Igår var jag till banan med Blomma och körde i lag med en kompis varmblod Yankee. Ja först så letade jag efter hennes knäkappor men jag hittade bara en och jag vet inte alls vart den andra är så jag var tvungen att köra henne utan knäkappor. Och sen vet jag inte alls vart springremmen tagit vägen heller så jag får leta i stallet se vart de tog vägen. Men i alla fall vi körde tre bakvarv först och hon kändes så mjuk och smidig kan jag lova. När vi vände upp i rätvarv var det en dam som var lite väl pigg hon låg på bettet och tog i för kung och foster land. Hon skulle ikapp Yankee så var det bara. Hon var lite stark och låg på lite väl på bettet men annars kändes som hon som en på miljonen. Vi gick in på stallbacken och skrittade lite sen körde vi upp i rätvarv på en gång. Hon gick som en klocka och travade på inte ens en tendens till galopp. Hon var arg för att Yankee var före henne ett tag och försökte sura men hon släppte det snabbt när jag sa åt henne att det inte var någon mening att sura. Hon var riktigt fin igår kan jag lova jag var så nöjd med henne. Hon kan min lilla dam det känns bra inför maj detta kan jag lova. Nu måste jag bara kolla efter en ny styrman, jag funderar på en men jag vet inte ännu ska ha veckan att fundera på det men jag vet inte. Jag har kollat på lite proppar till maj i alla fall. Hon är typ redo nu men jag vill vänta tills maj. Jag vill att hon ska få april på sig men jag har kollat på ett lopp i rättvik den andra maj då är vi redo det vet jag! Hon kan min underbara häst <3.

Och idag så var vi till ridhuset med Lilja. Jag var där med Maria och Lilleman och Mira och Casanova vi åkte till Bodarna och red i Yvonnes ridhus. Först så skulle Lilja inte alls gå in i transporten, hon stod vid rampen och typ bara nope jag tänker inte följa med dig. Men sen med hjälp av Maria och Mira och pappa och Maria som parkerade transporten bredvid våran så var hon inne. Det är som att slå på en knapp och hon är inne i transporten på en gång. Sen åkte vi till ridhuset hon har aldrig varit hos Yvonne i Bodarna innan. Hon tyckte ridhuset var jätte konstigt först. Jag gick runt med henne i ridhuset och hon var så fin sen när jag satt upp på henne kan jag lova. Hon är så förändrad hon var så avslappnad och fin idag jag var så stolt över henne idag. Vi travade och galopperade till och med lite hon tyckte det var jätte jobbigt att trava efter galoppen så då trippade hon lite men sen gick det jätte bra. Hon skakar inte alls på huvudet lika mycket som hon har gjort innan och hon lyssnar så himla bra. Jag kan knappt fatta att det är samma häst som jag hade för några månader sedan. Hon är så fin nu min lilla tjej. Det känns bra inför framtida tävlingar. Ja det går bra för teambus just nu kan jag lova.


​Nu ser jag fram emot en arbetsvecka på tre dagar på världens bästa jobb för på torsdag har jag semester och sen åker vi till Göteborg. Jag Mira och Lollo åker till göteborg som jag längtat efter denna helg. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Ja jag kan het ärligt säga att jag mår oförskämt bra just nu. Ja jag kan helt ärligt säga att jag mår jävigt bra just nu. Jag har ett jobb och en arbetsplats som jag verkligen äskar jag tycker fruktansvärt mycket om mina arbetskollegor. Ja jag kan säga att jag verkligen älskar att jobba med barn visst att det kan vara jobbigt att gå upp ibland men jag nej jag älskar det verkligen och jag ser mitt jobb som en utmaning. Och ja jag har körkort nu och det är en jäva frihet kan jag lova kan ta mig någonstans och jag behöver inte be om stjus längre mer än när jag ska dricka alkohol. Bara kunna ta sig ut till stallet utan att be någon hämta mig är helt otroligt. Jag har ju kämpat och kämpat med det under hösten och få det där kortet känns som jag vunnit en seger. 

Mina hästar ja mina underbara damer bus dom kan dom. Just nu går det förbannat bra för teambus måste jag säga. Blomma ja min underbara busblomma hon slutar aldrig imponera på mig. Så fort jag tror att nej jag ger upp jag orkar inte mer så bara ja då går hon som en klocka. Hon har ju tjurat som fan på banan när kusk kört henne. Eller ja hon har tjurat för att ja hon tycker det är roligt eller något sånt och då när hon tjurar och "lyfter" på röva så kör kusk in med henne och säger att hon är dum i skallen. Och vi har känt jaha ja vad gör vi nu? sen provade jag och köra henne själv för hon ska då fan inte få som hon vill den där jäva kärringen tänkte jag. Och ja första gången fy fan vad sur hon var då ville helst sälja henne om man säger så. FRAM skulle hon om det så var det sista jag gjorde! Det släppte lite då i alla fall men sen när vi var ner på tisdagen. Då satt jag rent utsagt och bara gapade. FY FAN vilken häst hon bara gick som tåget travade på som att jag aldrig gjort innan satan i gatan alltså. Och så har hon gått nu dom senaste gångerna jag kört henne så jävla fin häst så det inte är klokt kan jag lova. Känns så bra nu och jag har börjat kolla på lite proppar till maj. Så målet är start i maj ska leta rätt på en ny kusk en tjej har några på lur men har inte bestämt mig ännu. Men i år ja i år ska vi fan starta för så fin som hon är nu har hon inte varit på länge kan jag lova. Vass som fan är hon just nu jag tror hon kan bli farlig när hon kommer i lopp jag,

Och Lilja hon har vilat ett tag innan hon stod ganska länge faktiskt. Men nu är vi igång med träning för vickis igen och hon är som en helt annan häst. Så himla trevlig att rida inte alls stressad och inte alls lika markbunden som hon varit innan. helt annan häst att rida så underbar häst alltså så jag smäller av. 

