Header

Här kommer bilderna från London. Behöver inte skriva så mycket, ni ser på bilderna att vi haft det skitkul och det har varit bra. Fantastisk tur med vädret med, supervarmt och soligt alla dagarna :D

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det dags för Hidalgo att få komma ut och tävla lite igen. Kanske inte det bästa när de hade ''varnat'' om att det skulle bli typ storm... Men vi begav oss iväg mot tävlingen trots den starka blåsten. Vägen dit gick det hyfsat att köra eftersom blåsten kom bakifrån. Däremot på vägen hem så hade det ändrats så den kom från sidan så då körde vi väldigt sakta hem pga att blåsten ''greppade tag'' i bilen o transporten ibland.

Framridning på utebanan i stormen och hellre det än i deras pyttelilla framridningshus. Sand blåste överallt och man kunde knappt titta, munnen var full av sand och det knastrade när man tuggade o så. Usch! Hidalgo duktig på framridningen, lite ''rädd'' i ena hörnet där eltråden var nära och knäppte. Väl inne på tävlingbanan i lilla mörka ridhuset så skötte han sig väldigt bra ändå. Ventelationstrummor och porten stod och slog under ritten vilket gjorde honom lite spänd och osäker. Synd men det var ju lika för alla så... Lite osäker som sagt men ändå lydig. 68,33% i första klassen och en 4e plats av 32 startande :)

Andra klassen har jag inte så mkt att säga om, kort framridning eftersom han redan var uppvärmd. In på banan och han är sitt vanliga gamla jag igen. Avslappnad, cool och duktig! 70,54% och en fin 2a placering av 30 startande:)

Underbara häst! Han är bara för härligt Hidalgo. Nu får han välförtjänt vila i några dagar :D


Likes

Comments

Vi börjar med helgen då både Kurre och Hidalgo var och tävlade i Mjölby.

Kurre gick som en klocka återigen, bra känsla och allt flöt på bra. Underlaget var lite dåligt men Kurre höll fötterna i styr då det gick bra. Galopprogrammet kändes xtra bra, det är hans bästa gångart och den är fantastisk. Äntligen fått 2st 8or på galoppökningarna med honom. Duktiga häst! 68,62% vilket räckte till en vinst!

Söndag och det var Hidalgo's tur. Den dagen gjorde vi något nytt. Vi tävlade ett unghästprogram, FEI inledande program för 5 åriga hästar. Annorlunda när enbart gångarterna bedöms. Tyvärr var han lite matt men han var självsäker och lydig inne på banan. Hur cool som helst, skönt det. Godkänt resultat & fina omdömmen gjorde oss både väldigt nöjda med dagen. Han är en stjärna Hidalgo! <3


Natten på Söndagen tog vi semester! Både hästarna och jag fick vila lite... Flyget till London gick kl 5 på måndagmorgon.

Vi var där mån till ons och tänkte att jag skriver ett nytt inlägg med bilder därifrån lite senare om ni vill se.


Igår var Julia här och red lite, testade både Kurre och Hidalgo för skoj skull. Såg riktigt bra ut, det gick bra och hon tyckte om dom :) Skoj att se sina fina hästar från marken för en gångs skull med ryttare på. Inte så ofta man får göra de!


Likes

Comments

Igår var en väldigt bra dag, mycket gjort och allt gick bra.

Dagen började med att ta ut hästarna, men innan de fick gå ut gosade vi massor med dom, efter det fixa stallet. Efter vi tagit ut dom gick Maja in igen eftersom hon hade skola så skulle hon fixa inför den. Jag var kvar i stallet och mockade, fixade och gjorde maten. Tanken var att rida Kurre när mamma kommit hem från jobbet men jag tänkte att jag kan likaväl göra det nu så gick och tog in han igen efter de fått vara ute en liten stund. Fixade han och tog ett litet ridpass på ridbanan. Väääldigt mjuk var han och lagom pigg. Kanske tycker om att bli tränad på morgonen? Iallafall... det gick bra och vi tränade program inför lördagens tävling i Mjölby. När hela stallet var klar och Kurre var riden var klockan endast 8.30... Hur skönt är inte de? Då kunde man ta det lugnt nästan resten av dagen.

