Imorse var jag så här gölle på min instastory,


Annars hade jag och Ellen roligt igår när vi frostade av frysen nästan hela dagen. "Det borde väl inte ta hela dagen??" kanske ni tänker, men det gör det om man missförstår och tror att frysen inte går att stänga av utan att också stänga av kylen.


Bästa sakerna vi hittade i frysen:


  • Vinbär plockade 2014
  • Semmelbullar som gick ut i februari förra året
  • En påse med okänt innehåll som vi tror var korv
  • En påse med okänt innehåll som vi hoppas var stuvad spenat.
  • Fler olika påsar fryst broccoli än vad som är rimligt att ha hemma.


Nu får vi i alla fall plats med saker i frysen igen, sådär på den nivån att vi antagligen snart inte kommer ha det för att de kommande veckorna kommer bestå av att vi hamstrar frysvaror som små ekorrar inför vintern,. Nåja.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är jag och Ellen hemma i Uppsala igen. Vår påskhelg har varit bra, förutom konstrunda bestod den även av släktträffande, kortspelande och Skamtittande. Vi gick på flera promenader i det konstiga sol-mulet-snö-vädret också och jag imponerade på folk genom att förstå mycket invecklade brädspelsregler.


Trots att det har varit supertrevligt är det ändå ganska skönt att vara hemma igen. Både jag och Ellen är lite hemmisar som gillar att bara göra vanliga saker, sitta hemma och titta på teve och ta det lugnt. Vi får väl se om jag känner likadant imorgon kväll när detta första påsklov på flera år är slut.

Likes

Comments


Jag och Ellen är uppe i Sandviken nu och firar påsk med hennes familj och idag bar det av på en av deras påsktraditioner, Gästrike Konstrunda. Jag visste inte vad konstrundor var eller att det var något som hände innan jag träffade Ellen och för er som inte heller hängt med på det tåget är det alltså när lokala konstnärer öppnar upp sina hem eller ställer ut på andra ställen och folk får komma och titta. Det finns på flera ställen och Österlens konstrunda i Skåne ska vara extra sevärd.

Hur som helst, konstrunda var kul och helt klart värt det. Jag är inte superintresserad av konst, utan tycker mer att det är okej, men det var kul. Åk!

Likes

Comments

Postad i: Kropp och knopp

Jag har ganska stora bröst. Det kan försätta en i lite alla möjliga situationer, bland annat komiska eller pinsamma när de hamnar där de inte borde eller dyra när byglar bestämmer sig för att ge upp och man är i akut behov av en ny bh.


Idag var jag på stan för att köpa en ny bh. Detta kan låta som en synnerhet om klädkedjor bestämt sig för att ha smala band och enbart spets på de delar som inte är själva bhn.Nej, men på riktigt. Stora bröst väger mycket och ca allt som är smalt och inte mjukt gör ont. Jag skulle inte ha något emot om jag kunde få ha ett gäng små, mjuka änglar som flög runt min överkropp för att hålla upp mina bröst. I väntan på det skulle klädkedjorna i alla fall gärna kunna få fundera på om de vill ha ganska tunga klumpar på framkroppen som hålls upp med lite smala band och spets. Inte?


Jag hittade till sist en bh som jag fullkomligt förälskade mig i. Nästan som små änglar med andra ord.

Likes

Comments

Eftersom både jag, mamma och flera av mina småsyskon har påsklov nu bestämde vi oss för att göra en utflykt till Stockholm. Min familj bor inte i Uppsala, utan i Eskilstuna, men det betyder att vi både de och jag och Ellen bor så att det är ganska smidigt att åka in till Stockholm.

Vi var vid Sergels torg och la blommor. Det var så lugnt och fint och skönt att se. Folk var lågmälda, stannade och la blommor. Några pratade med de poliser som gick där och var fram och skakade hand. Mina yngsta syskon är bara tre år, så de har fått en väldigt förenklad version av händelsen för att den ska ligga på en nivå som de förstår, men jag tror samtidigt att det är viktigt att göra det. De hade märkt att det var något ändå, i och med hur oroliga alla vuxna var på fredagen, och nu förstod de ju varför vi var där och la blommor.


Sedan bar det av till Junibacken. Jag är en Astrid Lindgrenälskare av rang (att gilla barnböcker är en bra grej om en ska bli lärare) och hade nog lika roligt på sagotåget som min lillebror. De andra två var allmänt oförtjusta i saker som att flyga, att det fanns en råtta, att Karlssons rum var stökigt och att draken fräste, men det vägdes upp med att få komma ut och leka i Villa Villekulla efteråt.


