Header

Näe usch för denna dagen asså. Har varit sjukt seg har råkat sova från de jag kom in med hunden i från morgon promenaden till för kanske 30 min sen. Vaknade upp med värsta huvudvärken inte alls kul har tagit alvedon och nu väntar jag bara tills den ska verka lite.

Torsdag många kanske redan har fått påsklov redan eller de kanske många får nästa vecka. Det har verkligen inte varit en bra dag idag planen var att jag skulle städa upp här hemma och fixa och dona men de har inte blivit av. Råkade somna i soffan vid 10 och sovit sen typ 30 min sen. Inte alls bra vaknade med huvudvärk inte bra de heller så har tagit alvedon och hoppas att de försvinner innan jag åker till stallet.

Idag får jag med mig Enzo ut till stallet och de innerbär att jag inte kan rida så Leila ska få stå idag men de var ändå planen att hon skulle få vila någon av dem här sista dagarna på denna vecka. Imorn ska hon ridas ut

Min fina skitgris 🐷

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godeftermiddag på er hoppas att ni har haft en bra dag. Själv har min dag vart sjukt seg m. Hade möte på morgonen på Arbetsförmedligen efter som jag inte har något jobb än så går jag dit och väljer en aktivitet som ska hjälpa mig att just hitta ett jobb eller som jag söker för tillfället utbildning.

Hej på er! Är på väg ut till stallet just nu. Hur har eran dag varit min har varit sjukt seg känt mig dålig och hängig efter jag kom hem ifrån mötet på Arbetsförmedligen. Har kommit upp med en plan med den hur jag ska komma tillväga med jobb eventuellt ny utbildning så de blir spännande.
Idag ska Leila få rida inne i ridhuset ska bara rida henne i basic och som alltid allt i skritt. Nästa vecka ska hon få börja travas på rakt spår.

Likes

Comments

Så himla fint väder igår var de lite för varmt att gå med täcke ute så Leila fick gå utan täcke hela dagen igår och de resulterade med en lerig häst, men vad gör de.

Hej på er hoppas att ni har haft en bra helg de har jag iallafall haft.
Igår kom verkligen våren igång nästan 20 plus var de och jag bestämde mig för att Leila skulle gå utan täcke vilket hon gjorde och resulterade med att jag hade en lerig häst att ta hand om men vad gör de när de är så varmt ute.
I lördags red jag henne lite i paddocken det var lite ojämnt där jag tänkte att de är bra träning nu när hon ska börja gå på ojämnt underlag.
Igår söndags fick hon vila så hon fick sig en ordentlig borstning då hon var lite lerig. Ni som följer mig på snap vet hur lerig hon var igår.
Hon fick även stå utan täcke inatt så skönt att slippa så mycket täcken som ska av och på.
Leila flyttar nog in i gymnasiestallet idag också och de är också rätt skönt. Då hon går med gymnasiehästarna och dem kommer in mycket tidigare än vad dem andra i privatstallet (där hon står nu) och hon hinner äta upp allt innan dem andra har kommit in så jag får hoppas på att hon kan få stå i gymnasiestallet nu.

Gammal bild på henne

Likes

Comments

Kan bara säga att idag var de verkligen ett toppen pass. Tänkte att jag rider henne på plant underlag varannan dag och ute på ojämnt under varannan dag och sen rida lite mer på ojämnt för att inte gå ut för hårt på en gång.

Det blev ridhuset idag med lite blandade övningar. Tog lite sidförande skänkel och halter fick de bli idag. Red i cirka en halvtimme och hon kändes fin och trampade på bra och skrittade igenom kroppen.
Imorn har jag morgon fodring så jag måste befinna mig i stallet klockan sju för att fodra alla hästarna och sen börja byta täcken och sånt. Och sen ska jag även tillbaka på eftermiddagen för att ta in lite gymnasiehästar då Leila har fått kommit in i deras hage nu och de känns faktiskt bra att hon få gå med alla sina kompisar som hon ändå ska gå med i höst.

Likes

Comments

Var helt slut efter gårdagen så bloggen fick lida lite men igår åkte jag med för att kolla upp Leila och jag har bra nyheter att meddela MIN HÄST ÄR BRA hon ska få börja gå hårdare i skritten och börja gå i uppförsbackar så skönt och så roligt att hon är bra. Som sagt ska och ridas hårdare i skritten och de ska jag göra i två veckor till och sen ska hon få börja små travas på rakt spår.


Jaa äntligen har jag en frisk häst och jag tycker att jag har gjort ett bra beslut att hålla mig på plant underlag och mycket varierat underlag hela tiden.
Åkte till veterinären med Rambo och hennes häst åkte vid 12 och jag var så nervös under hela resan dit och de tog cirka en timme att ta sig dit så under den tiden gick de runt runt i huvudet. Fick springa med henne och även longera henne för att veterinären skulle se lite mer hur hon rörde sig. Sen var de dags för röntgen och jag var ju sjukt nervös så när han hade ultraljudat klart och han började prata och de första han säger är '' Det ser bra ut'' Då lättade en stor tyngd ifrån mitt hjärta och jag kunde börja slappna av lite mer. Och nu har lagt upp en plan till och hon ska tillbaka igen om 8-10 veckor och efter de få se om hon ska börja galopperas. Lyckoängeln gjorde sitt jobb igår!

