni har, för jag har en riktig idétorka här...


Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet, Zeth

Måndag igen och där kom ångesten, eller den var där iallafall de första 5 minuterna jag var vaken för sen insåg jag att jag aldrig skulle klara av skolan så som jag mådde. Så var sjukanmäld hela dagen.

Men till saken, igår så tog jag mig i kragen och cyklade ut till stallet ändå, bara för att pojkvännen sa att "åker du får du välja mellan att köpa en Ben & Jerry eller pizza" och han visste hur sugen jag var på pizza igår så valet var ju lätt. När jag väl kom till stallet insåg jag att jag aldrig kommer klara dagen. Men jag gjorde mitt bästa men vart sämre idag. Så målning stod på schemat och även skrapa tak och dra ut spik ut taket. Fick även lägga ut lite hö åt hästarna så passade på att ta en kort mysstund med Zeth och han har blivit så himla gosig på senaste tiden vilket är underbart! Så mer tid till gos än innan. Tyvärr motionerade jag honom inte då det kom en ny häst till stallet och skulle gå i samma hage som honom så var lite sen med att arbeta honom. Så flocken fick gå samman så lät det vara.

I vilket fall måste jag till skolan imorgon för jag har missat så himla mycket utav svenskan än vad jag ska och mår så sjukt dåligt över det. Så oavsett hur sjuk jag är så måste jag gå. Bara ta en ipren och gå till skolan, har " bara" 4 och en halv timme lång dag imorgon.

Kram på er alla! c:


Likes

Comments

Sofie V., Vardagen utanför stallet, Zeth

Jag tänkte igårkväll för mig själv att, sover jag blir jag bättre och att snuvan, hostan och halsontet bara var tillfälligt.

Jag njöt av att sova som en stock men verkligen inte av att vakna.. Att vakna halv 7 på en söndagmorgon, med igentäppt näsa, du får en hostattack och fryser som en lite gris.. Nej det var inte direkt en fröjd att vakna till.. Så just nu ligger jag i min pojkväns säng, med en kopp te och väntar på klockan, för oavsätt hur skit jag mår ska jag ut till stallet och vara där till 12 då vi ska fixa och dona i stallet. Men nackdelen är att min pojkvän då inte släpper iväg mig själv, utan måste ha någon med mig. Men INGEN svarar, hon som skulle följa med mig svarar inte och försöker få tag på en annan kompis men han sover.. som vanligt vid denna tid. Så har jag inte med mig får jag inte gå för han. Jobbig han ska vara men förstår han lite också.

Så jag kommer troligen bli sängliggandes hela dagen om jag inte hittar någon som kan följa med. *suck*

Men till några bra nyheter iallafall! Tack så otrolige mycket, tror jag talar för både mig och Evelina, för att vi ligger på topp 20 bästa hästbloggarna på hela nouw !! 😱 Helt sjukt! Ni är underbara!

Men nu ska jag återgå till att typ dö av hostar och i alla papper som jag typ drunknar i 😂

Likes

Comments

Evelina B.

Tänkte att jag skulle uppdatera lite hur det går här på sjukhuset. Varför jag inte uppdaterat de senaste dagarna är för att det inte finns jättemycket att uppdatera om. Ni har hört historien och varför jag ligger här.

Sen i tisdags har jag (17 år= under 18) vart på barnavdelningen på Ryhov. i söndags kom jag in.
Jag har fått börja äta i tisdags kväll och har ätit lagom mycket och druckit ganska normalt. Mina njurar har blivit bättre och slapp opperation. Men värst av allt så kan jag inte skratta, gäspa, hosta, nysa, hicka osv...
Ändå värst är att skratta, då får jag väldigt ont.

Men ja, jag får 2x starka alvedon vid 4 tider på dygnet. + morfin och något annat smärtstillande, Jag har nu kunnat sitta upp utan att typ svimma. Stå kan jag göra om någon typ lyfter upp mig, men inte stödja på högra benet.

Vet än inte hur det blir med när jag kommit hem men kommer ha rullstol. Det är ju självklart...

Mvh// Evelina

Likes

Comments

Sofie V.

Kollade igenom på youtube som jag alltid brukar göra efter skolan.. Och ser en video från Elfstrands och vart glad! Men det var innan jag läste titeln.. Usch tack tycker verkligen synd om er 2. Man ser hur mycket Abbe betyder för er! Styrkekramar <3


Likes

Comments