Just nu har Junibacken en del med Barbro Lindgrentema vilket också var intressant. Småsyskonen klättrade i trappor och lekte med en stor hund och jag och mamma läste faktarutor. Sedan var det ganska skönt att åka hem, för både vuxna och barn var trötta.

Likes

Comments

För ett par veckor sedan lyckades jag och Ellen äntligen få upp gardiner i alla rum i lägenheten.

(Ja, vi har bott här i lite mer än ett halvår. Någon som vill starta en stödgrupp för alla oss som är sådär på att få saker gjorda?)

Hur som helst, vardagsrumsgardinerna blev ett par som är ungefär se sötaste gardiner jag någonsin sett. På allvar, jag fullkomligt älskar dessa och blev jättelycklig när Ellen, som var lite mer skeptisk till sist gick med på dem.

Liksom, fågelgardiner!


Lite annat fint vi har på fönsterbrädan.


Jag hade fotat ramen som står där i fönstret också, men det visade sig att alla foton blivit ganska dåliga. Hur som helst, både jag och Ellen älskar Jan Stenmark och köpte på oss lite olika vykort med hans motiv på när vi var på bokmässan. Denna är den som står i ramen i vardagsrummet.


Och så naturligtvis; den lilla högen med oreda där bredvid.

Likes

Comments

Postad i: Böcker

Innan ni tror att jag är en skvatt galen människa som hinner sitta ner och läsa 10 böcker på en månad vill jag bara säga att så inte är fallet. Jag är en människa med ett storytelkonto och som råkar tycka om böcker. Dessutom bestämde jag mig för att försöka lyssna och läsa ut 100 böcker i år. Med tanke på att jag lyckades med 58 böcker förra året och då knappt lyssnade på några böcker mellan januari och maj kanske det går. Hur som helst, jag tänkte skriva lite om de böcker jag läst i januari.


The Girl with the Lower Back Tattoo
av: Amy Schumer
Betyg: 3/5
Jag tycker att Amy Schumer är väldigt rolig och det var intressant att lyssna på när hon berättade om sin bakgrund (för det är hon själv som gör inläsningen). Det är en del som är med i boken som jag nödvändigtvis inte håller med henne om och sätt jag kanske inte hade uttryckt mig på, men bra bok ändå.


Route 66 går ända till Trollhättan
av: Bodil Sjöström
Betyg: 4/5
Det jag tror att jag tyckte mest om med denna boken var att det handlar om ett lesbiskt par som är lite äldre. Min erfarenhet av HBTQ-representation är att det oftast handlar om unga personer som kommer ut och fokuserar mycket på homofobi och det är klart att det är viktigt, men om du kommer ut när du är i 20årsåldern så ska du förhoppningsvis leva ungefär 60 år till och under den tiden brukar folk i ens närhet med homofobiska åsikter antingen få ändra uppfattning eller till sist försvinner de gradvis ut ur ens liv. Denna bok fokuserar mer på huvudpersonens familj och även om hennes föräldrars och syskons reaktion på hennes sexualitet är en del av den är det inte det främsta fokuset, utan jag som själv är tillsammans med en tjej kunde känna igen mig mycket. Bra!


The Bookshop on the Corner
av: Jenny Colgan
Betyg: 3/5
Mysig bok, som jag dock inser så här i efterhand inte lämnade ett superstort intryck egentligen. Den handlade i alla fall om att lämna staden och att flytta ut på landet och leva drömliv och det är ju alltid mysigt. Helt okej tips för dig som gillar Giovanna Fletcher eller Cecilia Ahern.


Girl Online Going Solo
av: Zoe Sugg
Betyg: 1/5
Saken är att det här inte är superchockerande, för jag har läst de andra två böckerna och egentligen inte tyckt att de var så bra, men lite lagom underhållande. Med denna tänkte jag att det kanske skulle ske lite frigörelse eller något med tanke på titeln, men egentligen inte och den var inte lika underhållande som de andra heller. Å andra sidan tror jag inte direkt att jag är målgruppen heller, men jag skulle inte säga att de rent textmässigt är så bra skrivna heller, utan det förekommer ganska ofta saker som att författaren berättar saker istället för att visa dem (tex skriver att en karaktär är arg istället för att beskriva hens uttryck och handlingar så att läsaren förstår ändå). Rekommenderar inte.


