Ett glas vin, ett turkiskt bad och ett gäng härliga tjejer. Lördagens femtioårsfest började alldeles underbart.

Flera glas vin, varma bad, massage och många samtal senare skålade vi i champagne tillsammans med resten av festdeltagarna hemma hos femtioåringen själv, min yngsta syster.

Maten var underbart god, efterrätten likaså, men bäst av allt var nog sällskapet. Alla trevliga människor. Samtalen, värmen och glädjen, och den goda energin, som höll festen levande ända fram till söndag morgon.

Jag känner mig boostad med glädje. Så, tack kära syster, tack kära svåger, tack kära syskonbarn, tack alla ni härliga människor, som gjorde festen så bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den nyrena tvätten ligger kvar i de blå påsarna från Ikea. Jag rotar runt i jakten efter två matchande strumpor. Idag är en sådan där dag när jag inte vet vad jag ska ha på mig, och det beror inte på klädbrist. Det beror på, det beror på, alltså, jag vet inte. Men det drabbar mig nästan varje gång när jag ska till frissan. Och det ska jag idag.

Slänger i sista stund på mig en grå tröja med volanger runtom. Bakochfram hamnar den. Ålar mig runt i tröjan samtidigt som jag sträcker mig efter en puderrosa scarf. Ser bra ut, tänker jag. I nästa sekund när jag fladdrar förbi spegeln ser jag att tröjan är superskrynklig framtill. Jahaja.

Gömmer håret i min svarta basker, knäpper ihop jackan för att dölja skrynklet och börjar småjogga nedför trapporna. Solen skiner utanför, härligt! Härligt och obarmhärtigt, för i samma stund som jag kliver ut genom ytterdörren ser jag att min svarta ulljacka bär spår av gårdagens besök i stallet. Hmm.

Första stoppet för dagen är inte hos frisören, utan på bilprovningen. Tackar ja till en kopp automatkaffe och kollar nyfiket på när min bil hissas upp. Lyssnar uppmärksamt när besiktningsmannen berättar att länkarmarna snart behöver bytas ut. Och att bromsarna bak är ojämna och att framrutan måste bytas ut. Inom en månad. Tackar ödmjukast för informationen, glad över att det inte var värre än så.

Solen skiner och jag rullar ut från bilprovningen med mina tvåor. Åker mot centrum och parkerar på den legendariska tvåtimmarsparkeringen. Frissan klipper, slingar och tonar, ger mig skön skalpmassage, blåser, plattar och stylar. Efter tre timmar småspringer jag mot bilen. Ingen lapp, ingen lapp, snälla.

Ingen lapp. Jippi!

Solen skiner och jag går in på snabbköpet och rafsar ihop något ätbart till lunch. Känner mig lite stressad, snart dags för jobb. En timme kvar, eller vänta, två är det ju. Två! Haha!

Solen skiner och jag åker hem för att luncha och slappa lite. Vad gör lite skrynklor och hästhår och tvåor på bilprovningen när solen skiner, när man har tiden på sin sida och när håret dessutom är skitsnyggt?

Inte ett dugg!

Bild från bilskroten i Båstnäs.

Likes

Comments

Sovmorgon, sexårskalas och solodans i köket. Den här söndagen har varit snäll mot mig.

Innan mörkrets inbrott bjöd himlen på fluffiga rosa moln. Lite som grädde på moset, eller kebabsås på pizzan.

Det blev en Calzone ikväll, förresten. Med kebabsås. Lagom ansträngande med hämtpizza, alldeles lagom och väldigt snällt.

Det känns som om jag har fluffiga rosa moln i trakten kring hjärtat också.

Fluffigt är skönt.

Kram!

Likes

Comments