I helgen var jag i Vetlanda för att träna med Dees. Holländarna Tonnie och Rudolf var det så klart som kom på besök igen!
Normalt sett så kör jag för Rudolf och så även denna gång. Varför bryta ett vinnande koncept liksom?
Och som många gånger förr fick vi nycklar till nya dörrar att öppna. Vet inte vad det är men det är så mycket som faller på plats varje gång vi ses! Ibland önskar jag dom fanns närmre till hands och jag kunde träna med tätare regelbundenhet. Men dom är ju ändå här ofta med tanke på avståndet.
Det blir ju intensivt när dom väl kommer, så denna gång körde jag två pass under lördagen.

Känslan från helgen är galet bra och jag är så jäkla glad för min lilla superhäst! Han är nu 7 år Dees och märks så tydligt vilken styrka han besitter. Han utvecklas hela tiden och jag känner en sådan tacksamhet.
Jobbade mycket med övergångar samling, arbetstrav, ökad, halt. Något Dees haft supersvårt för, men så har det då vänt och vi får fina resultat. Såklart långt kvar till det perfekta, men oj vilken känsla när det går åt rätt håll och det verkligen ger resultat. Nu går det att göra övergångar utan att han går i taket, kan till och med få lite power till en ökning om än väldigt kort utan att bli springig. Lite samling med energi, även där utan att stimma upp sig.
Galoppen har också varit ett kapitel för sig, men även den är på gång och jag bara ler!
Så ja helgens träning var det bästa på länge! Ser verkligen fram emot att tävla msv i april och verkligen förbättra förra årets dressyr! Tänk att jag säger jag ser fram emot dressyren! Ärligt talat har det inte varit min favoritgren, men jag är inte den som är den! Dees har verkligen visat under dessa år att övning ger färdighet och skam den som ger sig!

Vad gäller Mascot så rullar det på fint uppe i Värmland hos Karin. Han har nu varit där lite drygt en vecka, men det känns som en evighet.
Hon är nöjd med hur han reagerar på hennes övningar så här långt. Sen får han full pott på sin anpassning till sitt nya tillfälliga liv och hem. Han sköter sig exemplariskt hälsar Karin! Det värmer ju så klart mitt hjärta. ❤️

//Elin

Likes

Comments

Efter en mycket turbulent vecka med katt inlagd på djurklinik och en mormor som blivit väldigt dålig,  så var det då dags i lördags!
Mascot, jag och Lycka gjorde oss redo för att åka upp till landslagskusken Karin Söderqvist i Värmland där han ska vara på inkörning. En resa på 35 mil, enkel, men mycket småvägar med 70 och snirkligt värre! Så restiden drog ju iväg med mat stopp och nåt stopp för att kolla till Masse. Men vilken stjärna han var, inte ett ljud eller rörelse under hela resan. Då stod han ändå där i 5 timmar!
Väl framme fick han komma ut i hagen och sträcka på sig och vi tog en fika. Pratade om upplägg och allmänt hästprat, går ju prata i oändlighet om det! 😃
Mötet med Karin var väldigt trevligt. Så väl omhändertagande med husrum och mat och trevligt sällskap av Karin och hennes familj!

Efter fikat gick vi ut för att ta ett pass med Mascot, lite för att Karin skulle kunna ge ett första utlåtande och jag se hur hon jobbar. Det gick jättebra och hon trodde inte alls det skulle bli några större problem.
Karin var hela tiden lugn och metodisk och jag kände stort förtroende.

Mascot kommer stå i utebox om nätterna med riktigt fint sällskap i grannboxarna i form av Lilla My och Lukas! Karins två tävlingshästar. 👌

Älskar deras lösning genom att bygga uteboxar och en tillhörande byggnad med luftvärmepump. Det så kallade "Glädjehuset" där de gör iordning hästarna före och efter träning och i en behaglig tempratur under vintern! Blev riktigt sugen på att göra något liknande. Får väl se vad det blir av det!

