Psykisk ohälsa

Jag är så jävla trött på att kämpa konstant!

Först måste man kämpa emot alla jävla känslor, ångest, nedstämdhet, hopplöshet, orkeslöshet, ensamhet, panikkänslor osv, och på det så måste jag kämpa emot alla impulser till att bl.a skada mig och göra suicidförsök.

Men som att inte det vore nog så måste man kämpa för att få vård mot den här problematiken, vilket är otroligt jobbigt då man först och främst knappt någon energi kvar alls men sen vet man inte alltid om man vill bli frisk.
Och att behöva kämpa då som ni kan förstå är nästan omöjligt!

Typ som nu, jag har suttit och väntat på jouren i fem timmar (!!!) för att pratade en läkare som kanske inte ens ger mig den vården jag behöver.
Det är ett väldigt stort steg för mig att bara ta hjälp och sen när jag väl har tagit det steget så kanske jag bara blir avslagen och hemskickad som att mina destruktiva tankar och känslor inte är "allvarliga nog" för att få hjälp ifrån slutenvården.

Är bara så himla trött på detta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Sitter en än gång i den mörka korridoren inne på avdelningen.
Jag har haft svårt att somna dom senaste nätterna, det är inget ovanligt att jag sitter uppe till tre-tiden och bara stirrar ut i tomma intet.
Jag stirrar in i väggen och låter tankarna snurra runt så mycket dom vill, det drar ner mig ännu mer i det svarta hålet.
Men vad ska man göra när kroppen skriker åt en att vara vaken?
Jag kan vilja sova hur mycket som helst när tankarna har varit så jobbiga under dagen att jag inte kan yttra en vettig mening, men det är ändå kroppen som har det sista ordet.

Men samtidigt, som jag har nämnt i tidigare inlägg, så älskar jag att vara vaken på natten.
Allt är så nedtonat, ljusen, ljuden, rörelser, dofter och inte minst människorna.
Alla dom där sakerna bidrar till att min redan överarbetade hjärna blir ännu tyngre, och därmed också gör det svårare att hålla mörka tankar och röster borta.
Så jag jag tycker att det är jobbigt att vara vaken länge men samtidigt trivs jag på nätterna.


Jag är en riktig nattuggla


Likes

Comments

Psykisk ohälsa

1. Att jag inte kämpar
H*n sa att jag inte kämpar, att så fort något blir jobbigt så lägger jag mig platt och tar den lätta utvägen genom att självskada istället för att använda mig utav färdigheter eller prata med personalen

2. Jag vill ha uppmärksamhet
Jag är ju här för att få hjälp men eftersom jag självskadar innan jag pratar med personalen så tyckte h*n att jag bara gör det för uppmärksamhetens skull

3. Att jag beter mig som ett barn
H*n sa efter att ha varit med på några av mina möten att när läkaren säger något som jag inte tycker om så "skriker" jag tills jag får min vilja igenom
(som när ett barn får ett nej av sin mamma så skriker den tills den får sin vilja igenom)

4. Jag hotar
H*n tycker att jag hotar med att ta livet av mig bara för att få vara kvar på avdelningen

5. Ingen jobbig uppväxt
H*n tycker inte att jag egentligen inte har någon anledning till att vilja ta livet av mig då jag har ett bra liv ingen misshandel, större alkoholproblem i familjen och inte direkt någon jobbig uppväxt.
Så h*n sa att h*n inte förstår varför jag vill ta livet utav mig

6. Piller
H*n sa också att h*n tycker att jag bara kommer hit för att få mer piller och inte försöker ta "riktig" hjälp och därmed också tar den lättare vägen ut

Att få höra alla dom här sakerna fick mig att må ännu sämre, jag börjar tvivla på mig själv och att jag kanske bara överdriver som in i helvete.
Sen så börjar jag tro att alla i personalen tycker samma sak och att jag bara är här för att få sympati från både personal och närstående

