Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att livetborde vara tråkigt för mig, jag äter ju inte kött. Jag är så fruktansvärt tröttpå detta påstående. Det är absolut okej att tro och tycka, men det kommeringenting gott ur att säga det till mig.

Jag kan ibland inte riktigt förstå bakgrunden tillresonemanget heller, om en verkligen tänker efter. Det jag går miste om äringenting emot vad de flesta ”köttätande” människorna faktiskt missar. När enbestämmer sig för att bli vegan innebär det också att en måste börja äta enmycket varierad kost. Och att äta en varierad kost betyder, för de flesta, enmassa nya och häftiga smaker! Eftersom att jag valt att sluta äta produkterfrån djur går jag dock miste om vissa ämnen som är livsnödvändiga. Dessa ämnenkan till exempel vara;

- - Järn

- - Vitamin B12

- - Protein

- - Kalcium

Nästan alla dessa ämnen går dock att hitta i annat än baraanimaliska produkter! Järn kan du till exempel hitta i fullkornsprodukter,spenat, bananer och persikor. Vitamin B12 är svårt att hitta i annat än justanimaliska produkter, detta finns i fisk, skaldjur, kött, ägg etc. Av dennaanledning kan det vara bra att äta tillskott när det kommer till just B12! Närdet kommer till protein finns en skräck hos många att få i sig för lite av det,och att det behövs en hel del. Men faktum är att nästan alla får i sig mer änvad som behövs då det finns i nästan allt. Protein finns i bland annat bönor,linser, ”sojakött”, spannmålsprodukter och nötter. Kalcium finns ofta tillsatti vegetabiliska alternativ för mejeriprodukter, så dricker du t ex. soja- ellerhavredryck och använder dig av annat ifrån den avdelningen får du i dig en del!

Jag är så glad att jag valde att sluta äta animaliskaprodukter då jag tycker att min kost är så mycket roligare idag, dessutom ärden mer hälsosam.

Likes

Comments

Wow. Det är typ allt jag har att säga efter den här resan, jag tappar alla ord. Fadershuset är den finaste, mest underbara organisation jag någonsin vetat om. Aldrig kunde jag för mitt liv tro att sådana genuina, äkta och storhjärtade människor ens existerade. De lever verkligen för att hjälpa människor, deras jobb är deras liv. De bor på dessa center bland alla människor för att alltid kunna finnas tillgängliga. De är verkligen en enda stor bamsefamilj.

Ni MÅSTE kolla upp Fadershuset och läsa om allt de gör. Igår när jag pratade med Emelie sa jag till henne att ingen som inte varit i Ukraina, besökt organisationen och sett med egna ögon kommer någonsin kunna förstå hur fantastiskt det verkligen är. Jag superlängtar till nästa gång jag åker dit. Saknar dem redan!

ÅKTE ZIP-LINE ÖVER KIEVS FLOD!

Mannen gav oss tavlorna vi håller i handen, de är handgjorda av honom. Han är en av dem som bor på centret för gamla människor.

Denna dam (upp till vänster) var så himla glad att få träffa oss, söt som socker! Hon bodde också på centret för äldre

De odlar en hel del grödor själva, det är användbart för att ungdomarna ska lära sig hur det går till, för att de gamla ska hålla sig sysselsatta och för att spara pengar!

Likes

Comments

Grattis!

Fadershuset är en organisation som grundades för att få bort barnen från gatorna. Idag finns flera olika center, bl. a. ett rehabiliteringscenter, familjecenter, ett center för äldre, ett för ungdomar, ett för unga mammor, ett för barn med speciella behov m.m. De har även just nu, på grund av oroligheterna i Ukraina, lyckats hjälpa några flyktingar (inrikes).

Under dessa år har de kommit långt. De hjälper barn som blivit utsatta för det värsta tänkbara att börja fungera i samhället igen, att klara av det sociala och allt annat som tillkommer. Jag har träffat några vuxna härifrån som kommit hit som barn och de är fullkomligt underbara. Alla är gästvänliga, trevliga och har oerhört stora hjärtan. Jag är så glad att jag fick chansen att åka hit och för att Gränslöst just väljer att stötta detta projekt.

De har även lyckats skapa ett nätverk som sträcker sig långt utanför Ukrainas gränser som går ut på att få bort alla barn från gatorna. Jag är djupt imponerad över allt de åstadkommit och att det varje dag om året orkar med att dra detta tunga lass. De får inte mycket stöd från staten så de är i behov av all hjälp de kan få. Känner en att en verkligen vill stötta ett bra projekt så behöver ni inte tvivla på att detta är the one to help!

Likes

Comments

Hej!!

Jag är tillsammans med min kompanjon Emelie i Ukraina för att besöka Fadershuset. Det är en organisation som rehabiliterar och stöttar föräldralösa barn, hjälper barn med funktionshinder, hjälper gamla och mycket mer! Dessa människor är totalt underbara, jobbar för nästan ingen lön alls utan väljer att dedikera sitt liv och hjärta för att hjälpa alla dessa människor. Det är helt fantastiskt och det känns verkligen i hjärtat när en är här och hälsar på.

