Första uppgiften lämnades in och det första examinerade seminarium har även slutförts. Än så länge känns det bra och C-uppsatsen har man även fortsatt med då jag äntligen får hjälp igen av min syster.

Det känns bra just nu och snart ska jag på gå på en prova på yoga tillfälle.
Det snöar någon otroligt mycket och jag har ingen aning vad jag ska ha på mig. Jag har ingen lust att frysa ihjäl i snöstormen men vill inte heller se super ful och konstigt ut...
Senare idag ska jag med Sandra till Valbo och leta efter en outfit till hennes födelsedags middag som är nästa helg. Pengarna börjar redan ta slut så jag är super nervös...

Nu in i duschen och fixa mig för att gå till yogan!

(P.s inne på tredje dagen utan Facebook och instagram!)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter och pluggar till första uppgiften i nya kursen.
Det är så förbaskad enkelt att bara koka ihop nånting. En läslogg är inte hela världen men varför känner jag då att orden jag skriver saknar betydelse?
Jag vill lägga mig i fosterställning och bara gråta tills dimman i huvudet försvinner.

Jag är så jäkla livrädd hela tiden.

Likes

Comments

Idag började VT18 på riktig. Vi har en kurs på 7,5 hp som kallas ledarskap för ämneslärare, tror jag...
I för varje seminarium (vilket är ibland 2 ggr i veckan) ska vi ha en skriftligt inlämning på 2 sidor. Sedan ska vi även reflektera på cirka 4 sidor om våra styrkor och brister som lärare och slutligen ett PM på cirka 9 sidor. Jag kan säga att jag känner RÅ PANIK över att hinna med all läsning och arbetet. 40 timmar i veckan känner som ett skämt i denna kurs.

Hursomhelst så handlade dagens föreläsning främst om hur vi bemöter eleverna och hur vi bygger professionella relationer.

(Just nu vet jag knappt ens hur jag ska hinna andas under ett arbetspass, om jag analysera och agera på korrekt sätt av det som togs upp).

Det blev tydligt att eleverna alltid har ett skäl till varför hen agerar och uttrycker sig på ett visst sätt. Vi ska inte vara psykologer men ändå lite grann. Vi ska lära ut ett ämne samtidigt som vi ska uppfostra och vi ska hitta den perfekta balansen mellan vänlighet och dominant (ordet är taget ur analysmodellen som visades på föreläsningen).

Det jag är mest rädd för är att det kommer bli en jäkla massa daltandet då verkligheten ser ut som bilden illustrerar...

Det är så otrolig komplext och jag tycker det är jätte korkat att hon som föreläste sa att en skickligt lärare når ur till alla elever.
Jag kommer aldrig någonsin kunna få någon att göra någonting som hen inte vill.

Återkommer efter denna kurs för att se om jag är präglat av fördomar och/eller har missuppfattat allt.

Likes

Comments

Tanke 1: Du är helt värdelös oh kommer aldrig klara av utbildningen.

Tanke 2: Detta är inte världens undergång och du kommer klara dig.

Likes

Comments

Bloggar...
Det är ju så otroligt töntigt. ..
Allt man skriver låter så himla poetiskt och revolutionärt i huvud men när man läser det högt låter allt så himla korkat.

Det är så där rösten i mitt huvudet låter när jag ska skriva. Det spelar faktiskt ingen roll vad det än är, det kan vara ett mejl, ett sms, ett inlägg på sociala medier eller en uppsats.

Jag tror att den rätte benämning för fenomenet är "skriv ångest" rädslan om att bli missförstod då skriftspråk tolkas på olika sätt beroende på mottagaren. Nånting sånt stod iallafall i mina kursböcker.

Karin sitter framför mig och stirrar på mig så jag tror det är dags att gå.
Heja mig som uppdaterade bloggeennnnnn 🙆🏼

Likes

Comments

Denna oändliga ångest över C-uppsatsen som är alldeles försenat.
En blogg om de resterande 1,5 år av min 5 år på lärarutbildning.

Ångest, panik, osäkerheten, vikariejobb, ekonomi, glädje, fritid, katt, engelska, svenska, träning, yoga och en hel del andra saker lär komma upp här. Tänk om jag för en gångskull skulle kunna uppdatera en blogg regelbunden.

Vi får hålla tummarna och hoppas det går för sig!.

Likes

Comments