Header
View tracker

Jag och kollektivet dricker sojachai och tiokronors bryggkaffe på Kafé 44 när det plötsligt väller in uppspelta människor i kafét. Dessa människor är motdemonstranter.

Nordiska motståndsrörelsen har idag tågat från Kungsträdgården till Gamla stan. Sex hundra nazister har, med tillstånd, marscherat genom Stockholms innerstad. Det är den största nazistiska demonstrationen i Sverige. Hur tillåts en öppet nazistisk rörelse samlas, demonstrera och hålla ett möte på ett helt avspärrat torg? Ett möte vilket allmänheten inte kan lyssna på. Ett isolerat möte för hundratals högerextremister, på Mynttorget, mitt i Gamla stan. Jag kan inte annat än undra hur det här kan vara lagligt, hur nazismens ideologi i sig själv inte är tillräckligt för att klassas som hets mot folkgrupp. Slagord som ”Nordisk revolution, utan pardon!” och "Stoppa invasionen, repatriera!" kommer att göra mig illamående många nätter framöver.

Motdemonstrationen var lyckligtvis mycket större, med sina ungefär 5000 deltagare. Mitt i allt piss känns det ändå fint att vi är flera tusen fler med hjärtat på rätt ställe (P.S det sitter till vänster ❤).

Bild: SVT

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag är mer än sex tusen kilometer från USA:s gräns, och jag är rädd.

Jag är rädd för att det kanske mest inflytelserika landet idag har röstat för en man som hatar. En man som hatar kvinnor, muslimer, rasifierade personer, personer med funktionsvariationer, queerpersoner och fattiga. En man som hatar alla som inte tillhör den vita mannens medelklass. USA har röstat för en man som ställs inför rätta för att ha våldtagit en trettonåring, som sexuellt utnyttjar kvinnor och som inte tillåter kvinnor bestämma över sina egna kroppar. En man som vill förbjuda en hel religion och bygga en mur mot omvärlden. En man som ljuger politiker, media och folket rakt upp i ansiktet, som kastar ur sig helt oförsvarliga påståenden utan någon som helst eftertanke. En man som inte betalar skatt och som har kört flera företag i botten.

En man utan politisk erfarenhet. Att en drummel utan självbehärskning och belägg blir vald före en kvinna med år av erfarenhet, kompetens och hårt arbete är en stor jävla käftsmäll för alla kvinnor. Det lär oss att hur hårt vi än arbetar för och bevisar oss bättre lämpade för ett jobb så är oddsen fortfarande emot oss. Den insikten gör mig så fruktansvärt arg, uppgiven och rädd.

Jag kan bara föreställa mig hur USA:s minoriteter måste känna sig.


Likes

Comments

View tracker

Tänk dig att jag nu vänder datorn upp och ner, skakar om den så skräppartiklarna rasslande faller från tangentbordet, jag blåser dammet av skärmen och hålller tummarna för att snart se lampan bredvid startknappen blinka tveksamt och sedan höra det hysteriska surrandet av maskinen som vaknar till liv. Jag kisar mot de ljusa pixlarna, en grå lock skymmer min sikt. Mina händer darrar när jag skriver in webbadressen i sökmotorn. nouw.com, sedan ett snedstreck, till sist mitt efternamn. Senast uppdaterad torsdagen den 12 maj. Vem hade anat, att det skulle ändras idag?

Ja, hej kompis. Mycket har hänt sedan jag sist delade med mig av något här. För dig som kanske inte har koll på allt jag tar mig för här i världen, så kan jag dra en kort sammanfattning av vad jag håller på med, egentligen.

Jag bor i Stockholm nu. Med min pojkvän. Just nu på aderton kvadratmeter, men från och med imorgon (!!!) på åttio sådana, då med tillökning i form av planetens kanske bästa brudar. Jag går på Stockholms universitet och läser översättarprogrammet, inriktning engelska. Dessutom jobbar jag lite.