Deras arbete är 100% genuint och äkta, igår när vi kom stannade den högst ansvarige kvar långt efter hon slutat jobbet och då fick vi se hur barnen slänger sig runt hennes hals allihopa. Vi frågade om hon hade några barn och hon svarade "Ja, jag har 35 barn".

Jag vill verkligen att ni går in på www.gränslöst.com och läser mer om Fadershuset och deras arbete! Jag är verkligen rörd av allting jag ser här. Kram så länge

Likes

Comments

Jag kan inte på något sätt förstå. Jag kan verkligen inte förstå hur vi än idag, efter allting vi faktiskt vet, fortsätter äta kött i den enorma utsträckning som vi i västvärlden gör.

Det finns så mycket bra med att faktiskt sluta äta kött. Faktum är att vi inte behöver någonting från djuren över huvud taget, vi klarar oss ändå. Det finns så många fördelar med att sluta konsumera kött- och mejeriprodukter, så varför fortsätter vi?

1. Att äta kött och mejeri är att stötta den vidriga djurhållning som sker innanför fabrikens enorma stenväggar.

Vi vet idag hur det går till när vi ska få fram kött. Förmodligen har en kunnat lista ut det ända sedan produktionen blev så pass stor som den är, men det har inte funnits tillräckligt mycket intresse. Innanför väggarna finns varelser som inte lever ett liv värt att leva alls. Där finns plågade grisar i trånga burar, kycklingar som inte ens kan stå på sina ben på grund av övergödning och kor som lever i konstant skräck. Där finns djur som tillslut blir psykiskt sjuka. Hur kan så många människor tycka att det är okej att bete sig på det sättet mot andra varelser? Vad ger dig, som människa, rätten att föda upp ett djur och se till att deras korta liv blir ett helvete på jorden, från deras första andetag till deras sista? Varför har du rätt till det?

SE PÅ DENNA VIDEO!

2. Att äta kött och mejeri är att bidra till att människor i andra delar av världen svälter till döds.

Visste ni att 45 % av jordens yta går åt till köttindustrin? Vi odlar grödor så att djuren ska ha att äta, för att vi sedan ska slakta djuren och mätta västvärldens magar. Förstår ni vad vi faktiskt hade kunnat gjort av alla de grödor vi ger till djuren? Hur många magar det skulle mätta? Om vi slutar odla för att mata djur, för att sedan slakta dem och få så mycket mindre föda, och istället skippar djuren och äter grödorna, så skulle rättvisan i världen öka avsevärt. Jag rekommenderar er att gå in på denna hemsida och läsa lite fakta!

3. Att äta kött och mejeri är att förkorta sitt liv.

Enligt en ny forskning som gjordes vid Karolinska Institutet kom en fram till att en hög köttkonsumtion innebär att en ökar sin biologiska ålder avsevärt. Jag tänker inte skriva mer, ni kan söka er vidare för mer information!

4. Att äta mejeri är att förstöra jorden.

Hela tiden kan vi läsa om "the global warming" och hur mycket vi förstör vår planet. Väldigt ofta skylls allting på alla dessa avgaser som släpps ut. Och det betyder ju alltså bilar, båtar och flygplan... typ? Nej, det finns en större bov. Kan ni gissa vad jag kommer skriva? :-) Köttindustrin är en extremt stor miljöbov och ändå får vi aldrig höra någonting om den. Hur kommer det här sig? Jag vill återigen be er att gå in på hemsidan som är länkad under punkt 2, så bra information!!!

Så, jag kan förstå att detta är mycket text, och många finner den säkert tråkig. Men faktum kvarstår att det är så här verkligheten ser ut. Så länge vi inte tar oss i kragen och gör någonting åt det, så kommer det att fortsätta som det gör. Vi kommer att fortsätta mörda djuren, och ta oss själva och jorden med oss.

Tack för mig, pusssssss

Likes

Comments

Hejsvejs!

Kommer inte skriva någon cheezy presentation om mig själv, jag heter Frida och det är väl allt som är nödvändigt för er att veta om mig. Jag kan även tillägga att jag är en feministisk, miljömedveten vegan som brinner för kampen om rättvisa och jämlikhet, anledningen till att detta kan vara bra att veta är för att det är just vad bloggen kommer handla om.

Jag har helt enkelt skapat bloggen för att kunna skriva av mig och dela med mig av mina tankar och åsikter kring olika ämnen jag intresserar mig för. Det ni kommer få se mer av är alltså;

- Feminism

- Orättvisor i världen

- Miljöfrågor

- Den vidriga baksidan av all industri som använder sig av djur på något sätt

- Hur det är att leva som vegan

- Tips och tricks du kan använda dig av för att vara lite snällare mot jorden


Tack för mig, ha det gott! puzz

Likes

Comments