Ja jag måste ju faktiskt få skryta när jag mår bra och nu mår jag förbannat bra känns skönt att börja året så här.

Likes

Comments

Idag så red jag Lilja ut i det fina vädret. Sol och en plusgrad helt underbart vi tog oss en tur runt hovgården. Hon har börjat kolla bakåt hela tiden när vi är ute och rider går super sakta och kollar bakåt hela tiden. Det gör mig galen hon får gärna titta på saker men hon får inte kasta sig eller kolla bakåt och gå super sakta. Jag drev henne framåt hela tiden och till slut släppte det och hon gick på så vanligt. Det är bara när vi går bort från gården hon gör så. Hon går men vill inte riktigt gå. Vi travade mycket idag hon gick super bra lite väl pigg idag. Vi både skrittade och travade idag. Och det mest positiva av allt är att hon är relativt trafiksäker nu jag mötte ett flertal bilar och hon brydde sig inte ens lite. Så nu vågar jag ge mig ut på vägarna utan att gå ner i diket eller sitta av när jag möter en vanlig bil. Men nu när våren kommer snart och alla motorcyklar kommer ut så kommer jag ändå sitta av och gå med henne eller gå ner i diket med henne. Visst hon kanske inte bryr sig men jag vill inte riskera något. Lika när jag möter en buss eller en lastbil. Bussar brukar köra förbi som idioter så dom vill jag gärna inte möta med Lilja. Men det är positivt att hon börjar på att bli mer och mer säker ute på vägarna. Sen tog jag och galoppera lite upp för backen och det tyckte hon var roligt så hon sparkade bakut. Men hon tog fattningen jätte fint. Och sen skrittade vi av lite på åkern. I morgon ska hon få vila och då ska jag ut och jogga med Blomma. Nu kör jag stenhårt på varannan dag metoden det funkar bra för mig speciellt nu när jag ska gå upp på heltid sen är det rätt trevligt att komma hem innan typ tio på kvällen. 

Och idag hämtade vi foder också jag och pappa. Min mach var slut och jag gör ju en stor beställning av ALC dressage med pavo var fjärde månad ungefär. Blomma äter topsport och mach nu har jag också köpt nerv control till henne svindyrt men ska vara super bra. Så jag hoppas hon äter det och att det kan hjälpa henne att ha koll på nerverna funderar på att ge det till Lilja också några dagar innan träning när jag vet att vi ska åka transport som alltid brukar kunna bli ett stress moment för henne eller om jag ska ge det till henne hela tiden. Jag vet inte ännu vi får se hur jag gör. Lilja hon äter mach och natures best. Hästarna älskar sitt foder i alla fall har ju haft problemet med Blomma att hon ratar mycket foder och har valt hö framför kraften. Men nu kastar hon sig över maten hon älskar sin mach. Trodde inte hon skulle gilla sin mach men hon älskar den och kastar sig över den. Nu har dom ätit pavo ett tag och jag kommer inte byta från pavo det är det bästa fodret jag köpt. smakrikt och super bra. Jag gillar det och framför allt damerna bus älskar det.

Likes

Comments

Idag åkte vi till banan med Blomma för banjobb med henne. Ja nu var det ett tag sen vi var där igen efter som hon blivit skodd och behandlad av Le igen. Så vi har haft ännu en paus på banan. Men idag var vi ner igen denna gång körde jag henne själv. Kusk hade så mycket att göra så jag valde att köra henne själv denna gång för nu ska vi få igång på banrutinerna igen nu när hon är frisk och kry igen.

