I går fick Täva bevisa att våran träning med att slappna av på nya miljöer och ha koll på mig utan att stressa upp för mycket.

Ja hade möte med PO och man får ha med sig hundar in om dom uppför sig, Täva e ju inte den hunden som uppför sig, det ska gnällas, pipas, traja, inte lyssna osv. Men igår tog ja in henne i hennes arbetsutrustning och visst va hon uppvarvad, stressen låg på gränsen å det va lite bestämda toner från mig ang att i te hälsa, varken människa eller hund.

Men när vi satte oss ner, började prata så börja Täva jobba, först med sig själv med att varva ner och det tog lite för lång tid enligt mig men eftersom hon inte har tränat mer än ca 3 veckor seriöst.

När hon kom till så pass ro att hon kunde börja jobba, min PO sa att Täva va som en spegel på mig, så fort ja blev upprörd så börja Täva och att bli orolig, sökte kontakt med mig så ja kunde gosa med henne. När ja varva ner så gjorde hon det oxå, tog lite tid men hon slappna av så pass att hon låg bra med huvudet på golvet å andades normalt!

Ja kan inte va mer än så där äckligt överdrivet stolt över henne och när ja skulle träffa min PO för första gå gen va ja så nervös, så rädd, å hade en isklump i magen å på gränsen till panik. Men efter ja kom in å Täva började jobba så blev ja bättre. Tillslut va ja så "fri" att ja kunde prata om det som skulle pratas om.


Synd bara att hon inte kommer klara provet då hon tar för lång tid att slappna av plus hon e ju ilsk på andra hundar. Men ja ger inte upp, inte än i alla fall! 


Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook! 

Likes

Comments

Täva är en ängel när vi är på Preem i Götene, hon uppförsig exakt som ja vill att hon ska göra men så fort vi går in på nått annat ställe, räcker med trappuppgången brevid oss så ballar hon ur å det blir totalt kaos å hon håller inte ens ihop igenom dörren in men på Preem kan folk gå förbi, prata med oss, sitta brevid oss, gå på toa osv.


Ja kan gå på toa och hon vet att hon ska lägga sig ner och ligga där å vänta i vårat lilla bås, ja tränar på att gå på offentliga toaletter då ja tycker dom e snuskiga men Preems är rätt rent på plus ja har ju min lilla tjej som stöd. Hon ligger snällt å väntar tills ja är klar, visst luktar hon på varje millimeter på golvet men när hon märker ja behöver stöd slutar hon å ger mig en lugnande blick!


Men när vi ska ut från båset, ja då e full rulle, då håller hon inte ihop alls för det finns en stor spegel som det bor en svart hund i, den måste man allt kolla in ett par gånger eller vilja dricka vatten ur handfatet eller klättra upp å gå på handfaten!

Men jag har inte bestämt mig än hur ja ska göra, ja får inte nån respons eller viljan att vara med å träna å alla tror täva är en livsfarlig hund som äter flexifluffar till frukost så alla går åt andra hållet ELLER så tränger dom oss så vi får vika av eller ja har en hund med världens utfall.

Så ja ska ge denna månad ut å se om ja kan få nån respons på träningen, för det är två grejer, ett är att hon ska slappna av på nya ställen å inte bara Preem, det andra är ju så klart då hennes fixide att äta andra hundar. Så om du har svängen förbi Götene å vill träna hund så hör av dig. Du kan skriva till mig på Instagram (pekar på instagrambilderna eller sök efter Teamiqbadboll) eller mail teamiqbadboll@gmail.com eller på facebook (pekar åter igen på vänster sida eller sök efter Team IQBadboll på facebook)

Ja kan stort sett när som å det e bara att höra av sig!

Likes

Comments

Tänk, det tog bara 6 år innan damen fick sin idbricka. Jag har alltid skaffat brickor till alla mina hundar när dom vart valpar men det stället som ja bruka köpa ifrån inte fanns kvar när ja skulle hämta Täva så har ja letat efter bra brickor till ett rimligt pris.

Detta är en billigare variant av ett flertal olika sorters modeller, utseende å storlek och med gravyr kosta den 199:- och det är hennes vanliga namn, alltså Täva på en sida och hennes stamtavlenamn och mitt och gubbens mobilnr för hon har fått nån löphjärnefixide att sticka så fort hon får chansen, ja menar verkligen så fort hon får chansen, det är ut ur bilen om ja inte hindrar/blockerar henne, dörrar smiter hon igenom i samma sekund som man sätter foten utanför dörren.