Däremellan så gör jag... allt. Hela tiden. Det här har varit en helt otroligt intensiv månad, förutom tråkigheter som skola, lägenhetsjakt, skatteverksspring och bankärenden gör jag så jädra många roliga och givande saker. Vi går på de mest peppade konserterna, ser på konst, dricker kaffe och öl på de finaste/coolaste/sunkigaste ställena eller bara i någon park/strand/berg/gräsplätt/hemma hos någon, fuldansar och skriksjunger, spelar badminton (ja, på riktigt), second hand:ar, upptäcker staden och lever livet.

Förutom att det är dyrt att finnas till och folk kramas för mycket här så har jag det schyni bra (speciellt nu när grannarna sjunger Spice Girls i trapphuset, jag skulle ha varit lycklig för mindre).

Likes

Comments

Tidigare idag pratade jag och mamma om det här med osäkerheten att gå utan smink, och det slog mig plötsligt att jag har blivit så mycket mer obrydd. Jag lunchar, klipper håret, dricker kaffe, öl, vin, cola med kompisar, hänger ute, hänger inne, köper kläder, chips, blommor. Utan smink. Utan att tänka på att jag inte har smink. Jag rakar inte benen för att bära kjol eller korta byxben, jag har magtröja fast den inte är i storlek XS. Och jag sminkar mig fan inte för att gå ut. Och jag kan vara fett fräsch ändå. Fan vad skönt. Fan vad skönt att inte vara sexton år med skeva ideal och förväntningar längre. Fan vad fränt.

Likes

Comments

Superhemligstämplat och exklusivt bildmaterial: de här bilderna kommer inte ens från min instagram, till skillnad från alla andra bilder på den här bloggen!! Enastående!!

Vad jag egentligen vill förmedla är 1) att jag har köpt en ny tröja, på Ginas rea, som ni kan förvänta er att se mig i varje dag framöver i en obestämd framtid och att 2) jag imorgon åker till Umeå med ungefär en tandborste och fyra blyertspennor i ryggsäcken för att 3) skriva högskoleprovet och 4) förhoppningsvis komma hem med en mer välfylld ryggsäck (Monki 💛💜💙).

Likes

Comments

Jag andas, är vid medvetande och till och med int så lejd (fastän man inte kunde tro det enligt min aktivitet här). Jag har nu, med en aning för lite ansträngningar, förhoppningsvis tagit studenten och är därför nu fångad i ett livets limbo var jag inte är tvungen att befinna mig någon särskild stans alls på dagarna. Vad jag då fyller min meningslösa existens med är hinkvis med kaffe (helst med någon arm kamrat efter att jag antagligen triple-textat dem), otaliga tupplurar och halvdana podcasts och böcker. Jag kan inte klaga heller, det flyter på som det ska, faktiskt.

Jag tänker inte referera de månader jag inte svamlat om något här (let's be real - ingen vill höra om det), utan istället bara berätta om det här veckoslutet, okej.
Fredag: pussas hejdå när Emil åker till Stockholm. Packar matsäck och pallrar iväg till tyskaskrivningarna. Dricker kaffe och pratar om livet. Äter grönkålschips och fnissar kring kompis köksbord.
Lördag: svansar omkring i pyjamas halva dagen. Tar mig i kragen och skaffar loppisbord. Ölar hemma, ölar ute. Köper mat med söt kompis (jag vill ha en muminlimsa, med Sniff på!), som jag sedan äter på mitt golv, efter att jag mött brevbäraren i trapphuset när jag kom hem.
Söndag: sover. Sover lite till. Sover mer. Köper milkshakes med kompis. Dricker kaffe och skvallrar med kompis x5.

He va he. Hejtå.

Jag kan vara produktiv! Ibland! Lovar! || Var till London på sportlovet, much nice. || Det var påsk och pojken var söt.

Narcissist - javisst! Bilden av mig själv ska vara störst.

Likes

Comments

Jag har nu jullov och under det har jag för avsikt att plöja igenom ett par böcker, några timmar film och någon flaska vin. Jag har redan uppfyllt lovkriterie nummer ett och vänt min dygnsrytm med sisådär sex timmar.

