Header

Jag har länge funderat över hur jag ser ut, låter och helt enkelt verkar inför andra. Mitt i all den goa förvirringen så sa en person till mig att man ofta kan tycka det är jobbigt att höra sig själv prata på inspelning, på grund av ovana och att man själv hör en annan röst när man pratar.

Samma gäller nog för när folk ser en, tror jag, likt denna personen sa till mig. Ofta är man mer kritisk till sig själv än vad man är mot andra, vilket gör även att man ger sig ganska annorlunda bild av sig själv än vad andra ser, i många fall. Så när man ser sig själv i spegeln kan man ofta tycka sämre om sig än andra ser en, för man är mer kritisk, men också att man känner det som kroppen man ser känner. Jag menar att när jag ser min kropp så känner jag också det som den känner, till exempel om det gör ont i ryggen så känner jag det. Men det är något som de som ser mig inte ser eller känner, vilket kan göra att man ser sämre på sin kropp än vad andra gör också.

Men mitt i all denna förvirring vill jag ändå förklara att jag tror många behöver tycka om sig själva lite mer. Man tror sig veta så bra om sin kropp och JA, mycket riktigt det gör man. Det hade vart konstigt om man inte gjorde det. Men det är också bara en själv som ser och känner allt. Alla andra runt om ser ofta mycket mer av det bra. Så många borde nog sluta fundera så mycket över vad andra ser när de tittar på en, för tro mig - de ser inte ens hälften av vad du ser.

För likt när du inte gillar att höra din egen röst på en inspelning för att du tycker du låter hemsk för att du hör en annan röst som du är van vid. Så ja, vänd på det. De är vana att höra den "hemska rösten" och hade tyckt det låtit väldigt märkligt med den du har i huvudet. Folk ser något annat och ofta är det vänt till det positiva då de inte är kritiska på samma sätt som du är mot din kropp. De känner inte heller samma i kroppen fysiskt som du gör, därför bedömer de inte det. Det handlar om vana, men också att folk är på tok för självupptagna med vad andra tycker om dem så att de kommer glömma kolla extra noga på dig och hur du ser ut kroppsligt. Att oroa sig över hur du ser ut är inget som besvärar andra så varför ska det då besvära dig?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

UTHÅLLIGHET:

Så det är såhär det känns när det är värt det?


BIBELORD

" Mer än så, vi är stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet skapar uthållighet, uthålligheten fasthet och fastheten hopp."

ANDAKT

Just allt det här med uthållighet är sånt som inte är så lätt. Jag själv är inte alltid så bra på det, till exempel så har jag dåligt tålamod och har hett temperament. Jag kan också tycka ibland att det är sjukt tungt i skolan. Och det är inte lätt med det där med uthållighet. Man ska orka så mycket nu för tiden. Just nu har säkert många en del sista i skolan, sista slutspurten och den håller på att både få en att gå in i väggen och få magsår, men ändå försöker man hålla ut för man vet vad det leder till.

För er som inte vet så simmar jag väldigt mycket på min fritid, ibland alldeles för mycket. Ibland kan jag tycka det är super tråkigt och tungt, men ibland är det roligt och kul att hänga med alla kompisar - annars hade jag ju inte fortsatt. Men för i slutet på april var jag och tävlade i Göteborg och fick för första gången på länge känna när det verkligen är värt det. Under en tid har jag kämpat för att kvala in på 50 fjärilsim på DM i Skåne men bara vart nära. Jag har lagt ner många timmar i vattnet på att simma simsätt jag inte simmar i vanliga fall och tycker är tunga, för att bli bättre. Men när man tränar så ofta som jag gör så känner man sällan en skillnad, för det är alltid så tätt på med ny träning.

Men väl i Göteborg så kände jag mig ändå redo efter all träning. Men innan jag skulle hoppa i så hade jag lite av ett krig i mitt huvud om jag trodde jag skulle klara kvaltiden eller inte. Men precis innan startsignal så bestämde jag mig för att nä, jag skulle nog klara det. Jag tror det var en extra del som behövdes, för när jag satte i händerna och vänder mig om så ser jag att jag klarat det. Först fick jag blinka några gånger för att kolla så jag sett rätt, och mycket riktigt, det hade jag. Då var det första som slog mig och upprepades flera gånger;

"Så det är såhär det känns när det är värt det?"

Och jag kan meddela att det kändes väldigt bra. Så precis som det står i bibelordet så allt lidande som man lägger ner, all den hårda träning - det är värt det. Förr eller senare kommer det visa sig. Men detta gäller inte bara i sport, utan det kan vara i skolan eller andra liknande sammanhang. Men det är värt det, även inte om det känns som det där och då. Du måste helt enkelt bara hålla ut!