Täva får alltid nån fixide så fort hon löper, förra gången va det att ligga i sängen fast man inte får det, denna gång är det att rymma, sen när själva löpet är över å skendräktigheten slår in (hon blir inte manisk men får mjölk å hon stimulerar tuttarna) så har ja ett helvete å få bort den där idén.

Hur går det med träningen?

Ja du, hur går det? Med tanke på att ja inte har nån telefon med kamera så blir det svårt att bevisa att hon tex vart med inne på sjukhuset, är inne på olika affärer å att hon tränas på att jobba utanför affärer oxå, tex på populära gångbanor, inte dra i koppel, bära en korg som ja har gjort (bära telefon, plånbok, nycklar och medicin) men ja har ändå nått lite framgång, tex så har hon nu accepterat att ha täcket på sig i bilen, att vänta (konstigt att hon inte sticker när ja tar fram täcket eller halsbandet)


Vi tränar på gångbanor å på stan när det inte är så mycket rörelse med att hitta tappade föremål, ja har fobi eller rättare sagt panisk rädsla över att tappa nycklar och ja har tappat nycklar en gång å då hade ja precis börjat tränat täva på att hitta dom, som tur va efter mycket om och men i mörker, sandlåda, dåligt lyse å osäkerhet vart ja tappa dom kom hon med dom i munnen! Så ja har i alla mina nyckelknippor sen dess nån form av hundmunvänligt band så hon kan bära utan obehagliga, vassa nycklar i munnen (känslig fröken ju) å hon har stenkoll på mina nycklar när vi är ute, ja brukar råka tappa dom när hon inte ser på å då reagerar hon med att stanna å titta på mig, då frågar ja om ja tappat nått å så sätter hon fart med att hämta dom.


Hon är duktig min tjej!

När ska du göra provet?

Ja det är ju inte hugget i sten men min SBKtant ringde och gav ett datum den 13/5  i Göteborg, men det e bara om ja e säker och känner att ja kommer lyckas, annars kan ja flytta fram provet. Jag har ju sagt det datumet så ja har lite press på mig. Vi får se hur det känns när det e dags, nu känns det inte alls så säkert!

Likes

Comments

Förlåt att ja inte har hunnit med er, alla min kära följare som vill veta hur det går med min demon. Jag har ännu inte fått listan över när det är dags för tester men det har hänt en del ändå!

Jag har fått tillstånd att vara inne på Ica, inte inne inne utan mellan dörrarna så att säga för att miljöträna. Å jösses va äckliga dörrarna är som öppnas å stängs hela tiden å sen så är det en rulltrappa brevid och bakom där vi bruka sitta finns det en hiss och den väsnas. Fast ändå, sista gången vi satt på Ica så va hon så duktig, hon va tyst, hon sprang inte runt, fick inga överslag, hon bara satt å titta på helspänn!Vi har även vart inne i den ena optikern som tyckte det va så spännande å lyssna på tävas historia, han hade sett henne på facebook och en tjej som jobba i skoaffären (handelshus) tyckte ja skulle gå till tidningen och berätta va ja gjorde, ja anser att täva inte är redo att att visas upp än!Som ni ser använder ja en grimma, en del kommer skrika HALTI å andra typer av grimma är tortyrredskap kan hålla klaffen. För det första är det ingen halti, utan den Gentle trainer och funkar inte riktigt som en halti utan denna ställer man in så den sitter bakom käken så hon kan öppna munnen helt och visst, den sitter högt upp men då Täva är vrålstark, sniffig (hon ska sniffa på precis vart enda dammkorn som finns i världen) och ja går med kryckor, i bland en å i bland två. Hon ska dra iväg för hon kopplar inte riktigt att hon jobbar ännu utan tror det e bara ett äventyr på stan. För att ja ska kunna ha en chans att hålla henne vid ett utfall som inte ja va beredd på eller kunna styra upp huvudet å berömma att hon går fint i stället för att dra som en dammsugare. NU får ni tycka ja e korkad, dum å de e bättre ja tränar på att gå fint i koppel, ja tränar det oxå! Men just i affärer, vid ställen där det är mycket hundar/folk/doft så får hon gå i enbart grimman, men är ja lite mer själv (typ en söndag å ingen är vaken) kan ja koppla ihop halsbandet med grimman och ja hon blir lika stark då som utan grimman och vi tränar på att gå på höger (jobb sidan) men ändå vet ja att ja kan med lätthet korrigera hennes dragande å sniffande. Då det blir både halsband och grimma. Grimman ska jobbas bort!