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Jag sitter ute i korridoren på avdelningen det är tyst och lugnt då jag är den enda patienten som är vaken.
Det börjar precis ljusna utomhus och om en timme öppnar balkongen så jag kan gå ut och röka, har väntat på det i flera timmar nu.
Jag vet inte varför jag inte kunde somna inatt.
Jag låg och bara vred å vände på mig, ena sekunden var det för varmt andra var det för kallt, magen började kurra i brist på mat och tankarna snurrade tills jag blev yr.
Så nu tänkte jag vänta tills balkongen öppnar och efter jag har suttit ute, tagit en cigg och låtit den lätt kyliga morgonluften få mina tankar att klarna lite så ska jag avgöra om det är värt att gå och lägga sig eller om det bara kommer att få min dygnsrytm att bli ännu mer ojämn.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Ångesten pulserar igenom mina ådror, den får hjärtat att slå snabbare och mitt huvud att snurra.
Samtidigt klamrar sig depressionen fast runt min hals och får allt att bli jobbigare, tyngre.
Jag stressar upp mig för inget men orkar samtidigt inte bry mig om något.
Jag ligger orkeslös i sängen när jag egentligen vill slå och sparka sönder saker, jag vill skrika så högt jag kan och skära upp mina armar.
Men jag orkar inte.
Jag vill ta livet av mig, men jag orkar inte.
Det som skrämmer mig mest är vad som kommer hända om jag får orken tillbaka, kommer jag skada mig? Kommer jag att göra ett suicidförsök?
Jag vet inte, jag har inte kraft nog att samla ihop mina tankar tillräckligt mycket för att jag ska förstå vad som händer och kanske kommer att hända.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Sorry för att alla inlägg är så negativa just nu men det är mycket därför jag har den här bloggen, för att kunna uttrycka mina känslor och tankar, såå ni läser min blogg på egen risk

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

TW - självmord, självskadebeteende och allmänt negativ inställning till livetMin borderline har varit så påtaglig dom senaste fyra-fem dagarna

Jag var extremt glad, motiverad och allmänt peppad på livet i ca två dagar.
Men sen drogs jag ner i den konstant nedgående spiralen.
Alla känslor kom på en gång.
Ensamhet, tomhet, ångest, nedstämdhet, allt.
Jag är både självskadebenägen och suicidalbenägen.

Jag förstår inte hur så många känslor som rent tekniskt sett inte borde kunna existera samtidigt, så som ångest och tomhetskänslor, kan slås ihop och bara bli ett svart virrvarr av mörka destruktiva tankar.
Jobbigast är nog ensamheten, jag går sönder av att hålla allt inne men det känns som att jag inte har någon att prata med.
Men samtidigt vet jag att ett fåtal personer vill att jag ska prata med dom när jag mår dåligt, men dom flesta utav dom mår också psykiskt dåligt så jag kan inte dra med dom ner i mitt svarta hål.
Det är inte rättvist emot dom.
Så då är det bättre att jag håller allt inom mig.

Jag överväger att åka till jouren då allt bara är för mycket, men om jag gör det så kommer det ta ännu längre tid innan jag får hunden så det vågar jag inte göra.
Speciellt eftersom hunden är en av dom största anledningarna till att jag är kvar här, men jag vet inte hur länge den motivationen kommer att hålla i sig om jag blir inlagd igen.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Hon har lagt mig bakom sig, jag är helt säker.
Men jag förstår henne, jag är inget att ha som vän så jag gick och bara väntade att det här skulle hända.
Jag känner mig som ett bakgrundsljud i andras liv så jag är inte chockad.

Hon har nya vänner nu.
Nya, bättre vänner som inte mår konstant dåligt inte någon som bara känns som en sten som är fastkedjad runt hennes fotled i det stora havet.
Förr eller senare skulle jag dra ner henne och få oss båda att drunkna eller så skulle hon få loss stenen och fortsätta simma.

Jag är glad för hennes skull att det var det senare som inträffade, hon förtjänar inte att dras ner med en sån som mig.
Jag hoppas att hon får ett lyckligt liv

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Sitter ute och puffar i den svala mörka natten.
Ångesten kom tillbaka som ett slag i magen.
Jag har gått och oroat mig över det dom här få dagarna som faktiskt har varit bra, vilket har gjort att jag inte har kunnat njutit av dom till 100%

Jag tror att det dels beror på att jag känner mig som mest ensam på nätterna så då börjar alla känslor att bubbla inom mig.
Men samtidigt älskar jag att vara vaken på nätterna för allt är så lugnt och fridfullt så jag känner att jag faktiskt kan släppa lös alla känslor som jag har haft fastlåsta inom mig.

Sen så beror det nog också på att mamma sitter i köket, ett glas vin i handen och pratar med en kompis som också dricker.
Jag tycker att det är väldigt jobbigt när mamma eller folk i min närhet dricker då vi har haft mycket alkoholproblem inom familjen.

Jag hoppas att eran natt är bättre än min, sov så gott!

Likes

Comments

Motiverande

Just nu känns allt så bra, det är jättekonstigt då jag inte har känt mig glad på säkert flera månader!

Jag var ner och tog en promenad med hästen idag, nu ska jag ner på stan och få fotvård och sen käka lunch med mormor.
Jag känner mig motiverad till livet, ska snart börja träna, jag vill börja äta bättre mat (vi får väl se hur det går 😂) får mysa med hästarna, kommer skaffa en hund inom snar framtid

Jag känner mig positivt inställd till (nästan) allt just nu och även om det kanske inte håller i sig så speciellt länge så tänker njuta utav det just nu!

Likes

Comments