Då är vi officiellt igång! Skitkul tycker jag! Och det ställe som har fått äran att vara först är det relativt nyöppnade stället "London NewYork" på Östra torggatan i centrala Karlstad. Var där för en tidig lunch idag och tog vad som dom på deras lunchmeny kallade en cheeseburgare. Så här kommer min recension på den:

Vi börjar från början med vad som slog mig först innan jag överhuvudtaget gått in. Eftersom jag var där runt 11 tiden så var jag osäker på om stället var öppet då det var lite dåligt skyltat med öppettider utanför. Gick ju väldigt lätt att kolla genom att bara känna på dörren. Annars var det rätt bra skyltat med en stor skylt ovanför ingången, dock inget som stack ut eller speciellt iögonfallande. Väl inne möttes jag av en modern, stilren men samtidigt väldigt hemtrevlig och välkomnande inredning. Jag köpte min burgare och fick då reda på att när man får sin burgare är det bara bröd, ost och en hamburgare, resterande komponenter fick man plocka själv. Intressant koncept då det blir svårt att klaga då det är du själv som har designat din burgare efter din egen smak. Så det jag får bedöma blir väl egentligen lite mer råvaror och utbudet av råvaror mer än själva burgaren. Sen skiljer det sig nog inte jätte mycket från hur jag kommer recensera i kommande inlägg. På min burgare valde jag att ha:

Chilimayo
Picklad rödlök
Picklad gurka
Bacon
Salladsblad

Tänkte börja med sakerna som jag gillade lite mindre och en av dom var att det kan bli lite kladdigt att plocka själv om man inte har så mycket rutin när det kommer till att designa hamburgare. Dessutom kändes det lite "hotellfrukost" över det hela när man stod där i kön. Det var en annan grej jag tänkte på, att det med stor chans blir väldigt lång kö till den enda "tag själv" stationen dom hade. Nu var jag där rätt tidigt och det var inte så mycket folk där så för mig var det inga problem. Sen till själva maten, pommes frites i sig är ett helt eget ämne så ska ej gå in för djupt på det men upplevde dessa som rätt torra men samtidigt degiga. Ordet "mjöliga" är det första som dyker upp i huvudet. Men man ska då ändå veta att det var grova pommes vilket är betydligt mycket svårare att få krispiga än smala pommes. Smakmässigt fanns det dock absolut inget att klaga på. Ett stort minus var att själva hamburgaren var alldeles för stor för det rätt så små bröden, så det blev en hel del kött kvar på slutet som liksom hade halkat ut bakom.

Trots dessa saker så fanns det mer positivt än negativt att prata om. Till och början med så var både köttet och brödet närproducerat. Brödet var från Swenströmskas stenugnsbageri som bara ligger en bit längre upp på samma gata. Köttet var från vad dom sa ett slakteri i Vålberg men kan inte hitta något slakteri som har nötkreatur i Vålberg på nätet. Så låter det vara osagt. Hur som helst så är det ett STORT plus med närproducerade råvaror. Brödet var dessutom bland det godaste hamburgerbrödet jag någonsin ätit. Bra spänst och otroligt bra kryddat med vad jag tror var lite rosmarin på brödlocket. Riktigt gott. Baconet var som bacon ska vara, rökigt, väl stekt, men ändå inte krispigt så det blir knaprigt utan bara riktigt bra stekt. Att det fanns picklad rödlök är ett stort plus för mig, älskar det verkligen då det tillför både krispighet, syrlighet, sötma och lite sälta. Chilimayon kände man inte av så jättemycket men det gjorde nästan inget för den fanns mest där för att göra hela burgaren komplett. På det stora hela en bra hamburgare på ett nytt och fräscht ställe med bra service och personal. Och trots hela "hotellfrukost" känslan så gillar jag konceptet, det är lite annorlunda och nytt vilket alltid välkomnas. Absolut ett ställe värt att besöka!


Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer och all feedback jag fått under redan första dagen! Har ni testat detta ställe? Eller saknar ni något i min recension? Kommentera då detta här nere eller skriv till mig på nåt socialt medie. Tills nästa gång, ha det bra!

//Tastebuddy 🍔

Likes

Comments

Den första gången jag smakade på en hamburgare var antagligen en av alla gånger min mor tog med mig till Mcdonalds efter att vi varit på vattengympa för bebisar. Det var antagligen en helt vanlig cheeseburgare men vad jag fått berättat för mig älskade jag det. Så varje gång jag hade varit på vattengympa tjatade jag om att på åka till "meckis" vilket jag valde att kalla Mcdonalds för. Efter det var jag nog som alla andra barn när det kom till mat och det var inte förens i tidig tonår som jag verkligen började uppskatta mat mer som en konst istället för enbart bränsle vilket det varit tidigare. Och det var i ungefär denna vevan jag upptäckte hamburgaren på riktigt! När det var dags att käka ute så var det hamburgare som gällde, vart vi än var och va vi en gjorde. Fick jag inte min hamburgare blev jag sur. Tycker nu i efterhand synd om både mamma och pappa som har stått ut med mig med tanke på vilken jobbig unge jag måste varit.

Nu några år senare så har min kärlek till hamburgare vuxit till mer än bara ett intresse. Kan inte äta en hamburgare utan att bedöma den längre. Tror det var min pappa som gav mig idén till att starta en blogg, tror mycket det var för att han själv ska slippa höra mitt eviga tjat om brödets spänst, köttets saftighet, eller vilket krisp salladsbladet tillförde. Så här är vi nu. Har alltså startat denna blogg för att jag helt enkelt vill dela med mig av vad jag anser vara en bra burgare men även vad jag anser vara mindre bra. Vill dock flika in att det inte bara är hamburgare som kommer förekomma här utan även "sides" så som pommes, läsk och olika slags dryck samt helhetsupplevelsen man får från en restaurang/hamburgerhak.


Har ni egna förslag på vart eller vad jag ska recensera kommentera gärna det här under. Glöm heller inte att följa mig på sociala medier där jag heter: tastebuddy_ på samtliga. Första recensionen kommer inte dröja allt för länge. Men tills dess, ha det bra! (bjuder även på en av få selfies på denna blogg) ;)

//Tastebuddy


Likes

Comments