Hundmöten går si så där, ena stunden är hon ett monster, ska äta upp den andra hunden och efter råd från min instruktör ska ja inte kampa utan låta henne få leksaken i stället, det funka inte så bra så det sluta med bytesleken tills ja fick ner henne i varv så hon kunde tänka klart igen. För mig sluta det med "plåster" på fingret, en irriterad, förbannad å arg matte (ej på hunden) utan på Terry som prompt skulle köra barnvagn å fastna, skrek å va arg för vagnen satt fast, så ja satte honom i vagnen å så fick han sitta där riktigt arg å sur för han hamna i vagnen, samtidigt som ja fick bolla leksaker å kampa som belöning för hon kom tillbaka med leksaken å så en ny å säga åt den trotsiga tvååringen att sitta kvar i vagnen. Men hon fick sin kudde som belöning som hon fick bära medans ja sura av mig å körde vagnen.


Nyss hade vi hundmöte med labben å då fick hon bära min handväska å ja försökte få henne att hålla fast den, nu mötte vi aldrig hunden men det va labben, han va lugn å täva reste inte ens ragg! Men då va hon ju inte i jobb utan bara Svenssonhund! Duktig tjej!

Jag har även fått tillstånd av chefen på Preem i götene att ja får ta med Täva in i butiken när ja handlar när hon har täcke på sig, ja väntar nu bara på att få en lapp från han som ja kan visa upp för de andra personalen om de blir gnäll om ja tar med henne in. Det kan va allt från att vi handlar till att vi sitter å miljötränar i ett hörn.

Vi tränar olika saker, som att öppna dörrar på knappar, går si så där, måste komma på ett bra sätt, vet inte om ja vill ha nosdutt eller om ja vill ha tassarna. Många har ju att man ska hålla in i ett par sekunder innan dom öppnas å dom ja tränar med öppnas så fort man petar på knappen. Där inne får ja va, är två bankomater där, en gammal bank så allt filmas, är glasrutor mm så det e ju som en glasbur med två bankomater.Men innan vi tar en stadsmur åker vi till nått ställe som ja kan släppa henne fri, så hon får springa av sig överskottsenergin så hon är lite trött, det blir enklare så!

Jag har även träffat instruktören och hon har visat mig hur ja ska göra när täva får överslag, hur ja ska lugna, visa hur omvänt lockande funkar så vi tränar på sånt man ska göra med en valp, inte en 6 år gammal hund! Hon äter fortfarande maxrelax å ja börjar se en viss skillnad, inte alls lika överstressade, lugnar ner sig lite fortare, får inte riktigt lika många överslag men visst är hon på max men så länge hon kan hantera det själv utan överslag får hon vara där. Hon har titten det i snart tre veckor eller om de e mer än tre veckor vet ja inte men det har börjat ge resultat! Pälsen är bättre, hon är bättre i magen, hon mjällar inte lika mycket förutom när hon får ett extremt överslag, då e hela hon vit!

Likes

Comments

Jag har världens bästa app på telefon och plattan, men ja har gratis verisionen på den så ja kan inte välja rington men det låter rassel rassel i alla fall!


Med denna app kan ja lägga in vilka mediciner ja ska ta, vilka tidpunkter, hur många vissa dagar (har olika doser på vissa mediciner) kan även lägga till behovsmedicin så ja kan bara trycka i att ja tog det å då loggar den exakt tidpungt osv! Så jäkla smart, man har koll exakt på sina små piller. MEN Täva reagerar ju inte ens på det ljudet!


SÅ nu har ja knappt någon hud kvar på händerna för varje gång ja kör ljudet har ja matat henne med godis, typ som man klickar in en hund, å visst har ja fått lite reaktion. Så fort hon lär sig att rasselljudet betyder godis ska ja göra det jävligare, alltså, ja ska typ ligga i sängen å hon ska få böka rätt på en kampkudde eller boll så det blir roligare plus det blir jävligare för mig att vända mig om å somna om. 

Eller så ska ja lära henne att slicka på mig men det e ju en lösning om ja somnar i soffan å inte sängen för då kanske hon inte kommer åt mig å ja e sån att ja vägrar att gå ur sängen om ja absolut inte vill det!

Har ni nått annat smart knep?

