allmänt, 2k17, vegetarian, spring

Jag är inte vegetarian av ett specifikt skäl. Jag har många saker till varför jag valde att inte länge äta kött.

• jag är inte så förtjust i djur rent generellt och har många fobier, fobi för spindlar, fåglar,katter,älgar osv.

• även fast att jag inte gillar djur så tycker jag inte att dem förtjänar att bli uppfödda för att inte ens få leva ut. Istället bli slaktade några månader senare.

• jag tycker att kött konsumtionen är för stor, och det påverkar vår jord. Jag vill ha en fin framtid, och det innebär inte bara bra betyg och utbildning de betyder också miljön.

• växthuseffekten- kött produktionen påverka växthusgaserna mycket. Och jag tycker de är onödigt när man lika gärna kan äta grönt och hålla naturen grön.

Nu har jag varit vegetarian i va 1,5 år och jag trivs med det. Jag skulle inte bli frestad att äta chickennuggets ifall jag skulle få dem framför mig. Jag ser kött som onyttigt och äter MYCKET häller vegetariskt. Det är väldigt fräscht och nyttigt.
Dessutom ger kött ökad risk för lever sjukdomar och det vill man ju såklart inte få. Så det är inte bara nyttigt för att de är grönt utan också för kroppens bästa.

Såklart är det svårare att äta ute, för en FIN middag innehåller ofta en stek eller "god köttbit" men det brukar "oftast" finnas ett vegetariskt alternativ.
Ibland när man frågar på restaurangen om att få byta ut kött i en beställning till vegetariskt så säger dem att man får gå någon annanstans.
Jag tycker att de borde finnas mer vegetariskt på stora resturang - kedjor och i matbutiker//mat affärer.

"Keep calm and stay vegetarian"

Puss och kram skumbanan<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, beauty, vardag, 2k17, skönhet, Wommen

Feminism är för mig en självklarhet. Att alla borde vara stolta att kalla sig feminister. Att vara feminist betyder inte att man är manshatare, att vara feminism är inte bara till för kvinnors rättigheter utan också för mäns rättigheter. Helt enkelt ett jämställt samhälle.

Att en kille också ska få utrycka sina känslor utan att anses som svag
Att en kvinna inte ska behöva gå med pepparspray när hon går en promenad och klockan slagit 7. För att skydda sig mot voldtäcktsmän. Att kvinnor måste behöva tänka på vad dem kan/och inte kan ha på sig för att inte bli våldtagna eller sexuellt trakasserade.
Jag tycker de är förjävligt (ursäkta mitt språk) att en man kan ta sig frihet och tro att de är okej och kalla en tjej med kjol för hora?
Det finns såklart kvinnor som våldtar också men de är vanligast att män ger sig på.
Jag vet inte varför vissa inte kan stå upp för jämnställdhet, sig själva och andra.

Jag själv har blivit sexuellt trakasserad på en festival, jag anmälde inte för jag tänkte att det inte var så stort. Men jag skulle ha anmält mannen som tafsade på mig. Då kunde jag inte kalla mig feminist för jag visste inte så mycket om det. Jag kunde heller inte stå upp för mig själv.
Men jag är nu heller inte påläst , men fullt medveten om att kvinnor också är människor och är lika mycket värda, jag kan med stolthet säga att jag är feminist. Jag kan också med stolthet säga att kvinnor är sjukt grymma, att vi tillsammans är ett team. Vi kvinnor borde inte ses som sex objekt, vi borde inte bli smutskastade.
Vi lever inte på 1600-talet där männen var starkare än kvinnor för att männen har en annan muskelbyggnad . Vi lever i år 2017 och vi är lika starka som män, vi borde tjäna lika mycket lön, vi borde inte behöva vara oroliga för att bli våld tagna. Och vi borde inte se ner på oss själva.
Vi borde ha samma politiska,sociala, juridiska och ekonomiska möjligheter som män!

I vissa delar av världen är det helt okej att våldta en 12-åring och få henne gravid, Och de är bara äckligt. En 12-årig tjej har inte vuxit klart än? Hon är bara ett barn! Och vissa tror att de inte är våldtäkt ifall kvinnan sover//drogad? Allt det här får mig att undra "vilken värld lever vi i egentligen?"

