Header

En serie med onödigt kort vetande som du antagligen aldrig kommer ha nytta av. Alltid mycket roligare än att veta det man ska veta och sjukt kul att berätta för alla andra!


 - Världens största hangarfartyg - USS Enterprise, väger 93 500 ton och rymmer 4 800 personer.

- Fulla myror ramlar alltid åt höger.

- I USA finns det över 6 miljoner km väg att åka på.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra helgen var jag och några av mina bästa vänner och åkte skidor i Hestra, på Isaberg. Fruktansvärt trevligt hade vi och solen titta fram ett bra tag också! Det var alltså jag, min pojkvän och mina tre absolut bästa vänner och en av deras flickvän.

Vi rulla dit tidigt på morgonen och för första gången fick en av oss stå på skidor, medan vi andra lärde. Korvgrillning och pannkakor ingick självfallet, med dessutom en tur om Max på vägen hem!

Likes

Comments

Äntligen har studentmössan kommit! Plötsligt kändes inte 86 dagar så långt bort...

Likes

Comments

Idag hade jag och min bästa vän Elin en fantastiskt mysig studiedag där vi såg tidigt efter morgonträningen 06:15, för att påbörja ett maraton av en serie och göra vår egen frukost till! Recepten hittade vi på tasty @ fb och hälsoliv Expressen @ instagram.

Vi åt till frullen melon, hallon, apelsin/banan smoothie, pannkakor med tre ingredienser (!!!) och fattiga riddare till det! Lunch blev det knappt någon på grund av den sena frullen. Men kvällsmaten blev kycklingfilé med spenat pasta pesto, och efterrätten blev choklad doppad kiwi i mjölkchoklad och jordgubbar i vit choklad. Inte helt fel kan jag tillägga! Mums

Likes

Comments

Av någon anledning har jag aldrig gillat te. Sådan typisk pås te tyckte jag bara smaka varmt vatten med en dålig smaksättning. Jag kunde dricka sådant te där man blandade i ett typ pulver eller så, så man kunde ta mycket. Men även lös te tyckte jag hade en förbaskat dålig smak - oavsett smak. Jag tyckte det lukta gott, men som sagt - varmt vatten med kass smaksättning.

Jag har kommit fram till att te är bra och nyttigt! Tyvärr gör det mig extremt kissnödig, men vad gör man inte för te? Jag har nu nämligen börjat dricka så mycket te, verkligen så ofta. Alltid lås te dessutom, för nog fan ska jag bli en bra tedrickare!

Nu har det blivit så fint väder också och vad gör man inte då? Jo, sätter sig utomhus på ett lokalt café efter en promenad och dricker det där teet! Härligt!

Likes

Comments

Medan alla andra satt i skolan idag så spenderade min klass en dag i skidbacken. Med 5 plusgrader så var det som att åk på krossad isglass, vilket kan va trevligt - jag är ju inte den som är den, men jag föredrar det inte. Det var extremt dimmigt, men i slutändan så är det väll alltid kul att åka skidor! Snart kommer dessutom studenten och då lämnar man alla dessa människorna bakom sig, så lite aktivitet ihop är alltid trevligt.

Vi började dagen med att lära IM eleverna att ens stå på ett par skidor och det gick långsamt, men senare fick vi åka själva och då var det hur trevligt som helst, trots det dåliga vädret! Härligt!

Likes

Comments

Den här kanske onödigt långa texten som du just nu sitter och läser skulle kunna handla om ojämlikhet på arbetsplatser, på idrotten i skolan, i politik, dålig förlossningsvård, eller om en repressiv sexmoral. Det skulle kunna handla om så kallade jobbiga feminister som springer runt med plakat och gapar och skriker för kvinnors rättigheter. Det skulle också kunna handla om våldtäkter och osäkerheten hos kvinnor, om män som hatar kvinnor eller varför inte kvinnor som hatar män?

Idag är det internationella kvinnodagen och den uppmärksammas över hela världen. Jag har dumt nog aldrig reflekterat över det eller gjort något för denna dagen. Att skriva ett gnälligt blogginlägg kanske inte är mycket för välden, men jag uttrycker mig om vad jag känner och jag tror det är en stor del av denna dagen - att kvinnorna ska komma till tals.

