Postad i: Allmänt, Mat

Det här är i princip min första lediga helg på ett år som jag inte sökt ledigt för. En månad sen jag hade en ledig helg och har i princip glömt smaken av alkohol haha. Jag ska dock inte dricka den här helgen då kontot ekar långt till andra sidan jordklotet men jag har dock sökt ledigt nästa helg och då ska jag allt ta mig en bärs gånger femhundra. Jag ska fan dricka sprit också. Idag har jag inga speciella planer, kan inte riktigt bestämma mig om jag ska städa, måla, kolla film eller spela spel... eller bara lata mig i soffan och sova. Sova bort ledigheten hatar jag dock att göra så det blir nog att först äta upp min Tortellini och sen spela Resident Evil. Sounds like a very awesome plan.

Likes

Comments

Postad i: Resor

Då vart det 29 dagar kvar tills Filippinerna, hur underbart låter inte detta. Jag har ännu inte haft någon semester och det ska bli otroligt skönt att få tre jobbfria veckor. Det kommer bli mycket roligare att följa bloggen då jag kommer att utforska och uppleva otroliga saker. Förhoppningsvis har jag bra tillgång till internet annars är det kört med skrivandet. Om jag nu har bra tillgång till internet kommer jag att blogga dag för dag så att man kan följa resan! Jag kommer sakna min lilla Bunso men hon kommer klara sig fint här hemma med Tomitott. Han ska nämligen passa henne genom att få bo i lägenheten.

Likes

Comments

Det här är en sådan kväll då min hjärna triggar igång och mina känslor svämmar över. Det är väldigt ofta jag fångar upp ett ämne att diskutera om men å andra sidan stoppas jag av rösten som säger: ​Det är ingen idé.. världen kommer aldrig att förändras. ​Sorgligt att behöva tänka så. Samtidigt har jag en inre röst som även säger: ​Det här är fan inte acceptabelt, det här ska inte få existera och jag kommer aldrig sluta att stå emot. ​Röst nummer 2 är den jag ska lyssna på. Jag skiter fullständigt i hur många gånger jag har sagt: Vart är världen på väg? För jag tänker inte ge upp och jag tänker aldrig någonsin acceptera alla hemskheter som finns på den här planeten. Varför ska allt det dåliga överväga? Man ska fan inte låta något negativt påverka en och styra över hur man ska leva sitt liv.

Något jag definitivt inte tänker göra det är att gå runt och vara ​rädd. ​Jag tänker inte låta rädslan ta över. Jag kan självklart inte styra över hur jag känner, och jag kommer alltid att vara rädd om kvällarna men då kan man börja fundera över vilka hjälpmedel som finns. Det sjuka är att man ens ska behöva tänka och göra sådana saker så som att försöka lära sig ​självförsvar, pepparspray, larm och andra hjälpmedel. ​Att man faktiskt ska behöva lära sig sådant för att kunna 'överleva'.

Alla tjejer borde åtminstone lära sig självförsvar och bära på något som kan skydda en när man går ensam. Snart kommer vi alla behöva åka i varsin pansarvagn och bära på fem bazookas för att kunna känna oss trygga. Jag hade mer än gärna flyttat till en egen ö med alla mina nära och kära och sen levt i harmoni. Eller rättare sagt, tagit alla hemskheter och fyllt en rymdraket och sen byebye forever and ever and never come back och sen sprängt hela skiten i ett svart hål. Man kan ju alltid hoppas. Jag hoppas på en ljus och bra framtid, förhoppningvis lyckas vi bättre om några år och att allt ser annorlunda ut. Hoppas man får reinkarneras till en tryggare och bättre värld.


Likes

Comments

Postad i: Film

Nu har man sett filmen Nerve, ni hittar filmen på Dreamfilm. Kvalitén på filmen är inget att hänga i granen direkt men man överlever. För övrigt var filmen helt ok, lite mer än ok kanske? Jag gillar annorlunda filmer och Nerve gjorde det rätt bra faktiskt.

Ett annat tips är även filmen ARQ, jag och Tom såg den för ett tag sedan. Väldigt annorlunda film och det var rätt svårt att hänga med i början. Det tog ett tag innan hjärnan satte igång. Men det är en sådan film, en 'Jahaaaaa film' i princip. Gillar ni annorlunda filmer med en ovanlig story så är den här filmen perfekt.

Likes

Comments

Det här är en sådan dag då jag vill ta tag i allt jag behöver göra samtidigt som det är en sådan dag då jag bara vill njuta av min ledighet och göra saker som jag tycker är kul. När jag är ledig blir det oftast att jag gör allt under samma dag och på en gång eller så blir det att jag bara skiter i allt och kollar på film hela dagen. Idag har jag mixat och vart en mångsysslare. Jag har målat en halvfärdig teckning, småstädat och nu håller jag på att tvätta samtidigt som jag förbereder med en skål ​'dagen efter muffins' ​till ​Vampire Diaries. ​Bara jag som tycker det är mycket godare att äta bakelser dagen efter bakningen? Jag är faktiskt inte mycket för att äta en kladdkaka direkt ur ugnen då det blir en ren gegga alltihop. Dagen efter får det kladdiga en seg konsistens och det är det som smakar guld.

Likes

Comments

Instagram @jeanetabuena