Header

Av någon anledning har jag aldrig gillat te. Sådan typisk pås te tyckte jag bara smaka varmt vatten med en dålig smaksättning. Jag kunde dricka sådant te där man blandade i ett typ pulver eller så, så man kunde ta mycket. Men även lös te tyckte jag hade en förbaskat dålig smak - oavsett smak. Jag tyckte det lukta gott, men som sagt - varmt vatten med kass smaksättning.

Jag har kommit fram till att te är bra och nyttigt! Tyvärr gör det mig extremt kissnödig, men vad gör man inte för te? Jag har nu nämligen börjat dricka så mycket te, verkligen så ofta. Alltid lås te dessutom, för nog fan ska jag bli en bra tedrickare!

Nu har det blivit så fint väder också och vad gör man inte då? Jo, sätter sig utomhus på ett lokalt café efter en promenad och dricker det där teet! Härligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Medan alla andra satt i skolan idag så spenderade min klass en dag i skidbacken. Med 5 plusgrader så var det som att åk på krossad isglass, vilket kan va trevligt - jag är ju inte den som är den, men jag föredrar det inte. Det var extremt dimmigt, men i slutändan så är det väll alltid kul att åka skidor! Snart kommer dessutom studenten och då lämnar man alla dessa människorna bakom sig, så lite aktivitet ihop är alltid trevligt.

Vi började dagen med att lära IM eleverna att ens stå på ett par skidor och det gick långsamt, men senare fick vi åka själva och då var det hur trevligt som helst, trots det dåliga vädret! Härligt!

Likes

Comments

Den här kanske onödigt långa texten som du just nu sitter och läser skulle kunna handla om ojämlikhet på arbetsplatser, på idrotten i skolan, i politik, dålig förlossningsvård, eller om en repressiv sexmoral. Det skulle kunna handla om så kallade jobbiga feminister som springer runt med plakat och gapar och skriker för kvinnors rättigheter. Det skulle också kunna handla om våldtäkter och osäkerheten hos kvinnor, om män som hatar kvinnor eller varför inte kvinnor som hatar män?

Idag är det internationella kvinnodagen och den uppmärksammas över hela världen. Jag har dumt nog aldrig reflekterat över det eller gjort något för denna dagen. Att skriva ett gnälligt blogginlägg kanske inte är mycket för välden, men jag uttrycker mig om vad jag känner och jag tror det är en stor del av denna dagen - att kvinnorna ska komma till tals.

När jag kom till skolan idag så möttes jag av två glada kvinnliga lärare som bjöd på godishjärtan och klubbor till alla kvinnor och tjejer som passera dem. De sa att jag fick ta hur mycket jag ville för idag hyllades jag. Ni kanske tycker det är dumt att bjuda på lite godis i skolan till alla tjejer och inga killar, men jag uppskattade det. Det kanske inte var världens tillställning, men de berättade att idag är det jag som är viktig för att jag är jag - en kvinna.

Feminist är ett ord som nu varit laddat länge. Många tror sig veta vad det betyder, vägrar kalla sig det för "då hatar man män". Till dig så vill jag meddela att du tyvärr har fel. Men förhoppningsvis så delar du åsikten med mig om att mö och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete. Att kvinnor ska ha samma möjligheter och skyldigheter som män. Att kvinnor inte ska behöva vara oroliga att gå hem på egen hand mitt på ljusa dagen. Att inte en kvinna som gör ett hantverkararebte ska bli kollad konstigt på eller bli hyllad för att hon klarar ett "mansarbete", utan vara som vem som helst, precis som att en man ska kunna jobba med ett "kvinnojobb" utan att bli tittad på. Delar du några av dessa få, utav hundra exempel, så måste jag tyvärr kalla dig feminist. Jag är feminist, men det tog mig långt tid att våga kalla mig det då jag inte var så säker på var det var. Detta är nämligen tyvärr inte något som vi lär oss speciellt mycket av i den svenska grundskolan. What a shame.

Jag skulle vilja berätta om en gång när jag skulle hämta ett gäng pizzor med mina vänner som i detta fallet endast var killar. När vi ska betala frågar, eller mer påpekar, mannen i kassan att en av mina kompisar borde betala till mig. Absolut väldigt snällt om han hade velat det, men varför skulle jag inte kunna betala själv? Men när vi har betalat så börjar en av mina vänner lägga ner mobil och plånbok och en annan stoppar ner en dricka i en påse, och nästa gör något annat. I vilket fall som helst så var alla upptagna med något. Jag går då fram för att ta pizzorna och bära ut dem, men jag stoppas snabbt av pizzabagaren som ler lite mot mig och skrattar lite "men det där kan inte du bära!". ATM så blev jag väldigt irriterad, sa "eh, ursäkta?", släppte kartongerna, vände mig om och gick. Det hade inte varit ett problem för mig att bära kartongerna. Ska man vända på det så tränar mina vänner mellan 0-6 h/vecka på gym eller springer. Jag tränar 15. Behöver jag säga mer - take a seat.