Jag hämtade upp min barndomskompis Sanna sen gjorde vi tillsammans ordning Blomma och sen åkte vi mot banan. Hon har ju tjurat som fan mot kusk nu på sista tiden. Jag hade redan bestämt att köra två bakvarv som uppvärmning och då SKA hon jogga. Hon har ju tagit i för kung och fosterland när hon gått bakvarv när kusk kört henne. Som en idiot verkligen broms ingen tal om saken men jag var stenhård på henne på en gång. Hon skulle jogga så var det bara hon ville kuta iväg men jag bara nej du damen glöm det. Hon joggade på fint i två varv ville gärna sticka iväg i idiot fart om hon fick bestämma men det kunde hon glömma. Sen hade jag bestämt två bakvarv sen ska hon gå rätvarv och så ska hon gå i låga farter och hon ska gå trots att hon tjurar. Jag skiter i att hon tjurar gå ska hon gå om hon så försöker lägga av så ja hon ska fan gå i alla fall. Och mycket riktigt jag vände upp första varvet så fin gick som en klocka jätte fint. Andra varvet jag var beredd på att hon skulle tjura men inget då heller utan hon gick jätte fint då med. Sen i tredje varvet då kände jag efter mål i första sväng hur hon försökte bryta ut men jag var på henne på en gång och höll i vänster töm. Hon travade tills vi kom till andra sväng då jävlar surade hon bara la av men jag var på henne på en gång du går det spelar ingen roll om du lyfter på din jävla rumpa gå ska du fan göra ändå. Hela den långsidan surade hon bara nej jag tänker inte gå men jag bara du vet att med mig kan du inte jävlas du går ändå. Vid näst sista sväng gav hon sig och travade på jätte fint igen tills andra sväng igen då samma visa igen. Jag var på henne på en gång hon ville inte men det spelar igen roll gå ska hon fan göra ändå jag skiter i hur sur hon blir och om hon ens försöker lyfta på röven. Jag vet att hon inte sparkar hon bara lyfter på röva och markerar att hon inte vill att hon vill ha på sitt sätt. Det kanske funkar på andra men nu är det matte som kör och då är det andra bullar som gäller lilla damen du kommer inte undan med mycket när jag kör dig heller damen. Körde fyra rätvarv sen gav jag mig.

Ja men jag tycker faktiskt att det gick bra visst hon är tjurig men på kusk har det låtit som att hon är omöjlig. Och ja jag förstår honom också för hon har inte varit rolig damen inte ens lite. Men det känns inte alls så omöjligt längre kändes riktigt skönt att få köra henne själv på banan och känna av vad hon gör istället för att höra om det. Så nu vet jag vad hon gör och det är helt enkelt att kusk varit för snäll mot henne och låtit henne komma undan. Och ja jag förstår honom med tanke på hur hon varit. Men nu vet jag hur man ska göra efter som hon är en dam med humör. Jag känner henne utan och innan vet hur jag ska göra när hon gör som hon gör. Det är bara att vara på henne innan hon ens tänkt tanken att bli sur. Men nu tänker jag köra henne ett tag tills hon slutat sura. Och då kan jag tala om för kusken hur man ska göra när hon blir sur. Så nästa vecka åker vi ner igen och kör. Jag kör henne och då hoppas jag att jag kan få sällskap till henne så om det går bättre då. Men nu blir det banan en gång i veckan ett tag så ska vi se till att hennes tjurighet lägger sig tillslut det tror jag på. Hon kan det vet jag.

Likes

Comments

Som ni redan vet så har jag två hästar Blomma och Lilja. De ha samma mamma men olika pappa. Blomma är född 09 och Lilja 11. Blomma är eller ska i alla fall bli starthäst och jag har kört henne sen hon var två år och jag älskar verkligen att köra henne. Och Lilja ja henne skulle vi sälja men det blev inget av det så hon fick bli min ridhäst i stället. Dom är väldigt lika vissa kan inte se skillnaden på dom för att de är så lika men det är typ där likheten tar slut mellan dom. I sättet är dom som natt och dag kan jag lova.

Vi har Blomma som är enkel ja hon är så enkel att ha med överallt hon är med på allt är en otroligt positiv häst. Visst att hon är envis och så men hon stressar inte upp sig i onödan utan hon bara är med. Hon är tuff ja visst men inte på samma sätt som Lilja. Hon tjurar på banan just nu men jag tror det kommer gå över tillslut för jag vet att hon kan. Visst hon kanske inte kommer bli Sveriges bästa kallblods sto men hon kommer i alla fall bli bra jag vägrar att tro annat. När man lastar blomma så går hon rakt in utan att tveka hon kan gå på sidan en gång när vi ska åka men sen går hon in i alla fall. Hon är lugn att ha med sig så cool är hon min dam. Som idag när vi var på dressyr träning hon går rakt in i transporten. Jag har börjat med att lära henne och gå in själv. Än så länge måste jag gå bredvid henne men målet är att hon ska kunna gå in själv. Sen när vi kom till ridhuset så bara jaha här ska vi vara och bara stod där när jag sadlade och grejade. Lika när vi är på banan så är hon så lugn. Visst hon är envis som en röd gris när hon sätter den sidan till men inte alls stressad eller liknade.

Lilja ja hon är väldigt lätt stressad och har humör som heter duga och hon visar det ofta. Hon tar inte alls allt med lugn utan hon är mer otålig. Hon kan stressa upp sig för minsta lilla och när man hanterar henne så måste man verkligen vara tydlig med vad man vill. Och man måste först och främst vara lugn inte stressa man måste veta att man har hela dagen på sig. Om man är lite stressad så kan man hoppa och ta henne för då är hon stressad också och blir hispig och lyssnar inte alls. Visst nu är det bättre att ha med henne på ställen men förut så var hon inte alls för rolig att ha med. Nu tar det inte en timme att lasta henne utan hon går in och nu tycker hon det är roligt att åka men hon är väldigt lätt stressad. Och jag måste vara tydlig och lugn och det är väl inte riktigt min personlighet jag är överallt och ingenstans ofta men sen jag börjat rida Lilja så har jag fått lov att komma ner på jorden och börjat lugna ner mig ordentligt. Dom dagar som jag är stressad eller på dåligt humör så är det dömt redan att inte kunna göra något med henne. Då går det ofta åt skogen men det beror ju på mig och inte henne efter som hon är så känslig. Dom dagar jag har när det är stressigt eller jag är på dåligt humör brukar jag bara strunta i att göra något med henne. När jag är på dåligt humör brukar det kunna bli bättre när jag håller på med hästarna. Men det beror helt på.

