View tracker

Grabbarnas mamma fyller år imorgon. Mina älskade grabbar. Och mamman, det är ju jag det! Jag är en lyckans ost.

Det känns väldigt underligt att fylla trettiosju när man bara är tjugofem. Eller ja, känner sig som tjugofem då, för att vara alldeles korrekt. Nu hör det inte hit, men kände mig liksom tvungen att nämna det i förbifarten. Galet!

Jag blev instängd i vardagsrummet nu ikväll. Trött och sliten som jag var, protesterade jag inte speciellt högljutt. Drog filten över mig i soffan och scrollade förstrött bland de sociala medierna. Från köket hördes grabbarnas pysslande, tisslande och tasslande.

Till sist blev timmen för sen för små grabbar och jag fick hjälpa till med den sista presentinslagningen, varpå åttaåringen tog paketet och smög iväg med det, hemligt.

Jag har även förhörts om favoritpålägg, och perkulatorn är laddad. Somnar med mer stolthet än förväntan i kroppen ikväll. Jag är stolt över redan visad omtanke från mina stora små.

Oavsett hur det blir med morgondagens frukost, så är jag en lyckans ost.

Likes

Comments

Damm, alltså. Vem uppfann det?

Torkar av fönsterbänken, byrån, elementet, lampan, spegeln. Tur att det finns damm så att man håller sig sysselsatt, haha.

Sovrummet har fått en ny gardin, nya påslakan och nya kuddfodral. Lite ny belysning är på plats. Och fina kaktusarna från Bloomingville. Här ska mysas!

Just belysning tycker jag är jätteviktigt. Hittar dessutom mörka hörn i lägenheten, som måste lysas upp, stup i kvarten. Vågar nog inte räkna efter hur många lampor jag har knökat in på våra sjuttiofyra kvadrat.

Lite roligt är det att kidsen börjat inreda sitt gemensamma rum med olika dekorationsslingor och testar runt var de passar bäst. Lite roligt, bara. Som mamma och inredningsnörd vill jag ju så gärna helst bestämma allt själv, haha.

Hur som helst känns allt fräschare bara dammet försvinner. Och då gör det väl inte så mycket om allt inte är på millimetern. Eller?..

Var hos min ena syster för en vecka sedan, och lämnade tillbaka en torkställning som vi snubblat över i flera veckor. Åkte sen vidare till min andra syster och fick med mig ett bord, tre lampor och ett halvt dussin kaffekoppar istället.

Snart är allt på sin plats igen, snart är den ständigt eftersträvade ordningen här, typ i en veckas tid, åtminstone.

Önskar er en fin lördag! Här struntar vi tillfälligt i dammet och röran och tar en promenad i solskenet istället.

Likes

Comments

Januari rusar på. Jag jobbar, jobbar och jobbar. Jäklar, vad bra jag är! Bra och ganska trött, men lyckligt trött.

Varje minut på jobbet är meningsfull, en fantastisk känsla när man kör hem på gatuljusbelysta vintervägar sent om kvällen.

Imorgon har jag sovmorgon, och jag ska verkligen unna mig en lång sådan. Pyssla hemma i pyjamasen och kanske, kanske ta en promenad ner till centrum och se om jag hittar nåt onödigt till mig själv.

Avtackades med lyxigaste presentkortet av mina tidigare kollegor, men nu kan jag liksom inte bestämma mig för vad jag vill ha. Lyxproblem!

Natti natti!

Likes

Comments