Header

Igår åkte jag och barnen till lokalen där min systers son ska ha sitt dop-kalas. Jag stod mest i köket och fixade med en kaka som jag bakat tidigare på morgonen. En Brownie-botten med hallonpannacotta på. Filippa hittade ett lekrum nere i källaren, så henne såg man inte mycket av. Samuel sov två gånger men var ganska grinig emellanåt. Han är så trött på kvällen, så han brukar vara lite ledsen då.


När vi skulle åka hem bad jag Filippa att städa i lekrummet, men när jag kommer ner för att inspektera städningen har hon pyntat "affären" i rummet... asså... ja.. "det blev jättefint!"

Ska bli jättekul nu idag när vi ska dit. Jag ska ju vara fadder, så jag ska vara med under dop-ceremonin. (Kommer lägga tidsfördröjning på detta inlägg då jag inte vill att nån ska råka se hur det ser ut innan.)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har inte skrivit nåt här på evigheter, men jag har inte haft lust. Har nog varit lite trött också, men känns som jag fått tillbaka lite energi nu. Anders klev in och har tagit varannan natt nu under nästan 2 veckors tid, så jag har nog kommit tillbaka på banan igen.


Vi skulle fira bröllopsdag i början av oktober, vi hade fixat barnvakt och Anders hade planerat dagen. Men sen blev Filippa sjuk i 40 graders feber, så vi fick blåsa av allting. Så vi fick fira nu förra helgen istället. Vi åkte till ett ställe utanför Norrköping och gick en vandringsled. Det stod att den skulle vara 8,5 km, men på ena stället på kartan hade de bara mätt rakt över, så jag tror det var mer 1 mil. Jättekonstigt mätt. Hursom, med lite fikapaus inräknat tog det 3 timmar att gå. Jag hade ont i kroppen i två dagar efteråt. Men det var kul. Det kommer vi nog göra flera gånger. Men 1 mil var kanske lite hårt att gå ut med. Jag har ju också precis blivit bra igen efter graviditeten. Haft lite problem med bäckenet.. min google-diagnos är symfysit. :-) Men nu känner jag inte va det, men jag gjorde det den sista kilometern under vandringen. Men det var riktigt fint. Här kommer lite bilder:

I början av sträckan... Här var det riktigt bra terräng.
Fin rastplats. Två vindskydd mittemot varandra, precis vid sjön.
Tapper vandrare
Här hade man en sjö på varje sida. Den lilla var spegelblank. Väldigt fint. Solen tittade fram en stund också.
Mindre vattenfall i slutet av vandringsleden. Här blev det grusväg.

Likes

Comments

I fredags visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på, så vi bestämde oss lite snabbt på morgonen för att åka till Kolmården. Vi glömde kolla vädret i Norrköping... det blev en ganska blöt dag. Men det var kul ändå.

Teatern var inställd pga. vädret, men barnen fick krama Bamse och de andra. Filippa brukar inte våga det, men nu gick vi faktiskt upp på scenen och träffade Bamse och Lille Skutt. Någon kram blev det inte, men en high-5 med Bamse funkade efter lite tveksamhet.

Likes

Comments

I torsdags var Anders på massage som han fick av mig när vi firade 10 år i maj. Då passade jag på att åka till Leos Lekland med barnen. Mötte upp min lillasyster och hennes familj. Vi var där runt 2 timmar. Sedan åt vi lunch med Anders och därefter köpte vi badrumshyllan till vår toalett. Så nu ska jag bara hitta ett tillfälle att få upp den också.

Likes

Comments

I onsdags åkte vi på marknad i Skänninge. Jag hade bara Filippa med mig. Tänkte det kunde vara skönt för både henne och mig att bara vara vi två. Vi shoppade lite och sedan åkte Filippa karuseller.

Likes

Comments

Idag åkte jag och barnen in till stan för att köpa lite saker till huset. Bland annat ett nytt badrumsskåp då jag skruvat ner det gamla för att det gått sönder. Så vi skulle in på Ikea för att köpa ett nytt. Men när jag såg det IRL så tyckte jag att det var så klumpigt och skulle antagligen ta över hela toaletten. Så jag hittade en annan spegelhylla men den var såklart slut. Så vi får åka tillbaka senare i veckan.

Vi skulle även till Bauhaus för att köpa grejer till ytterdörren. Den blåser upp så ofta så dörren har slagit emot en plåtlist och har gått sönder. Så jag skulle köpa grejer för att lösa 2 saker. Något som man kan laga hålet i dörren med och ett dörrstopp så att det inte händer igen. Jag fick be om hjälp 3 gånger och en av gångerna fick den som hjälpte mig be om hjälp. Men jag kom hem med bra grejer och nu är dörrstoppet klart.

Dörren ska jag laga imorgon om jag hinner.