Jag skulle också vilja ta tillfället i akt att upplysa en kvinna jag sprang över på sociala medier. Margit Nordin, vars deltagande i Vasaloppet gjorde att skidförbundet förbjöd kvinnor att delta i skidlopp längre än 10 kilometer. Manliga kommentatorer tyckte att nio mil var alldeles för långt för en kvinna och att kvinnligt deltagande förvandlar det ädla loppet till ett cirkusspektakel. Margit Nordin fortsatte åka, med lösmustasch och falskt namn, och från 1981 tilläts kvinnor att åka Vasaloppet tillsammans med männen. What a woman.

Under lång tid och in på modern tid har kvinnligt idrottsutövande alltid varit ifrågasatt på olika sätt, då det har hotat känslan av överlägsenhet hos männen. Tyvärr är detta något som männen orsakat själva, för precis som vi kvinnor har de sina ideal - att vara fysiskt överlägsna. De, precis som vi snöar in sig på det och tror det är det viktigaste trots att det inte stämmer. Men så fort en kvinna är snabbare, spelar bättre eller lyfter tyngre än män så är det plötsligt ett problem för många män. Jag har själv upplevt många exempel på gymmet eller i andra idrottssammanhang där jag vart betydligt bättre eller på samma nivå som en del män/killar. Detta har vart ibland imponerande, men ibland konstigt också. Oavsett så har jag alltid mötts av förvånade blickar precis som att det inte är något en tjej ska kunna. För jag är tjej och gör det som en kille. Jag gör det inte som en tjej. Men varför skulle vi inte kunna göra lika? Allt blir vad man gör det till.

Jag skulle kunna skriva om detta i evigheter, men om du läst ända hit så är jag redan imponerad och tacksam, det har vart trevligt att få dela med mig av detta och det kanske kommer mer när jag behöver skriva av mig. Tyvärr kommer inte detta inlägget antagligen bli revolutionerande och hamna på förstasidan överallt, men det är det lilla som gör det stora. Om alla gör något så blir det allt. Men jag hoppas att inom en snar framtid så kommer skillnaderna vara borta. Jag vill inte att kvinnor ska få ett övertag och "ta igen" den tiden som männen vart vid makten för kom igen allihopa, det är 2017, get over it. Låt oss bara ha det gött oavsett om man är kvinna, man, båda eller ingetdera. Det blir ju trots allt vad man gör det till.


Likes

Comments

Jag måste ju bara dela med mig av en bild här ifrån i Alperna. Jag har aldrig varit och åkt skidor i alperna, bara i fjällen hemma i Sverige, men nu sitter jag här i Italien. Det är fantastiska vyer, tro mig, trots att jag låter gammal. Det ser precis ut som på bilderna. Så bara ta en minut och njut av dessa bilderna, även om det bara är två av många.

/Until next time/

  • Resor
  • 2 readers

Likes

Comments

Något jag verkligen hade velat göra hade varit att kunna vara en riktigt sån där goals bloggerska och ta riktigt snygga bilder varje dag och lägga ner hela sin själ i bra inlägg. Gud så nöjd man måste känna sig efteråt...

Tyvärr "har jag ej tiden" att göra det på ett bra sätt så det blir sådär bra så man känner sig nöjd och belåten. Dessutom så hade jag aldrig kunnat komma ihåg att göra det varje dag, haha. Ett problem jag dock tror jag inte hade haft hade varit att hitta saker att skriva om, problemet ligger i att det måste vara intressant. De korkade tankarna så ibland får en att gå i taket ligger inte i lika stort intresse hos andra, haha. Men en fin dag i framtiden så kanske man hittar något bra och en publik som gillar ens udda funderingar.

/Until next time/

Likes

Comments

En sak jag funderat många gånger över, som jag med all säkerhet inte är själv om. Men skulle jag önska mig något så hade det varit 30 timmars dygn, det vill säga med 6h mer vaken tid. Varför skapades vi inte så? Tro mig, jag älskar sova, men det känns också som att man kan ägna den tiden till roligare saker, eller nödvändigare iallafall.

