Pratar med jämna mellanrum med Karin Söderqvist som jag lämnat Mascot till för inkörning. Det går framåt, om än sakta då "händelsen" satt djupare än vi trodde.
Mascot har visat väldigt fint förtroende till människan men i övrigt tycker han vissa saker är obehagligt och läskigt. Han är inte på något sätt dum utan rädd. Men Karin med sin rutin, skicklighet och lugn lotsar Mascot på bästa sätt mot att besegra det han räds. Han gör hela tiden små framsteg och det går åt rätt håll,  han har inte sparkat något och då har han haft släpa bakom sig. Klart läskigt sa Mascot men skötte sig ändå förhållandevis bra.
Det här kommer inte vara en "vanlig" inkörning tidsmässigt och när och om han kommer i vagn så är vägen fortfarande lång på hemmaplan.
Så tacksam att Karin verkligen ger honom tiden och inte stressar fram något!
Men om det här går i lås och det kommer fungera så kommer det bli så himla bra! Kommer ha en riktigt bra häst då tror jag med stort förtroende oss emellan,  förhoppningsvis! Spännande vad framtiden ger!

//Elin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var många år sedan jag var på Göteborg horseshow, men så äntligen blev det av i år! Så i fredags drog Malin(Team Jönses) och jag iväg till Götet. Solen sken och det var torra fina vägar hela vägen. Vi var taggade för två dagars hästfest!
Vi bodde på hotell Liseberg Heden, vilket jag för övrigt kan varmt rekommendera! Fina rum,  god frukost och trevlig personal. Sen var det på gångavstånd till Skandinavium,  mycket bra.
Fredagen spenderades enbart på mässan och då nyttjade vi biljetterna jag vann i fototävlingen med Dees.
Behöver jag säga att det fanns en hel massa att shoppa! Himmelriket för oss hästmänniskor och vi kände oss som barn på julafton!
Jag shoppade väl en hel del, något som inte var så förvånande! 😂

Täcket och dom vita benlindorna var ett klipp. 129:- för täcket och 20:- lindorna! Då går det ju liksom inte låta bli att köpa!  Täcket är till Mascot och schabraket till Dees och det gav jag en hundring för, även det ett bra pris.
Sen blev det äntligen nya blingpannband till grabbarna och dom är så himla fina! Men dom kommer ju inte till sin rätt på bilden tyvärr.
Blev en repgrimma till Mascot då den han haft är lite liten. Nya Roecklehandskar som jag tänkt ha till maraton. Marinblå med vit kant, mina absoluta favoriter bland handskar,  så sköna och följsamma. Har två par bruna sen innan också. Har du inte provat dom så gör det!
Köpte två omgångar ponnylindor också,  som är kortare och smalare, får väl se hur väl anpassade dom är.
Förbrukningsvaror också som grimskaft och täckesgjord och lite gratisprodukter på det.👌
Agnes fick en väldigt omtyckt käpphäst och strumpor med hästar på.

Slog till på en väst också som jag lät brodera på plats. Mycket nöjd! Har ju ordnat med en egen logga också som Qarin Hellner gjort åt mig på beställning. Mycket nöjd med den men inte nyttjat den än, men det kommer!
Fredagskvällen spenderades med vänner och god mat på en restaurang.  Kunde inte avsluta dagen mycket bättre!

Lördagen hade vi förmiddagsbiljetter till arenan då huvudnumret för oss så klart var fyrspansskörningen, men den gick inte av stapeln förens 15.40. Så vi kikade lite hoppning och gymkhana och så hann vi med lite shopping till. 😁
Stämningen på arenan var magisk och man ryser bara man kliver in där, jag älskart! Riktigt bra tryck med hög musik och publik som hejjar fram. Tänk att få köra där!