Åkte tillbaka till Hamre och planen var att Erica skulle rida eftersom jag inte hör riktigt bra än och är lite yr men det slutade med att jag red iallafall och jag får ta de väldigt lugnt nu en tid få se om jag måste tillbaka till akuten igen och kolla upp öronen. Vet inte om någon som läser detta som vet hur lång tid de tar för att få tillbaka hörseln ordentligt efter ha spräck båda trumhinnorna.

Idag ska jag åkte ut och rida ut en sväng faktiskt få se om jag får rida själv eller inte igår fick jag sällskap men idag kanske jag som sagt få rida själv. Får vara lite mer uppmärksam helt enkelt idag om jag blir själv.


Likes

Comments

Gud så nervös jag är imorn vid 12 rullar transporten mot veterinären och vi ska kolla upp Leila om hon är bra eller inte och jag hoppas verkligen på att hon är bra och att hon kan börja sättas igång på riktigt. Men som jag har sagt tidigare kommer jag att ta de extra långsamt än vad som är planen och öka med tiden jag kommer närmre hösten för jag vill inget mer än att hon ska ha de som bäst.


Hade en lite över taggad häst på gången idag när hon skulle borstas hon var så taggad att Erica inte ville hoppa upp utan hon fick promeneras i stället. Hon stog och trampade runt, hon försökte även ställa sig på bakbenen några gånger men så fort vi var ute och gick så var de inga problem hon gick så fint vid min sida men jag kände att hon var lite extra vaksam.
Imorn kommer jag få ''domen'' på Leila om är bra eller inte och det hoppas jag. Imorn vid 12 rullar transporten i från Hamre och vidare till veterinären ovh jag ska försöka hinna att mocka och äta innan så de blir att köpa något och ta med sig och äta i stallet medans jag väntar. Ska nog åka redan vid 10 eller 11 för att hinnan med allt så jag bara kan kolla igenom henne efter vet. besöket och åka hem. Men ska iallafall hinna mocka innan och borsta av henne lite och skölja av hovarna så att hon inte åker med leriga hovar och ben till vet kanske om jag hinner, tvätta hennes svans och fläta den.

Men nu ska jag ta och sova lite så jag hinner med allt här hemma innan jag ska åka.

Likes

Comments

Godkväll på er! Idag är de dag två på min penicillin kur och jag känner mig bättre jag känner precise när jag är sen med att ta medicinen mår jättedåligt när jag är sen med att ta den. Men jag börjar höra mer och mer för varje dag och de är inte samma tryck på öronen nu som de var för två dagar sen.


Hejsan på er alla mycket uppdatering idag. Varje person som jag har träffat idag har frågat mig hur jag verkligen mår då jag låter som att jag har rökt flera paket cigg i typ 20år, men jag har bara svarat att jag har åkt på en förkyldning och sen har jag även berättat om min öroninflamation och då har dem frågat vad jag änns gör i stallet och såklart måste jag träffa Leila varje dag även fast jag inte får rida än.
Att inte ha fått rida nu sen i söndag har varit lite tråkigt men jag är bara glad över att få träffa min lilla stjärna som nu syrran får rida tills jag är bra eller inte pallar stå på marken och kolla på. Men jag ska iallafall inte rida denna vecka kanske tar och hoppar upp i slutet på nästa vecka. Idag är de även andra dagen på min kur och jag börjar redan känna mig lite bättre jag hör fortfarande dåligt men de är inte lika lilla utan jag hör ju vad folk säger men ibland kan de vara lite jobbigt att säga ''Va?'' till typ allt. Men jag hoppas att jag kan få tillbaka hörseln snart igen.

Har liten annan sak att berätta på torsdag ska jag följa med och kolla Leila äntligen ska hon på återbesök så som jag har väntat. Jag bara hoppas att hon är frisk och att hon ska få gå lite i trav men jag ska de extra långsamt har fortfarande inte vågat gå i uppförsbackar med henne men de kan jag nog börja med nu lite smått efter återbesöket.


Likes

Comments

Ni kommer väll ihåg för några månader sen nämnde jag att jag har börjat sälja pärltavlor och nu undrar jag om de finns några intressen för de av er!

Jag tar 300kr för en tavla och det kan vara på någon du tycker om eller något som betyder nått. Själv har jag gjort en tavla på Hilda och en tavla till en kompis. Håller på med en tavla på Leila men har inte fortsatt med den då de har kommit saker i mellan!

Detta är på Hilda!

Likes

Comments