Så ja jag har två damer som är som natt och dag. Men jag älskar verkligen dom båda så otroligt mycket och dessa år jag haft dem har jag fått lära mig så mycket av dom.


Så sant. Ibland gillar jag vad jag ser ibland inte!

​Mina tjejer <3 foto: Melissa Lindblom

Likes

Comments

För tre veckor sen så fick jag mitt körkort! Eller ja i morgon har jag haft mitt körkort i tre veckor. Som jag kämpat för det under hösten är ett töcken nästan då kändes det så jävla hopplöst och var gång jag inte klarade teorin så blev jag mer och mer knäckt. Och varje gång jag gjorde om det så tänkte jag varför ska jag göra detta jag kommer aldrig klara det i alla fall. Jag var nere i botten jag bröt ihop och bara grät. Men sista gången jag försökte utan att få det muntligt då sa jag till mamma att om jag inte klarar det denna gång tänker jag ansöka om muntligt prov. Jag visste nästan redan från början att jag inte skulle klara det ja jag var inställd på det och ja jag vet alla säger om du inte tänker positivt så kommer du ingenstans. Dom som sa det till mig ville jag bara mörda på riktigt jag var nere i botten och mitt självförtroende i botten och tänkta positivt då? haha jo visst det var ju nästan omöjligt jag orkade inte. Jag sa till mig själv flera gånger att det är lika fan att ge upp du kommer aldrig klara det mer än en gång. Och ja det kändes inte bättre efter jag inte klarat det då heller men jag hade i alla fall en plan b. Jag ringde till körskolan och sa att jag ska ansöka om ett muntligt prov för jag pallar inte detta mer jag orkar inte. Så ja jag var till körskolan och ansökte om muntligt prov. Underbara rosa kortet hjälpte mig med ansökan.

Jag var i stallet när jag fick hem brevet mamma kom med brevet och sa att du fått ett brev från trafikverket. Och där var det mitt godkända till muntligt prov jag skrek och grät så lättad har jag inte varit på länge. Det kändes inte hopplöst längre. Ja jag vet att jag borde ha gjort det från början men ni som säger det kan hålla käften för jag vet att jag skulle ha gjort det från början. Men jag är så envis jag ska prova själv först för jag kan det vet jag. Ibland är jag dumt envis jo det vet jag som en kossa det ska gudarna veta att jag är envis som en gris. När jag fått mitt tillstånd bokade vi prov uppe i Gävle för det var den tidigaste tiden jag kunde få.

den 15 Januari så åkte vi upp till Gävle. Jag var inte ett dugg nervös inte när vi åkte upp dit i alla fall för jag var helt säker på att jag klarar detta så klart jag gör. Till skillnad från de andra fem gångerna jag försökt så var mitt självförtroende på topp jag skulle klara detta klart jag skulle. Vi var40 minuter för tidigt men vad gör det jag satt och väntade på han jag skulle göra provet med och kollade på telefonen en stund. Mamma åkte runt i Gävle medans jag gjorde provet. Sen kom en man och hämtade mig. Jag vet inte vad han hette jag kommer knappt ihåg hur han såg ut. Han bjöd mig på både kaffe och vatten och sen satte vi oss i ett rum och pratade lite i början han berättade hur provet gick till och sen började det. Jag var helt säker på att detta fixar jag bara jag får 52 rätt så är jag nöjd bara det står godkänt på det där förbannade provet så är jag nöjd. Ja jag tyckte att jag klarade mig bra när vi var klara så var jag så nervös så jag nästan kräktes ska jag behöva bryta ihop igen. kommer aldrig glömma han ord. "Jag är riktigt imponerad Sara." Jag såg ordet godkänt på skärmen och jag tänkte det här händer inte. "Du hade fyra fel Sara." jag bara nej nej fyra fel skojar du sen såg jag vilka fel jag hade. Ja det var frågor jag kunde jag bara den där visste jag och den där visste jag. Jag klarade det och jag klarade det med prestige mer än prestige jag fick mer än godkänt snacka om mallig jag var och självförtroendet var på topp. Jag ringde först till mamma och sa att jag klarade det sen pappa som var hemma på semester och sen ringde jag alla andra det kändes helt sjukt. Jag hade faktiskt klarat det nu var det bara körningen kvar och den skulle jag göra tisdagen efter.

Den 19 Januari ja då körde jag upp och ja den 19 Januari så hade jag mitt körkort. Jag var lite väl mallig och kaxig när jag gick mot körskolan jag bara det här klarar jag utan problem. Jag gjorde uppvärmning med Alex från rosa kortet då var jag lite nervös. Jag körde med en kille som jag körde med i Hedemora tror jag och det kändes som en revansch för mig kan jag lova. Vi körde en vända mor Falun och över Ornäs och sen genom stan och när vi kom tillbaka till Pylonen så sa han. "Du är godkänd." Sen sa han något mer men jag hörde eller jo jag hörde vad han sa men jag minns inte vad han sa för jag var så glad jag grät nästan. Jag har mitt körkort hur fan gick det till? Det var en seger en äkta seger för mig alla den kamp och alla misslyckade försök och nu hade jag körkort.

