Den 6 januari blev jag 16. Vi firade min födelsedag i Iran tillsammans med vänner och familj och det kunde inte ha gått bättre. Det var en kväll jag alltid kommer minnas. Vi var runt femtio personer och ja det var ganska trångt. Jag kunde inte begära mer. Jag är så glad att jag fyllde år i Iran då hela min släkt befinner sig där och även del av mina vänner och det kändes så skönt att kunna fira med de för en gångs skull. Jag kom för drygt tio dagar sen tillbaka till Stockholm. Det är så sjukt hur dessa två länder kan vara så olika. I Iran är det alltid språng medan i Sverige är allting lugnt. Jag har i alla fall haft en tuff vecka då jag inte kan tänka på annat än landet jag precis lämnat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det var ett tag sen sist, men det finns en förklaring. Nu är det en vecka sen jag åkte till Iran. Innan själva resan hade jag en extremt stressig vecka. Det var så mycket jag skulle hinna med på sån kort tid. Allt från examinationsarbeten till att köpa kläder inför resan. Jag hade knappt tid att sova, därför har jag inte kunnat lägga upp något nu på ett tag. Det har också varit ett problem med att komma in på bloggen här då det är svårt att komma undan censurmaskineriet. En ständig dragkamp mellan internetanvändare och regimen. Hursomhelst lyckades jag efter att ha laddat ner en applikation som bryter detta så kallade filter komma in på bloggen och även andra sociala medier som Snapchat.


Trodde aldrig tiden kunde gå så fort. En hel vecka har gått, men det känns som det var igår vi landade i Teherans flygplats. Måste dock säga att det har varit en väldigt effektiv vecka. Varje timme på dygnen har jag lyckats klämma in en träff med någon släkting eller vän. Det har varit en suverän vecka och är glad över att vi ska vara här en ytterligare vecka.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått min efterlängtade julkänsla, det tog ett tag men nu har den sakta men säkert börjat smyga sig fram. Den mysiga stämningen som varar under juletid är det jag saknat mest, dock har det knappt snöat i Stockholm vilket jag längtar till. Tyvärr är jag varken här på julafton eller nyårsafton då jag ska åka till Iran men varför inte få in lite julstämning i rummet ändå? Jag har inte investerat i något stort alls då jag inte ens är hemma under större delen av jullovet men pyntat lite smått och gott som jag tänkte dela med mig av. Eftersom mitt rum främst är violett och vitt valde jag pynt som skulle vara i samma tema. jag testade också en så kallad DIY, det vill säga Do It Yourself med lite polkagrisar. Detta kanske är inspirerande för dig som inte vill gå helt locco med julpynt men ändå ha en gnutta julkänsla!
Likes

Comments