Header

Med bara en månad kvar till julafton borde det vara okej att skriva en önskelista, även fast det är fem grader ute och det känns mer oktober än slutet på november.

Av mamma och pappa tänkte jag önska mig detta i hästväg. Det gröna schabraket har jag suktat efter hela hösten, sen Hööks kom ut med sin höstkatalog. Detsamma gäller polotröjan, men jag funderar på att önska mig den i blått istället. Haha, ha velat fram och tillbaka på vilken färg jag vill ha, men helst hade jag velat ha den i båda. Och så de luddiga benskydden, dom helsvarta, snyggast till en mörkbrun/svart häst.
Jag tänkte ge Calliam ett nytt träns. Är sugen på ett mörkbrunt som passa till hackamore:et. Just nu ha jag ett gammalt svart träns (det första tränset jag köpte till honom), som är väldigt slitet. Calle trivs ju bäst på bettlöst, men jag vill inte använda tränset som jag ha just nu för att det är så fult, och dessutom inte sitter något bra med hacket. Så tror det skulle uppskattas av Calliam, hehe. Tänkte att jag skulle använda mig av nosgrimman som är på tränset ibland då jag älskar platta nosgrimmor!

Övrigt skulle jag vilja ha en lädergrimma från CH. Och detta fleectäcket som jag ha suckat efter ett tag.


Vad önskar ni er i julklapp?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår satt jag och kolla på täcken. Blir nog ett vanligt regntäcke utan halvhals till att börja med. Regntäckena från Hööks tänker jag inte köpa, enligt många är kvalitén för det priset inget bra. I sådana fall är Börjes mycket mer prisvärda. Men jag ha inte riktigt vägarna förbi Tingsryd (eller något annat Börjes heller), och hinner inte åka upp bara för att köpa ett regntäcke. Så jag tittade lite på mina lokala ridsportsbutikers hemsidor och hittade fyra täcken som jag tänkte åka och kolla på.

På den första hemsidan hittade jag ett Shires highlander, på rea. Finns bara ett par storlekar kvar, bl.a. 125. Calle ha ju egentligen 135 (från undantag för ett fleecetäcke i 125), men jag läste att Shires täcke kunde vara lite stora i storleken. Så jag tänkte att jag kanske kan chansa i alla fall.
Sen hittade jag Horze Spirit, även det till ett bra pris. Läste på Horze hemsida att det kunde vara lite stort i bogen. Jag skulle ju kunna gå ner en storlek men då är risken att det i övrigt bli för litet, då jag gärna ville få plats med ett stalltäcke under i vinter.
Få åk dit på måndag och kika.

På den andra hemsidan hittade jag ett regntäcke i märket Novasports. Och även ett tysk märke vid namn Krebl. Jag ha ingen aningen om av det är för märken eller om dom är bra. Någon som vet vad det är för märken? Tänkte i alla fall åka ditt och titta om jag inte bestämmer mig för att köpa Shirestäcket.
Detta var vad jag ville ha sagt. Puss!

Likes

Comments

Idag blev det ett ordentligt pass för både mig och Calliam. Jag började skritta fram i åttavolten. Han var spänd och tittig till en början, men efter lite jogging i trav slappnade han av. Dessutom var han pigg, men han samlade sig snabbt och kom in i ett bra arbetstempo. Sedan tog vi något varv i en volt på kortsidan. Bad sedan mamma sätta upp lite koner i en fyrkant. Jag försökte göra vändningar i skritt men det gick sådär. Men mitt envisa jag ville inte ge upp. Försökte sedan gör det i trav och det gick lite bättre. Gjorde även lite övergångar skritt - halt, trav -skritt. Både jag och Calle fick jobba. Det var himla nyttigt för oss båda! Avslutade passet med ett halvt varv galopp. Första gången jag fattade galopp var han inte riktigt med. Men andra gången gjorde han en sån fin galoppfattning på första försöket.

Likes

Comments

Jag ha bestämt mig, jag tänker köpa ett nytt regntäcke. Ha insett att jag måste ha ett täcke till, då torkmöjligheten i stallet inte är de bästa, och jag måste därför ta med täckerna hem för att de ska bli ordentligt torra. Det ha regnat tre dagar nu, och om det ska fortsätta så här resten av månaden/ i vinter/ till våren också, behöver jag defensivt ha ett täcke till. Frågan är regntäcke med halvhals eller bara ett vanligt, vad föredrar ni? Och vilket märke som inte kostar allt för mycket föredrar ni?

