Header

Kände att jag ville börja om på nytt och kanske få tillbaka känslan att de är kul att blogga, kände bara för att byta bloggnamn och istället för att betala för att byta valde jag att starta en ny sida.

Man måste ju spara pengar till Stockholms hundmässa som är i helgen(vecka48.)Jag kommer bara vara där på lördagen och kolla på agility, shoppa och sen även kolla på prisutdelningen för Årets sociala tjänstehund 2016 bland annat.

Så från och med nu kommer ni kunna läsa mina blogg inlägg på

http://nouw.com/agilitypower


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sen den här bloggen blev uppdaterad har det hänt lite grejer!

Vi börjar med de som hände efter det senaste blogginlägget.

Vi tävlade nere i Kungälv på HULA HOPP det var inga super lopp men jag är ändå glad att jag åkte ner och tävlade. Jag fick träffa Elin och Nova igen , fick köra massa lopp men det var väldigt varmt så ingen orkade springa och jag fick bränna så jag har ett fint minne på ryggen från sport-bh.

15 Augusti så fyllde jag 15 år (inte så nödvändigt men bra att veta!!)

Nu blev det dags för en husbilstur igen jag tog ledigt från skolan i 3 dagar för att kunna åka på Ungdoms SM 2016. I år skulle även Baloo få starta men det var ju kaos U-SM loppen var nog våra sämsta lopp i historien hittills. Men man behöver några dåliga lopp om man ska kunna sikta på stjärnorna. Ozzy kände jag lite press på eftersom vi kom trea i klass 1 2015 och U-SM 2016 skulle vara våra sista klass 1 lopp den pressen räckte till en silver medalj 2016. efter vi hade kört hopploppet på lördagen och vi låg tvåa inför finalen på söndagen räknade jag ut att vi har råd med 20 fel för att ligga kvar på andra platsen och när vi väll är inne på banan på söndagen så är han ganska seg men vi kommer in under 20 fel garanterat han höll på att springa förbi ett hinder men jag hann trycka tillbaka Ozzy så vi går i mål på ca 3 sek tidsfel och har därmed säkrat en pallplats!! Så jag tycker Ozzy avslutade klass 1 på bästa sätt!!

Baloo tog sin andra hopp-pinne den 11 september i Gävle så en till hopp pinne och vi är i klass två men jag kommer inte flytta upp först vi är helt klara i agility också vi har inga agilitypinnar hittills men dem kommer nog 2017. Så nästa år kanske jag har två klass 2 hundar!!

Ozzy har startat Agility klass 2 också så han är klass 2 hund på heltid.  De starterna var inte dem bästa men han har blivit rädd för gungan igen🙁. 

Den 5 oktober åkte vi in till veterinären för att kastrera Baloo känner att vi blivit stilla stående på banorna för att han är så nosig. Så nu har vi två hankastrater här hemma och Baloo har blivit lite mera lyhörd i träningen.

Jag och Ozzy har gått två kurs tillfällen för Nadine och det har gått jätte bra och jag har fått saker att tänka på! Nästa gång är det Baloos tur som var tanken hela tiden men efter som vi bokade in operationen har Ozzy fått åka med på dessa tillfällen som varit.

Idag 29 oktober skulle jag och Baloo varit och tävlat agility men han har karens sen operationen så det blev ingen tävling men det känns ändå skönt för jag har ingen lust att tävla officiellt längre 2016 utan bara inofficiella i Norberg första tillfället är 19 november. Istället hejar jag på Cornelia och Astrid som är på plats för att tävla!

Om ni vill ha bättre koll på vad vi gör så följ oss på Instagram där vi är lite mera aktiva

@ a g i l i t y p o w e r

Kramar och tassar från oss Rebecka, Baloo och Ozzy 🐶

Likes

Comments

Igår (12 juli)  och den 11 juli ( i måndags) var jag och hundarna i Fagersta och tävla.
Ozzy tävlade bara Agility 1 i måndags och Baloo tävlade båda dagarna agility 1, 11 juli,  Ho1 12 juli.
Båda visade vad dem kunde och gick riktigt fint. Nått Baloo inte kunde var kontaktfälten på balansen. Men det ska vi nog fixa på Hula hopp
Det blev 5 resultat av 6 möjliga under dessa dagar. Baloo gjorde en disk då slalom var väldigt svårt i Ho1A.
Sen var alla andra lopp med resultat!
Ozzy hade en ganska bra fart i Ag1 A men tyvärr blev det 5 fel på balansnerfarten och 0,69 i tidsfel.