Jag åkte till Färjegården och hälsade på och talade om att jag fått mitt körkort. Jag gick först till Simons jobb och hämtade bilen. Men tro mig det var så konstigt att sätta sig själv i bilen utan mamma utan skylten. När jag körde mot Färjegården så tänkte jag hela tiden detta får inte jag göra detta får inte jag göra. Men jo jag får köra bil helt själv det kändes inte verkligt fören kortet kom på torsdagen.

Så här tre veckor senare så har jag kört mycket bil och jag älskar att ha körkort bara kunna ta sig till stallet själv är så skönt och hälsa på kompisar utan att be om stjus är också härligt. Simon har knappt fått sett sin bil haha nej jag kör den hela tiden men jag har planer på att köpa en egen så småningom jag vill ha en golf. 

Och jag trivs super bra på jobbet kär bil dit för det mesta hahah trots att jag har tio minuter till jobbet men det är bara för att jag vill åka direkt till stallet efter jobbet. Och nu ska jag gå upp på heltid har bara jobbat 75 proncent men nu ska jag gå upp på heltid. Då blir det nog att spara till en lite golf skulle jag tro. 

Like a small boat
On the ocean
Sending big waves
Into motion
Like how a single word
Can make a heart open
I might only have one match
But I can make an explosion

And all those things I didn't say
Wrecking balls inside my brain
I will scream them loud tonight
Can you hear my voice this time?

This is my fight song
Take back my life song
Prove I'm alright song
My power's turned on
Starting right now I'll be strong
I'll play my fight song
And I don't really care if nobody else believes
'Cause I've still got a lot of fight left in me

Losing friends and I'm chasing sleep
Everybody's worried about me
In too deep
Say I'm in too deep (in too deep)
And it's been two years
I miss my home
But there's a fire burning in my bones
Still believe
Yeah, I still believe

And all those things I didn't say
Wrecking balls inside my brain
I will scream them loud tonight
Can you hear my voice this time?

Denna låt är verkligen min höst! Känns som att jag fått kämpat mycket denna höst! Men nu ja nu går det bättre! Måste fortfarande kämpa en del speciellt med Blomma just nu men jag vägrar att ge upp vägrar! Hon har tjurat på banan som fan och vill inte alls gå. och hemma har hon varit helt galen att både köra och rida men jag tror jag fått ordning på detta. Körde henne med kryss grimma (pullarnosgrimma) och hon var inte alls så het som hon varit nu på sista tiden. Och i morgon så ska hon bli kollad av equi terapeft igen se om hennes bäcken åkt tillbaka är nästan helt övertygad om att det gjort det! Idag så körde jag henne och då var hon som en dröm jag ville inte sluta köra inte alls het och stark så nu är det kul att köra igen! Red på pehlam i veckan gick också bra men hon är ju mycket roligare att köra än rida. 

Och Lilja hon har vilat ett tag nu för hon tappade skorna. Men i morgon ska vi ut och skritta som jag längtar efter att skritta henne bara min lilla lille lill. Min lilla stjärna. 


Likes

Comments

​Det här med att rida barbacka på damer bus var en spännande upplevelse kan jag lova! Igår så var jag och Sofie ut på två turer första skritt turen var på Lilja barbacka med Casanova. Det gick jätte bra hon skötte sog utmärkt. Förutom på vägen hem fick hon för sig att börja trava och jag var på väg att åka av jag säger bara en sak att det är tur att hon har man att hålla i. Men annars gick det förvånansvärt bra. Så jag var imponerad av henne och att jag höll mig kvar. Blomma är en helt annan historia jag kan inte ha någon form av självbevarelsedrift..... alls måste jag ju säga. För jag VET att Blomma är dryg och rida överlag hon kan bli stressig och så där. Men rida barbacka är förenat med döden nästan. Men men jag tog mig ut med Lilleman och Sofie i alla fall och jag tog barbacka för jag var lat och inte orka sadla. Tog en halsring och det måste jag säga var tur. På vägen bort var hon lugn eller ja så fort Lilleman kom ett huvud före blev hon skit arg. Men sen på vägen hem så småtravade hon mer eller mindre hela vägen. Och jag kunde inget annat än att skratta åt henne hon är ju som hon är och jag satt där och skrattade åt henne tok fia min. Känns bra att hon är så för det är ännu ett tecken på att hon är frisk i kroppen nu och att vi kanske kan komma till start 2016 det är drömmen att vi ska starta skulle vara fantastiskt om vi kunde få göra det.