Bli som folk
av: Stina Stoor
Betyg: 3/5
Noveller som skildrar olika människors vardagsliv. Som alltid med novellsamlingar är det sådär att vissa av novellerna är helt fantastiska och vissa är sådär och så var det i denna också, men jag skulle säga att 3/5 är lite av ett snitt. Jag lyssnade på den och för mig hjälpte det att förstå dialekten, den är nämligen skriven på någon form av norrländsk dialekt och jag som varit så högt som Östersund en gång är inte så haj på det. Hade jag läst den och inte lyssnat finns nog en viss risk att jag inte hade fått lika mycket ut av den.


Sörja för de sina
av: Kristina Sandberg
Betyg: 5/5
Detta är andra delen i triologin om Maj, som är hemmafru i Örnsköldsvik under mitten av 1900-talet. Första boken i serien tyckte jag var bra, men att det var lite för mycket "dödtid" i boken som liksom bara gick och gick. Den här boken kände jag inte alls så med, vilket nog också kan ha att göra med att den utspelar sig över mycket längre tid. Himla bra bok i alla fall och definitivt ett tips till dig som gillar modern historia och vardagsskildringar.


När hundarna kommer

av: Jessica Schiefauer
Betyg: 5/5
Har jag redan skrivit om i Januarifavoriterna .


Små citroner gula
av: Kajsa Ingemarsson
Betyg: 4/5
Den här boken började med att kännas lite off för mig, men så blev det bättre och överraskade mig med hur bra den faktiskt var. Den handlar om Agnes, vars liv rasar samman och som sedan är med och hjälper till med uppstartandet av en restaurang. Trots att det hände lite jobbiga grejer för huvudpersonen var det mest feelgood och känns som att det skulle kunna vara en bra semesterbok.Allt som blir kvar
av: Sandra Beijer
Betyg: 1/5
Den här boken var en besvikelse för mig. Jag älskar Sandras andra bok, Det handlar om dig, och denna var bra till en början, men sedan levde den liksom inte upp till det. Det slutade mest med att det kändes ytligt, men som att det var meningen att det skulle kännas djupt, och som att det var så otroligt luddigt. Är du intresserad av att läsa någon av Sandra Beijers böcker, läs den första.


Bedragen
av: Katerina Janouch
Betyg: 2/5
Jag är lite splittrad kring denna. Egentligen hade jag nog någon slags förväntning på att det skulle vara lite feelgood ändå, men det var det inte och jag vet inte om jag egentligen tycker att den var så bra, men den var trots det underhållande. Huvudpersonen i boken lever familjeliv och jobbar som barnmorska och det var helt klart delarna om hennes jobb som jag tyckte var de roligaste. Den lyckades även dra in en så att man ville veta mer och slutade väldigt cliffhangeraktigt, så det drog ju direkt in en på att läsa nästa bok i serien.

Likes

Comments

Då har en vecka gått och det är söndag igen.

*infoga klyscha om att tiden går så fort att en knappt hinner med*

Nej, men jag tänkte att ni skulle få se lite vad jag och Ellen hade för oss förra söndagen.


Vi började dagen med att ha sovmorgon. När vi sedan väl gick upp började Ellen dagen med att vara världens bästa sambo och gjorde pannkakor vi kunde äta till brunch.


Jag höll under tiden på och snodde kokboken och gjorde ett litet stilleben av.


Till sist blev det pannkakor av det i alla fall, som sedan åts framför Downton Abbey.


Här hade hela dagsplanen spårat lite grann och jag försökte posera som Mary i Downton Abbey. Tack och lov styrde det hela upp sig och jag åkte först och handlade mat och tog sedan och tvättade kläder.


Ellen lagade under tiden moussaka, som kanske inte ser så mycket ut för världen här, men som var SÅ GOD. Sedan var klockan mycket och den söndagen var slut.

Likes

Comments

För att fortsätta på gårdagens historiatema tänkte jag berätta något som hände för 17 år sedan idag. The Sims släpptes!Jag har nämnt vid något tillfälle tidigare att jag verkligen älskar sims och som snart 23åring fortfarande spelar nästan varje dag. Den förkärleken är ganska gammal. Jag har till och med svaga minnen av att de pratade om det på Lilla Aktuellt när det kom. Något år senare hade jag fått spela det hemma hos en kompis som hade äldre syskon och jag var hur fascinerad som helst. Jag kom på att på stormarknader och teknikaffärer fanns det ofta simsspel och tillhörande expansioner och i och med den upptäckten försökte jag smita iväg dit nästan hela tiden.