Ozzys ag B lopp han var seg i början men när  han hade kört gungan kom han upp i fart vilket är skönt!  Vi blev trea med pinne så nu kan jag flytta upp han till 2 men vi kör Hula hopp först! och ta ev Agility diplom om det blir pinnar!

Baloos Agility lopp var inga höjdar placeringar 10 fel i båda loppen men bra tider ändå!

Ag A blev det 5 fel på nerfarten på balansen och en vägran han missa ingången på slalomet.
AgB 5 fel då han hoppa ur sista pinnarna i slalomet och sen 5 fel på balansnerfarten.

HoA blev det disk då det var lite jobbigt med slalom när domaren stod vid ingången. men där blev det tyvärr tre vägran innan han tog ett snyggt slalom.

Och Baloos HoB lopp var riktigt snyggt bra slalom ingång och bara fart genom hela loppet. Känslan när man har gått nollad halva loppet och vill inte få en femma eller en vägran så blir det lite panikskrik i slutet. Han lyssnade jätte bra och följde med och kunde ligga före mig och fortfarande lyssna. De loppet slutade på  0 fel och tiden 33.03 och en andra plats med pinne.(hans första pinne)  Så nu har han visat vad han kan så nu är det bara jag som måste hålla i han på banan.

Alla videos förutom Ozzys Ho A lopp finns ute på yt : Agilitypower

Likes

Comments

Jag vet att jag inte bloggar så mycket men jag har ingen insperation till att blogga men nu tänkte jag uppdatera men ett lite inlägg om en jätte rolig sak för mig och en till person.

Den 26 mars kommer en underbar person upp till mig. Och det är nog någon av er som läser detta som redan vet vem jag pratar om.
Men vi har pratat om att denna person ska komma till mig ett tag nu och nu är tåg biljetter fixade den jag pratat om är Elin som har sin blandis Nova.

Hon kommer Lördag den 26 mars till Stockholm.  Där kommer jag och mamma möta upp Elin och gå på stan under dagen.

Elin kommer åka hem på söndagen v.13 så vi kommer vara tillsammans i 8 dagar. Elin kommer själv och har inte med sig Nova första gången hon ska åka tåg själv upp till mig.
Under alla dagar ska vi :
Träna agility
Tävla agility
gå hund promenader
köpa lite hundsaker tillsammans
och äta godis vi kommer säker göra mycket mer roligt tillsammans.

Så nu är det bara 27 dagar kvar tills vi ses igen. Vi sågs sist på U-sm 2015.

//Rebecka , Baloo & Ozzy

Likes

Comments

Nu är 2015 slut och ett nytt år börjar!!

2015 blev inte som jag hade tänkt det blev inte så mycket tävlingar eller träningar inom hund men 2016 ska Baloo göra debut så jag tror det kan bli mer träningar och tävlingar 2016.

Agility:

Ozzy har gjort framsteg i agilityklasserna han börjar ta gungan och balansen säkrare nu även på tävlingarna och inte bara på träningar. Han har även plockat två pinnar en i agility och en i hoppklass så vi får sen om vi kan komma upp i tvåan 2016 då jag har massa (ca 20) tävlingar inplanerade. Ozzy har börjat få upp farten på banan som behövs så vi inte behöver ha dem där 2 sek i tidsfel. men farten beror mest på mig för att jag inte vågar springa på för då är jag rädd att han gör fel men jag jobbar på det.

Baloo har gjort mycket framsteg slalomet sitter nästan. Det vi har kvar som hinder är däcket på large-höjd och platten har vi bara testat 1 gång. Men ska nog testa platten imorgon. Baloo har fyllt 18 månader så har får börja tävla officiellt men det vi har hunnit med är 3 lopp på en inofficiell tävling. (Videos finns på min Youtubekanal)Klicka här för att komma till spellistan. Han har svårt med 2 av 2 på när det är fler hundar vid banan och jag hinner inte riktigt stoppa han.

Övrigt:

Ozzy har lärt sig att backa om mig!! Han har även blivit lite bättre med främmande människor.

Baloo har börjat bättra sig med hundmöten. Men det som är tråkigt är att han börjar tappa leklusten när vi tränar. Vi har även gjort höftrötgen på Baloo och han hade som sin kullbror D-höfter han kommer ändå få köra agility men hans liv kommer antagligen bli kortare. Jag vill inte ha en hund som bara ska få gå och inte göra nått "kul" hela sitt liv.