Att alla kvinnor blir lärda att vara försiktig på gatorna, försiktig vad hon har på sig för att inte bli våldtagen istället för att faktist lära män att inte våldta.
Varje kvinna borde vara stolt över sin kropp. Inte låta män bestämma över den. Din kropp är det finaste du har, den har burit dig hela ditt liv. Du bestämmer över din kropp, kvinna som man.

Jag är en stolt feminist, jag vill kunna gå ut på promenad utan min pepparspray, jag vill kunna ha på mig det jag vill utan att vara orolig. Jag står upp för mig själv och alla andra kvinnor. Jag står upp för jämställdheten att både kvinnor och män ska kunna gråta. Att både kvinnor och män ska kunna sminka sig.
Att alla är lika mycket värda!

Och jag tycker de är hemskt att kvinnor måste ha en egen dag att uppskatta sig själv . För de borde alla göra varje dag , det borde vara en självklarhet!Puss och kram skumbanan<333
,

Likes

Comments

fashion, beauty, vardag, Allmänt, spring, skönhet

Hur snygga outfit för kommande våren är inte det här?

Den där fluffiga jackan är så go, har ingen själv än men det är ett planerat köp.

Kostymbyxor är min grej, jag älskar dom som är högmidjade så att man kan ha en snygg kropptop till. Perfekt till sommaren.

Vad tycker ni om overknee-boots, jag tycker att dem är väldigt fina, men det känns som att man måste ha smala och långa ben för att bära dem? Jag personligen passar inte i overknee-boots men tycker att dem är sjukt snygga. Passar väldigt bra till en midje-kjol men även slitna jeans och en over-size tröja:)

Jackor är något jag har för mycket av, och mina favoriter är kapporna, dem gör hela outfiten elegant O stilren. Passa också nästan till allt.

Puss och kram, skumbanan <333

Likes

Comments

Allmänt, beauty, Personligt, vardag, fashion, skönhet

Nu är jag tillbaka i Karlstad från en kort weekend i Sthlm.
Och känner direkt att jag vill flytta dit, i Stockholm var alla så glada. Och jag fick nån energi och kände att livet var på top.
Innan jag åkte har jag tänkt söka in på juridisk linje, för att utbilda mig till advokat. Men jag fick sådan inspiration till att få en fancy framtid. Resa mycket utomlands , träffa nya människor och såklart tjäna pengar. Men framförallt den där bussnies känslan saknar jag i mitt liv just nu. Att inte ha den där rutinen utan att varje dag är unik och packat schema.
Men här i Karlstad känns det ganska omöjligt, jag tappade nästa all energi och längtar tills om 1,5 år när jag ska välja gymnasium och efter det gå på högskola i Stocholm.
Tack för den här gången Stocholm!

Puss och kram,skumbanan<3

Likes

Comments

vardag, beauty, fashion, hud och hårvård, skönhet

Idag har jag praoat hos Jepe production. Företaget ägs av Jennie birgmark och Petter hoie. Vi pressfotograferade Isabella Löwengrip, för hennes produkter. Vi fotade nya bilder till sommaren, och höstens design. Isabella Löwengrip är ju känd för att vara Blondinbella, hon har också Skandinaviens största blogg. Hennes varumärke heter Löwengrip Care & Color .

Puss & kram ,skumbanan <33

Likes

Comments

Allmänt, Personligt, vardag, dans, Sport

#dance #2k17
Dansen är ett roligare sett att träna, iallafall för mig. Man får röra på sej och släppa ut sina känslor genom olika steg. Om jag är uttråkad sätter jag på musik och dansar till den. Om jag går från köket till vardagsrummet så gör jag några piruetter på vägen.
Fast vissa dagar går det inte, att dansa med prestationsångest är ganska jobbigt. Vissa gånger i hoppen får jag blackout och bara ramlar. Vet inte riktigt vad det beror på.
Nu efter sportlovet ska jag börja träna två gånger veckan med min grupp även ha längre lektioner.
Jag tycker att de är ganska tråkigt att träna, så att dansa gör det lättare och mycket roligare för mej att komma i form:)) så för er som inte vill träna//orkar träna ett tips är att dansa<3

Likes

Comments

allmänt, Personligt, vardag, musik

➰mitt lov startade bra, hoppas erat också gjorde det:)
Jag gick på musikal med min kusin m.m. Skådespelarna var sjukt bra på att sjunga. Fast jag höll på att somna konstant haha, den musiken som var med är sådan musik jag är van att lyssna på om jag har svårt att sova. Men jag höll mej vaken och fick lyssna på alla fina sångröster.