Några år senare började jag spela själv, dock såklart inte efter att först ha varit jätterädd för att de kunde dö och sedan inte helt våga spela själv, utan hellre ville titta på när någon kompis spelade och säga till den vad vi skulle göra. Ganska länge vågade jag inte heller spela när jag var ensam hemma eller om det var mitt i natten och alla låg och sov också, mvh räddis 4-ever. Snabbspola några år framåt och här är jag nu, typ 23, med förstahandskontrakt, sambo och massor av sådant som jag under gymnasiet hade kallat "vuxenpoäng" och jag spelar fortfarande sims.


Egentligen så tycker jag att det är väldigt synd att intressen ska behöva tillhöra en viss tid i livet. The sims må vara något som många av mina kompisar slutade intressera sig för i högstadiet eller gymnasiet, men för mig är det fortfarande verkligen ett av mina största intressen. Det må också vara så att folk tycker att det är barnsligt att spela sims när man är vuxen, men jaha, bajs på er, JAG ÄR BÄTTRE ÄN ER PÅ SIMS.


Nej, men på riktigt. Att låta sig själv vara jätteintresserad av något och verkligen nörda in på det är bland det roligaste som finns. Låt er göra det! Det brukar ses som att det är bättre att vara lagom intresserad av något, men det är faktiskt inte alls lika kul.


Grattis på födelsedagen sims!

Likes

Comments

Postad i: Historiefredag

Ni som är noggranna läsare av min blogg kanske minns att jag nämnde historiefredag häromdagen?


Vad är då historiefredag? Jo, jag tänkte se till att få utlopp för mitt brinnande historieintresse, att jag är en person som tycker att det är roligt att lära ut (jag ska bli lärare, duh) och att jag alltid fastnar på wikipedia och klickar mig igenom sida efter sida om historiska händelser eller personer.


Varje fredag (med reservation för att jag inte alltid publicerar när jag bestämt att jag ska) kommer ni alltså få en minilektion om en historisk händelse eller en historisk person som föddes eller dog just den dagen. Det kommer vara kort, simpelt och jag skulle personligen inte ha godkänt denna blogg som en trovärdig källa om mina framtida elever hänvisade till den, men det är alltid någonting ni kan briljera med i fikarummet på jobbet eller på rasten i skolan.


Hur som helst, idag ska vi prata om en av 50-talets stora artister; Buddy Holly. Han hette egentligen Charles Hardin Holley och föddes i september 1936 i Lubbock,Texas i USA . När han var 22 år gammal dog han i en flygplanskrasch i närheten av Clear Lake, Iowa. Detta var 3 februari 1959, alltså för exakt 58 år sedan.


Holly blev upptäckt redan 1955, när han var förband till Elvis av alla personer, men det var egentligen inte förrän 1957 hans karriär riktigt drog igång. Bara två år senare var han och ett par andra musiker på turné tillsammans. Det var långa avstånd mellan ställen de skulle spela på och flera personer på turnébussen drabbades av influensa. Holly och två andra musiker bestämde sig för att flyga istället, vilket slutade med att de alla dog i flygkraschen. Denna dagen kallades sedan The Day the Music Died.


Hollys död sammanföll med två andra händelser som också hade stor inverkan på rock 'n' roll. Dels gjorde Elvis lumpen samtidigt som dessa tre musiker dog och dessutom uppdagades en payolaskandal, alltså att en anställd på en stor radiostation fått betalt för att spela vissa musiker och att detta då inte redovisats som reklam. Rock 'n' roll påverkades negativt av detta, vilket istället ledde till att schlager tog större plats.


Så varför var Buddy Holly viktig då? Var han viktig? De frågorna är inga som jag tänkte svara på nu och det brukar dessutom vara så att om frågan ifall något är viktigt eller inte kommer upp är ingenting svart eller vitt och historiker håller inte med varandra, men både John Lennon, Paul McCartney, Bob Dylan, Mic Jagger och Elton John inspirerades faktiskt av honom. Jag tror också att det faktiskt är många som inte vet om att de har hört musik av honom, jag tror till exempel att många känner igen låten nedanför från Felix reklamer.

Likes

Comments