Likes

Comments

Ville bara dela med mig av dessa två härliga bilder på mitt squad på Lalandia i Danmark! Tyvärr tog jag inte fler bilder :/

Efter en tredagars pre-vacation innan sommarens intåg så kan jag meddela att det va otroligt mysigt att åka ett gäng, bo i en fin mysig stuga, käka, sola lite, bada. Förhoppningvis blir det trevliga vistelser som denna fler gånger!

Tack för en fin helg, heja er!

Likes

Comments

Mat

Inte helt fel, så det hände igen!
Lite C-vitamin till det, mums

Vindruvor • Apelsin • Banan • Mango

Likes

Comments

Ända sedan jag började simma så fastnade jag tidigt för frisimmet (crawl för the non-swimmer). Vid 12 års ålder började jag fatta att jag inte vad en sprinter som e flesta andra av de jag tränade med, utan långdistansare. Väldigt trevligt för övrigt.

Dock så att vara långdistansare har sina nackdelar. Du är ganska dålig på att komma igång snabbt med simningen, dvs på kortare distanser kommer du ej upp i fart. Man har ingen sån där super-fart, utan är mer uthållig. Inte heller ofta så finns det långdistansen på tävlingar, då det tar långt tid att simma. Detta gör att man utvecklas inte i samma grad på den sträckan, som andra sträckor. Och grejen med sprint-sträckor är att det är de som syns.

Med det menar jag att när någon simmar en bra tid på 50 frisim så ses det ofta som att den personen också är en bra simmare. En person som inte simmar så bra på det, men är ganska bra på längre sträckor (likt mig själv) är därmed inte en lika bra simmare. Vilket är synd.

Många gånger så längtar jag så efter att bara få en sån där riktigt bra tid på 50 eller 100 frisim så jag, likt andra sprinters i min grupp, förbli utvald till lagkapper och SM-lag mm. För jag får sällan vara med på tillfällen likt det för att jag är för dålig på de sträckorna och det är ganska jobbigt. Att ofta känna att man kanske simmar bra, men inte bra nog gör en ganska ledsen. Jag vill se en förändring eller att jag själv hade slutat bry mig men tyvärr ser det ut att vara långt bort ibland. Men det, likt mycket annat, jobbar jag på att bli bättre på hela tiden!

Mer om detta en annan gång när man orkar läsa mer

Likes

Comments

Mat

Idag är det dags att åka till Göteborg för simtävling!
Då det är fredag så slipper jag skolan och kan ägan mig åt att äta upp massa frukt som legat hemma, som frulle. Verkligen att rekommendera!

Utöver denna enorma tallrik så blev det lite jordgubbar i en skål med mjölk och ett kokt ägg!

Vattenmelon • Mango • Banan • Jordgubbar

  • Mat
  • 0 readers

Likes

Comments

En serie med onödigt kort vetande som du antagligen aldrig kommer ha nytta av. Alltid mycket roligare än att veta det man ska veta och sjukt kul att berätta för alla andra!


 - Världens största hangarfartyg - USS Enterprise, väger 93 500 ton och rymmer 4 800 personer.

- Fulla myror ramlar alltid åt höger.

- I USA finns det över 6 miljoner km väg att åka på.

Likes

Comments

Förra helgen var jag och några av mina bästa vänner och åkte skidor i Hestra, på Isaberg. Fruktansvärt trevligt hade vi och solen titta fram ett bra tag också! Det var alltså jag, min pojkvän och mina tre absolut bästa vänner och en av deras flickvän.

Vi rulla dit tidigt på morgonen och för första gången fick en av oss stå på skidor, medan vi andra lärde. Korvgrillning och pannkakor ingick självfallet, med dessutom en tur om Max på vägen hem!

Likes

Comments

Äntligen har studentmössan kommit! Plötsligt kändes inte 86 dagar så långt bort...

Likes

Comments

Idag hade jag och min bästa vän Elin en fantastiskt mysig studiedag där vi såg tidigt efter morgonträningen 06:15, för att påbörja ett maraton av en serie och göra vår egen frukost till! Recepten hittade vi på tasty @ fb och hälsoliv Expressen @ instagram.

Vi åt till frullen melon, hallon, apelsin/banan smoothie, pannkakor med tre ingredienser (!!!) och fattiga riddare till det! Lunch blev det knappt någon på grund av den sena frullen. Men kvällsmaten blev kycklingfilé med spenat pasta pesto, och efterrätten blev choklad doppad kiwi i mjölkchoklad och jordgubbar i vit choklad. Inte helt fel kan jag tillägga! Mums

Likes

Comments