När jag kom till skolan idag så möttes jag av två glada kvinnliga lärare som bjöd på godishjärtan och klubbor till alla kvinnor och tjejer som passera dem. De sa att jag fick ta hur mycket jag ville för idag hyllades jag. Ni kanske tycker det är dumt att bjuda på lite godis i skolan till alla tjejer och inga killar, men jag uppskattade det. Det kanske inte var världens tillställning, men de berättade att idag är det jag som är viktig för att jag är jag - en kvinna.

Feminist är ett ord som nu varit laddat länge. Många tror sig veta vad det betyder, vägrar kalla sig det för "då hatar man män". Till dig så vill jag meddela att du tyvärr har fel. Men förhoppningsvis så delar du åsikten med mig om att mö och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete. Att kvinnor ska ha samma möjligheter och skyldigheter som män. Att kvinnor inte ska behöva vara oroliga att gå hem på egen hand mitt på ljusa dagen. Att inte en kvinna som gör ett hantverkararebte ska bli kollad konstigt på eller bli hyllad för att hon klarar ett "mansarbete", utan vara som vem som helst, precis som att en man ska kunna jobba med ett "kvinnojobb" utan att bli tittad på. Delar du några av dessa få, utav hundra exempel, så måste jag tyvärr kalla dig feminist. Jag är feminist, men det tog mig långt tid att våga kalla mig det då jag inte var så säker på var det var. Detta är nämligen tyvärr inte något som vi lär oss speciellt mycket av i den svenska grundskolan. What a shame.

Jag skulle vilja berätta om en gång när jag skulle hämta ett gäng pizzor med mina vänner som i detta fallet endast var killar. När vi ska betala frågar, eller mer påpekar, mannen i kassan att en av mina kompisar borde betala till mig. Absolut väldigt snällt om han hade velat det, men varför skulle jag inte kunna betala själv? Men när vi har betalat så börjar en av mina vänner lägga ner mobil och plånbok och en annan stoppar ner en dricka i en påse, och nästa gör något annat. I vilket fall som helst så var alla upptagna med något. Jag går då fram för att ta pizzorna och bära ut dem, men jag stoppas snabbt av pizzabagaren som ler lite mot mig och skrattar lite "men det där kan inte du bära!". ATM så blev jag väldigt irriterad, sa "eh, ursäkta?", släppte kartongerna, vände mig om och gick. Det hade inte varit ett problem för mig att bära kartongerna. Ska man vända på det så tränar mina vänner mellan 0-6 h/vecka på gym eller springer. Jag tränar 15. Behöver jag säga mer - take a seat.

Jag skulle också vilja ta tillfället i akt att upplysa en kvinna jag sprang över på sociala medier. Margit Nordin, vars deltagande i Vasaloppet gjorde att skidförbundet förbjöd kvinnor att delta i skidlopp längre än 10 kilometer. Manliga kommentatorer tyckte att nio mil var alldeles för långt för en kvinna och att kvinnligt deltagande förvandlar det ädla loppet till ett cirkusspektakel. Margit Nordin fortsatte åka, med lösmustasch och falskt namn, och från 1981 tilläts kvinnor att åka Vasaloppet tillsammans med männen. What a woman.

Under lång tid och in på modern tid har kvinnligt idrottsutövande alltid varit ifrågasatt på olika sätt, då det har hotat känslan av överlägsenhet hos männen. Tyvärr är detta något som männen orsakat själva, för precis som vi kvinnor har de sina ideal - att vara fysiskt överlägsna. De, precis som vi snöar in sig på det och tror det är det viktigaste trots att det inte stämmer. Men så fort en kvinna är snabbare, spelar bättre eller lyfter tyngre än män så är det plötsligt ett problem för många män. Jag har själv upplevt många exempel på gymmet eller i andra idrottssammanhang där jag vart betydligt bättre eller på samma nivå som en del män/killar. Detta har vart ibland imponerande, men ibland konstigt också. Oavsett så har jag alltid mötts av förvånade blickar precis som att det inte är något en tjej ska kunna. För jag är tjej och gör det som en kille. Jag gör det inte som en tjej. Men varför skulle vi inte kunna göra lika? Allt blir vad man gör det till.

