Hej!
Startade denna dag tillsammans med Min älskade Kennet ❤ sen bar det av till stallet där jag tillbringade mycket tid tillsammans med Älskade Ture. Han är så full i energi nu så det kryper i honom under ridturen. Han stampar och skruvar gärna på halsen innan han kommer fram i traven mm. Roligt att se honom så pigg och fräsch! vi körde på med ett litet konditionspass där han va riktigt trevlig! Blev mjuk å fin och galoppen va gudomlig att rida idag.
Vi fick även besök av Tommy idag som gick igenom Ture. va inte så mycket att fixa så det va ju skönt. Satt lite fram vilket jag anade redan och lite vänsterbak. Men han tyckte att Ture va väldigt fin och det är han! Mjuk och fin i musklerna :) kul att han håller sig så fin även fast han är lite äldre!

Likes

Comments

Gokväll!

Har precis landat hemma i soffan efter en dag med fullspäckat schema. Känns helt underbart med en ledig helg framför mig måste jag säga. Men jag kommer nog på saker att fylla denna helg med också. Kl.15 ska jag, mamma & mormor på julbord. Det ska bli så himla mysigt och roligt att få umgås med dom två och äta god mat.

Började jobba kl.12 idag och hann till stallet innan, Fixade klart allt inför kvällen så det bara var att rida när jag slutade jobba. Var ut och fixade lite i hagen och Ture spexade som bara den! Riktigt fina akrobatkonster visade han upp. Han verkar vara full av energi och glädje nu vilket är så kul! Har var riktigt pigg att rida ikväll också.Underlaget tillåter inte så mycket just nu tyvärr. Men vi gjorde det bästa av situationen och vi fick till en trevlig känsla!

Ha en trevlig kväll :)

Likes

Comments

Hej!

Jag tänker helt enkelt bara börja om tror jag. Har inte bloggat på den här bloggen på väldigt länge, men saknar det och vill inte byta så jag kör på!

Allt ser ungefär ut som sist jag skrev, Ture mår väldigt bra och tränas ( med undantag för lite vintervila nu) som vanligt. Vi var med på KM inne på SORF i November. Det var verkligen jätteroligt tyckte både jag och Ture. Vi har fortsatt våra träningar för Putte. Avslutade tyvärr lite i bott då jag har varit lite vilsen i min egen ridning? Vill så mycket så allt blir kaos. Nya tag nu efter vilan. Vi har även införskaffat oss en ny transport så vi kan åka mer!

Jag och Kennet har även flyttat till hus! Det känns helt underbart och vi trivs super bra :)Likes

Comments

Hej!
Eftersom det är en evighet jag skrev något och mycket har hänt så kan man väl kanske se dethär som en liten restart? I den mån som hinns med!

Allt rullar iallafall på som vanligt! I söndags åkte Lars till sitt sommarbete och Ture blev själv, dock med sällskap i hagen bredvid så ingen jättesynd om honom egentligen! Men idag blev han nog ändå överlycklig när Lesotho anlände till Korslunda! Så roligt att se två hästar som tycker om varandra så mycket. Vi hade som vanligt en riktigt rolig ridtur tillsammans jag å Ellen med våra prinsar! Roligt att se att vi utvecklas båda två sen förra sommaren. Stor skillnad på min ridning då jag vågar ta för mig mer och ha roligare faktiskt! Vi galoppera mycket å busade i sandtaget litegran! Nu kan man säga att sommaren är här! 😄

Likes

Comments

Jag kan inte beskriva hur roligt jag tycker det är att rida och fixa runt om Ture nu, det är höjdpunkten på hela min dag!

Jag är så glad att jag började träna för Putte och jag är så glad att jag har sugit åt mig allt AC har sagt om ridning, det har verkligen hjälpt mig att hitta ett sätt att rida Ture på. Visst har jag kunnat ridit honom tidigare, men jag har också ofta bara åkt med för jag inte haft inspiration till att arbeta under ett ridpass.

Vi rider som sagt ute i skog och mark, där trivs vi allra bäst! Ture har ett eget driv och tycker att det är roligare än att harva runt i ett ridhus... Därför är jag extra tacksam att ha honom just där jag har honom! Vi har oändligt med mark att rida på, i all dess form. Santag, flygfält, skogsvägar, skogstigar you name it!

Och nu har jag kunnat förvalta dessa alternativ som vi har. Vi kan träna kondition för "rundbanan" (en skogsslinga som går runt) klättra i sandtaget, dressyr på flygfältet. Jag är bara så positiv och tycker att allt är riktigt roligt nu, känner att jag har blivit bättre i min egen ridning också sen jag började "rida" igen! hahaLikes

Comments

Som rubriken lyder så var det ett tag sedan jag skrev.