Vissa dagar känns det verkligen som att jag inte hinner ett skit, inte ens borsta tänderna. Jag gör möjligen lite för mycket för vad man borde göra som ungdom i min ålder osv, för jag har långa uppbokade dagar. Inget jag rekommendera, men däremot så alla saker jag gör, de gör jag för att jag tycker det är roligt och mår bra av det, och det är en rekommendation. Man ska göra mycket som gör en glad. Så länge alla saker man gör gör en lycklig så kör hårt! Men när det inte känns bra längre, så får man sluta.

Men det är så ofta som jag står och gnäller över att VARFÖR DET I HELA FRIDEN inte finns fler timmar på dygnet?? För inte bara för att jag inte alltid hinner med allt det jag redan gör, utan för att jag vill kunna hinna ännu mer! Jag vill göra fler saker, se nya saker, prova nya saker osv!

Man kan ju också vända på det och sä att "TÄNK DU, om vi haft 20h/dygn och hade längtat till 24h/dygn! Då har vi egentligen extra timmar, beror bara på hur man ser det..." och ja...men jag vill ändå ha fler timmar för nu är det inte så att vi har 20h, tack och lov....hur hade då livet gått ihop???

Tyvärr inget man kan ändra på, men det är det mycket man inte kan - men tanken var god!

/Until next time/

Likes

Comments

Ni vet nu när mörkret är runt en på tok för många timmar om dygnet så önskade jag att jag hade vart lite mer sådär mysig som typ sitter med tända ljus och ritar i mindfullness böcker eller läser. Jag älskar båda. Rita har jag alltid gillat och när det här med mindfullness böcker explodera så va det lite som att komma till sjunde himlen - LOVE IT.

Men något annat som jag också är sjukt glad över men gör på tok för sällan är att läsa. När jag va yngre tyckte jag det va onödig tid och besvärligt, men om jag däremot hittade en bok som va riktigt bra så kunde jag mycket väl gräva ner mig. Men jag har alltid varit en långsam läsare så det tar alltid en sån hejdundrans tid, vilket inte en sån som jag har tid med...

Samtidigt är jag en upptagen människa (observera hur viktigt jag låter, trots att det inte stämmer...) som inte har tid. Jag är nattuggla och är knappt levande på morgnarna. har så svårt att lägga mig innan kl 22 - finns inte på kartan. Det känns då som att jag inte utnyttjar min tid. Så om jag ska läsa så blir det typ 22:30 en vardag, så när man läst 3 sidor så gungar man med huvudet i sängen, eller tappar den i ansiktet...

Jag påbörjar ofta på böcker och läser dom intensivt i typ en vecka, men det är inte tillräckligt för mig att bli klar med en bok, så sen hamnar den på helan i 3 månader och glöms bort, och när jag då verkligen ska ta tag i det igen så måste jag börja om, vilket är sjukt onajs.

Men jag tänkte faktiskt på det som ett typ av nyårslöfte, att jag ska ge mig mer tid till alla dom mysgrejerna som jag egentligen vill göra, men inte ger mig tiden. Typ som att rita, skriva här, läsa, spela gitarr/ukulele/bas, redigera film, ja, you name it. Hade vart både mysigt och skönt, då jag nästan känner mig stressad över att jag inte gör de sakerna jag faktiskt vill ägna tid åt. Härligt!

/Until next time/

Likes

Comments

Jag är just nu arg sur uppretad irriterad förargad ilsk upprörd förbittrad gramsen putt härskad förbannad rasande deppig less bedrövad olustig ledsen men mest av allt besviken.
Jag har ett litet problem. Jag har en tendens att glömma saker för mitt närminne är inte riktigt med i alla svängar. Det är som den där lite smått efterblivna kompisen som aldrig hänger med på skämt och som man måste berätta allt två gånger för.

På senaste tiden har jag blivit av med saker som har betytt väldigt mycket för mig, eller har en viktig del i det vardagliga livet. Jag vet inte varför eller hur jag ska rätta till det. Det gör mig ledsen och besviken för jag vet att jag borde kunna bättre, men jag vet inte hur jag ska bättra på det.