Likes

Comments

NU är det ett tag sen ja fick det där telefonsamtalet från SBK och mailet oxå men det är först nu ja börjar kunna smälta att ja kommer få göra ett så kallat utökat L test, då får hon även göra BPH (skks MH typ) å ja har aldrig gjort BPH, vet knappt hur det går till å lämplighetstestet vet ja inte heller hur det går till!

Det är inte många som tror på oss, ingen nästan som tror att vi kommer lyckas och att vi kommer så långt som att hon får ett tillfälligt tjänstetäcke av SBK. Nu har hon ett så kallat företräningstäcke som ni vet å med det täcket gäller samma sak som med en vanlig hund, inga speciella fördelar med det förutom att vissa faktiskt accepterar att det stör ej, träning pågår men det är inte många.


Ja ska erkänna, ja e livrädd, fick veta i gårkväll att man inte är ensam på BPH, vadå inte ensam? Va fan kommer det hänga folk på mig? (Panik) å sen vet ja att det går en extra för att kolla hunden (inte mig) ifall dom anser att nä, hennes reaktion på det tog för lång tid att avreagera på, hon har enligt SBK lite för dåligt värde på rädslor.

L testet vet ja att det ska det komma in en annan hund i rummet å Täva får inte ens blinka, det är nolltolerans mot reaktion mot andra hundar. Jaha, kastar in handduken redan nu! Täva är ju som en rabiessmittad demonvarulv vid en fullmåne natt mot andra hundar (jippi, vi är körda)

Sen ska hon uppföra sig med! Hur i helvete ska det gå till? Hon, Uppföra sig på stan (skrattar) hon som drar tills hon hostar, ska sniffa på precis va enda litet dammkorn som finns, hon som kan flänga rätt ut för de går för sakta osv. Åh jisses, ja te trodde inte ens att ja skulle få ett ja, trodde det skulle bli ett nej som vanligt!

Sen har ja fått reda på en annan sak! Det finns folk, nämner inga namn, som börjar slå vad om när vi blir körda eller om ja kastar in handduken! Hur kul är det att få reda på detta? Täva kommer klanta sig på L testet å äta upp hunden eller inte komma ner i varv, hon kommer har för lång tid för avreagera på nån rädsla eller att ja ger upp. Det känns verkligen motiverande att få reda på detta å se att det är verkligen ingen som stöttar en, va ju så många som hurra, ropa å va så glada men tydligen så handla det om å se hur lång tid det tar för mig att ge UPP!

Ni få personer som känner mig, ger ja upp? Brukar ja kasta in handduken? Klarar hon av allt, får sitt täcke, BPH å l test är i vår (runt april) så ja har ca 4 månader att träna, men fixar hon allt å blir godkänd, då har ja fram till vintern på mig att få henne examinerad, hon måste fixa att bevisa att hon gör livet lättare för mig innan hon fyller 7! (Den 24/1 2018 fyller hon sju) så det e ju inte lite press! 

Fick en annan fråga, va ska ja göra om Täva inte klarar BPH eller L testet, ja då gör hon det bara inte men då har jag försökt. Då får hon va här hemma som vanligt men kanske med lite bättre lydnad å ja får helt enkelt söka efter en ny vän (lät fel, en ny arbetskamrat låter oxå fel) men ja får söka efter en ny vovve å träna. Svårare än så är det inte! VI kommer fortsätta våra liv som vanligt, testa så vissa företags produkter håller för det dom påstår, testar prototyper innan de kommer ut på marknaden osv.

Likes

CommentsJag har fått äran att prova Dog Copenhagens sköna halsband. Jag är ganska skeptisk till halsband då täva är nån form av oformbar degklump när det gäller att mäta så ja chansa på vilken storlek ja skulle ha för ja har på ett hum hur stort hon brukar ha, så ett M kom hem i min brevlåda å ja titta noga på det, såg jäkla bra ut, men kunde inte lista ut hur man ställde om det, visa sig att man ställer ut det på bägge sidorna på halsbandet! Kanon då det är två ringar man kan fästa kopplet i.


Det snygga rosa vadderingen trodde ja skulle försvinna in i pälsen och att reflexerna skulle inte synas (som vanligt) men inte detta halsband, nej då, pälsen får nån form av stå rätt ut eller lägger sig under halsbandet så reflexerna syns!