På söndagen vaknade vi till - 18 grader och det bet i kinderna rejält. Men det steg uppåt ganska bra tills vi tog ytterligare ett pass med Masse. Gick fint även denna gång och jag insåg att jag behöver investera i en tömkörningstöm! 😁
Efter det fick jag äran att åka med Karin när hon körde ut med Lilla My. Vilken känsla! Nu vet man vad man har att sträva efter! 👌👌

Hemresan var ett faktum och det kändes konstigt men tryggt att lämna Mascot hos Karin. Vet att han kommer ha det jättebra och får en superbra utbildning. Ser verkligen fram emot färdigt resultat!

//Elin

Likes

Comments

Gör ett nytt försök! Skippar alla förklaringar och ursäkter för uteblivna blogginlägg! Nu kör vi!

I vanlig ordning så har grabbarna fått långvila i vinter. Vila är enligt mig otroligt viktigt både kortare perioder och sen den långa under vintern. Den långa brukar infalla i november fram till mellandagarna eller efter nyår. Så välbehövligt för både hästar och kusk! Det är även som mest tungt under den perioden på året då det är mörkt och dystert. Och med heltidsjobb och barn på det så är tiden knapp.
Blir många sena kvällar ändå och med mörker större delen av dagen så blir det tungt.
Men i mellandagarna satte jag igång Dees och Google och nu så är det fullt ös!

Mascot har också jobbat på och det rullade på fint tills bakslaget kom.
Han har ju kommit så långt att han drar däcket och det har ju gått jättebra!  Men så den här kvällen gick det snett. För att göra en lång historia kort så började han sparka som tusan och drog sen iväg och det var helt omöjligt att hålla honom tyvärr.
Som tur var slutade det väl men jag fick mig en tankeställare! Jag är alltid ensam och det är ofta mörkt,  ingen inhängnad att vara i osv. Det blir farligt och inte roligt längre, då vi bor vid en väg.
Jag tog ett beslut att skicka iväg honom på inkörning. Att se det som ett nederlag är bara dumt,  men det gjorde jag i början. Men nej det här är allt utom det! Jag hoppas och tror att det kommer bli så bra i slutändan!
Så nästa helg far Mascot och jag upp till Karin Söderqvist, landslagskusk enbet.  Där ska han få stanna för inkörning.

Ser ju så mycket fram emot att få köra större ponny, men det här måste få ta sin tid så det blir bra!
Har i alla fall beställt en vagn nu. En träningsrockard från Driveout fick det bli nu till att börja med, känns som ett bra beslut!

// Elin

Likes

Comments

På söndag är det ju då dags för tävling! En fullständig medelsvår endagars där även DM ingår.
Debut i den högsta klassen som vi får köra i och med att Dees bara är 106 cm hög.
Det är debut både för Dees och mig, så är lite nervös men mest taggad! Ska bli roligt!

Gårdagens pass var under all kritik! Skulle köra igenom programmet, vilket jag också gjorde. Men Dees är så himla känslig och värre blir det i mörker, plus att han är nyklippt.
Hispig är bara förnamnet, jag kunde inte smacka hur tyst jag än gjorde det utan att han ryckte till och blev så spänd och trippig. Halvhalterna tog han knappt alls, utan bara stressade.
Vad hände?! Ja inte mer än att jag tog mig igenom ett pass med en del galopp i tron om att han skulle slappna av lite, men nä. Så det passet stryker vi ur minnet! Jag gör ingen grej av det eller hänger upp mig på det passet. För är det något jag lärt mig av den lilla mannen så är det att han väl på tävlingen levererar nåt helt annat en ett skitpass.
Så ikväll tog jag ut honom på en runda i samhället och körde lite övergångar, samlingar, ökningar, halter och ryggning. Kan säga att det var helt annan känsla idag!

Ja vad hände egentligen ikväll??! Innan körturen tog jag tag i packningen inför söndagen! Wow! Så det är nu klart, bara benlindorna som ska tvättas och så ska selen så klart smörjas. Men den anväder jag lite till innan den får bli fin! Tänk om man hade en sele till så man slipper vänta in i det sista!
Men jag har ändå tur då min groom, Emelie, kommer och hjälper mig smörja selen. Vilket är guld värt kan jag säga!
Planen är att tvätta vagnen och lasta den redan på fredag eller tidig lördag. Ska nämligen jobba ett par timmar på lördag och sen sticker vi och går maratonhinder efter det. Vi har bara dryga 4 mil till tävlingsplatsen. Då kan det vara skönt att ha fått gå dom dagen innan då det blir stressigt ändå så det räcker på söndagen.

Sen måste jag bara presentera våran nya familjemedlem! Denna lilla honkatt flyttar hem till oss om ett par veckor och hon är ju då underbar😍 Hoppas bara våran hankatt Smith gillar henne😁 Hur skulle han inte kunna det liksom!
Vi har inget namn än till henne, men jobbar på det!
Nä dags att sova nu! Natti!

//Elin

Likes

Comments

Att köpa prylar till hästarna kan vara det bästa jag vet!!! Precis som jag älskar att shoppa till Agnes också! 😃 Ständigt ser man en massa man skulle vilja ha! Behöver? Nej förmodligen inte! Eller jo vissa saker behöver man visst😁
Senaste inköpet blev till Mascot. Horze hade 50% rabatt på ett utvalt sortiment och då passade jag på!
Hittade blåa heltäckande neopreneskydd både fram och bak för 349:- och även fraktfritt! Var ju tvungen att slå till, skydd går ju liksom alltid åt! 😁

Blått och gult ligger mig varmt om hjärtat, alltid älskat blått och ihop med gult är det oslagbart! 👌👌
Har även sneglat på lite andra skydd jag skulle vilja ha till Mascot. Ja även till dom små, men det finns ju inte allt för mycket att välja på till dom tyvärr👎😞
I alla fall så har Catago dom här blågula skydden som är så jäkla snygga! Skulle även kunna tänka mig en omgång vita. Men dom går lös på tusenlappen runt om så det får vänta, ett tag i alla fall 🙈😊

Lite bling är heller aldrig fel och jag suktar efter lite nya pannband! Och det är ju så himla populärt nu så det finns ju en uppsjö att välja emellan!
Men dom här två är riktigt snygga! 👌👌😍

Jag har börjat använda den här typen av pannband på mina körhuvudlag. Ofta går det med lite moderering att få på dom. Körhuvudlagen är ju grövre och bredare än vanliga träns. Med lite vilja går det att pressa på det😂
Finns ju även pannband anpassade till kandar och dom är ju bredare i öglan och borde vara enklare. Har själv inte använt mig av den typen än, men ska nog testa på Mascots huvudlag. Hans är ju större och grövre än Dees och Googles.

Finns så mycket mer vi vill ha så som täcken, vagnar, selar, fler benskydd, boots, lindor, huvor, däckelunderlägg, ja jag kan fortsätta länge! Men det blir så himla långt inlägg då och ni lär somna😂
Får köra lite sådana här inlägg då och då istället.
Eller vad tycker ni? Är det överhuvudtaget taget intressant ett sånt här typ av inlägg? Säg gärna vad ni tycker och hjälp mig på traven👍😃

//Elin

Likes

Comments

Lördag och helgen innan tävling. Då väntar debuten i msv för mig och Dees! Dessutom är det DM också.
Förra veckan tränade vi för Tonnie Cazemier och det gick helt okej. Vi fick en del att träna och tänka på.
Som vanligt så har ju Dees inte så stort register i traven, vilket är en utmaning då det är både samlad, mellan, arbets och ökad trav i msv-programmet. Men vi får göra det bästa av det helt enkelt. Nu går det i alla fall träna på alla övergångar och gångarter. För innan stressade han igång och blev så spänd, men nu är det stor skillnad.
Har klippt Dees en gång nu i höst och idag var det dags igen inför tävlingen. Kan säga att det var en riktig matta han lagt!
Blir sån himla skillnad på häst när man klipper! Från en lite rund och mullig ponny till en riktig sportponny👌👌😍