Det bästa med 2015:

Det bästa med 2015 var resan till Göteborg för att få träffa Elin och Nova http://nouw.com/agilitynova på U-sm sen var det extra kul att det gick bra för mig och Ozzy .

Det var lite kortfattat om vårt 2015

💕 Kram Rebecka , Ozzy och Baloo 💕

Likes

Comments

Hejsan min blogg har legat nere ett tag men jag bloggar när jag känner för det.

I lördags (5 december) åkte jag till Norberg. Jag satt mitt alarm på halv sex och började fixa mig kvart i sex. Karin kom kl 7.00 och vi började last över hennes hundar i vår bil.
Det tog ca 2,5 timme att åka till tävlingsplatsen.

När vi kom dit började vi med att gå ut med hundarna sen kom alla andra TBK:are och vi gick in i ladan och fixa en plats att sitta på.

Klockan 10 var det banvandring för large det var min först banvandring i large klass då Baloo gjorde sin inofficiella debut i Norberg.
Om ni vill se loppen går ni in på min youtube kanal loppen är uppdelade på 7,8,9 december.

Baloos debut lopp var bättre än Ozzys debut lopp. Baloo kunde koncentrera sig mer än vad jag trodde vi kunde ta hinder men vi måste skälla lite på domaren och funktionärerna också tycke Baloo.

Känslan var jätte bra genom Baloos lopp så han kan säkert bli nått i framtiden. Så mitt mål att starta han i Hula Hopp sommaren 2016 kanske kan bli av.

Ozzys lopp var långsamma och han var lätt störd. Men Ozzy tävlar som bäst utomhus då ljudet inte blir så instängt.

Tävlingen vi var på var Fagersta kk vintercup nästa tillfälle är 2 januari och då är det 3 agilityklasser.

Slutsatsen är att jag är jätte nöjd över Baloos lopp från helgen så det kan bli nått av han. Det tråkiga är att Baloo har D-höfter så jag måste till och början med köra ett "muskelpass" i veckan. Så jag kan inte tävla riktigt som jag tänkt men jag ska kolla med uppfödaren/försäkringsbolaget om vi kan få ut lite av vår "agilityförsäkring" som vi tog på Baloo.

Glöm inte bort att kolla in min youtube kanal för där har jag en julkalender.

// Rebecka, Baloo och Ozzy

Likes

Comments

Vad har jag gjort nu?? 😯

På lördag ska jag och hundarna på vår fösta riktiga freestyle tävling. Baloos första freestyletävling, Ozzy har kört en träningstävling innan.

Det var Cornelia (http://brandys.blogg.se) som fick mig att anmäla mig och hundarna. Cornelia ska också göra sin debut med Fasa på samma tävling och ska bli så kul att se henne köra😍. Både jag och Cornelia är lite stressade. Tävlingen är på lördag 14 november i Knivsta .

Jag gör det bara för att se hur bra Baloo kan koncentrera sig med hundar och människor runt om. Ozzy får också tävla för sist när jag körde rallylydnad så ångra jag att inte Ozzy fick köra så nu får Ozzy också testa på att tävla freestyle.

Jag vet inte hur det går till på en freestyle tävling 100% men det löser dig om det är nått jag är osäker på.

Men förhoppningsvis vågar jag prata med Cornelia så jag inte bara sitter och kollar på henne. 😅

Mina program är lätta. Mitt mål är inte att vinna eller få mycket poäng eller så mitt mål är att båda hundarna ska vara på banan och lyssa på mig.

Mina låt val är inte dem bästa men jag hade lite låtar in laddade på min mobil som jag valde mellan så till Baloo blev det "Turn back time" Baloos program tid är 53 sekunder och till Ozzy blev det låten "Flytta på dig" Ozzys program tid är 1 minut & 5 sekunder.

Hoppas ni gilla det även fast det blev en uppdatering från mobilen.

Önska oss lycka till!!

☆Rebecka, Baloo, Ozzy ☆Likes

Comments

Jag och Felicia ( http://nouw.com/Mitthundliv ) gör en liten collab och svarar på några frågor vi fått.

1. Favorit ras? - Min favorit ras just nu är Sheltie.

2. Godis eller Leksak? -När jag tränar vill jag använda leksak med Baloo funkar det att använda leksak i lugna miljöer. Ozzy kan man bara använda godis på så han får godis som belöning när vi tränar.

