Header

När jag har tråkigt, är glad eller tvärtom så älskar jag att lyssna på musik. Att lyssna på musik är ungefär som att bli befriad från verkligheten, det är så befriande på något sätt. Dessutom kan man lyssna på olika sorters musik beroende på hur man känner sig och på vilket humör man är på, vilket jag tycker är jättebra så om man är glad eller vill bli glad kan det vara jättepeppande att sätta på en riktigt glad eller bara peppande låt eller om man bara vill deppa lite så kan man lyssna på lite deppigare musik. Musik är nog en av de bästa sakerna som finns om man tänker efter, musik får så mycket att bli så bra. Genom att lyssna på musik får man dessutom så mycket tankar och man känner sig på nåt sätt så djup och ibland på sätt och vis typ poetisk. Och ett tips är även att lyssna på musik när du till exempel pluggar eller bara ska koncentrera dig men för mig funkar det verkligen inte bra att lyssna på "bra" musik eller vad man ska säga så jag brukar sätta på någon koncentrations lita på Spotify där det är klassisk musik och det låter rätt fånigt men för mig funkar det faktiskt otroligt bra! Man blir så koncentrerad på något sätt.

Likes

Comments

Att vara ledsen och att må dåligt är inte alltid lätt, att va glad hela tiden är inte heller alltid så lätt. Ibland är allt du behöver att bara gråta ut, knyta upp den stora knuten i magen, släppa ut alla jobbiga tankar genom tårar, hälla ut alla tunga tegelstenar ur väskan. Ibland måste man ju tömma väskan för att sedan fylla den igen men om man fyller den och aldrig tömmer den på innehåll så kommer den förr eller senare att svämma över så det är bättre att tömma den när man är medveten om det.

Förstår du vad jag menar...?

Jag menar att om man mår dåligt och dåliga tankar fylls på i huvudet hela tiden så kan det vara bra att tömma alla tankar ibland för att få plats med fler tankar, nya tankar. Det kan vara fler dåliga tankar eller glada tankar. Men om man inte tömmer det nån gång kan man räkna med att det överfylls och bara rinner ut förr eller senare.

Jag pratar alltså om att gråta. Många tycker att det är mesigt och svagt att gråta men jag tycker att det är starkt. Att våga och kunna försöka släppa det gamla för att få plats med nytt och gå vidare. Man måste gå vidare. Dock kanske vissa saker är för tunga för att släppa ut men vi måste ibland släppa ut alla dessa småtankar som kommer dagligen. Vissa jätteroliga, jättebra eller jättedåliga saker är så stora att de åker ner mot botten av väskan och är svåra att få ut men det viktigaste är att det alltid finns utrymme kvar. För om du tänker dig att du till exempel fyller en hink med vatten så kan du inte fylla den hur länge som helst, nån gång är den full och du måste hälla ut vattnet för att få plats med mer. Precis så fungerar våra hjärnor. Om de blir fyllda med för mycket så kommer allt automatiskt att komma ut på en gång till slut. Om du aldrig tömmer den på tankar genom att gråta eller prata ut så kommer du till slut inte orka hålla kvar allt inom dig, du kommer inte må bra av det. Du kommer tillslut få panik. Samma sak med glada och roliga tankar, om hjärnan bara fylls med saker som är bra så kommer du inte få plats med något dåligt vilket kan få dig att känna dig en aning okänslig.

Och om du då lyckas på egen hand tömma hjärnan på småsaker och kanske prata med någon om det så kanske ni tillsammans kan lyfta upp de tunga sakerna ur väskan, kan då vara både bra och dåliga saker, genom att ta upp dåliga saker så kan du lättare gå vidare och släppa taget om det men ni kan även lyfta upp de där riktigt bra sakerna som ligger gömda i botten och minnas för att se tillbaka på det som var bra.

...Aja det var nog allt jag ville säga, hoppas du förstod iallafall på ett ungefär vad jag menar...

Likes

Comments

 Jahopp... Hej antar jag! Vet inte riktigt vad man ska skriva i ett sånt här inlägg... Jag är en tjej på 15 år och i den här bloggen kommer jag antagligen skriva om lite allt möjligt, Kan inte skriva exakt vad den kommer handla om än för det vet jag inte riktigt... Men antagligen om olika saker som jag har tänkt på osv. Jag gillar att skriva och har haft några bloggar innan denna och jag vet inte om jag kommer fortsätta länge men jag skulle jättegärna vilja ha en hobby eller vad man ska säga, varför då inte skriva, som jag gillar, och dessutom skriva om saker som berör mig.

Dock har mina tidigare bloggar inte fortsatt så länge men jag tänker att det kanske beror på att jag har valt olika specifika teman för vad jag ska skriva om vilket jag inte vill göra nu. Jag känner bara att jag vill ha någonstans att liksom skriva av mig... Hoppas att ni vill läsa mina inlägg så hörs vi typ..

Inte det bästa jag har skrivit men hoppas det duger😂💓✨

Likes

Comments