Ska skriva att detta halsband har dock ett pyttelitet bekymmer, det KAN, ställa upp sig lite, nu pratar vi inte mycket, kanske en halv cm eller nått på storlek M om hunden gör ett enormt utfall i koppel, nu menar ja rabiata Tävaanfall som gör att det ekar mellan skogarna och ni behöver inte vara oroliga över att de ställer upp sig om hunden drar, täva har dratt mig över åkern flera gånger efter en katt, fått fnatt för Kidden (shiban mitt i mot) har bjudit in till lek och att det blir skav på ringarna men det är dock enbart kosmetiskt. Detta är nått som kommer vara fixat tills det nya kommer i MARS! Så håll ut, det kommer matcha den nya selen med mörkare vadderingen å snygga silverringar.

Jag är nöjd, då själva vadderingen sitter löst på halsbandet, man vet att det går INTE upp då det är två ringar över själva spännet, det är toksnygga å passar utmärkt ihop med selen, det är otroligt lätt å följsamt, inte alls stelt, man ställer ut det på bägge sidor om ringarna, sen har ju så klart dom där lilla söta plastringen man fäster idbricka i.


Visst är den söt!

Ja som har en känslig hund, som hatar utrustning å speciellt om det rullar runt, sitter dåligt, VÄGER mer än nått gram, är mer än nöjda med detta halsband, hade ett favorithalsband förut men numera hänger det bara på kroken, det är Dog Copenhagens halsband HON gillar bäst, samma med den nya selen!

Ja säger, ge detta lätta halsband en chans! Ja trodde ärligt inte det skulle hålla för Täva, ni mins ju selen men tji fick ja! Halsbandet håller å även om man håller handen vid spännet ihop med kopplet för att dra åt sig sin rabiata rabiessmittade varulv så går inte spännet upp ( va då ja märkte det hade förstorats lite, va kanske ja som gjorde nått ) å ja känner mig säker för ja vet att kopplet håller ihop halsbandet om ja skulle råka öppna det!

Ja tror även att hundar med dåligt med päls eller tun päls skulle uppskatta detta halsband väldigt mycket!

Likes

Comments

Ja då har SBK hört av sig, å vilket telefonsamtal det va, det va glädje men ändå en extrem oro. Det är mycket som står på spel nu om vi ska lyckas.


Hon har sin ålder mot sig, hon har ett "gammalt" MH som kan leda till att antingen är hon för vass eller så anser dom att allt ska göras om i form av BPH (Skks nya grej, typ MH) men det är åldern som oroar oss just nu!

Ja väntar med iver, ja väntat med oro, ja vet varken ja ska skratta eller gråta men ja har lyckats komma från noll till KANSKE!

Likes

Comments

Ja ni har sett att det dyker upp mer å mer sponsrade saker till mig och täva, det handlar inte om att tigga utan det handlar om att det finns godhjärtade människor där ute som är villiga och ställa upp för mig och Täva. JAg har fått en hel del skit för att ja tigger! Vadå tigger? Ja har inte en enda gång använt det ordet, ja använder i min förfrågan SPONSOR! Det betyder att ja är skyldig dom att göra nått för att ja ska få grejerna! JA ska göra reklam på bloggen, instagram å facebook,  ja ska visa upp foton, skriva va ja tycker osv! När det dimper ner ett paket i brevlådan så ska ja börja med det dealen!

Tex, denna utstyrsel ska visas upp med halsband å täcke i fina foton som hon kan använda på sin hemsida!

Visst, vi har inte fått godkänt än och vi står fortfarande å stampar på samma ställe som ja gjorde när ja ansökte. Tycker SBK kan ge mig godkänt nångång så ja kan börja träna mer allvar nu! Men ändå, ja måste ju fixa detta, utbildningen är inte gratis ska ja säga, det e runt 60 000:- vi pratar om ifall hon klarar det! Så ja, jag försöker redan nu skaffa sponsorer för att hålla kostnaden nere då ja lever på sjukskrivning å sambon lika så och detta är inget man kan söka fonder eller liknande för, men efter hon är klar finns det en del man kan söka å utbildningen tar ca ett till ett å ett halvt år efter man klarar lämplighetstestet, sen ska hon göra ett test som bevisar att hon klarar av att vara assistanshund oxå!

I går fick ja mail om att Tävas företräningstäcke har blivit klart ihop med ett halsband och en godisficka som man har runt magen i stället för att enbart sätta fast en lite påse i byxorna.


