Att jobba så nära gränsen mellan liv och död som jag gjort i snart fyra veckor har verkligen öppnat mina ögon för hur skört livet är. Ett liv kan ta slut så fort. Jag ser dagligen människor som får åka hem till sina familjer friska och glada men jag får också möta ögonen på de som kommer till vår avdelning för att säga hejdå. Deras tårar skär i mitt hjärta men jag vet att jag inte kan haka upp mig på det. Jag får anstränga mig ibland för att inte tänka för långt och för mycket. Alla "tänk om det var jag"- tankar som smyger sig på måste jag mota bort. Jag fokuserar min energi och mina tankar på de patienter som får åka hem, de lyckliga sluten. 

Den tacksamhet som jag får ta emot varje dag är underbar. Allt jag gör är att koka kaffe och servera mat som andra lagat men ändå kommer det fram människor som tackar artigt för maten och som säger fina saker som lyfter mitt humör till toppen. Varje dag får jag se nya mirakel. Att gå från sängen till toaletten är för några som att bestiga ett berg och när de kommer för att hämta mat på lunchen berättar de gärna om sina nya framsteg. Jag får se människor utvecklas, jag får se hur de får tillbaka sina personligheter och jag får se dem åka hem till sina familjer. Lyckan hos de som får återvända hem är något jag kommer att bära med mig. Att få se dem gå ut genom dörrarna med sina kära i handen värmer mitt hjärta. 

Glöm inte att ta hand om dig och de som står dig nära, du vet inte hur länge de är här. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

De sista tjugo minuterna av min 18-årsdag vill jag spendera med att skriva en önskan, en bön om att jag om ett år kommer att vara minst lika lycklig och stark som jag är nu. För ett år sedan var jag störtkär, jag var 17 år och det enda jag tänkte på var kärleken och sommaren som vi hade framför oss. Idag tänker jag mest framåt. Om ett år är jag 19, om ett år har jag tagit studenten och om ett år är det sommar igen. 

Idag är jag stark. Jag vet vad jag vill och jag lever för det jag älskar och anpassar inte mina önskningar efter någon annan. Idag är jag fri. Jag har inget som tynger mig eller som tränger in i mina tankar (mer än körkortsteorin, suck). Idag är jag 18 och jag är lycklig! Lycklig att vara ung men inte för liten, lycklig för att sommaren bara har börjat och lycklig för att jag på måndag ska börja jobba och tjäna pengar som jag sedan kan bränna på loppisar och Ullared under Varbergsveckorna. Jag är så otroligt lycklig för allt jag har och för det som komma skall. Vem vet, om ett år kanske jag är vegetarian, kändis eller blondin! Vart jag är på väg har jag ingen aning om men vägen dit, den väljer jag!

Likes

Comments

Wow, det här året bara springer iväg. Om en vecka är det sommarlov och frihet. Det är galet hur fort denna termin har gått. Vi har gjort allt från vår underbara föreställning, sjungit på operan och såklart kämpat oss igenom de nationella proven. Jag tror att sommaren kommer bli helt underbar! Inte bara för att jag fyller 18 och förhoppningsvis har ett körkort när jag återvänder till skolbänken men också för de härliga traditioner som tillhör sommaren. Vi åker till Varberg och bränner oss i solen, fryser till is när vi badar i havet och spelar den årliga minigolfsrundan. Jag längtar till de sena sommarkvällarna på altanen vid havet och att få bo under samma tak som de mest underbara människor jag känner. Jag längtar till att få jobba och jag längtar till daglägret i slutet av sommaren som är fullt av så mycket kärlek och skratt. Snart är den här, sommaren, det vi längtar efter hela året. Snart är den här!

Likes

Comments

Varför sitta och skriva ett tråkigt tal  när man kan skriva ett blogginlägg? Suck. Det är mycket i skolan nu, allt på en gång, som vanligt. Alla lärare inser att det inte är så långt kvar på terminen och att vi har massor kvar att klara av innan det härliga sommarlovet. Inte nog med att nationella proven är runt hörnet men vi ska skriva uppsatser, tal, redovisningar och utvärderingar i nästan alla ämnen. Det enda ämne som vi inte har något skriftligt i är matten men tro mig, det är inte läxfritt där ändå. Mitt i alltihop har jag ett körkort som jag vill ta i sommar. Det är mycket på en gång men det känns ändå som något som går att klara av, än så länge. 