För att bevisa hur julmysig jag för en gångs skull är kommer nu en kort sammanfattning av min helg:
fredag - julfest, julöl
lördag - julklappsstök, julglögg, julkamrater
söndag - julklappsstök pt.2, julkamrater pt.2 (varför bryta ett vinnande koncept?)

Jag gjorde alltså egentligen det jag vanligtvis gör, fast med lite mer julkänsla och presenter. För att fortsätta på samma tema så ska jag nu baka pepparkakor med syster. God jul och så.

Likes

Comments

December! Den enda vintermånaden jag säger mig tycka om. Några relevanta svar (på frågor ingen ställt mig) är: JA, jag har en chokladkalender, den fick jag av mor min och jag är nöjd. NEJ, jag är inte lika nöjd med SVT:s julkalender. N..ja? Det är kallt, ibland, om man är som mig och alltid ändå fryser. Halt är det i varje fall, jag gjorde idag inte mindre än fem märkliga undanmanövrer för att inte trilla omkull.

Annat viktigt vintrigt är till exempel min glittriga halvpolo (från H&M för den som är intresserad) som ni ser på bilderna nedan. Och att enbart min egen glöggkonsumtion antagligen kunde få Vip och Marli att gå runt. Mycket annat har jag inte att förmedla (annars sover jag mest, för att vara ärlig).

Likes

Comments

När man enbart är tvungen att vara produktiv i drygt åtta timmar per vecka är det lätt att falla ner i en lathetsgrop och inte sträva efter att uppnå någonting däremellan. Detta har definitivt inte hänt mig.

Om jag däremot, rent hypotetiskt, skulle vara en av de svaga individerna som hellre tar en tupplur än går på Bodycombat-pass så kunde min vecka ha sett ut lite så här, i lösryckta stunder:
Jag kommer hem från min enda lektion i skolan, klockan är 12.05. Jag planerar att skriva en uppsats och ett CV - efter en tjugominuters tupplur. Den blir två timmar och bägge uppgifterna förblir oskrivna.
Jag har ställt alarmet på 8.00, bussen går 11.15. Jag har för avsikt att på morgonen hinna duscha, läsa ordläxa och äta en ordentlig frukost. Jag stiger upp klockan 10.15, dricker en panna kaffe och släpar fötterna efter mig till busshållplatsen. Torrschampot är min vän.
Jag ska avsluta mitt broderi och påbörja en ny bok en tisdagkväll. Jag tittar på Vines och skrattar åt klumpiga katter.

Det är nog en väldans tur att jag är både motiverad och käck! Vinterdepp, vadå?

Likes

Comments

Jag har fumlat mig igenom ännu en månad av mitt liv sedan jag senast tog mig tid att plita ner några ord här. Det är nu mitt i november och det känns faktiskt ända ut i fingertopparna (bokstavligt talat - igår väntade jag på en buss i bara fingrar i novemberregn, och jag var nästan förvånad över att de satt kvar på mina händer när jag steg in genom bussdörrarna). Den första snön har fallit, jag är - fast jag trodde det var en omöjlighet - ännu tröttare än mitt normala stadie av utmattning, och jag har kommit till insikten att bil inte är något kul på vintern när man måste köra på isiga vägar och skrapa rutor. Vinterting jag å andra sidan definitivt understöder är att det nu är lämplig årstid att bränna doftljus och dricka glögg. Dessutom har jag överraskat mig själv med att redan ha påbörjat julklappsstöket.

Jag har också flyttat sisådär fem kilometer söderut, och om ett par månader flyttar jag ungefär lika långt igen. Det är lite märkligt att bo så pass kortvarigt någonstans, allt är lite halvdant och oöppnade eller halvtömda flyttlådor står i var och vartannat hörn och det är egentligen ingen vits att packa upp sådant man inte jämt behöver.

Lite sånt.

Likes

Comments