Mamma kom hem 15:00 och vi hade bokat Assedun ridhuset kl 16:00 så vi begav oss ut till stallet och fixade Hidalgo. Iväg med han och träna vilket oxå gick jättebra :) Bokade det ridhuset för att det är nytt ställe, väldigt bra miljöträning och nyttigt. Hur cool som helst mot allt. Utom en sak... En stoooor hund som stod och glodde på honom, hehe. Han blev inte rädd eller så utan bara ställde sig och glodde tillbaka, fattade väl inte riktigt vad det där va för något.


Nu är det Fredag och Hidalgo fick ett morgonpass idag. Red hemma på ridbanan och tränade lite förvänd galopp samt tränade lite bommar och nyanser i skritt,trav o galopp. Kändes bra :) Nu är det dags för lite puts och dona i stallet. Utrustning o sånt ska fixas till helgen både för K & H.


Likes

Comments

Det är onsdagskväll och jag behöver inte lägga mig tidigt.... för jag har äntligen PÅSKLOV och kan sova länge imorgon!!! Så skönt.

Praktiken slutade även idag vilket både känns tråkigt men skönt. Började komma in bra där och så men ändå skönt att slippa det nu ett tag :)

Inte skrivit på några dagar så skriver lite kort om vad som hänt:
Måndags var det lektion för Nina igen, Hidalgo som fick träna. Han var fin och jobbade på bra framåt trots att han tyckte det va lite jobbigt och var trötter. Han får korta och lugna pass resten av veckan till helgen. I helgen är det dags för det nya äventyret som jag skriver om då.

Tisdag och vi fick besök av våra kusiner. Emilia skulle prova på och rida lite, så vi fixade Kurre och Krasse och lät henne testa dom på ridbanan. Emilia har en egen B-ponny hemma som heter Hooligan som hon tävlat lite dressyr och hoppning på. Emilia var duktig och hittade knapparna snabbt på både Kurre o Krasse. Hästarna verkade med Emilia på ryggen och det såg finfint ut, jätteduktig. Det är lite skillnad på att va van vid en B-ponny och sen hoppa upp och rida en storhäst!

Likes

Comments

Idag var vädret inte lika bra som det var igår. Regnruskväder och kallt, burr! Men bara klä på sig och köra på :)

Lång sovmorgon idag, vaknade inte förens 10.30. Direkt ut och fixa iordning Kurre.

Är det något Kurre så är det regn och blåst! Det ogillar han verkligen, då försöker han vänta huvudet ifrån så han slipper få något i ansiktet. Smart kille! Framridning i ridhuset idag pga vädret och det gick sådär. Inte riktigt på humör idag, lite seg och stretig men jag tränade vidare och försökte göra honom så lösgjord och mjuk jag kunde innan jag skulle starta.

Kommer in på tävlingsbanan och allt släpper. Han var så fin och duktig idag! Lite matt och lång i travprogrammet men kom igång riktigt fint i galoppen. Riktigt nöjd med ritten även om den kunde varit bättre :)

66,809% & en fiin andra placering! Det var väldigt nära en vinst men den tog Anna Campner Segorp med minsta marginal, endast 0,5 poäng. MEN vad gör det? Jag var nöjd med ritten, fint resultat och det kändes bra. Helt klart nöjd med andra placeringen och glad för Anna's skull för dom va helt klart värdiga vinnare! Superfint ekipage :D

Imorgon får Kurre vila och Hidalgo får hänga med på lektion för Nina! Nästa helg händer något nytt spännande igen :D


Likes

Comments

Vad ska jag säga om denna fantastiska häst? Han är helt underbar!!