Idag så handlade jag det sista julklapparna. Eller ja jag har köpt fyra stycken i år två till Simon och en till mamma och pappa. Eller ja en varsin till mamma och pappa några fler julklappar tänker jag inte köpa. Men efter vi varit och handlat lite så åkte jag ut till stallet och fixade först mockning och sen tog jag mig en ridtur på Lilja. Jag hade bestämt att ta en längre tur med henne. Borstade först henne en bra stund. Sen tog vi oss en tur i hovgårdsskogen. Lilja var först livrädd för allt och gick mer bakåt en framåt i början av turen och kollade på precis allt. Men det var ett bra tag sen vi red helt själva också. Men till slut släppte det och hon gick på fint framåt. När vi travade gick hon på i en takt sim var jävligt snabb men jag lät henne hållas och talade om att hallå hästen jag sitter på dig vet du det. Men till slut var hon så fin efter några kilometer si så där så lyssnade hon på minsta förhållning och bara gick som bara hon kan. Jag var så stolt över henne när vi kom hem och hon var så trött och nöjd så hon stod på gången och nästan sov. Sen masserade jag henne och stretchade henne och hon bara njöt.

Senare så tog jag och Anna oss ut på en tur på berget och jag körde en mycket mycket pigg Blomma men hon var så fin. På¨juldagen så ska jag köra intervall pass med henne innan jag ska fira jul med min familj. I morgon ska jag fira med Simons familj. 

Så god jul på er hoppas ni får en underbar julhelg

Likes

Comments

Igår så var jag ut med Mira och Casanova på Lilja och red upp på berget. Vi skrittade mest men travade och galopperade lite. Hon vi pigg och glad Lilja och ville verkligen fram. Jag lät henne trava i sin takt så länge hon travade på och inte stack iväg och trippade bara. Hon hon gick så himla fint var väldigt avslappnad. I galoppen så fick jag till och med driva henne lite men vi galoppera upp för en rätt brant backe. Hon känns super fin nu min lilla tjej kan jag säga. Hon känns pigg och framåt på ett bra sätt hon är en fröjd och rida nu kan jag lova. Nu efter jul ska vi komma igång med träningen för Vickis igen. Se om hon behöver ännu en viloperiod snart igen men just nu känns hon dö fin och pigg och glad. Hon är så arbetsvillig och vill alltid göra rätt och tycker allt jag gör just nu är roligt. Funderar på att åka till ridhuset här någon dag framöver och prova och rida över bommar och hoppa lite. Eller ja om vädret ska fortsätta vara 11 grader varmt så kan jag lika gärna åka till en paddock och rida men det får vi se när jag gör det.

Denna utsikt är oslagbar! Älskar att rida upp på berget och se hela Borlänge!

På kvällen sen var vi hos Lisa för en tjej kväll. Det var skit kul Lisa visade lite smink tekniker vilket jag ärligt talat inte fattade något alls av. vi drack alkohol och pratade massa och spelade spel och en massa skratt blev det också. När jag vaknade i morse vill jag bara lägga mig ner och dö hade skallebank och mådde rätt dåligt. La mig i soffan ett tag. Sen ringde jag mamma för jag visste att jag skulle bli tvungen att åka ut och köra Blomma. Hela tiden tänkte jag vill inte jag vill inte orkar inte skjut mig. Somnade i soffan sov en stund sen ringde mamma och sa att hon hade handlat klart och jag åkte ut till stallet med henne. Jag körde inte hem ville inte det var alldeles för trött för det kan jag lova.

När jag kom till stallet kände jag mig inte ett dugg sugen på att köra. Jag kan tacka min underbara pappa att han hade fixat allt i stallet utom kraftfodret. Så jag tog in Blomma på en gång och gjorde i ordning henne. Idag tog jag fram tredelat bett och tungband för hon har blivit så het igen att hon lägger tungan över bettet och kommer blödande i munnen varje gång man kört eller ridit. Men så är det ju med henne så fort hon är frisk så lägger hon tungan över bettet och drar och det finns inget man har att säga till om. Det blev springrem bomull och mössa på. Sen selade jag på rockarden och drog iväg på bakvägen för lite intervall på henne. Och satan i gatan vilken häst alltså. Joggade en bit först var som att köra på en sytråd inte alls stark behövde inte ens ta i för att hon skulle lyssna under hela körturen. Jag körde fem vändor fram och tillbaka. Hon fick gå lungt i jogging bortåt och snabbt hemåt. Hon var skit fin jag hade ett leende på läpparna när jag hade kört första vändan och det besådde hela körturen. Jag var inte vacker i ansiktet efter att jag hade kört henne kan jag lova. Och jag hade självklart glömt mina körglasögon.

Vackrare har ni väl aldrig sett?

Sen när jag kom hem så masserade jag henne och stretchade henne. Hon älskar när jag masserar henne på rumpan då står hon och flemar och vill att jag ska klia mera. Hon blir helt till sig.

Jag måste erkänna att jag tappat motivationen till båda hästarna det har inte varit jätte kul att hålla på nu på sista tiden. Jag har väl inprincip tvingat ut mig själv och rida och köra damerna för det har inte varit roligt alls. Blomma har varit skadad eller nej inte skadad men hon har varit halv dålig och då är det inte kul längre. Lilja har och andra sidan varit super fin efter hon blev av med vargtänderna en helt annan häst och nu när Li varit ut till båda. Ja två helt andra hästar. Men motivationen har inte varit på topp måste jag säga. Men idag när Blomma gick så bra så har min motivation kommit tillbaka. Efter igår när det gick så bra och efter idag så kom det tillbaka nu är det roligt att rida igen måste jag säga. Förutom vädret det är piss tråkigt men men jag kan inte begära allt ;) Jag hade hellre haft snö måste jag säga.