Jag är så glad att ja fick detta täcke, känns verkligen skönt att veta att nu har ja täcke där det står att hon är under träning och stör ej i klara färger (tyst, ja jag valde ROSA, tyst nu) och ja hoppas att hon ska ta jobbet på allvar och att människorna runt om kring ska förstå att hon jobbar! Är ju en del att träna på om vi får godkänt för att göra anlagstestet som ja ska få hjälp med så klart!

hon som sytt detta heter Yvonne och hennes grejer finns här, Barvatorps och syr täcken, halsband å godisfickan, även olika typer av denna så man kan få ryggfickor mm, men tyckte det räckte med en ficka! Ta en titt på hennes saker! Syr snabbt som attan, broderar det du vill ha broderat på täcket osv! Så impad, nu längtar ja tills det ligger i min lilla brevlåda så ja kan ta tag i träningen!

Likes

Comments

DEt finns en ganska så stor boxer klubb på facebook som ja blev tipsad av en tjej som har en schäfer. Hon hade lagt upp en bild på en stickad hundtröja eller topp som dom kallar den å det är nått ja har vart ute efter LÄNGE. SÅ hon tipsa mig om gruppen ALBERTS Vänner och fick en smärre chock av att det va bara boxer i gruppen! Oshit tänkte ja, här kommer ja med en skabbfäfer. 

Aja, snälla är dom, fick ett enormt vart välkomnande och då ja kände mig ändå lite utanför ställde ja fråga om den stickade tröjan. Kom i kontakt med tjejen som förmedlar till sin mor hur mycket det skulle kosta beroende på modell och på hur stor den skulle vara.

Täva hatar att bli mätt, det vet ni ju men efter bråk med olika täcken som hon hatar, det flaxar, det fastnar, det tar en halv evighet innan de torkar, det passar inte, de kommer in kyla vid bröstkorgen å magen så nej, ja har inte hittat nått täcke som passar, det enda alternativet va att fixa en stickad eller virkad tröja å visst hade ja lyckats knopa ihop nått men material i ull är dyrt, går åt ett par nystan å har inget mönster.

Men tjejen som svara att det va hon som fixa topparna berätta va det skulle kosta, gav mig tok för många färger att välja mellan och priset, där tog det stopp. Helt plötsligt kommer det ett sött meddelande på messenger att hennes mor hade redan börjat sticka Tävas tröja å ja fick panik, nej! Jag har inte råd, då berätta hon att hon blev berörd av Tävas sjukdomshistoria och ville ge oss en topp så täva kunde få uppleva vintern. 
Täva drabbades av en mycket allvarlig å långvarig stafelycoker infektion som spred sig som en löpeld igenom hennes kropp, vi gav medicin efter medicin, prova olika styrkor men ändå blev hon inte bra, tillslut hitta veterinären en väldigt stark medicin. Skulle hon inte svara på denna behandling så va det helt enkelt avlivning som gällde. Ja ville verkligen inte avliva Täva i så ung ålder! Så vi kämpa, vi övervaka å sakta men säkert så såg ja framsteg var dag å hon svara på medicinen. Då hade stafelycokerna spridit sig som en löpeld igenom hela hennes kropp å varje organ va drabbad men alla organ klara sig utom lungorna! Det finns ärrvävnad å när Täva blir för kall, för varm, överansträngd så får hon svårt att få kroppen att ta upp syret så hon får helt enkelt syrebrist. 

Därför hoppas ja att denna topp ska hjälpa henne! Men Täva är ju Täva så att få på henne en strumpa va ju inte det enklaste å absolut inte nu när hon fått nån allergireaktion så örat ömmar (troligen svamp/örinfektion, ska prata med vetten i morgon) men efter om å men å efter ja luska ut hur man gjorde så fick ja på henne kroppstrumpan å hon gilla den!


Vill du ha en topp stickad med otroligt mycket kärlek, i ULL och efter din Hunds mått, spelar ingen roll om det e en liten sötnos eller ett stort monster! Denna underbara kvinna stickar med otrolig hastighet, mönster i skallen så inget finns nerskrivet och det finns två modeller! Så det är ingen idé å fråga om mönster tyvärr men modellerna där i mot, Täva har den förlängda modellen, så den täcker hela halsen som en polokrage (värmen halsen för att slippa bli nerkyld till lungorna) sen så täcker den HELA bröstkorgen å liten bit ut på magen å sen så täcker den precis över höfterna. Det är inte mycket så de blir inget fladder som med täcken utan precis över höftlederna å man slipper "armar". Gå med i gruppen ALBERTS Vänner och fråga efter denna supersköna topp! Ja lovar att du kommer bli bemött med så otroligt mycket värme och kärlek fast du inte har en boxer! 

Likes

Comments