Tog ett körpass också efter klippningen. Han kändes väldigt trevlig idag mjuk och fin och med mig. Tog en runda i samhället och i skogen med ett ganska högt tempo.
Passet med Mascot gick jättebra idag också. Bestämde mig för att hänga på svängeln efter honom idag också. Först höll vi till på gräset och då låter det ju inte så mycket. Lite lite reaktion på linorna men det lade sig fort. Sen gav vi oss ut på gruset och mera ljud och han tyckte det var lite läskigt till en början. Men även det lade sig och nu är det bara att nöta på ett tag med det här.
Han lyssnar bra på min röst och gör halt utan problem. Även gasen fungerar👌

//Elin

Likes

Comments

Lilltjejen hade lite feber igår och även idag, så då fick det bli att vabba. Men jag är den sorten som tror på frisk luft i alla lägen! Så fram på dagen idag gav vi oss ut med  Agnes mysigt nerbäddad i vagnen. Hon somnade ganska fort på våran promenad med Lycka. Väl hemma passade jag på att ta ett pass med Mascot medan Agnes sov så gott💖
Så himla skönt att få ett pass i dagsljus!
Jag slängde på däckeln med tillbehör, kapson och repgrimma. Börjar alltid med friendly game och vidare med några av seven  games och vidare till circling game.
Sen gick jag över till kapsonen, sänkt huvud lätt ställd inåt och lite lagom sakta framåt. Han börjar fatta grabben, innan var huvudet högt och han vägrade ta trycket neråt, men nu har det släppt.
Det är så tydligt när han sänker huvudet och slappnar av och travar på, hur avslappnad och fin han blir, utan nåt som tvingar ner honom!

Sen slängde jag även på bröstan och för första gången med linorna plus extra linor i ändarna. Han fick känna på en och en i båda varv sen släppte jag faktiskt ner en på backen så den fick släpa. Lite läskigt men han samlade sig och tyckte det gick bra till slut. Släppte ner båda och gick i båda varv, gjorde halt med jämna mellanrum och han skötte sig kanon! 😃
Så himla roligt med alla små steg framåt och man kommer närmre och närmre målet!
Min fina duktiga grabb! Det kommer bli bra det här👌😊
Nu ut på ett pass med Dees i ljuset också, för nu har pappan i huset kommit hem👏👏😃

//Elin

Likes

Comments

Nu är tiden kommen, mörkret faller tidigare och tidigare över oss på kvällen! Det är otroligt svårt att pussla ihop, jobb, barn, hem och hästar under den första mörka tiden! För det ska gå måste man vara pigg och ha ork! men orken är lite dom bortblåst så här i början innan man liksom vänjer sig.
Träning är ju ett måste nu med Dees då vi har ett par tävlingar kvar. Men dom andra gör inte många knop👎😞 Mascot har i princip vilat sen 3-årstestet. Satte igång lite i helgen igen ned honom, han ska ju i vagn.
Men svårt att styra med inkörning i mörker, det får bli intensivträning på helgerna eller nåt liknande. Om man åtminstone hade en paddock med lyse här hemma. Är ju så sugen och taggad på att komma i vagn och jobba med honom. Men tyvärr just nu är det tungt att få ihop det😞 PRIO blir ju på Dees så är det bara.
Men snart så hoppas jag att det vänder!

//Elin

Likes

Comments

Här ska jag försöka sammanfatta de tre tävlingarna vi har hunnit med nu under sommaren! Utan att bli för långrandig och tappa erat intresse! Inte alltid det lättaste, men here we go!


Vi börjar med den första tävlingen för året som inte blev förens i juni på fina Tjolöholm. Dit åkte jag med Dees för att starta en LA. Tyvärr hade vi kass uppladdning där dressyren varit kass och allt dåligt man kan tänka sig. Men vi gav det ett försök och åkte dit för en tvådagars tävling.

Tjolöholm 11-12 juni 2016

Körde dressyren och känslan var ändå väldigt bra med tanke på hur dåligt det gått sista tiden. Men när resultatet kom och vi hade 70 straff så var det sådär kul, 7 av 10 kom vi. Men jag skakade av mig det och levde på känslan som ändå var viktigast i det här fallet.

Precisionen samma dag och vi öste på som vanligt. Bara det att strax innan en port så blåser min scarf upp i mitt ansikte och jag ser noll, nada, nothing!!! Hann få stopp på ekipaget och ner med scarfen och lyckades lotsa oss igenom nästa port ändå och det hela slutade med vinst! Dessutom enda felfria rundan i klassen :) Haha vad ska man säga, otroliga lilla häst!