Likes

Comments

Idag har vi haft pysseldag Filippa och jag. Vi började med att göra små gubbar av toalettrullar. Sedan målade vi äggkartonger som vi ska göra maskar av. Men de är inte klara för färgen måste torka innan vi kan sätta dit ögon och sånt. Den coolaste gubben har Filippa gjort och den andra har jag gjort.

Innan vi åkte till spelkvällen köpte jag lite gröt till Samuel. Blev väldigt glad när jag hittade en ekologisk från Little Farmer (Lantmännen). Den gillade Samuel massor och äter nu varje morgon och kväll några skedar.

Grillade lite igår till middag. Ikväll blir det matlådor. Nu har Anders och barnen dragit iväg till Bergs slussar. Jag ska vara hemma och ta det lugnt bara. Imorgon bitti ska jag iväg med barnen själv för då ska Anders göra något prov för sitt jobb. Han gick nån kurs via jobbet i våras, och måste göra ett prov för att få nåt certifikat. Då blir det nog Bauhaus och Ikea för oss.. Håller nämligen på att byta ut vårt badrumsskåp.

Likes

Comments

Spelkvällen i Ekängen var riktigt rolig! Jag satt och suktade efter att spela Drakborgen halva kvällen, men när vi sedan började spela det så tyckte jag inte att det var så kul. Hade glömt bort alla svartalver, orcher och allt vad det nu är som man måste dra 100 kort för... Min start blev iaf såhär... Anders var iväg när vi började så vi spelade fel i början. Jag trodde det här rummet var en återvändsgränd, men det var tydligen ett roterande rum... Min start var ganska hopplös, men jag lyckades ändå ta mig in till skattkammaren men sen orkade vi inte fortsätta. Tror klockan var strax innan 2 på natten.

Vi fick göra ett cola-test också. Sist vi var här hade jag gjort ett Trocadera-test för Linus, då han hävdade att Spendrups Trocadero var godare än de andras. Han prickade ju in varenda Trocadero så nu ville Micaela och Micke testa våra skills i Cola... De hade Premier, Ica, Coca Cola Zero, Light och Original och Pepsi original och Max. Tror det var alla.. nej Coca Cola Vanilla också. Jag lyckades pricka in 4 rätt av 8, så jag var rätt nöjd ändå. Cola Zero, light, vanilj och Pepsi tror jag att jag prickade. Däremot Pepsi Max och vanlig Cola blandade jag ihop tror jag. Ica och Premier blandade jag också ihop med varandra. Ingen av dem var särskilt god, men jag visste inte vilken som var vilken... Har tidigare tyckt att Premier är rätt äcklig så tog den som smakade sämst på det... men det var tydligen Ica.

Likes

Comments

Idag har jag spelat massor med Planet Coaster. Samuel sov en stund på eftermiddagen, och sen när han vaknade tog Anders med sig barnen ut en stund. Sen när han kom tillbaka igen sa han att jag kunde fortsätta spela, så jag hann verkligen med mycket!

Brukar spela Career-mode, men ibland ska man bygga en berg-och-dalbana som är en viss längd. Och det står aldrig angivet på de färdiga B&D-banor som finns. Så jag gick in i Sandbox-mode och byggde varenda bana... Det tog lite tid men det var kul att se hur alla ser ut. I Sandbox-mode slipper man göra research för att få fram nya banor. Alla finns redan från start. Och man har obegränsat med pengar så det är bara att hitta en plats och bygga =D

Imorgon (om jag hinner) eller nästa gång jag spelar ska jag göra egna blueprints. Egna banor som man kan spara och använda i spelet sen. Imorgonkväll/eftermiddag ska vi ju på spelkväll också. Det ska bli SÅ kul!!

Likes

Comments

Idag har Filippa och jag varit och storhandlat. Vi testade Willys idag men tycker Ica Maxi är bäst egentligen. Men deras grönsaker är så dyra så vi ska testa Willys ett tag. Allt brukar heller inte finnas på Willys, men idag åkte vi till en galleria där de även har en stora Ica butik. Så det vi inte hittade på Willys köpte vi på Ica. Så det blev en bra lösning.

Till middag åt vi fylld fläskfilé med potatisrullar. Det var rätt gott men mycket jobb bakom så utdelningen i förhållande till arbetsinsats var inte så hög.

Nu ser vi på fotboll. Sverige - Italien. Vi sov allihop här på sena eftermiddagen så barnen fick vara uppe lite längre idag. Samuel somnade för en halvtimme sen och nu ska Anders natta Filippa. Vi försökte förklara fotbollen lite för Filippa. Hon förstod att vi hejjar på de gula och att den som gör mål vinner. Men varje gång några spelare ramlade eller tacklade varandra frågade hon "gick det bra för han?". Det var ganska sött.

Imorgon har vi inget planerat. Men på fredag ska vi på spelkväll i Ekängen. Längtar! Det ska bli så kul! Det är så roligt att vi är 4 familjer som kan träffas o spela med massa barn som ska leka och nattas.

Likes

Comments