Vid 18.00 cirka var vi redo för hemgång då jag skulle jobba på söndagen. Annars hade jag gärna stannat en natt till.
Nu hade inte lika tur med vädret tyvärr. Vintern visade sig återigen med snö hela vägen hem,  så snitthastigheten var inte hög. Men hem kom vi och det var ju det viktigaste!
Nöjd och glad kröp jag ner i sängen efter en superbra helg i Götet och hoppas inte det dröjer lika länge till näst gång!

//Elin

Likes

Comments

I helgen var jag i Vetlanda för att träna med Dees. Holländarna Tonnie och Rudolf var det så klart som kom på besök igen!
Normalt sett så kör jag för Rudolf och så även denna gång. Varför bryta ett vinnande koncept liksom?
Och som många gånger förr fick vi nycklar till nya dörrar att öppna. Vet inte vad det är men det är så mycket som faller på plats varje gång vi ses! Ibland önskar jag dom fanns närmre till hands och jag kunde träna med tätare regelbundenhet. Men dom är ju ändå här ofta med tanke på avståndet.
Det blir ju intensivt när dom väl kommer, så denna gång körde jag två pass under lördagen.

Känslan från helgen är galet bra och jag är så jäkla glad för min lilla superhäst! Han är nu 7 år Dees och märks så tydligt vilken styrka han besitter. Han utvecklas hela tiden och jag känner en sådan tacksamhet.
Jobbade mycket med övergångar samling, arbetstrav, ökad, halt. Något Dees haft supersvårt för, men så har det då vänt och vi får fina resultat. Såklart långt kvar till det perfekta, men oj vilken känsla när det går åt rätt håll och det verkligen ger resultat. Nu går det att göra övergångar utan att han går i taket, kan till och med få lite power till en ökning om än väldigt kort utan att bli springig. Lite samling med energi, även där utan att stimma upp sig.
Galoppen har också varit ett kapitel för sig, men även den är på gång och jag bara ler!
Så ja helgens träning var det bästa på länge! Ser verkligen fram emot att tävla msv i april och verkligen förbättra förra årets dressyr! Tänk att jag säger jag ser fram emot dressyren! Ärligt talat har det inte varit min favoritgren, men jag är inte den som är den! Dees har verkligen visat under dessa år att övning ger färdighet och skam den som ger sig!

Vad gäller Mascot så rullar det på fint uppe i Värmland hos Karin. Han har nu varit där lite drygt en vecka, men det känns som en evighet.
Hon är nöjd med hur han reagerar på hennes övningar så här långt. Sen får han full pott på sin anpassning till sitt nya tillfälliga liv och hem. Han sköter sig exemplariskt hälsar Karin! Det värmer ju så klart mitt hjärta. ❤️

//Elin

Likes

Comments

Efter en mycket turbulent vecka med katt inlagd på djurklinik och en mormor som blivit väldigt dålig,  så var det då dags i lördags!
Mascot, jag och Lycka gjorde oss redo för att åka upp till landslagskusken Karin Söderqvist i Värmland där han ska vara på inkörning. En resa på 35 mil, enkel, men mycket småvägar med 70 och snirkligt värre! Så restiden drog ju iväg med mat stopp och nåt stopp för att kolla till Masse. Men vilken stjärna han var, inte ett ljud eller rörelse under hela resan. Då stod han ändå där i 5 timmar!
Väl framme fick han komma ut i hagen och sträcka på sig och vi tog en fika. Pratade om upplägg och allmänt hästprat, går ju prata i oändlighet om det! 😃
Mötet med Karin var väldigt trevligt. Så väl omhändertagande med husrum och mat och trevligt sällskap av Karin och hennes familj!

Efter fikat gick vi ut för att ta ett pass med Mascot, lite för att Karin skulle kunna ge ett första utlåtande och jag se hur hon jobbar. Det gick jättebra och hon trodde inte alls det skulle bli några större problem.
Karin var hela tiden lugn och metodisk och jag kände stort förtroende.

