romantiken, krönika

Handling

Frankenstein är en människa / monster som är uppbyggd utav olika människor delar som sedan en man vid Viktor Frankenstein gjorde till liv. Viktor visste inte först att Frankenstein var vid liv då han trodde att hans försök att göra Frankenstein till liv hade misslyckats så att han dumpade honom ner i en kloak. Efter det så flydde Viktor ifrån byn då han insåg vilka konsekvenser detta kunde ge honom då monstret tillslut kom till liv. Viktor insåg att han behövde göra något åt saken så att han åkte tillbaka till byn men kunde inte hitta monstret.

Frankenstein vandrar ensam runt på gatorna för att försöka lära sig vad människor gör och deras vanor, men det är väldigt svårt för Frankenstein då hans ansikte är helt ihopsytt och man kan verkligen se att han inte ser normal ut så blir alla han går fram till rädda och börjar skrika. Folk möter då Frankenstein med hat vart han en vänder sig och Frankenstein blir då väldigt ledsen och arg. Det är då Frankenstein inser att allt är hans skapare Viktors fel och därmed väljer att rika all sin ilska mot honom då han anser att det är Viktors fel att han ser ut som han gör och att ingen vilka prata med honom.

Själv tycker jag att Frankenstein har varit en väldigt rolig roman att läsa då jag blev väldigt insatt i boken och hade svårt att sluta läsa när jag väl hade börjat. Jag tycker att romanen är uppbyggd på ett bra sätt, bra användning utav ord och lättläst. Dock så fanns det ställen i boken då det blev lite långtråkigt eftersom det inte hände så mycket och man tappade verkligen intresset i att fortsätta läsa, men det kan även vara bra med sådana vändningar.

Philip Wilhemsson

Romantiken, Krönika

TE14L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments