​Jag försöker få ordning på tankarna, men hur jag än gör går det inte. Det känns inget bra. 
Jag är fast mellan fyra väggar även om jag bara vill fly. Men sorgen har förlamat mig och jag kan inte röra mig någonstans.
Jag kan inte stoppa tårarna som rinner. Jag kan inte stoppa sorgen som jag känner. Jag kan inte stoppa smärtan. 
Efter all smärta jag känt de senaste dagarna, hur kan jag längta så mycket efter kärlek? Att bli sedd som något värdefullt, betraktad som en gudinna, respekterad och älskad som jag förtjänar. 
Efter all smärta som orsakat ångest, självhat och låg självkänsla, hur hittar jag tillbaka till mitt starka jag? Till lyckan, euforin och livet som känns som en dans på rosor.
Efter all kärlek jag känt för dig de senaste åren, hur kan jag sluta känna? Koppla bort, kallna och bara glömma.


Kärlek, mina vänner. Hur den gör oss men hur den även förstör oss... Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, hur jag ska förhålla mig, vart jag ska härnäst. Men jag lovar er, jag ska komma dit. 

En vacker dag ska jag vara stark nog så jag kan titta tillbaka med ett leende på läpparna utan sår som svider. En vacker dag ska jag vara så fulländad och säker i mig själv att ingen framtida kärlek kan förstöra mig på det här sättet.

Men det kommer ta tid.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vilsen deluxe. Besviken deluxe. Trött deluxe. Allt deluxe. 

Likes

Comments

​Hej min älskade.

Det är dags för mig att säga ifrån denna oändligt långa berg- och dalbana. Om jag sitter kvar kommer det troligtvis aldrig bli bättre, för om det inte har förändrats hittills hur kommer det då se annorlunda ut om något år?

Först och främst vill jag låta dig veta att du har gett mig allt. Du lärde mig att älska efter en tid i mitt liv som jag inte trodde att det var möjligt. Du gav mig din tillit, ditt förtroende och trots ditt svåra liv bjöd du in mig och öppnade dig för mig. Du har alltid tagit hand om mig och sett till att jag har det bra. Du har visat att du har brytt dig om mig. Och du har aldrig för en sekund dömt mig för den jag är och genom vått och torrt - till och med under mina värsta dagar, har du funnits där och stått fast och troget vid min sida som om du hade haft rötter.

Jag är tacksam för allting du gjort för mig, allting du gett mig, allting du har stått ut med  under tiden med mig men det är dags för mig att hugga ner dig och skilja åt dig från rötterna som håller dig kvar. För min skull men också för din.

Vi har en smärtsam historia som jag har svårt för att lämna bakom mig. Trots att du visat att du blivit en bättre människa så har det inte räckt till. Det finns ännu sår som inte går att läka och missförstånd mellan oss två är nog en faktor varför jag aldrig helt och hållet kan glömma. Detta har lett till att jag försöker gång efter gång förändra dig genom att säga hur du ska vara och bete dig om du ska ha min tillit tillbaka. Det går inte. Jag kan inte förändra dig om du inte vill förändras. Jag kan inte ta på mig det ansvaret och jag vet att det finns någon som accepterar sättet du tänker på och går med på dina villkor, men jag kan inte göra det. Inte med de här såren. Och ärligt talat så vill jag nog inte ha det så heller.

Våra värderingar är annorlunda helt enkelt. Kanske förstår du en vacker dag vad jag behöver och varför, eller så kan jag också acceptera att leva efter de villkoren. Men så som det är just nu kan jag inte annat än undra vad du gör och lägga hela min tankekraft på dig och oss. Jag behöver den energin för mitt liv. För att orka genom dagarna och ge den stora kärleken jag har inombords åt de människor och vänner jag har här och som oavsett vad har min rygg. 

Med detta brev säger jag ifrån. Från att på något sätt tillhöra dig. Jag har accepterat att vår kärlek lever vidare, men det är enklare att älska dig på distans. Det gör så himla ont, men i denna ständiga kamp mellan hjärta och hjärna har mitt förstånd äntligen tagit beslutet att jag måste gå min väg och hålla dig och våra minnen i mitt hjärta.

Tro mig, jag hoppas du blir lycklig vad du än gör och vem du än är med. Jag kan bara inte göra dig lycklig om jag fortfarande kämpar för min lycka. 


För evigt din,

Tanya

Likes

Comments

​Förvänta er aldrig någonting från människor som någon gång har gjort er besvikna. Jag ville och vågade hoppas att en andra chans kunde få dem att ändras, men om vi ska vara riktigt realistiska som kommer det aldrig att hända. Ni som dock varit med om det, be my guest, share.

Jag är så trött enda in i själen. Är det så att jag inte är gjord för relationer? Eller har mitt liv bara en större mening att vid alla tillfällen jag försöker ge andra chansen åt någonting så kärt i mitt liv (som inte ändå är mig värdigt) så försöker universum bara stöta bort det från mig? 

Hur det än är så gör det så ont. Jag har tusentals frågor i mitt huvud. Men en sak vet jag säkert: jag har aldrig någonsin i mitt liv känt så mycket smärta. Vad som än är orsaken så kommer jag inte ge upp, jag kommer fortsätta och hålla huvudet högt. För min skull.Likes

Comments

Ni vet dom där spännande stunderna då något i ens liv tar slut och det är dags att ta ett steg mot något nytt, fräscht och spännande. Jag pratar nya kapitel. Ni har säkert alla varit med om det, vissa fler gånger än andra, men jag måste bara konstatera: gud så spännande det är!

Jag började plugga Sport Management för ett år sen ungefär och har säkert känt alla känslor man kan känna i samband med den utbildningen. Det har varit kämpigt, det har gått som en dans på rosor, det har stundtals känts omöjligt men för det mesta har jag känt att jag studerar något jag verkligen är intresserad av och vill jobba med i framtiden. Speciellt under min studieresa i Miami, dit jag åkte med människor som pluggade samma program som jag men på plats, började många bitar falla på plats och jag blev inspirerad enda in i själen.

Nu är det dags för nästa utmaning med plugget. Praktik i tre månader. Jag ska praktisera på sälj- och marknadsavdelningen hos IFK Norrköping herr från och med imorgon. Det ska bli spännande och roligt som fasen, men jag måste ändå medge att jag är nervös och stundtals - som med allt nytt - känner jag mig osäker och tvivlar på att jag kommer fixa det. Men den bättre och dominerande powerbruden i mig vet att jag kommer fixa det här galant och att det kommer bli en rolig utmaning som jag faktiskt behöver precis just nu!


Så håll alla tummar, because little miss T is about to slay!


Likes

Comments

Shalom mina vänner. Dags att catcha upp. Mitt minne svek mig lite igår för jag trodde ju att jag hade skrivit om min resa till New York, men faktum är att jag inte ens skrev mer än ett inlägg om min LA-arrival. Så vi får spola tillbaka tiden hela vägen till december, så tar jag allt från början till slut!

Skämtosido. Jag tänkte faktiskt göra lite tillbakablickar, ladda upp mina favorit bilder och försöka berätta utifrån det vad som har pågått.


1. LA and San Fransisco

Min resa till släktingarna på USA:s västkust var rätt så intensiv och händelserik. Fick spendera mycket tid med mina kära kusiner som hade jullov, cyklade mer än någonsin förut i mitt liv - och med världens bästa tävlingscykel som till och med var av vintage-style, hälsade på min kära Venice Dynamics crew vid Muscle Beach, gick ut, äventyrade och träffade nya och intressanta människor.
Juletid i Kalifornien är väldigt trevlig och är man omgiven av släktingar (moster och hennes barn som bor där, samt min gammelmoster som hade rest med sin "man-friend" enda från Finland!!) så känns det helt rätt att fira jul i en hyfsat varm miljö fullt av palmer och stränder.
Var alltså i LA fram till juldagen och därefter tog vi bilen och körde en road trip till San Fransisco, som jag förälskade mig i precis på samma sätt som i Los Angeles en gång i tiden. Där var Golden Gate Bridge en garanterad sevärdhet och vi besökte även Chinatown SFO, en massa mysiga restauranger, Fisherman's Wharf med de godaste fiskrätterna med mer. Vi sov även en natt i Napa Valley också där vi fick smaka på det godaste som Kalifornien har att erbjuda - nämligen viner, och inte minst fantastiska och fräscha vita viner av Moscato druvan.

Enjoy my friends. Nästa catch up inlägget är om: New york, Neew Yoo-ork!

Likes

Comments


...to come back again. Man kan ju inte ge för mycket av det goda på en gång.


Jag har haft en SJUKT lång blogg-break. JAG VET! Men jag tänkte börja skriva igen. För min egen skull, för jag mår faktiskt jättebra då jag skriver.

Vad jag har haft för mig? Alldeles för mycket. Men jag ska minst sagt berätta om allt exciting senare ikväll då jag får tid. Eller imorgon, för idag ska jag, den ena av mina twins-kompisar och Emelie ut och käka.

Men jag har MYCKET att berätta. Allt jag har fått ta del av, vad ni har missat och vad det är för spännande som väntar mig denna höst. Och tyvärr en del olyckligheter jag råkat ut för på grund av min oförutsägbara sjukdom och mest hatade bästa vän - diabetes.


Stay tuned, YOU WON'T BE DISAPPOINTED! I hope...


Sincerely,
YOUR GIRL T

​En bild från NYC från december-januari skiftet. Because, that's when I wrote the last time, right?

Likes

Comments

I måndags kväll landade jag i ett lite kyligt California efter 21 timmars resande. Jag var trött, omtumlad av alla möjliga känslostormar men jag var väldigt lycklig att äntligen vara här.
Mina två senaste dagar har inte bestått av så mycket. På tisdag var mina kusiners skola inställt eftersom det var bombhot i en skola i Los Angeles. Detta ledde till att alla tre var hemma för att alla skolor var stängda. Jag och min äldsta kusin Ella tog cyklarna och åkte till Baldwin Hills Scenic Overlook och gjorde en lätt morgonträning med cirkelfys. Sen åkte vi hemmanen i sig bestod av att ta det lugnt och en tur till Culver City där jag gick runt i affärer. Mot kvällen åkte jag och en vän till Santa Monica och spelade pool.

Igår åkte jag till Venice Beach och hälsade på mitt gamla träningscrew. Det var trevligt och träffa alla igen efter ett års uppehåll. Jag själv gick och löpte på stranden, min älskade rutt från Venice Beach till Santa Monica pier och vågade testa lite häng och släng i stängerna (nybörjarnivå dock) trots min träningsvärk från träningen med min kusin. Slutade dagen på Venice Beach med en långpromenad från Venice Beach till Culver City, köpte en kaffe från Starbucks och tog metron hem.
På kvällen åkte jag, min moster och barnen till DTLA för att se NBA match mellan LA Clippers och Milwaukee Bucks på Staples Center. Det var min första idrottsevenemangs upplevelse i staterna och även om inte det var helt fullsatt så var det en fantastisk upplevelse!

Idag ska det bli en ganska lugn dag, med en cykeltur till beachen och lite lätt träning. Jag vet inte ännu vad kvällen kommer bjuda på, men en lugn kväll är heller aldrig fel. Hoppas ni har haft en fin torsdag!


Likes

Comments

Sitter i Rissne, med ett vinglas på bordet och datorn i knäna. Väskorna är packade och resfebern den bara stiger. Sista påminnelse-listan är skriven så jag inte kommer glömma något imorgon bitti. Gud vad jag älskar dessa resenerver och spänningen man har för hela processen då man åker iväg. Det är en ljuvlig blandning av fjärilar i magen, nervositet, rädsla och eufori innan man väl står på flygplatsen och ska gå igenom säkerhetskontrollen.

Dessa stunder sitter man ju och bara är tacksam över att man har släktingar i världen dit man kan ta en get away lite nu som då. Jag föll pladask för Los Angeles då jag var där senaste gång, så det känns otroligt skönt att kunna åka tillbaka redan så tidigt som nu för jag hade tänkt att det kommer ta år innan jag kommer iväg dit.

Dessutom har vi ju bestämt en weekend i San Fransisco, vilket jag är supertaggad på! Och att man äntligen är 21 också... Hur underbart! Legal drinks!

Denna låt har jag taggar i en månads tid nu. NU är detdags att spela den på maxat volym och bara njuta! LA CALLING!

xx

Likes

Comments


Inspiration och tid för bloggande har inte funnits, så har legat på latsidan nu ett tag. Idag fick jag dock ett glädjebesked och en enorm eufori efter första fotbollspasset efter uppehållet så jag känner att jag inte kan hålla fingrarna i styr.

Min diabetesmotivation sedan förra besöket hos diabetessköterskan har inte varit på topp. Det beror för det mesta på att jag har jobbat mycket, varit sjuk och varit allmänt trött. Höst, grått och ruggigt - you know the deal, så man känner sig lite otaggad på alla plan. Idag var jag dock till min diabetessköterskan och att man fick höra att långtidsblodsockret har sjunkit från 9,0% till 7,5% är ju bara fantastiskt. Ett steg i rätt riktning, och motivationen är tillbaka var den ska vara.


Fotboll. Kan vi snacka det ett tag? Kan vi snacka om att jag igår när jag gick och la mig så hade jag hundratals tankar om mitt liv, vad jag ska göra, hur allt ska lösa sig och kände den där otäcka höstdepp-känslan. Den bara tog över som en stor tsunami-våg. Men vad löser då allt detta tänkande? Jo, ett bra fotbollspass med ett härligt lag och bara få känna att livet har en mening igen. För det är ju så för oss fotbollsspelare. Fotboll är vår mening med livet. Fotboll är det vi gör dag ut och dag in, så när man väl har varit borta ifrån det ett tag, då är det så himla underbart att köra igång igen!

Och att det endast är 13 dagar kvar till min semester och Los Angeles resa gör ju livet ännu lättare. Jag ser äntligen ljuset i tunneln.


Likes

Comments