Header
View tracker


För er som inte redan vet så befinner jag mig just nu i Tokyo på jobb under kontrakt med min agentur Bravo Models under en period av 10 veckor. Idag har jag lite mindre än 1 månad kvar här vilket betyder att mer än halva tiden redan har gått och jag kan äntligen påbörja min nedräkning hem, YEY!

Idag är det söndag och jag har faktiskt inte gjort så mycket av dagen. Är så sällan ledig här så passade på att ta en dag av och bara få hinna varva ner. De senaste fem dagarna har dock varit ganska omtumlande... det har hunnit gå från 21 grader varmt i tisdags, till minus 2 grader och snö, sen inträffade det även en kraftig jordbävning under tisdagsmorgonen som jag måste berätta om.

Jag vaknade då kl 6 på tisdagsmorgonen av att hela sängen skakade. Först trodde jag att jag drömde men några sekunder senare blev skakningarna kraftigare och kraftigare och jag ställer mig upp i panik och känner hur hela huset gungar under mig. Kort därefter hör jag hur tjejen jag bor med skriker från sitt rum på ovanvåningen och kommer rusandes ner till mig. Där sitter vi i sedan ca 1 minut till skalvet slutligen avtog. Jag har ju bott i Japan i över 1 månad nu så jag är ganska van vid de lättare jordbävningarna som oftast inträffar flera gånger i veckan utan konstigheter, men detta skalvet var något helt annat vilket jag förstod av anledningen av att jag är extremt svårväckt.

Kort efter skalvet började jag och min kompis googla runt, först hittade vi ingenting men en stund senare stod det nästan överallt på alla nyhetsflöden att jordbävningen visade sig mäta upp till hela 7.3 på richterskalan. Vi höll oss därför vakna och uppdaterade ofta för att hålla koll på eventuella varningar och som vi misstänkte, 20 minuter senare sändes det ut en tsunamivarning i ett antal större områden och ett av dem tillhörde en del av stortokyo. Först fick jag panik men sen såg jag att vi var 30 minuter från evakuerings-gränszonen så då kunde vi båda tillsist andas ut.

En timme senare slog tsunamivågorna in längs kusten men blev inte högre än 1 meter trots att de väntades bli upp till 4 meter och ingen skadades allvarligt av händelserna. Dock var det lite läskigt att det visade sig vara ett efterskalv av jordbävningen som orsakade den stora kärnkraftsolyckan i Fukushima 2011, men tack och lov slutade ju allting bra och därefter beslutade vi oss för att gå och lägga oss igen.

Nu har jag sammanfattat lite kort om min vecka här i Tokyo, känner dock att jag måste bättra på min formulering och hur jag skriver mina inlägg men har ju aldrig bloggat förut men förhoppningsvis går det smidigare snart!

Det var allt för mig idag iallafall! Hoppas ni läsare haft/har (för er som är i Sverige) får en fortsatt fin dag!

Hörs och ses,

Sayonara!

/T

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker


Hej och välkomna till min blogg!

Mitt namn är Tea Melin och jag är 19 år gammal och kommer från Malmö. I år tog jag studenten och jobbar nu som "full-time model" hos Scoop Models i Köpenhamn. I denna blogg kommer ni få chansen att följa mig på mina jobbresor runtom i världen och även få ta del av mina andra intressen utöver resandet så som mode, kläder, design och foto. Dessa fem saker kommer jag centrera och ta främst uttryck av i min blogg.

Varför börjar jag blogga?

Jag har sedan 1 år tillbaka tänkt att starta en blogg men påbörjade inte idéen då, p.g.a tidsbrist och även tanken av att det skulle kännas obekväm och smått egocentriskt att skriva om sig själv.. Idag har jag förstått att det såklart inte behöver vara det, utan den här bloggen startar jag för min egen skull då jag reser mycket ensamt med mitt jobb och behöver en plats att få skriva av mig och reflektera över saker och ting, men även för att kunna få chansen att dela med mig och förhoppningsvis inspirera andra genom mina resor och erfarenheter. Win win!

Denna blogg kommer alltså vara en fristad för mig där jag kommer få lov att vara mig själv så hoppas det respekteras!

/T

Hi and welcome to my blog!

My name is Tea Melin, I´m 19 years old and come from Malmo, Sweden. This year I graduated from high school and I now work as a full-time model with my agency Scoop Models in Copenhagen. In this blog you will have the chance to follow me and my work around the world, but also take part of my other interest beyond traveling, such as, fashion, clothes, design and photography. These five things gonna be the things I will focus around and give my own expression about in my blog.

Why did I start at blog?

I actually came up with the idea 1 year ago but I never went through with it then because of the lack of time and also the thought that it would be uncomfortable and a bit egocentric to write about myself. Today I´ve realized that it of course doesn´t have to be that, instead this blog is mostly for me since I travel a lot on my own and this would be my own space to reflect, but also to have the chance to share and hopefully inspire others along the way through my travels and experiences. Win win I guess!

I want to make sure that this blog is going to be my kind of refuge, where I will be able to express what I feel and will feel free to be myself, so I hope that will be respected!

/T


Likes

Comments

View tracker