Likes

Comments

Igår så red jag Lilja på åkern det blev ett dressyr pass på åkern efter som det är väl typ det enda stället man kan rida på och trava just nu. Där och på slingan så då utsatte jag oss för åkern orkade inte rida upp till slingan igår. Hon hade jätte mycket energi idag det märks att hon orkar mer och mer ju mer jag rider henne. Och ja det krävs ju så klart att jag rider då också. Jag började med att fokusera på att hon skulle gå igenom hela kroppen i skritt. Att hon inte skulle trippa i skritten och spänna sig vilket gick skit bra sen jobbade vi på att minska och öka skritten. Sen travade vi lite efter många om och men så travade hon på riktigt fint. Trots att hon var ett enegiknippe så var jag ändå riktigt nöjd med henne. Och jag fotade henne i hennes nya grimma igår också. Dom blev rätt coola med en rosa himmel. Är nöjd med bilderna men ändå inte.. Fotade henne och Springtime en snabbis bara.

​Blev ju en häftig effekt på bilderna i alla fall. Och det är ju två riktigt fina damer!

Idag då ​ja jag har varit på anställnings intervju chefen för tjänaängars område ringde mig igår och ville träffa mig idag. Så jag traskade dit till halv tio idag och träffade henne. Intervju gick ju jätte bra. Jag tycker ju själv att jag har världens bästa jobb jag kan inte tänka mig något annat jobb än att jobba med barn jag tycker det är så roligt. Och detta är ett område med mångkulturella barn och jag tycker det är så spännande att jobba med. Så ja som det lät så kommer jag i alla fall få någon månad vilken förskola vet jag inte ännu men det får jag veta på fredag antagligen. Så jag hoppas att jag kommer få börja i januari men annars om jag inte får det så ringer jag bara till vikarie polen igen och säger nu finns jag tillgänglig som vikarie. Jag kan ju säga en sak jag är inte ett dugg orolig över att få jobb inte ens lite för jag vet hur det ser ut i hela Sverige och vilken brist det är på personal. Men jag tror att jag kommer få ett längre vick någonstans på tjänaängar för chefen sa att jag skulle passa bra i hennes område. Tro mig det får mig att växa lite extra när jag får höra det och jag vet att jag är bra på mitt jobb. Och jag tror att jag ät bra på mitt jobb dels för att jag tycker verkligen att det är världens bästa jobb och dels för att jag är så positiv och glad nästan jämt. Så ja det ska bli spännande att prova på något nytt och börja på ett nytt område med nya kollegor det ser jag verkligen fram emot. 

Efter jag varit på intervju så åkte jag direkt till körskolan för en teori lektion jag måste verkligen plugga järnet nu var ringrostig jag är för nu ska jag klara detta om det så är det sista jag gör!

 Sen till stallet. ​Och ja jag red Blomma idag började med tre uppvärmnings vändor på slingan i en lugn takt tänkte jag.... Det gick ju bra eller inte hon vägrade lyssna i början utan hon skulle springa fullt ös medvetslös. Men till slut så gick hon i min takt i alla fall. Sen red vi fem vändor på rakbanan. Satan vad pigg hon var sprang iväg som ett kanon skott och travade på skit fint. Körde två galopper också och hon bara gick som en klocka. Jag brukar ju inte tycka det är så kul att rida henne men sista jag körde henne så ville jag bara skjuta mig själv och henne orkade inte med hennes energi. Men idag var hon ju så fin så förhoppningarna om att hon går bra på lördag när vi ska ner till banan med henne. Jag hoppas hoppas verkligen hon sköter sig. Jag vill ha en frisk häst och jag vill komma ut och starta så jag hoppas hoppas att hon går bra på lördag jag hoppas verkligen det. Jag och Blomma vill ha lite medvind nu faktiskt snälla ge mig lite medvind en bris vad som helst snälla ge mig det nu. Har vi inte haft tillräckligt med motgångar nu? Jo det tycker jag att vi har. men jag kommer fortsätta kämpa för henne för jag vet att hon är en bra travhäst vi har bara haft jävligt otur. 

Imorgon tänker jag ta en häst i varsin hand och gå på en lång promenad med dom. Efter jag hjälpt pappa och satt in en gummi matta vill säga. Vi ska sätta in en gummimatta i transporten. Kommer bli så bra först ska jag klippa mig sen ska jag åka ut till stallet hjälpa pappa med gummimattan sen ta en häst i varje hand och ta en promenad med dom!