Sen så var det ju det här med stalltäcke. När jag väl hade bestämt mig för att jag ska köpa ett stalltäcke med 150g så hittar jag ett täcke med 200g i som jag gillar. Så det blir att fundera vidare. Ni som inte klipper era hästar, hur tjocka täcken använder ni (beroende på om dom är frusna eller ej)?

Likes

Comments

Regn. Idag ha det regnat, så kände ingen större lust att rida. Tänkte att jag skulle ta in Calle och pyssla om honom. Men det var så mörkt i hagen att jag inte hittade honom, haha. Inte lätt med mörker och en mörkbrun häst utan reflexer. Den enda hästen jag hittade var Prince, typ enda fördelen med en vit häst är man hittar hen i mörkret? Tillslut hittade jag de övriga, och Calle ville mer än gärna följa med. Så det blev lite ofrivillig frihetsdressyr då jag inte hade tagit med mig grimman. Varför kan han inte alltid vara sån att han vill följa med in, istället för att tjura?
Så ridpasset jag hade planerat tills idag få bli imorn istället.

Likes

Comments

Blev en kort runda i paddocken idag. Calliam var pigg idag efter att ha stått en vecka. Hade tänk mig lite bomövningar idag igen, men det gick sådär. Väl i sadeln glömde jag bort vad jag hade planerat efter halva passet. Ridpasset gick alltså sådär, men det berodde mer på mig än på C. Jag kände att jag inte riktigt kunde slappna av, så red bara en liten stund.
Jag började i alla fall med att skritta och jogga igång i åttavolten med en bom i mitten. Han var som sagt pigg men fin. Efter åttavolten hade jag tänkt att lägga mig på en mindre volt och trava lite mer samlat med övergångar. Och sedan lägga mig på en lite mindre volt med bommar på ena sidan och övergångar på andra men det glömde jag ju så klart bort. Blev i stället att jag red i en volt och lät honom få trava så fort han ville i båda varven, sedan kom jag på att jag hade tänkt rida över bommarna. Övergångarna blev det inte så mycket av idag. Jag kände att passet inte blev som jag hade tänkt så jag bestämde mig för att skritta av honom. Bättre lycka imorn helt enkelt!

Likes

Comments


(En bild från i våras, fotad av Ida)

Än så länge är det över tio grader på dagarna med under tian på nätterna, och med tanke på att det faktisk är november nu blir det säkert kallare snart. Fundera på att införskaffa några nya täcken till vinten. Men jag bo ju trotts allt i södra delen av Sverige så därför vet man aldrig hur kallt det blir på vinten. Och nu när det dessutom ha varit varm sommar och varm höst, så kan ju vintern också bli varm, eller också bli den svinkall. Så det där med täcken är svårt.

Förra vintern körde jag med fleece under regntäcket, men känner att jag skulle vilja ha något varmare ifall ifall. Jag tänkte inte klippa honom, han blir inte så varm när jag rider honom. Calle är ju inte jättevarmt av sig men ändå inte jättefrysen. Läste någonstans att fleecetäcke och 100 gram är ungefär lika tjocka, någon som vet? Så funderar på ett stalltäcke med 150 gram som jag kan ha både inomhus och utomhus med ett regntäcke över. Såg att Hööks hade ett stalltäcke, men frågan är hur kvalitén är? Annars kanske ni vet något annat stalltäcke med 150g som inte kostar en förmögenhet?

Sen funderar jag på ett nytt regntäcke, gillar egentligen inte att köpa täcken, det är bara så tråkigt att köpa det och kostar en massa pengar. Tänker mig kanske Börjes lite billiga täcken, någon som vet hur dom är i storlekarna? Eller kanske något från Ullared, hört att dom ska vara bra och prisvärda (ska bara lyckas övertala mamma att åka dit). Sen så är jag sugen på att köpa ett regntäcke med halvhals, alltid bra att ha.
Vad tycker ni är den ultimata täckesgarderoben?

Likes

Comments
Här kommer bilderna från söndags. För övrig är jag i Stockholm ett par dagar för lite födelsedagsfirande av min bror så det ha inte blivit så mycket med uppdateringen. Ville mest säga hej och visa er bilderna.

Likes

Comments