Söndagens maraton innehöll Dees första vattenhinder någonsin, vilket jag var lite nervös för. Men det var ett väldigt snällt vattenhider, grunt och klart vatten. Vi låg nu 5a totalt och skulle så klart göra allt vi kunde för att ta ifatt på ekipagen i topp!

Vattnet gick strålande bra, ja hela banan gick bra och vi segrade även i maraton. Lyckades knappa in så pass att vi tog en 3e plats totalt! Behöver jag säga hur nöjd jag var med grabben??! Nu var det bara hem och trimma dressyr igen!


Vaggeryd 22-24 juli

Nu var det dags för en 3-dagars i Vaggeryd och nu skulle jag för första gången ha med mig både Dees och Google. Här var ju tänkt att debutera msv med Dees, men på grund av den dåliga dressyren senaste tiden beslutade jag att vi inte var redo. Så det blev LA för Dees och Google debuterade LB avd.B.

Första dagen stod dressyr på schemat och Google var först ut. Det var så klart mycket nytt för honom och han var spänd och orolig över vart polaren var någonstans. Vi gjorde vårat bästa och var så klart ute efter en godkänd runda. Det lyckades vi med och vi fick 69 straff.

Vidare till Dees som var otroligt spänd och jätteorolig över Google. Han ville absolut inte stå still och var väldigt väldigt stimmig tyvärr. Trots 4a på 10-sek halten så drog vi ihop 60,5 straff och fick en 3e plats på det. I det stora hela nöjd och känslan började bli bättre. Jag visste ju vad problemet var denna gång i alla fall.

Googles första maraton någonsin och han gjorde det med bravur! Vilken kille! Enbart trav tillåtet och vi var snabbast i alla hinder och fick ett godkänt maraton :) Duktiga grabben! Google på bilden här under.

Dags för Dees maraton och värmeböljan var ett faktum under hela helgen. Men som vanligt fixar han allt galant min fina pojk. Även denna tävling hade ett vattenhinder, men denna gång djupare och inte alls klart vatten. Han fixade det fint! Han var på G som vanligt min lilla superhäst och vinsten var vår! :)

Söndagens precision började med Google som fick gå den längsta banan jag varit med om, men den var rolig att köra och trav även denna gång var endast tillåtet. Felfri runda och vi var här med godkända och fick starta LB avd.A. Supernöjd och glad över grabben som endast är 4 år.

Dees banan var ju ytterligare snäppet längre och vi satte upp tempot redan från start! Vilken känsla han gav mig, så mjuk och fin och med mig i svängarna även i galoppen. Det var endast igenom en kombination som vi safeade och travade, annars galopp genom hela banan! Jag var så otroligt nöjd och glad över min grabb och kände glädjetårarna var på gång och började rinna bara av det. Så kommer resultatet strax efter då vi var sist ut! Vi vann precisionen också och nu gick tårarna inte hejjda! Så himla tacksam och glad över denna lilla häst. Vi placerade oss även 1a totalt också!

Hjälp vilken helg och vilka resultat och framförallt vilken känsla dom gav mig båda grabbarna <3

Google på bilden under vid fredagens dressyr. Dees längst upp efter söndagens precision!

Götene, Skogsborg 12-14 augusti

Tredje tävlingen och även denna gång tog jag båda med mig. Dees fick gå ytterligare en LA då jag ville hitta en ännu bättre känsla i dressyren. Google hoppade upp i tävlingsklassen LB avd.A men fortfarande bara tillåtet med trav.

