Idag var det tentadags och rapportskrivning som stod på schemat. Och jösses vilken fin dag vi hade i Östersund. Men varför ska det alltid vara så här fint väder när man ska sitta inomhus hela dagen. A ja nu är i alla fall tentan skriven och rapporten är på gång så det känns bra. Här nedan är några bilder från Mittuniversitetet och skolområdet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter ca 3 månader var jag tillbaka på gymmet. Efter att jag skadade ryggen efter en skoterolycka, 4 veckors praktik på psykiatrin, fasansfullt mycket plugg och nu praktik i Hammeral tog jag mig äntligen tid och gick och gymmade, så skönt. Passade på nu när jag är i Östersund den här helgen innan jag åker tillbaka till Hammerdal på måndag igen. Måste bli bättre på att röra på mig som jag brukade förut, men har varit så mycket senaste tiden så har inte orkat eller haft tid. Men det ska bli ändring på det.

Likes

Comments

2 veckor har nu gått och min praktik på hälsocentralen är över. Nästa vecka börjar del 2 på praktiken då jag ska gå med kommunsköterskan på hemsjukvården i 2 veckor. Den här praktiken på hälsocentralen har verkligen varit toppen bra. Hade mer än gärna varit kvar på HC då det gick alldeles för fort. Har lärt mig massor och tar med mig så mycket kunskap från denna praktik. Såå otroligt nöjd och jag valde verkligen helt rätt ställe att ha min praktik på. Bra personal och bra ställe!

Likes

Comments

Inte lika soligt som igår när vi var i Borgafjäll och åkte skidor men vad gör det när man får åka runt på en skoter med pojkvännen i vinterlandskap på denna skönheten i min nya hjälm och skoteroverall. Att jag skulle hamna i Jämtland och finna kärleken inte bara i E utan i skoteråkningen trodde jag aldrig när jag kom in på skolan i Östersund och påbörjade min resa till att bli sjuksköterska. Så mycket har hänt på bara några år och jag ser fram emot framtiden.

Likes

Comments

Första veckan på praktiken är över och jag trivs super bra där. Nu i helgen blev det en paus från praktik, plugg och allt som heter måsten och turen gick istället till Borgafjäll tidigt imorse. Jag och E samt två kompisar till han. Skidor, otroligt vacker utsikt och vy över fjället, kunde nästan inte bli så mycket bättre.

Men vägen upp för skidbacken var inte lätt för mig. Eftersom jag har otroligt ont i min fot största delen av min vakna tid tog det ca 1 timme om inte mer att få på mig pjäxorna ordentligt. Jag bröt min fot för lite mer än 3 år sedan och har gjort en operation för 2 år sedan där jag bland annat tog bort en nerv men smärtan är kvar och en så enkel sak som skidåkning som jag älskar gör fruktansvärt ont. Detta är inte något jag helst pratar om då jag inte vill visa mig svag och att man har ont. Men det tar så mycket psykiskt på mig så jag tror det bästa är att inte hålla allt inom sig utan kunna prata om det.

Men jag tog mig upp på skidorna och det var så värt det, dock kommer jag vara öm i foten lite extra efter den här dagen men man måste ju leva också. Att inte kunna göra dem sakerna jag är van och inte fungera som man brukar är tufft så ibland få man lida för att kunna må lite bättre psykiskt. Och ett extra tack till min andra hälft som står ut med mig när jag mår som sämst, han är så tålmodig med mig och jag kunde inte funnit en bättre pojkvän än han. Älskar honom över allt annat. <3

Likes

Comments

Otroligt vacker morgon i fina Sikås där jag bor just nu under min praktiktid. Min pojkvän bor här så i 4 veckor provar vi på sambolivet på riktigt. Inte för att vi inte tror vi skulle klara det men nu fick vi möjligheten och prova på det på riktigt vilket känns jätte bra.

Denna morgon såg jag 6 st rådjur gå på rad också, så fina djur och det var nog första gången jag såg så många på samma gång. Blir nog en bra dag idag. Nu ska jag på praktik och min andra dag där. Så det är jag taggad för.

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder så har jag idag första dagen på min andra praktik under den här kursen, nu är det hälsocentral i 2 veckor som gäller sen blir det 2 veckor på kommunen på hemsjukvården och allt detta kommer jag göra i Hammerdal. Sååå kul och ser verkligen fram emot detta!

Likes

Comments

Ja igår var sista dagen på min praktik på psykiatrin. Så vi studenter som var där bjöd på fika så det var uppskattat. 4 veckor gick väldigt fort men på måndag börjar nästa praktik som är på hälsocentral vilket ska bli spännade.

Idag hade jag tenta på skolan också så nu kan jag pusta ut ett tag och slappna av. Sitter i soffan och kollar lite serier nu innan ja ska ner till tvättstugan och tvätta. Sen i kväll blir de middag och vin med mitt hjärta.

Likes

Comments

Idag fick jag paket från mamma på posten. Var egentligen meningen att ja skulle fått det igår men det kom en dag senare men det gjorde ju inget, en glad överraskning så där på en onsdag. Fick en chokladask och ett kort med ett litet meddelande i från mamma. Va supergulligt av henne!

Nu ska ja plugga en stund innan det blir läggdags! Blev så sent igår så vill gärna komma i säng i tid så man inte är helt slut när man vaknar på morgonen.

Likes

Comments

Igår tisdag blev det lunch och semla med finaste Maja. Vi köpte med oss mat från Sammurai hem till mig och käkade där. Sen bjöd jag på semla också. Supergod var den, från Wedemarks konditori. Dem har riktigt god mat och fika där.

På eftermiddagen/kvällen satt jag med rapportskrivning samt plugg inför tentan som är snart. En bra dag där jag fick prata och träffa några av mina fina vänner. Gick hem från skolan efter 23 tiden och fy vad trött jag va. Somnade nästan direkt när ja kom hem. Vi beställde även mat till skolan då vi suttit där några timmar och ingen ville ge upp plugget för att gå hem och äta så då beställde vi mat till dörren. Haha! Sjukt gott var det.

Likes

Comments