🖤Ha ett bra lov//helg alla fina människor🖤

Likes

Comments

allmänt, musik, vardag

vad är musik? musik är ett stort ämne så det är svårt att just säga vad det är, men en sak kan jag säga och det är att alla kan ta del av det. du kan alltid lyssna på musik när du är arg, ledsen eller glad. det finns hundratals låtar och hundratals med känslor. det finns en låt för varje känsla.

för mej är musiken min bästavän, den kommer inte lämna mig för att jag blir arg eller får ett utbrott. Man kan alltid hitta musik på nått sätt, man måste inte ha spotify eller Youtube, det finns musik överallt. Jag tror att många kan känna igen sig i att när man har musik i lurar, så änrdas ens attityd, jag brukar i alla fall gå i takt o känna mej stabilare, tänka typ "fuck Life" i alla fall när jag lyssnar på mina favoritlåtar.

*några av mina favvoriter är*

Iggy azalea - Rolex

Shawn mendes - mercy

meghan trainer - no good for you

puss o kram skumbanan <3

Likes

Comments

Allmänt, Personligt, vardag

vad är dödsångest? varför finns den där? alla kan uppleva det på olika sätt. dödsångest är någonting som alltid finns i mitt huvud , jag tänker på min död hela tiden. jag kan tillexempel inte gå på en promenad utan att tänka "om jag får en hjärtattack nu och dör, så kommer inge hitta mig, jag kommer bara bli bortglömd. ingen kommer sakna mig" eller " jag kommer bli påkörd! jag känner på mig de, om nåra minuter så kommer jag verkligen dö.

det är ganska jobbigt att bära på det varje dag, att varje gång jag gör något tänka på min död. det jag mest är rädd för när det gäller min död är nog att bli bort glömd, att bara dö och ingen kommer sakna mig. men min dödsångest har blivit värre på sistone . numera drömmer jag om min död, när jag är på flykt för livet.

senaste drömmen var att det kom terrorister till skolan , och jag fick springa för mitt liv men dar var överallt i hela min stan. och gången innan det så drömde jag att min familj gått bort och de var krig. jag vet att de är folk som går igenom sånt här på riktigt, de är jag medveten om men de ät bara jobbigt att ständigt vara rädd för att de här ska hända mig.

vissa kvällar när jag ska sova så kan jag inte stänga ögonen, de är en sån hemsk känsla i hela kroppen. det är som en person talar till mig och säger " om du somnar nu så kommer du inte vakna". hela jag bara förbereder mig på att dö. jag kan inte riktigt beskriva den känslan mer än att säga. jag har aldrig varit så rädd nånsin i mitt liv, min andning har inte varit så oregelbunden, och tung. jag är så rädd att jag inte ens kan gråta eller röra mig. jag vet liksom att jag bara har kvar några minuter att leva.

varje gång jag cyklar förbi ett träd eller buske. så är jag alltid rädd för att någon ska hoppa fram och skjuta mig. varje gång jag går på en trottoar 0ch det är bilar som står parkerade bredvid, är jag ständigt rädd för att bli kidnappad, och sedan bli mördad.

dödsångest för mig är ganska jobbigt och finns med mig vart jag än går. jag ser inte min framtid, jag har ingen framtid. det beror inte på att jag har dåliga betyg eller så, utan det handlar om att jag känner......att jag snart kommer att dö. det går såklart i omgångar ibland ger jag bara upp och ser bara min död, vissa gånger försöker jag i alla fall måla upp en bild av min framtid.

jag vet inte, jag vet inget om nått i mitt liv just nu.

Likes

Comments

we were born to be real,not to be perfect

Instagram@tealindahl