VÄRME. Det var så underbart väder de sista dagarna på påsklovet! Jag satt ute på altanen i linne och kollade på serier i timmar och bara njöt av solen. Jag lyckades bränna näsan för första gången detta året, ett klart tecken på att sommaren snart är här. Något klassiskt som hände var att jag hade tänkt plugga matte under lovet men inser på fredagen att jag inte ens har med mig böckerna hem... Bra jobbat Erika. Jaja, sommaren är snart här och min motivation för plugg är inte på topp, det är därför jag sitter och skriver det här inlägget, men det mesta känns ändå rätt gött! Det enda jag kan tänka på är att snart är det sommar och på söndag ska vi ha kalas och då ska jag äta morotskaka. 

Likes

Comments

"När du är på andra sidan av allt det här kommer du att vara så mycket starkare!" 

Det var svårt att förstå när livet var kasst och när det kändes som att allt var över. Idag kan jag säga att jag är på andra sidan. Jag är glad, lycklig och så mycket starkare! Jag har hittat den jag är och den jag vill vara, jag har hittat tillbaka till mina vänner och glädjen. Något jag lärt mig på resan är hur viktiga mina systrar är för mig. Om du inte hade dragit med mig till kyrkan den där fredagen där jag fick skratta, vara bland andra människor och njuta av att vara på andakt igen vet jag inte var jag hade varit idag. Jag ser fram emot de där fredagarna. De är som en paus från allt. Ett ställe att bara vara och få tänka. En räddning. 

Jag gav mig själv ett nyårslöfte i vintras. "Satsa på dig själv, gör vad Du vill och ta det där dumma körkortet!" Idag gör jag saker som jag vill och planerar inte mitt liv runt någon annan och det är så skönt! Jag känner mig fri, glad, stark och jag fick bara kärringstopp två gånger idag! 

Även om livet är kasst så kommer det bli bättre. Omge dig med människor som älskar dig och som får dig att känna dig glad och som du inte kan vara runt utan att skratta och lev! 

Likes

Comments

Jag kommer ihåg när jag var liten och gick på föreställningar i aulan. Jag drömde om att få stå på scenen och få sjunga. Det är galet när drömmar faktiskt slår in! Idag stod jag på just den scenen och sjöng solo inför flera hundra barn och det var så roligt! När jag några år senare gick på musikal på operan vågade jag inte ens drömma om att få stå på den stora scenen men om bara en månad kommer jag stå där. Denna gången tillsammans med den största kören jag någonsin sjungit i. Wow. Drömmar blir verklighet och det är så häftigt!

Denna vecka har varit underbar, och den är inte slut än! Vi har haft våra två första föreställningar idag och det är verkligen hur roligt som helst! Nu när jag ligger i soffan känner jag hur trött jag är men i aulan känner man inte av det, man lever som i en bubbla, en teaterbubbla. Höjdpunkten igår var helt klart när vi skulle sminka alla killar! De var så rädda för allting men de blev väldigt snygga måste jag säga. Det roligaste var att de var tvungna att gå till matsalen i allt smink! Blickarna de fick alltså...

Det känns så häftigt att jag står på scenen nu och får vara någons idol, någons dröm. Drömmar blir verklighet och det är så häftigt! 

Likes

Comments

Våren. Alla blommor som kommer upp från deras mörka gömmor och blommar i alla möjliga färger. Våren då allt får liv igen, en nystart. Jag vill vidare och börja leva. För att göra det måste jag släppa taget om det förflutna men vad jag inte räknat med var att det förflutna hade så svårt att släppa mig. Det är svårt att kunna komma vidare när det hela tiden är något som drar mig bakåt. När jag tagit ett steg framåt kommer du och drar tillbaka mig igen. Jag orkar inte mer. Jag vill gå vidare och för att kunna göra det måste jag släppa taget. Jag är redo. Jag ska börja leva igen och jag ska börja nu! 

