Header

Contains affiliate links Hemmakväll, Dessert
med smak av jordgubb, vanilj, apelsin, kokos & vit choklad

Ingredienser
2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 msk strösocker
3 dl grädde
3 dl naturell yoghurt

Topping
1 apelsin
13-15 frysta jordgubbar
1 1/2 gelatinblad

Extra: Rostad kokos & vit riven choklad

Tips! Gör detta redan dagen innan du ska servera/äta dom

Lägg i gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, socker, vaniljstången & fröna under omrörning tills att sockret löst upp sig
Häll i yoghurt, sänk värmen lite och blanda runt 5 minuter.
Ta ut vaniljstången.
Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt.
Blanda runt och häll i glasen.
Låt svalna en aning innan du ställer in i kylen. (Låt stå i 3-4 timmar)

Riv lite skal från en apelsin, pressa ur saften i en kastrull och lägg i jordgubbar.
Låt stå och koka på medelhög värme, mosa jordgubbarna när dom blivit mjuka.
Sila genom en finmaskig nätsil.
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 min, krama ur vattnet, tillsätt & blanda runt.

- Ta ut glasen när det har stelnat något och häll på toppingen.
- Rosta riven kokos i en torr stekpanna tills att det blir gyllenbrunt.
- Riv vit choklad.
- Strö på kokos och därefter chokladen & ställ in i kylen.

Likes

Comments

Contains affiliate links Lunch
with red pepper, zucchini & mushroom

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk/grädde
2 krm salt
1/2 krm malen svartpeppar

Fyllning
1 gul lök (finhackad)
1/2 zucchini (tärnad)
1 paprika (grovt hackad)
3 vitlöksklyftor (finhackade)
7 färska basilika blad (grovhackade)
4-5 champinjoner (halvera & dela i tunna skivor)

Krama mjöl och smör med händerna till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en stor pajform och fäst folieremsor runt kanten i pajdegen.
Låt vila i kyl ca 30 minuter.
Värm upp ugnen till 175°.
Gör små hål i pajdegen (nagga) och förgrädda i ugnen 10 minuter.

Fräs ingredienserna du ska ha i fyllningen.
Vispa ägg, mjölk/grädde med salt & peppar.
Lägg i fyllningen i pajskalet och häll i äggstanningen och riven ost.
Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills att den fått en fin gyllenbrun färg.

Likes

Comments