Likes

Comments

Började dagen med att ligga och dra mig lite i sängen. Men vaknade ganska snabbt av att ett okänt Borlänge nummer ringde mig jag svarade och det visade sig vara en av vikarie samordnarna i Borlänge kommun. Hon frågade vad jag gjorde nu, hon hade sett att jag slutat på Färjegården hon trodde jag skulle vara kvar där december ut. Jag talade om att jag jobbade lite smått i Säter och sen slutade jag på Färjegården dels för att jag fått annat i Säter men har ju inte jobbat mycket men den största anledningen till att jag slutade var så att jag kunde satsa på mitt körkort. Ja jag trodde ju att det skulle ta super lång tid att få tillståndet men det gjorde det inte så nu ska jag köra stenhårt på allt till när jag ska göra prov i Januari. Men i vilket fall som helst så frågade hon om jag fortfarande var intresserad av att jobba på förskola och jag sa att jag var det. Jag sa att jag hade skrivit ett mejl till bemanningen men då fick jag svaret att ni inte var behov av vikarier just nu. Hon blev förvånad och tyckte det var jätte konstigt. Vilket jag också tycker för jag vet vilken brist det är på utbildad personal i hela Sverige. Men i alla fall så frågade hon om en chef kunde inga mig jag vet inte var tjänsten gäller hur länge den är för hon har inte ringt ännu. Hon skulle ringa under dagen men har inte gjort det ännu får se om hon ringer under morgon dagen. Det enda jag vet om denna tjänst är att det är en tjänst på någon förskola på tjänaägar mer vet jag inte så jag hoppas att hon ringer under morgondagen.

Sen efter detta så klev jag upp åt frukost sen åkte jag ut med Malin till stallet. Vi svängde först in på hööks och köpte skor till Lilja för Robban kom ut på eftermiddagen och slog på Lilja två skor. Men det kommer vi till sen jag köpte skor och brodd till henne.

Sen kom vi till stallet och vi hjälptes åt med stall sysslorna och fixade vatten ute i hagen. Jag visste att jag var tvungen att köra fröken krut idag hon har vilat sen Li var hos oss i torsdags och jag visste att det inte skulle bli kul att köra henne idag. Men idag var hon extrem hon blev så jävla arg när hon inte fick trava så hon studsade som en studsboll och när hon inte fick trava så stampade hon med ena hoven och kastade med huvudet. Jag ville hälften av turen bara släppa henne och säga spring dig trött häst fan. Men ja det gjorde jag ju självklart inte men jag hade god lust att göra det. Och hon är trött på att bara kunna skritta men med detta underlag är det enda jag kan göra just nu vilket är frustrerade för både henne och mig. Men vi kom hem med häst och kusk i behåll hon var genom svettig för att hon bara höll på och tjafsa hela vägen hem för att hon ville trava. Sen gjorde jag alla övningar som Li gav mig jag tänkte be någon filma mig när jag gör dom så ni får se hur jag gör när Blomma blir stretchad. Sen fick hon gå ut i hagen och äta med kompisarna. I morgon så bestämde jag och Malin att vi ska till rakbanan för nu står jag inte ut längre står inte ut med fröken krut som bara kan skrittas. Vi ska inte köra fort alls utan vi ska ta det lugt bara blir skönt att kunna trava lite i alla fall. Sen på lördag så ska vi till banan med henne då ska hon gå ett lätt banjobb efter provloppen i lång vagn så får vi se hur hon beter sig. Men jag tror hon kommer sköta sig... Hon kan ju bara hon vill den där envisa saken ibland blir jag inte klok på henne.

Ja jag kan ju inte säga att huvudet varit på skaft idag. Jag skulle ta bilder på Lilja ta lite produktbilder på hennes nya pannband och ta bilder på henne i den nya grimman som jag köpte igår,.... Det gick ju så bra eller inte för jag hade glömt minneskortet hemma. Så ja jag kände mig så jävla dum när jag insåg varför det inte blev några bilder.... Sen hade jag köpt för stora skor jag kollade på den skon som Maria tagit av och insåg fan jag har köpt för stora skor till henne satan. Så det var bara att blåsa in till hööks och byta ut skorna som jag hade köpt.... Och när jag kom hem insåg jag att ja jag insåg att det var inte alls fyra broddhål i skorna. Och ja jag kunde inte åka in och byta dom igen för Robban var redan där.... Så jävla imponerad var jag då men men det får duga så där som det är nu för Henke kommer till oss den 7 januari så hon behöver inte gå så länge med bara två brodd i trakterna trots att jag föredrar att hon ska ha fyra bordd på varje sko.... Men men det får vara så nu kan inte göra så mycket åt det nu behöver jag ju inte oroa mig för att vi ska gå omkull varje gång vi är ute och rider i alla fall.

Jag måste också införskaffa mig nya täcken till damerna bus. Ja jag kommer köpa på mig lite dyrare täcken till dom faktiskt. Vi köpte ju ett nytt till Blomma här förra veckan ett Amigo ett vanligt skaltäcke jag tänkte att det blir toppen nu när det inte är så kallt. Men ja det bestämde sig ju för att bli smäll kallt idag. Så nu har dom deras vinter täcken på sig som inte alls är bra för dom får stora skav på bogen av dessa täcken. Passformen på dom är inte alls bra till mina damer för dom är ju inte alls så breda i bogen och inte överdrivet rörliga heller som vissa hästar kan vara. Så jag ska beställa hem två vinter täcken åt damerna bus sen när jag är på horse show i Mars ska jag köpa ett skaltäcke i market amigo till Lilja också.


Detta ska jag köpa till damerna på nätet är trött på dessa skav dom får och efter att jag köpte det där täcke från amigo förra veckan blev jag frälst och kvaliten på dessa är helt oslagbara.

Ett liknade detta ska Lilja ha till våren sen blir prefekt att köpa när vi är på horse show!

Likes

Comments