Enda sedan vi hade en lektion när vi skulle skriva låttexter har det dykt upp lite rader då och då. Jag har skrivit ner de flesta av dem och igår kom en rad som ligger som grund för detta inlägget och beskriver hur jag känner just nu. Den går såhär:

"Öppna mina bojor, låt mig bli fri
Låt mig gå så jag kan läka inuti" 

Nu börjar ett nytt kapitel än en gång. Vart jag hamnar kan bara livet bestämma. 

Likes

Comments

Det är galet hur mycket jag tycker om att åka på läger. Det jag gillar mest är att på läger är alla välkomna och du får vara precis som du är. På läger finns inget rätt eller fel och allas åsikter räknas och lyssnas på. Det är som en paus från det stressiga samhälle vi alla måste kämpa oss genom varje dag. På läger finns inga fördomar, gränser och inga blickar eller suckanden. Jag har lärt känna så många underbara människor under de här tre dagarna. Innan det senaste  lägret var jag nervös för jag kände nästan ingen men så fort jag satte mig i bussen släppte allt och jag lämnade lägret med nyfunna vänner och minnen.

Likes

Comments

Jag tänker ofta tillbaka till en hälsalektion vi hade på högstadiet. Vår lärare gick runt med en bok som vi alla skulle läsa titeln på högt. Den löd: "Du är huvudpersonen i ditt liv". Jag har tänkt mycket på det den senaste tiden. Det är jag som bestämmer över mitt liv, inte du och inte någon annan, bara jag. Jag kan välja vad jag vill göra med mitt liv och hur jag vill vara som människa. Som många av er vet har min höst varit kaos. Det hände väldigt mycket på en gång och jag orkade nästan inte göra någonting. Jag gick ner i vikt, slutade i fotbollen och som ledare i min underbara barnkör. Nu när jag börjar må bättre igen har jag börjat träna! Jag har tränat tre gånger tror jag men jag märker redan skillnad. Jag har mer energi när jag kommer hem från skolan och den där sköna känslan efter en hård träning är så underbar! Jag känner mig så motiverad till att göra mitt bästa och att bli bättre. Min tränare sa något väldigt klokt häromdagen; "Om du inte satsar 100% lurar du bara dig själv". Alltså att det bara är jag som förlorar på att inte satsa allt. Det fick mig att tänka och det gör mig sjukt motiverad till att göra mitt bästa i allt jag ger mig in på, allt från träningar till vänner till skolan. Jag hoppas och tror att denna motivation ska hålla i sig under hela säsongen. Jag vill utvecklas och jag vet att om jag gör mitt bästa så kommer jag bli bättre, starkare och framför allt snyggare. 
Gå ut och satsa allt för det är bara du som förlorar på att inte göra det!

Likes

Comments

Ni vet det där menande blickarna som det inte är meningen att någon ska se. Jag hatar dem så sjukt mycket. Jag hade inte den bästa tiden av mitt liv under högstadiet då det var väldigt mycket blickar och suckanden. Under de tre åren lärde jag mig att omedvetet alltid kolla varje gång jag slår mig ner någonstans om jag är välkommen, om de som jag sätter mig med vill ha mig där. Jag kollar fortfarande reaktionerna på de jag sätter mig hos på rutin men jag har inte tänkt på det på väldigt länge. Tills igår. Jag var i matsalen med några i klassen och vi satte oss bredvid två andra i klassen och som vanligt kollade jag deras reaktion och jag blev så arg. Jag hatar de där blickarna! Jag trodde verkligen att vi hade växt ifrån dem, att vi inte höll på med sån' skit längre men jag hade tydligen fel för där var den. Jag var så arg på allt och alla resten dagen tills jag äntligen fick springa ut på fotbollsplanen och springa av mig mina tankar och min ilska. Jag skriver det här för att jag tycker att vi alla behöver tänka på vad vi gör. Tyst mobbning är hemsk och vi tjejer är speciellt duktiga på just detta. Sluta bara. Nu. 

Likes

Comments