Problemet jag tänkt skriva om är egentligen inte att jag blivit av med saker, även om det är det som frustrerar mig mest just nu. Nej, utan när jag frågar om saker, som i detta fallet "hur ska jag kunna göra att jag inte glömmer saker?" Då svarar folk mig "ja du måste bättra dig" eller "du måste göra en förändring"
LIKE I HAVEN'T NOTICED
Det är ju inte det som är nyheten. Att jag är kass på att komma ihåg saker är något jag redan vet. Men just dom svaren är svar som jag fått många gånger i livet av många olika personer i olika sammanhang. Nu fick jag höra det när jag blivit av med saker. Innan har jag frågat det i samband med simningen om att jag inte blir snabbare, trots hur mycket jag än tränar. Ändå säger folk att jag måste göra en ändring, men det känns som jag testat allt. Jag behöver inte veta att jag ska ändra jag behöver veta hur. För vad problemet är, är inte det jag frågar efter. Jag frågar efter en lösning till problemet.

Jag tror många måste bli mer medvetna om det, för jag hör det jämt. Jag själv försöker aldrig säga det, men även jag har säkert gjort det någon gång. Men att folk har ett problem är inget som någon vill höra. Man vill höra en lösning, ett förslag. Människor älskar höra nya saker och lösningar. Inte gammalt tråkigt och saker som dom redan vet. Tänk om alla hade sagt samma saker hela tiden. Man hade ju blivit knäpp. Nej försök hjälpa istället med idéer, bra som dåliga. Och om man inte har något bra förslag, var då uppriktig och säg något i stil med "skit, det suger. Men tyvärr vet jag inte en lösning till dig. Det finns säkert en lösning, men jag sitter inte på den" det är okej att inte alltid veta. Men berätta det. Dölj inte det med en så korkad kommentar som "du måste göra en ändring"

Även tiden springer iväg och ibland undrar man vart den tar vägen. Men nu ska jag gå till kos. Godnatt

/Until next time/

Likes

Comments

För en vecka sedan fick jag en sjukt jobbig fråga av prästen som håller i min konfagrupp. Han sa;

"Om Gud är allsmäktig, kan han då göra en sten som är så tung att han själv inte kan bära den?"

Sjukt jobbig fråga. Jag menar som allsmäktig kan man göra allt. Det betyder definitivt att han kan göra en sten som är omöjlig att bära för alla. Egentligen för han själv också, men om han nu är allmäktig och kan göra allt så borde han kunna lyfta alla stenar, även dom som ingen kan bära.

Fundera på den du...

Likes

Comments

När man simmar och dessutom simmar lite längre sträckor, så lämnar man sig lite själv med sina egna tankar så man har all tid i världen att tänka på allt om ingenting. Jag som dessutom är långdistansare har många långa konversationer med mig själv när jag simmar dessa sträckorna.

Häromdagen på simträningen så började jag fundera över varför banen är gul. först tänkte jag att det inte finns så många frukter som är den starka färgen men insåg snabbt att jag hade fel. Men jag kunde inte släppa bananen, så istället så frågade jag en kille som simmade på min bana, han går NA så han kändes som ett rimligt val. Jag fråga han helt enkelt rakt av varför bananen är gul. jag trodde inte han skulle ha ett svar, men han gav mig en lång utläggning om hur atomer absorberar ljus och när bananen är gul betyder det att gul är den ända färgen som atomerna inte tar upp och då typ reflekteras det tillbaka och färgen vi då ser är gul. Sjukt rörigt och säkert fel - det jag skrev då. men då tänkte jag att då är ju gul den ända färgen som inte finns av färgerna hos bananen och då kanske den egentligen inte är gul.

Den kommer ju fortfarande ses som gul, men allt det här med färger vet man ju inte om dom finns eller hur vi ser samma. Vi har egentligen bara valt att kalla dom samma, men det betyder inte att vi ser samma. Hade jag valt att uppfostra mina barn att grön heter röd så kommer dom säga det. det är bara en benämning, men eftersom resten av världen säger grön till grön så hade dom uppfattats som märkliga, men egentligen handlar det bara om vad jag valt att lära dom.

men det va genom den tanken som jag fundera att egentligen så vet man ju inte om något finns eller allt är bara en illusion. Vi kanske helt enkelt bara är ett gäng slemhögar i massa färger som ligger i glasburkar, som står i en ring. Alla funderar själva på sitt men det ger ett sammanhang tillsammans. Jag hade lätt velat vara en neon-lila slemhög iallafall.

men allt skit vi har i huvudet kanske bara är en slemhög i en cool förf, som ligger i en glasburk. Menar inte sjölav hjärnan utan det som finns i hjärnan. Neon-Orange är en cool färg. Hoppas den lyser i den färgen då. rörigt af, men det är det som gör det mycket mer fundersamt...

/Until next time/

Likes

Comments