Header

Contains affiliate links Kyckling

med gult ris & arbetade grönsaker
4 portioner

Kycklingfilé
Salt
Nymald Grönpeppar
Chili
Rosmarin

Jasminris
Gurkmeja
Durumvete
Salt

Sätt ugnen på 150°
Hetta upp en stekpanna med smör & bryn kycklingfiléerna på varsin sida.
Lägg dom i en ugnsform & krydda på med rosmarin, chili, grönpeppar & salt.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
(Se till så att inte det är rosa i kycklingen!)

Skölj & tvätta rent riset, tillsätt lite gurkmeja och durumvete.
Koka riset under lock på svag värme i ca 20 min,
eller tills att allt vatten försvunnit.

Servera!
👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links Vegetariskt

med Quorn, Sojabönor, Brysselkål & Spenatstuvning

Ingredienser
Quornfilé
Chiliflakes
1/2 Citron

Sötpotatis
Olivolja
Färsk mynta
Timjan
Nymald grönpeppar
Spiskummin
Flingsalt

Spenatstuvning
Vitlök
Salt
Vitpeppar

Brysselkål
Sojabönor

Sätt ugnen på 200°
Skölj och skrubba potatisarna & halvera dom.
Skär bort en bit på undersidan så den kan stå stadigare och få jämn & fin färg.
Pensla på ett tunt lager olivolja, krydda sen på grönpeppar, spiskummin, örter & flingsalt.
Ställ in i mitten av ugnen 35-45 minuter, (känn efter med en sticka).

Lägg ut de tinade Quornfiléerna på en talrik, pressa sedan ur citronsaften på dom, krydda på med chiliflakes.
Häll i spenaten i en kastrull och värm upp de på medelhög värme i 10 minuter. Pressa i lite vitlök & salta och peppra med vitpeppar efter smak.
Koka upp brysselkål i 3 minuter med lock, häll sedan i ca 3 dl kallt vatten & låt stå i 5 minuter. Häll sedan av vattnet.
Koka sojabönorna i 2 minuter, skölj av dom kallt i en sil & låt rinna av.

Hetta upp en stekpanna med olja & smör. Stek Quornfilén på varsin sida i 4 minuter på medelhög värme, ta ut sötpotatisen & servera!

Likes

Comments

Contains affiliate links Kyckling

Ingredienser
1 stor frigående kyckling på minst 2 kg.
Salt & nymald svartpeppar
4 Lagerblad
5 dl vatten
2 msk olivolja

Fyllning
Några kvistar av färsk basilika, rosmarin & persilja
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 lagerblad
1 citron

Sätt ugnen på 225°
Pensla fågeln med olivolja.
Gnid sedan in den i salt & den malda svartpepparn.
Hacka även lite utav varje ört och strö på kycklingen.
Lägg sedan kycklingen på ett galler ovanpå en djup långpanna, häll vattnet i pannan och lägg i lagerbladen.

Till Fyllningen så kan du repa de färska örtkvistarna och hacka dom tillsammans med 1 vitlöksklyfta grovt.
Blanda med olivoljan & stöt allt sedan i en mortel.
Lägg i örtblandningen i fågelns buk tillsammans med 2 delade vitlöksklyftor & lagerbladen.
Skär citronen i klyftor & lägg in tillsammans med allt annat i buken.

Ställ in kycklingen i ugnen i 30 minuter & sänk sedan värmen till 200° och låt den grillas i ytterligare 35-45 minuter.
Vänd den då & då under tiden. ( var 10e minut ungefär )

Ta ut & njut!

Likes

Comments

Contains affiliate links Vegetariskt

med sojafärs & ris
4 personer

Du behöver
4 stora paprika (röd)
1 stor eller 2 små gul lök (finhackade)
1/2 hackad chili
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
500 gram sojafärs
en skvätt oxfond
salt
spiskummin
vitpeppar
svartpeppar
1 tsk timjan
3 dl vatten
4 hackade plommontomater eller 400 gram krossade tomater
150 gram riven gratäng ost

Sätt ugnen på 225°
skölj paprikan ordentligt, skär av toppen så att du får en paprikahatt
kärna ur paprikan, pensla på olivolja, salta & krydda med svartpeppar
ställ paprikan på en plåt eller i en ugnsform, se till att dom står rakt
sätt på hattarna & ställ in i ugnen i ca 20 minuter

Under tiden kan du hetta upp en djup stekpanna med olivolja
fräs chili, lök & vitlök tills det blir gyllenbrunt
tillsätt sedan sojafärsen & krydda på spiskummin, timjan, salt & vitpeppar
stek under omrörning i 5 minuter
tillsätt sedan tomatkrossen, vatten, sambal oelek & oxfond
rör om och låt stå och småputtra i 10 minuter

Ta ut paprikan & fyll dom med färsen
lägg på den rivna osten på varsin paprika
ställ in i ugnen igen i några minuter på grillmode
ta ut & servera 😊

Likes

Comments

Contains affiliate links Kött

med ugnsbakad potatis & champinjonsås

Sätt ugnen på 200°
dela potatisen på mitten & skär bort en tunn skiva på undersidan
pensla på rapsolja och krydda med spiskummin, koriander & timjan
ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter

Champinjonsås
4 dl vispgrädde
1 finhackad gullök
3 finhackade champinjoner
1 stor hackad vitlöksklyfta
oxfond
vitpeppar
salt

Hetta upp en kastrull med smör
sänk sedan värmen till låg värme (2:an)
stek champinjonerna & löken i 10 minuter
tillsätt vispgrädden & en skvätt oxfond
salta och krydda efter smak & vispa runt då och då
häll i sky från köttet för att få en fin färg & en godare smak!

Hetta upp en stekpanna med rapsolja och en klick smör
krydda kotletterna med svartpeppar och stek på varsin sida i ca 3 minuter på medelhög värme, ta ut potatisen från ugnen och servera!

Likes

Comments