Mascot kommer stå i utebox om nätterna med riktigt fint sällskap i grannboxarna i form av Lilla My och Lukas! Karins två tävlingshästar. 👌

Älskar deras lösning genom att bygga uteboxar och en tillhörande byggnad med luftvärmepump. Det så kallade "Glädjehuset" där de gör iordning hästarna före och efter träning och i en behaglig tempratur under vintern! Blev riktigt sugen på att göra något liknande. Får väl se vad det blir av det!

På söndagen vaknade vi till - 18 grader och det bet i kinderna rejält. Men det steg uppåt ganska bra tills vi tog ytterligare ett pass med Masse. Gick fint även denna gång och jag insåg att jag behöver investera i en tömkörningstöm! 😁
Efter det fick jag äran att åka med Karin när hon körde ut med Lilla My. Vilken känsla! Nu vet man vad man har att sträva efter! 👌👌

Hemresan var ett faktum och det kändes konstigt men tryggt att lämna Mascot hos Karin. Vet att han kommer ha det jättebra och får en superbra utbildning. Ser verkligen fram emot färdigt resultat!

//Elin

Likes

Comments

Gör ett nytt försök! Skippar alla förklaringar och ursäkter för uteblivna blogginlägg! Nu kör vi!

I vanlig ordning så har grabbarna fått långvila i vinter. Vila är enligt mig otroligt viktigt både kortare perioder och sen den långa under vintern. Den långa brukar infalla i november fram till mellandagarna eller efter nyår. Så välbehövligt för både hästar och kusk! Det är även som mest tungt under den perioden på året då det är mörkt och dystert. Och med heltidsjobb och barn på det så är tiden knapp.
Blir många sena kvällar ändå och med mörker större delen av dagen så blir det tungt.
Men i mellandagarna satte jag igång Dees och Google och nu så är det fullt ös!

Mascot har också jobbat på och det rullade på fint tills bakslaget kom.
Han har ju kommit så långt att han drar däcket och det har ju gått jättebra!  Men så den här kvällen gick det snett. För att göra en lång historia kort så började han sparka som tusan och drog sen iväg och det var helt omöjligt att hålla honom tyvärr.
Som tur var slutade det väl men jag fick mig en tankeställare! Jag är alltid ensam och det är ofta mörkt,  ingen inhängnad att vara i osv. Det blir farligt och inte roligt längre, då vi bor vid en väg.
Jag tog ett beslut att skicka iväg honom på inkörning. Att se det som ett nederlag är bara dumt,  men det gjorde jag i början. Men nej det här är allt utom det! Jag hoppas och tror att det kommer bli så bra i slutändan!
Så nästa helg far Mascot och jag upp till Karin Söderqvist, landslagskusk enbet.  Där ska han få stanna för inkörning.

Ser ju så mycket fram emot att få köra större ponny, men det här måste få ta sin tid så det blir bra!
Har i alla fall beställt en vagn nu. En träningsrockard från Driveout fick det bli nu till att börja med, känns som ett bra beslut!

// Elin

Likes

Comments

På söndag är det ju då dags för tävling! En fullständig medelsvår endagars där även DM ingår.
Debut i den högsta klassen som vi får köra i och med att Dees bara är 106 cm hög.
Det är debut både för Dees och mig, så är lite nervös men mest taggad! Ska bli roligt!

Gårdagens pass var under all kritik! Skulle köra igenom programmet, vilket jag också gjorde. Men Dees är så himla känslig och värre blir det i mörker, plus att han är nyklippt.
Hispig är bara förnamnet, jag kunde inte smacka hur tyst jag än gjorde det utan att han ryckte till och blev så spänd och trippig. Halvhalterna tog han knappt alls, utan bara stressade.
Vad hände?! Ja inte mer än att jag tog mig igenom ett pass med en del galopp i tron om att han skulle slappna av lite, men nä. Så det passet stryker vi ur minnet! Jag gör ingen grej av det eller hänger upp mig på det passet. För är det något jag lärt mig av den lilla mannen så är det att han väl på tävlingen levererar nåt helt annat en ett skitpass.
Så ikväll tog jag ut honom på en runda i samhället och körde lite övergångar, samlingar, ökningar, halter och ryggning. Kan säga att det var helt annan känsla idag!

