Header

Här är ett tjuvkik på outfiten jag hade förra tisdagen. Liksom förra veckan har det varit grått och regnigt idag. Hela outfiten får ni imorgon. puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vädret igår var inte rikigt med mig. Grått och regnigt. Så Calliam fick vila då istället för imorgon som jag egentligen hade tänkt. Alla har ju inte turen att ha ett ridhus i närheten. Så det fick bli pyssel, gos och fotografering istället.

Just nu sitter jag vid mammas och pappas köksbord och titta ut på havet samtidigt som jag redigerar bilderna från igår. Planen för idag, utöver bildredigering, är att fira pappa som fyller år. Dessutom ska jag även idag, precis som de två föregående dagarna, praktisera på mamma jobb. Calliam ska såklart också får sin beskära del av dagen, så honom åker jag till senare i eftermiddag.  Hörs sen!

Likes

Comments

Idag är det min och Calliam's årsdag, dagen då jag hämtade hem min favoritkille.

Och jag är fortfarande lika kär i honom, fyra år senare.

Likes

Comments

Då kom hösten tillbaka igen typ, med plusgrader och allt vad det innebär. Det gör ju inte min längtan efter sommaren mindre direkt. Så för att pigga upp och peppa mig tänkte jag planera vårens och framför allt sommarens ridoutfit. Eller i alla försöka planera och tänka ut outfits och matchningar för kommande träningar i vår och sommar. Men för det behöver jag ha inspiration. Av er. So tell me, vad skulle skulle den ultimata ridoutfiten vara, i färg, till dig och till hästen? Hur skulle du vill matcha i vår och sommar?

Likes

Comments

Omgång två, dag två, av utprovning av sadlar. Och Calle var sur på sadelutprovaren idag, som skulle lägga på olika sadlar, känna och titta. Annars så gick det åtminstone lite bättre än igår. Efter att ha kollat igenom tio sadlar så var det en som låg bra. Puh..

Wow, direkt när jag sedan hoppade upp på honom och skrittade fram så for det en känsla av wow genom min kropp. Att han kunde gå så himla fint. Märkte ett helt annat steg på honom och att han nu sökte sig neråt, i form på ett annat sätt än tidigare. Jag satt betydligt mycket bättre, och först då insåg jag hur dåligt jag har suttit i den gamla sadlen. I vår gamla sadel har jag alltid haft en känsla av att hamnat fel, inte haft en korrekt sits, inte kunnat inverkat som jag vill, allt för att jag har glidit framåt för att sitsen varit för stor. Vikten av att indevidanpassa sadlen till både hästen och ryttaren. För om inte utrustningen fungerar, speciellt i vardagen, så funkar inget. 

Så nu har vi äntligen hitta vår nya sadel, dressyrsadel. Sitter som klistrat i den och kommer dessutom ner i den. Men för att den ska för att verkligen göra den indevidanpassad hundra procent till Calliam, fick sadelutprovaren ta med sig sadlen hem för att stoppa om den. Så jag får den ändå inte förrän en vecka till tio dagar nu när det är så mycket helgdagar. Så tills dess får vi fortsätta med barbakaridning och promenader, men framför allt mys. 

Likes

Comments

Kom precis hem från stallet efter ett par timmar med pyssel, rykt och sadelprovning. Puh.. Det här med att hitta en sadel till Calliam var verkligen inte lätt. Som jag har nämnt tidigare så skulle jag satsa på en allroundsadel. Men efter att ha provat åtta sadlar, och fortfarande inte hittat någon. Konstaterade sadelutprovaren att Calliams rygg inte var helt lätt. Minst sagt. Jag hade tänkt satsa på en allround, men den enda sadlen som låg bra var prestige hoppasadel. Därför bestämde vi att sadelutprovaren skulle komma tillbaks igen. Men med ett gäng dressyrsadlar istället. Då hon hade fler dressyrsadlar än allroundsadlar att tillgå. Så det blev ingen sadel ikväll, hoppas på bättre lycka imorgon.

Likes

Comments

Första stressfria måndagen på typ två månader. Ingen seminarieruppgift, inget grupparbete, inget råpluggsläsning. Men måndagen ska ändå bestå av lite plugg, hade varit skönt att få gjort lite plugg innan julafton och och få känna sig lite julledig, så att jag bara kan koncentrera mig på hemtentan i mellandagarna. Efter att ha fått bort lite plugg väntar stallet och Calliam idag. Har planerat att vara där några timmar, och inte stressa runt. Fixa allt som ska fixas, och sedan rykta och mysa med Calle. Vid fem kommer en sadleutprovare ut till stallet för att hjälpa oss att hitta en ny sadel. Passade mig perfekt att hon kunde komma ut idag, då jag har haft så himla mycket de senaste veckorna. Och nu när jag har några lugna veckor framför mig hade det varit skönt att kunna rida ordentligt med en sadel som passar oss. Förhoppningsvis har jag hittat en bättre sadel till oss båda eftermiddag. Mer om det senare. 