3. Vilket foder äter era hundar? - Mina hundar äter lite olika just nu är det Royal, doggy och magnumsons för att mamma inte kan bestämma vilket hon vill ha.

4. Några förebilder? -Mina förebilder är Jenny Damm och Hanna Wennersten

5. Vad fick er att börja med hundsport? - Jag har alltid älskat hundar och är aktiv av mig så jag ville ha hund och vara aktiv med den och inte bara ha sällskapshundar.

6. Vad brukar vara eran typiska tränings outfit vara? - Alltid löparbyxor och någon tröja

7. Favorit märke på produkter? - Jag vet inte jag gillar många märken tex. Zero dc

8. Vilka bloggar brukar du läsa? - jag brukar läsa Elins http://nouw.com/agilitynova Cornelias http://brandys.blogg.se/

9. Vad är jobbigast med att ha hund? - Jag tycker det jobbigaste är att ha rutiner (gå ut tre gånger om dan, träna dem dagarna osv)

10. Vad har du för kamera? -Mina foton brukar vara tagna av min mobil Samsung galaxy note 2 eller min systemkamera Nikon D3200. Ibland kan vissa foton vara från mammas mobil Sony xperia Z.

11. Hur gammal är du och dina hundar? - Jag är 14 år, Baloo är 1 år och Ozzy är 5 år.

12. När fyller du och hundarna år? - Jag fyller år 15 augusti , Ozzy 12 maj och Baloo 13 maj.

13. Favorit djur om du inte får välja hund? -Mitt favorit djur om jag inte får välja hund är hästar.

14. Favorit färg? - Min favorit färg är rosa.

15. Gillar du hästar? - Jag gillar hästar och att rida men hundar är mycket större del i mitt hjärta.​Hoppas du gilla inlägget!!

​Kolla in Felicias blogg för att se hennes svar.

Likes

Comments

I sommar har jag varit jätte dålig på att blogga men jag har ingen lust att blogga så ofta och då blir inläggen dåliga.

I år har det inte varit så mycket tävlingar bara 11 st vissa tycker det är mycket och vissa tycker det är lite.

I år har Ozzy tagit 2 pinnar en i varje klass, så det går framåt.

Men nu till det stora som hänt i år på tävlingsfronten med Ozzy.

U-sm 2015

Vi åkte ner till Göteborg för att tävla agility och mamma gick med på att åka ner så jag skulle få träffa Elin och Nova ( http://nouw.com/agilitynova ). Det var jätte kul att träffa henne det var stelt i typ 15 minuter men sen blev det som vi hade varit vänner jätte länge så vi delade på vårat tält dem tre dagarna och hjälpte varandra med banan. Hoppas att vi kommer att ses mer för att jag tyckte det kändes som vi blev jättebra vänner under dem tre dagarna. I agilityn körde man två lopp som dem sedan lag ihop för att få fram totala resultatet. Ozzy nollade i både hopp och agilityloppen. Agilityloppet tyckte jag var segt men så segt kan det inte ha varit eftersom vi inte fick några tidsfel .Hopploppet gick lite fortare men fortfarande lite segt men inga tidsfel där heller. Så jag var nöjd över loppen. På söndag eftermiddagen fick vi reda på det sammanlagda resultatet alltså hur man blev placerad i Svenska ungdoms mästerskapen 2015 nere i Göteborg. Ozzy och jag missade fjärdeplatsen men tog istället en tredjeplats så jag blev jätte nöjd.

Hoppas du gillade inlägget även fast det inte var det bästa!!!

Likes

Comments

Vill att det ska vara den 24 juli nu. Det är mindre än en vecka dit.

Då ska jag träna och umgås med förhoppningsvis jätteroliga människor som jag bara träffat under stressiga tävlings förhållanden. Dem jag ska träffa är Emma med Pompe, Astrid med Iris , Tyra med Alice ( Alice ska inte följa med) ,Cornelia med Fasa och Brandy (brandy ska nog inte följa med). (Klicka på namnen för att komma till deras bloggar. Emma har ingen blogg)

Vi ska träna massa agility i Knivsta hundsportcenter. Vi ska vara där i 5,5 timmar under den tiden så ska vi prata, fota, testa varandras hundar , träna små övningar på en bana för att sedan ha en träningstävling på en hopp, agility och en tunnelbana. och så ska en av oss vara en domare en ska ta tid och en ska va skrivare osv. Vi ska även ha en prisutdelning.

​Jag ska ha med mig båda hundarna och Tyra ska få testa köra Baloo.


Likes

Comments