Header

20 minutter

Lunsj, middag eller snacks, det spiller ingen rolle for disse kylling nuggetsene er superdigge! Kylling nuggets er en utrolig god men også en mettende rett, som er veldig lett og kjapp å lage. Deilig mat på 20 minutter!


Du trenger:

4 egg


Til melblandingen:

3 dl hvetemel

1/4 salt

1/2 dl pepper

1/2 paprikakrydder


Til griljermelblanding:

3 dl friljermel

1/2 dl oregano

1/2 dl chilikrydder


400-500 g kyllingfileter

1 l frityrolje (f.eks. maisolje eller solsikkeolje)


Dette gjør du:

1. Kutt opp kyllingfiletene i små stykker i valgfri størrelse.

2. Vips eggene. Bland hvetemel, salt, pepper og paprikakrydder til melblandingen. Bland deretter griljermel, oregano og chilikrydder til griljermelblandingen.

3. Dypp alle kyllingbitene i først egg, deretter i melblandingen og til slutt i griljermelblandingen.

4. Til slutt varmer du opp frityroljen til 180°C og friterer dem til de er ferdige i ca 5 til 8 minutter. Om du ikke har gradeviser, kan du putte en tre sleiv i oljen og vente til det kommer små bobler rundt den, da er det varmt nok!

Nyt maten!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

20 minutter

Har du lyst på noe godt, men har lyst til å spise noe med god samvittighet? Prøv disse sunne små havre "muffinsene" og topp de med hva du enn ville ønske. Superenkelt og supergodt som en snack!


Du trenger:

2 bananer

100 g honning

125 g byggryn (eller havregryn)

1 ts kanel


Du gjør:

1. Mos banane med en gaffel i en egen skål.

2. Bland banene sammen med byggrynet.

3. Tilsett kanel og honning.

4. Bland godt!

5. Ta ca. en spiseskje av blandingen i hver muffinsform, og press blandingen ned med fingrene. Husk å lag en kant opp slik at havremuffinsene blir seende ut som en liten skål.

6. La de stå i ovnen i 12 minutter på 175 grader.

7. Forslag til topping: yoghurt, bær, syltetøy, frukt eller pålegg.


Likes

Comments

1 time og 30 minutter

Er du en Smash elsker som oss, vil du forelske deg i denne herligheten! Denne smashkaken er en lekker og kjempegod kake, som vil skjemme bort smaksløkene dine. Kaken kan deles med familie eller venner i selskap eller som en ekstra god dessert etter middagen, hvis du ikke har tenkt å nyte den på egenhånd. Nam, en skikkelig godsak som blir laget på 1 time og 30 minutter!

Du trenger:


Til kakebunnen

4 eggehviter

2 dl sukker

1 pk Ritz kjeks


Til sjokoladekremen

60 g smør

200 g sjokolade

4 eggeplommer

4 ss sukker


Til fyll

5 dl vaniljekrem

100 g Smash


Til pynt

3 dl kremfløte

100 g Smash


Dette gjør du:

1. Pisk eggehvitene stive før du tilsetter sukkeret for å så piske videre til en tykk marengs.

2. Knus Ritz kjeksene fint og vend det forsiktig inn i marengsen. Ha bakepapir i en langpanne og fordel deigen jevnt utover formen.

3. Stek bunnen midt i ovnen ved 175°C i omtrent 25 minutter. Del kakebunnen i to på midten og la den avkjøles.

4. Til sjokoladekremen begynner du med å smelte smøret i en liten kjele før du tilsetter hakket sjokolade oppi kjelen. La sjokoladen smelte på svak varme med smøret. Ta kjelen av platen og tilsett eggene og sukkeret. Rør om med en kraftig stålvisp til du får en jevn og klumpfri blanding.

5. Avkjøl sjokoladekremen til den er omtrent romtemperert og smør den på toppen av begge kakebunnene. Sett bunnene på kjøling i omtrent en time til sjokoladekremen har festet seg.

6. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekremen og grovt hakket Smash over. Legg den andre bunnen over og fordel pisket kremfløte over og pynt med resten av Smashen på toppen.


Nyt herligheten!

Likes

Comments

32 minutter

Er du en brokkolielsker som meg selv, vil du forelske deg i denne herligheten! Brokkoli med ost er en kjempegod og enkel snacksrett, som kan spises med en god samvittighet. Brokkoli med ost kan nytes på egenhånd eller brukes som tilbehør til andre retter.

Du trenger:

1 brokkolihode

1 stort egg

1, 5 dl vårløk

2 dl revet gulost (eller cheddarost)

Salt og pepper

1. Sett stekeovnen på 240 grader.

2. Del brokkolien opp i små biter og kok dem i kokende vann i 1 minutt. Etter dette skyver du dem i kaldt rennende vann rett etterpå. Deretter legger du bitene til tørk. De skal tørke godt!

3. Bland egget, løken, osten og krydderet.

4. Ta en liten del (3-5 ts.) av osteblandingen og bland det med en brokkolibit og form det til en ball. Gjenta ette med alle bitene.

5. Legg bitene på et steke brett, og hvis det er noe ost igjen kan dette strøs over bitene. Sett brettet inn i ovnen og la dem steke i 20 minutter.