Dressyr på fredagen och denna gång lite mer förberedda på hur dom båda reagerar ute på tävling när dom båda är med. Google startade först och var även denna gång spänd och orolig och vill inte riktigt komma till det jobb som han faktiskt kan hemma. Men det är ju tävlingsrutin som behövs! I alla fall lyckas vi med att bli godkända på 63 straff och placerade oss som delad 1a av 3 deltagare =)

Dags för Dees och vi tog ut honom i god tid för att han skulle stressa ner lite. Körde fram ganska länge och lade in en hel del galopp för att släppa på spänningar. Han kändes fin och med mig och stod helt klart bättre still nu i halterna. Men hade förberett mig på att godta en kortare men still halt. Hade jag inte behövt, för inne på banan ger han mig 10 sekunder stillastående halt och ryggar fint därefter. Matte kör in en 9a på enhandsfattningen och känslan efter programmet var grym!! Inväntade resultat borta i stallet, kollade in nätet och plötsligt fanns det där och jag kunde inte tro det! Tårarna rann igen(ja jag är en känslosam person), vi hade fått 47,5 straff och det räckte till vinst!!! Så himla nöjd och glad, nu hade det äntligen vänt och msv kändes inom räckhåll!


Maratondagen var kommen och Google gick fortfarande bara hindersträckan i sin klass. Han var så duktig så och skötte sig galant. Vi kunde gått genom vattnet om vi velat i ett hinder, men det ville Google inte alls, NO WAY sa han! Men det gick ju fint ändå och vi travade på i alla hinder. Han slog till med att vinna maratonet denna dag och vi var jublande glada över grabben!

Dees var laddad till tänderna och han skulle få gå vattenhinder igen. Inga problem mer än att han slår av lite på väg ner och genom vattnet. Men vad gjorde det när vi tog hem segern även här! Bästa bästa lilla superhäst!

Dags för söndagens precision och vi låg ju onekligen bra till i totalen med båda hästarna.

Google travade på och skötte sig strålande bra. Felfria och tydligen snabba trots trav då vi vann även precisionen och därmed vinnare totalt! Helt makalöst bra och han var nu kvalad till LA.

Dees tur och det där med att köra safe är inte riktigt våran grejen, så vi slår på med ett bra tempo från start, det vill säga galopp. Vi tog oss runt snabbt med en lite, eller ganska dålig sväng på ett ställe, som förmodligen kostade oss segern. Vi blev slagna med endast 1 sekund vilket kändes väldigt tarvligt, men så är det ibland och vi slutade tväa i precisionen men vann totalt även med Dees!

Jag kan inte nog säga hur tacksam, nöjd och glad jag är över dessa killar som levererar gång på gång! Och nu finns det väl tyvärr inga ursäkter längre för att starta msv! Så i oktober ska Dees och jag debutera msv i Dövestad som dessutom är vårat DM. Det ser vi fram emot med skräckblandad förtjusning!


Inte alla höll ut och läste sig igenom allt detta, men tack ni som gjorde dett och jag är även tacksam och glad över att ni vill läsa och följa oss på våran resa!


(Dees på sista bilden, måste lära mig skriva bildtexter)​

Tack och godnatt!


// Elin

Likes

Comments

Ja sorry flera gånger om! Har helt försummat bloggandet på sista tiden, men ska se om jag inte kan få igång det igen😁
Det har ju rullat på i en evig fart här i sommar!
Sen sist har jag hunnit med en 2-dagars tävling på Tjolöholms slott Dees, en 3-dagars i Vaggeryd med Dees i LA och Google debuterade LB avd.B och så en 3-dagars i Götene med Dees LA och Google LB avd.A. Det har gått kanonbra, kan inte bli mer nöjd👌😃 Försöka sammanfatta tävlingarna i ett annat inlägg!

Mascot, som går under smeknamnet Masse eller Kung Masse som jag även kallar honom, gör nya framsteg hela tiden. Vi håller ju på med inkörning och tränar inför 3-årstestet som är nu på lördag. Det ser vi fram emot, ska bli spännande och se vad dom tycker om honom!  NF är ju helt nytt för mig så vet inte riktigt vad dom kan tänkas tycka om min grabb! Så klart tycker jag att han är snyggast av dom alla😘

Hösten närmar sig, det är kallare i luften och mörkret tränger sig på! men jag gillart på ett sätt, nu kan man varav ner lite och krypa upp i soffan och mysa. Hoppas jag i alla fall, men inte riktigt än, än håller sig sommarn kvar ett tag!

//Elin

Likes

Comments