Tävlingen var i Åtvidaberg och det var första tävlingen utanför vår krets vi varit på förut ( Mantorp & Rappestad hehe). Helt nytt ställe och förväntningarna var väl inte så höga innan. Kommer dit runt kl 10, lastar ut och börjar rida fram. Pigg grabb som sprang nyfiket med öronen framåt. Hur cool som helst och tuffar på som tåget. Duktig kille!

Första klassen en LC:2 och den gick jättebra. Fint flyt och allt satt som det skulle, alltså inga stora missar som det var förra helgen. 69,17 % och en andra placering av 19 startande!

Andra klassen en LB:1 och även den gick väldigt bra. Inte riktigt samma flyt som första klassen men han skötte sig riktigt bra ändå. Lite trött och blev lite av och på i programmet. Trots det så sprang han ihop fina 67,5% och en VINST!!!!

Som jag skrev i tidigare inlägg så hade jag egentligen inga stora förväntningar på hur programmen skulle gå. Hade varit glad om han var cool på nya stället och skötte sig vilket han absolut gjorde. Skötte sig exemplariskt och känns redan som en världsvan tävlingshäst!

Helt otroligt vad jag är glad över denna fina häst! Tack bästa syster för att jag får tävla din bästa häst!<3


Likes

Comments

Inte nog med att det var kort skoldag och provet gick awesome... Kurre gick superfin idag på lektionen vilket gjorde dagen ännu bättre!!!
Blir bara ett snabbt inlägg nu har lite att fixa nu. Men iallafall... Mycket fokus på öppnor och slutor idag vilket han är väldigt duktig på. Mjuk och pigg grabb idag, det gillar vi och det känns väldigt bra inför Söndag.

Nu blir det fixa och dona inför imorgon då det är dags för Hidalgo igen! Hoppas på att han är cool och stabil på nya stället och att vi kommer runt programmet utan några superstora missar. Har egentligen inte några jätte förväntningar på han, mer att vi bara ska komma ut och bli tävlingsvana och få rutin. Att det gick så i debuten var dåligt... Nu har väll alla, även vi trots att vi inte vill det, höga förväntningar på honom o mig. Vi är som sagt inte ute efter placeringar egentligen. Rutin och världsvana är viktigare.
Det går som det går imorgon och är han cool o känns bra är jag nöjd, oavsett vad :)

Likes

Comments

Dagen har gått riktigt snabbt... Hela veckan tillomed. Det är redan fredag imorgon ju. Iallafall... Praktik som vanligt på dagen och när jag kom hem åkte pappa och jag ut o övningskörde lite grann. Gick bra :)
Väl hemma tog vi in alla hästarna direkt. Lät Hidalgo käka upp och sedan ett litet ridpass på honom. Idag var han betydligt mycket bättre än igår i höger sidan. Spännde sig och var jättestark men idag märktes inget utav det av som tur va. Tränade lite program och halter today eftersom det är tävling i helgen igen. Ska bli spännande o se hur kan kommer vara på helt nytt ställe och åka transport en bra bit längre än vad han gjort tidigare:)

Nu är klockan snart 22 och jag pluggar fortfarande. Prov på Lag & Brott imorgon på Samhällskunskapen... Vi får se hur det går!!

Likes

Comments

halloj!

idag var det cavaletti på banan för Kurre. han tyckte det var superkul och han var väldigt het! Hjälpte även min lillasyster som red krasse, hon har blivit jätteduktig, så kul att se!💕

När jag hade ridit Kurre en stund så kom emil hem från praktiken, så han hoppade upp och körde igenom programmet som han ska rida i helgen.

Sen var det dags för Emil att rida Hidalgo, han gick lektion i måndags så han fick ett lungt pass och avslutades med programmet. Emil tyckte han var väldigt stark idag, och svår att ställa. Så blev mycket lösgörande arbete och avslutade med härlig känsla!

I morgon blir det pyssel i stallet och ett ridpass på Hidalgo.

//
Matilda


Likes

Comments