Likes

Comments

 Eftersom min och Calliams sadel inte ligger helt optimalt längre måste jag införskaffa en ny sadel. Så fort som möjligt. Jag skulle egentligen vilja ha en dressyrsadel i syntet, och har länge kikat på det. Vår nuvarande sadel är allround i läder. Men jag har alltid tyckt om känslan en syntetsadel ger, den där lätta känslan. Så frågan är om jag ska köpa en begagnad allroundsadel, som sitter bra på Calliam just nu, men även har mindre sits. Då sadeln vi har idag egentligen har alldeles för stor sits för mig. Och vänta med en dressyrsadel tills Calliam har musklat sig lite mer. Kommer ju ändå behöva byta ut sadlen igen. En syntet, dressyrsadel i perfekt storlek till förhållande till mig, så att jag kommer ner ordentligt och hamnar rätt i sadeln skulle vara min dröm. Men om jag ska tänka mest praktisk är väl en allround det som skulle vara bäst för oss i nuläget. Så får väl just nu prioritera att hitta en allroundsadel framför en dressyrsadel. Men någon gång inom en snar framtid när jag har pengar ska jag hitta vår dressyrsadel. 

Likes

Comments

Fredag den trettonde. Och i förmiddags var veterinären ute i stallet, för att kolla tänderna och vaccinera. Det gick bra, tänderna såg jättefina ut, så himla skönt! Däremot rekommenderade veterinären att använda täcke, eftersom att Calliam börjar komma upp i åldern, så att han inte står och spänner sig. Jag tänker mig, precis som till allt annat, ett naturligt förhållande. Därför inte täcka alltför mycket i onödan. Och eftersom att hösten har varit relativt varm och torr, så har jag tänkt att han klarar sig. Men det är ju onödigt att han står och bli kall och spänner sig, så nu går han med ett fleccefodrat regntäcke på sig. Jag har tänkt att få ut en equiterapeut, för att få loss evetuella låsningar. Det kan nog vara bra att kolla igenom honom. Dessutom behöver han en ny sadel också, då den vi ha nu inte ligger optimalt på Calliam längre och inte passa min sits. Så ska försöka få ut en sadelutprovare så snart som möjligt också. Tills ny sadel är fixad får vi gå promenader, longera, tömköra och rida barbacka. P sa att det även gick bra att låna hennes bomlösa westensadel. Så aktiverad blir han i alla fall. Mer om tankar kring nya sadeln kommer i ett separat inlägg. Så kika in här senare! 

Likes

Comments

Sommaren har varit kall, blåsig och regnig. Och efter helgen regnoväder känner jag att jag lika gärna kan få höst nu. Jag älskar verkligen sommaren, men skulle mer än gärna sätta på mig min allra tjockaste islandströja utan dåligt samvete för att det är sommar. Så höstens och vinterns wishlist är precis som vårens/sommaren inspirerad av naturens färger. Jag vill hoppar runt i mörka höstfärger och murriga vinterfärger.

Fall/ Winter 2015

1 Gråa nyanser. När sommaren går över i höst vill jag klä mig i höstens stora färg, grått. Om jag i våras ville ha gråa ridbyxor, vill jag ha allt i olika nyanser av grått nu. Från grå ullstickad tröja. (Som lätt hittas i en second hand butik för ett par hundralappar. Tips: som tjej kan du även titta på herravdelningen) Till gråa ridbyxor, som gärna får vara lite grövre grå ton.

2 Polotider. Höstens och vinterns stora måste i garderoben är polotröjan. Båda i och utanför stallet. Grått är en självklarhet. Utöver det även mörkblått och svart är givande i höst. Gärna i ull, men även materialet så som bomull eller syntettyg funkar fint. För det är kragen som är i fokus

3 Blå färgklick. En annan sak jag vill ha nu till dom mörkare årstiderna är blåa tröjor. Marinblå, mörkblå eller helt enkelt bara blått. Att blanda en blå överdel med gråa eller svarta ridbyxor känns helt rätt i höst

Likes

Comments