Ja vad hände egentligen ikväll??! Innan körturen tog jag tag i packningen inför söndagen! Wow! Så det är nu klart, bara benlindorna som ska tvättas och så ska selen så klart smörjas. Men den anväder jag lite till innan den får bli fin! Tänk om man hade en sele till så man slipper vänta in i det sista!
Men jag har ändå tur då min groom, Emelie, kommer och hjälper mig smörja selen. Vilket är guld värt kan jag säga!
Planen är att tvätta vagnen och lasta den redan på fredag eller tidig lördag. Ska nämligen jobba ett par timmar på lördag och sen sticker vi och går maratonhinder efter det. Vi har bara dryga 4 mil till tävlingsplatsen. Då kan det vara skönt att ha fått gå dom dagen innan då det blir stressigt ändå så det räcker på söndagen.

Sen måste jag bara presentera våran nya familjemedlem! Denna lilla honkatt flyttar hem till oss om ett par veckor och hon är ju då underbar😍 Hoppas bara våran hankatt Smith gillar henne😁 Hur skulle han inte kunna det liksom!
Vi har inget namn än till henne, men jobbar på det!
Nä dags att sova nu! Natti!

//Elin

Likes

Comments

Att köpa prylar till hästarna kan vara det bästa jag vet!!! Precis som jag älskar att shoppa till Agnes också! 😃 Ständigt ser man en massa man skulle vilja ha! Behöver? Nej förmodligen inte! Eller jo vissa saker behöver man visst😁
Senaste inköpet blev till Mascot. Horze hade 50% rabatt på ett utvalt sortiment och då passade jag på!
Hittade blåa heltäckande neopreneskydd både fram och bak för 349:- och även fraktfritt! Var ju tvungen att slå till, skydd går ju liksom alltid åt! 😁

Blått och gult ligger mig varmt om hjärtat, alltid älskat blått och ihop med gult är det oslagbart! 👌👌
Har även sneglat på lite andra skydd jag skulle vilja ha till Mascot. Ja även till dom små, men det finns ju inte allt för mycket att välja på till dom tyvärr👎😞
I alla fall så har Catago dom här blågula skydden som är så jäkla snygga! Skulle även kunna tänka mig en omgång vita. Men dom går lös på tusenlappen runt om så det får vänta, ett tag i alla fall 🙈😊

Lite bling är heller aldrig fel och jag suktar efter lite nya pannband! Och det är ju så himla populärt nu så det finns ju en uppsjö att välja emellan!
Men dom här två är riktigt snygga! 👌👌😍

Jag har börjat använda den här typen av pannband på mina körhuvudlag. Ofta går det med lite moderering att få på dom. Körhuvudlagen är ju grövre och bredare än vanliga träns. Med lite vilja går det att pressa på det😂
Finns ju även pannband anpassade till kandar och dom är ju bredare i öglan och borde vara enklare. Har själv inte använt mig av den typen än, men ska nog testa på Mascots huvudlag. Hans är ju större och grövre än Dees och Googles.

Finns så mycket mer vi vill ha så som täcken, vagnar, selar, fler benskydd, boots, lindor, huvor, däckelunderlägg, ja jag kan fortsätta länge! Men det blir så himla långt inlägg då och ni lär somna😂
Får köra lite sådana här inlägg då och då istället.
Eller vad tycker ni? Är det överhuvudtaget taget intressant ett sånt här typ av inlägg? Säg gärna vad ni tycker och hjälp mig på traven👍😃

