Har ni också svårt att komma ihåg vissa perioder under barndomen?

Klart man inte kommer ihåg så mycket när man var 1 - 5 år. Jag har svårt att minnas saker från tiden då jag var 6 - 8 år. Det jobbiga för mig är att visa saker borde man ju minnas, men får inte alls upp bilderna i huvudet.

Min familj är väl dom som har berättat mycket för mig. När dom säger vissa saker som man borde komma ihåg så gör jag inte de. T.ex så berättar min syster som är 7 år äldre än mig, att hon passa mig och vår lillebror mycket när vi va små. Men när jag försöker tänka tillbaka så får jag inte upp några bilder alls av att hon var där ens. Jag ser inte ens henne framför mig hur hon såg ut då eller att hon bruka va hemma. Min bror som är 5 år äldre än mig kan jag se framför mig.

Mina föräldrar skildes när jag var 3 år, Både mamma och pappa hitta någon ny rätt fort. Då blev det att jag fick bo hos pappa varannan helg. Pappa och hans nya tjej flytta till ett stort hus. Ja, det är vad jag kommer ihåg att det var ett stort hus med 3 våningar. Men kan inte alls se framför mig hur det såg ut inomhus. Är de bara för jag va där varannan helg? Jag kan inte minnas om jag hade ett eget rum eller vad jag bruka hitta på när jag va där. Mamma har berättat för mig att pappa och hans tjej bruka festa mycket. Att jag fick följa med på många fester. Men det ringer ingen klocka när mamma berätta de. Det finns så mycket som alla berättar som jag tycker jag borde komma ihåg, men jag kan inte minnas det. Hur mycket jag än försöker att minnas saker från den tiden så dyker det bara upp saker från det att jag börja mellanstadiet, alltså från ca 9 års ålder.

Frågorna jag ställer mig då är. Varför är det så svårt att minnas? Borde man komma ihåg dom här sakerna? Har jag varit med om något som gör att jag har svårt att minnas denna tiden? Kanske blev jag förvirrad när jag fick bo på 2 olika ställen? Något trauma?

Ni kanske har samma problem eller kanske vet varför vissa har svårt att minnas tillbaka? kommentera gärna om ni är med om samma sak eller har något kreativt svar på mina frågor=)

Trevlig helg på er!


Likes

Comments

Mitt första inlägg. Detta kommer vara roligt och en stor utmaning för mig. Jag hoppas ni kommer tycka det är både roligt och intressant att läsa det jag kommer skriva här.

Jag skapa denna blogg för att jag har så mycket tankar som jag behöver få ur mig. Mycket kommer handla om mig och hur jag ser på mitt liv.

Det är många frågor jag ställer till mig själv. t.ex varför är jag som jag är? Varför har jag gjort som jag gjort? Varför är jag inte bättre? Vad kunde jag gjort bättre? Hur blev det så här?

Många kanske kommer känna igen sig i det jag kommer berätta. Jag är nog inte ensam om hur jag tänker. Så jag hoppas ni kommer tycka detta är intressant och väldigt givande både för er och för mig.

Likes

Comments