Men allt har rullat på I vanlig ordning, eller jag tycker själv att vi har klivit upp ett steg, klivit ur vår bekvämlighetszon och jobbat på mycket bra de senaste veckorna! som det ser ut idag så går Ture 6 dagar i veckan. Vilket fungerar mycket bra. Han går såklart väldigt varierat men han är ute och rör på sig betydligt mycket mer nu, och det känns kul! Är inspirerad och motiverad till 100!

Ture blev väldigt tjock nu i vintras.... säger inte att han var top notsch innan heller, men det gick galet fort när vi fick det nya fodret.

Vi fick ett hösilage som var alldeles för bra för våra pojkar och tyvärr satte det sig på magen. Men nu är det slut på det fodret och vi har gått över på torrhö igen, vilket känns bra! Jag hoppas hostan håller sig i schack men ser inte att det ska vara ett problem egentligen! Vi får vänta och se. Men som sagt så har jag börja arbetat och tagit tag i det här då jag vill att Ture ska få ett sånt kvalitativt liv som möjligt!! Det märks lite skillnad redan nu, men jag tror att det är nu jag kommer märka mest skillnad, när dom gått över till hö igen!

Lägger in en före å efter bild...
Några veckors mellanrum...

Likes

Comments

Det har gått ett tag sedan sist jag skrev och vi har hunnit med ganska mycket sedan dess. Vi hade träning för Patric och det var jätteroligt! Ture var riktigt pigg och fräsch vilket är underbart! Mycket grunder blev det. Det dom är det viktigaste... Jag har fått en plats för honom varannan måndag nu. Känns skönt att komma igång riktigt. Sedan har det rullat på i vanlig ordning. Eftermiddagens ridtur var riktigt härlig. Vi hade en alldeles rosa himmel ovanför oss och Ture var riktigt pigg, nästan lite väl på. Men det är bara att tacka å ta emot och passa på och jobba igenom energin ordentligt! Imorgon får vi sällskap av Lars och Anna, hoppas på en trevlig ridtur.


Likes

Comments

Idag hade vi verkligen vädret på vår sida. Helt underbart, känns som våren inte är allt för långt borta faktiskt. Vi passade på att ta en längre ridtur idag. Mycket skritt pågrund av underlaget men egentligen ser jag inget negativt i det. Nog för att man väl träna mer utförligt i trav och galopp också, men allt grundar i en bra skritt. Ture var väldigt pigg och framåt idag och väldigt lyhörd. De bitar vi kunde trava var han något stark men ändå helt okej! Tog en varsin galoppfattning i båda varven och det kändes bra. Tycker det känns bra inför morgondagen när vi äntligen har träning. Ska bli så roligt att komma igång med något igen.

Han är ju otroligt vacker min häst....Likes

Comments

Hej!
vaknade vid 8 imorse å solen lyste in genom fönstret, hur underbart är inte det? En toppen start på dagen! Hoppade direkt i ridkläderna då kennet skjutsade mig till mormor där jag fikade med henne å mamma. Mamma skjutsade sedan ner mig till stallet.

Mockade och fixade innan jag hämtade in Ture. Myste och donade länge innan vi gick ut i det underbara vädret. Kändes helt underbart att kunna rida långt utan att behöva vända!! Vi gick förbi en traktor som skottade snö, vilket inte var nå problem alls. Han var pigg och skrittade på ordentligt. Efter ett tag gick vi in på en skogsväg och kunde både trava och galoppera längre sträckor. Han var så fin i galoppen jag stod upp och bara följde med. Min fina häst. När vi var tillbaka fick han gå ut i hagen utan täcke och njuta av solens strålar han också!


Likes

Comments

Som rubriken lyder så är motivation tyvärr något som har varit en liten bristvara ett tag. Det har varit mycket snö och många skotrar och få ridvägar på slutet. Att ha häst under vintern kräver ju oftast mycket mer och den senaste tiden har det känts av. Speciellt ridning då, jag åker ju alltid och tar hant om och pussar på Ture med nöje!

Men de senaste dagarna har våren gjort sig påmind... nog för det är långt dit men vi är faktiskt påväg åt rätt håll!

Det största plusset var idag när min kära pappa lånat hem en maskin och skottat av gården från snö, även åkte förbi stallet och skottade fram vägen över våra åkrar och hela paddocken! Det pirrar till av glädje i magen på mig när jag tänker på att jag har mer alternativ att välja på nu och kan rida längre sträcker eller träna i paddocken!

L Y C K A ! ! !

Så nu är motivationen tillbaka!

Likes

Comments