Likes

Comments

En grønn smoothie er super for deg som virkelig vil føle at du får i deg noe sunt og godt.

Du trenger:

2 Kiwier

1 Mango

1 Avokado

1 Pære

1 Eple

1 Neve isbiter

2 Klyper ruccola

2-3 dl Eplejuice

1-2 dl Vann

Dette gjør du:

Kutt og skrell frukten og putt det i blenderen.

Nyt den med god samvittighet!

Likes

Comments

20 minutter

Disse crêpsene kan du fylle med alt du skulle ønske, alt fra bacon, skinke eller ost til syltetøy, bær eller nutella.

Du trenger:

1 dl hvetemel

2 dl melk

1 egg

Litt salt

Dette gjør du:

1. Bland de tørre ingrediensene

2. Tilsett melken

3. Visp inn egget

4. La røren stå og svelle i ca 10 minutter

5. Stek de tynne på en panne med høy varme

6. Server gjerne med jordbær og hell over litt smeltet sjokolade

Likes

Comments

​1t 20min

Dette trenger du:

7,5dl hvetemel
1,2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
100g smeltet smør
3,5dl lunken vann/lunken melk
1 pakke tørrgjær(50g)

NB! Husk å ha ekstra med sukker, smør og kanel når du skal strø det utover deigen.

Dette gjør du:

1. Hell pakken med gjær i bollen og tilsett det lunkende vannet i bollen. Rør til det ikke er klumper av gjær.
2. Tilsett hvetemel, kardemomme, sukker, salt, bakepulver og smøret.
3. Rør alt sammen, og hvis det blir for seigt tilsett mer mel eller mer vann hvis det er for tørt.
4. Kna deigen godt og la den ligge å heve i 20-30min.
5. Sett stekeovnen på 250°C.
6. Ta deigen ut og kna den litt til.
7. Bruk en kjegle til å kjegle ut deigen i en firkantet form.
8. Smelt ca 50-100gram som du pensler utover deigen.
9. Strø sukker og kanel utover deigen, og her kan du velge mengde selv ut i fra smak man ønsker.
10. Rull deigen til en lang pølse og del den i gjevne deler.
11. Legg kanelsnurrene på steke brette og plasser de i midten av stekeovnen.
12. Stek kanelsnurrene på 250° C i 10min.

Nyt de utrolige varme og gode kanelsnurrene!

Likes

Comments

45 minutter

Pai er populær mat når det går mot varmere tider, og smaker like godt kald som varm.

Det beste med pai er at du kan tilpasse den til deg selv. Liker du skinke bruker du skinke. Er du vegetarianer, lager du en vegetarpai.

Her er det bare fantasien som setter grenser!

Du trenger:

Deigen:

200g hvetemel

2ss vann

150g romtemperert margarin

Fyll:

4 egg

3dl melk

2 kyllingfileter

1 rød paprika

1 purre

Salt/pepper

Dette gjør du:

Deigen:

Putt smøret, hvetemel og vannet i en kjøkkenmaskin. Kjør den til du har en fast og fin deig.

La deigen stå i kjøleskapet i ca 20minutter.

Legg deigen i en smurt paiform, og press den ut i kantene med fingrene.

Stikk hull i bunnen med en gaffel og forstek paien i 10 minutter på 220 grader.


Fyll:

Visp 3 dl melk sammen med alle eggene. Tilsett litt salt og pepper.

Stek kyllingen og kutt opp grønnsakene og ha dette i den halvstekte paien.

Hell så over egg/melkeblandingen og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter

Nyt middagen!

Likes

Comments

​ca 25-30 min

Brente mandler er en utrolig god snack man kan kose seg med en gang i blandt.

Dette trenger du:

200g Mandler
1,5dl Vann
5 dl Melis
50g smør

Dette gjør du:
NB! ha et stekebrett med bakepapir klart.

1. Sett stekeplaten på middels varme og tilsett melis, vann og mandler i en kjele.
2. Rør effektivt slik at det ikke brenner seg.
3. Etterhvert begynner det å koke og da setter man opp varmen litt mer og rører jevnt.
4. Massen vil etterhvert bli tykkere også krystallisere seg. Da tilsetter du smøret.
5. Tilslutt vil massen bli mer karamell formet og da skal den ha brun farge, ikke for mørk.
6. Hell mandlene på stekebrettet og separer mandlene fra hverandre føre det begynner å stivne.

Håper det smaker med en liten snack!

Likes

Comments

10 minutter

Yoghurtknekk er en sunn og super enkel hverdagssnacks. Du kan også helt fint bytte ut lørdagsgodiset med dette. Topp den med hva du vil for å lage en variant som passer perfekt til deg!

Du trenger:

Et beger yoghurt naturell

0,5-1 dl honning

15 Bringebær

Pistasjenøtter

Sjokolade

Dette gjør du:

Hell begeret med yoghurt naturell i en bolle og rør inn honning. Jo mer du bruker jo søtere blir knekken!

Hell blandingen over i en panne eller form og topp med en håndfull finhakkede pistasjenøtter, friske bringebær og revet sjokolade. Du kan toppe med egentlig hva du vil!

Sett i fryseren i et par timer (til den har stivnet), ta ut, knekk opp og NYYT!

Likes

Comments