Jag skulle kunna skriva om detta i evigheter, men om du läst ända hit så är jag redan imponerad och tacksam, det har vart trevligt att få dela med mig av detta och det kanske kommer mer när jag behöver skriva av mig. Tyvärr kommer inte detta inlägget antagligen bli revolutionerande och hamna på förstasidan överallt, men det är det lilla som gör det stora. Om alla gör något så blir det allt. Men jag hoppas att inom en snar framtid så kommer skillnaderna vara borta. Jag vill inte att kvinnor ska få ett övertag och "ta igen" den tiden som männen vart vid makten för kom igen allihopa, det är 2017, get over it. Låt oss bara ha det gött oavsett om man är kvinna, man, båda eller ingetdera. Det blir ju trots allt vad man gör det till.


Likes

Comments

Jag måste ju bara dela med mig av en bild här ifrån i Alperna. Jag har aldrig varit och åkt skidor i alperna, bara i fjällen hemma i Sverige, men nu sitter jag här i Italien. Det är fantastiska vyer, tro mig, trots att jag låter gammal. Det ser precis ut som på bilderna. Så bara ta en minut och njut av dessa bilderna, även om det bara är två av många.

/Until next time/

  • Resor
  • 4 readers

Likes

Comments

Något jag verkligen hade velat göra hade varit att kunna vara en riktigt sån där goals bloggerska och ta riktigt snygga bilder varje dag och lägga ner hela sin själ i bra inlägg. Gud så nöjd man måste känna sig efteråt...

Tyvärr "har jag ej tiden" att göra det på ett bra sätt så det blir sådär bra så man känner sig nöjd och belåten. Dessutom så hade jag aldrig kunnat komma ihåg att göra det varje dag, haha. Ett problem jag dock tror jag inte hade haft hade varit att hitta saker att skriva om, problemet ligger i att det måste vara intressant. De korkade tankarna så ibland får en att gå i taket ligger inte i lika stort intresse hos andra, haha. Men en fin dag i framtiden så kanske man hittar något bra och en publik som gillar ens udda funderingar.

/Until next time/

Likes

Comments

En sak jag funderat många gånger över, som jag med all säkerhet inte är själv om. Men skulle jag önska mig något så hade det varit 30 timmars dygn, det vill säga med 6h mer vaken tid. Varför skapades vi inte så? Tro mig, jag älskar sova, men det känns också som att man kan ägna den tiden till roligare saker, eller nödvändigare iallafall.

Vissa dagar känns det verkligen som att jag inte hinner ett skit, inte ens borsta tänderna. Jag gör möjligen lite för mycket för vad man borde göra som ungdom i min ålder osv, för jag har långa uppbokade dagar. Inget jag rekommendera, men däremot så alla saker jag gör, de gör jag för att jag tycker det är roligt och mår bra av det, och det är en rekommendation. Man ska göra mycket som gör en glad. Så länge alla saker man gör gör en lycklig så kör hårt! Men när det inte känns bra längre, så får man sluta.

Men det är så ofta som jag står och gnäller över att VARFÖR DET I HELA FRIDEN inte finns fler timmar på dygnet?? För inte bara för att jag inte alltid hinner med allt det jag redan gör, utan för att jag vill kunna hinna ännu mer! Jag vill göra fler saker, se nya saker, prova nya saker osv!

Man kan ju också vända på det och sä att "TÄNK DU, om vi haft 20h/dygn och hade längtat till 24h/dygn! Då har vi egentligen extra timmar, beror bara på hur man ser det..." och ja...men jag vill ändå ha fler timmar för nu är det inte så att vi har 20h, tack och lov....hur hade då livet gått ihop???

Tyvärr inget man kan ändra på, men det är det mycket man inte kan - men tanken var god!

/Until next time/

Likes

Comments