//Elin

Likes

Comments

Lördag och helgen innan tävling. Då väntar debuten i msv för mig och Dees! Dessutom är det DM också.
Förra veckan tränade vi för Tonnie Cazemier och det gick helt okej. Vi fick en del att träna och tänka på.
Som vanligt så har ju Dees inte så stort register i traven, vilket är en utmaning då det är både samlad, mellan, arbets och ökad trav i msv-programmet. Men vi får göra det bästa av det helt enkelt. Nu går det i alla fall träna på alla övergångar och gångarter. För innan stressade han igång och blev så spänd, men nu är det stor skillnad.
Har klippt Dees en gång nu i höst och idag var det dags igen inför tävlingen. Kan säga att det var en riktig matta han lagt!
Blir sån himla skillnad på häst när man klipper! Från en lite rund och mullig ponny till en riktig sportponny👌👌😍

Tog ett körpass också efter klippningen. Han kändes väldigt trevlig idag mjuk och fin och med mig. Tog en runda i samhället och i skogen med ett ganska högt tempo.
Passet med Mascot gick jättebra idag också. Bestämde mig för att hänga på svängeln efter honom idag också. Först höll vi till på gräset och då låter det ju inte så mycket. Lite lite reaktion på linorna men det lade sig fort. Sen gav vi oss ut på gruset och mera ljud och han tyckte det var lite läskigt till en början. Men även det lade sig och nu är det bara att nöta på ett tag med det här.
Han lyssnar bra på min röst och gör halt utan problem. Även gasen fungerar👌

//Elin

Likes

Comments

Lilltjejen hade lite feber igår och även idag, så då fick det bli att vabba. Men jag är den sorten som tror på frisk luft i alla lägen! Så fram på dagen idag gav vi oss ut med  Agnes mysigt nerbäddad i vagnen. Hon somnade ganska fort på våran promenad med Lycka. Väl hemma passade jag på att ta ett pass med Mascot medan Agnes sov så gott💖
Så himla skönt att få ett pass i dagsljus!
Jag slängde på däckeln med tillbehör, kapson och repgrimma. Börjar alltid med friendly game och vidare med några av seven  games och vidare till circling game.
Sen gick jag över till kapsonen, sänkt huvud lätt ställd inåt och lite lagom sakta framåt. Han börjar fatta grabben, innan var huvudet högt och han vägrade ta trycket neråt, men nu har det släppt.
Det är så tydligt när han sänker huvudet och slappnar av och travar på, hur avslappnad och fin han blir, utan nåt som tvingar ner honom!

Sen slängde jag även på bröstan och för första gången med linorna plus extra linor i ändarna. Han fick känna på en och en i båda varv sen släppte jag faktiskt ner en på backen så den fick släpa. Lite läskigt men han samlade sig och tyckte det gick bra till slut. Släppte ner båda och gick i båda varv, gjorde halt med jämna mellanrum och han skötte sig kanon! 😃
Så himla roligt med alla små steg framåt och man kommer närmre och närmre målet!
Min fina duktiga grabb! Det kommer bli bra det här👌😊
Nu ut på ett pass med Dees i ljuset också, för nu har pappan i huset kommit hem👏👏😃

//Elin

Likes

Comments

Nu är tiden kommen, mörkret faller tidigare och tidigare över oss på kvällen! Det är otroligt svårt att pussla ihop, jobb, barn, hem och hästar under den första mörka tiden! För det ska gå måste man vara pigg och ha ork! men orken är lite dom bortblåst så här i början innan man liksom vänjer sig.
Träning är ju ett måste nu med Dees då vi har ett par tävlingar kvar. Men dom andra gör inte många knop👎😞 Mascot har i princip vilat sen 3-årstestet. Satte igång lite i helgen igen ned honom, han ska ju i vagn.
Men svårt att styra med inkörning i mörker, det får bli intensivträning på helgerna eller nåt liknande. Om man åtminstone hade en paddock med lyse här hemma. Är ju så sugen och taggad på att komma i vagn och jobba med honom. Men tyvärr just nu är det tungt att få ihop det😞 PRIO blir ju på Dees så är det bara.
Men snart så hoppas jag att det vänder!

//Elin

Likes

Comments