View tracker

den här veckan har varit fylld av glädje och samtidigt en känsla av panik. snart är det slut. snart är det dags att va vuxen igen. stress, tvivel och hårt arbete. här har jag tagit ner tempot rejält. tränat mindre, gått mer promenader, vilat mer och sett ut över horisonten fler gånger än under hela mitt liv. jag har både lä gtat efter familj och vänner men samtidigt njutit av att bara va själv. det har gått upp och ner. hit och dit.
älskat att jobba med Elliott, för att nästa dag längta till scrubs och steril miljö.

igår fick jag reda på var jag ska befinna mig i vår. en stor våg av panik sköljde över mig på en gång. Kunde inte andas djupt, hjärnan började surra på en gång. jag blev rädd. för de hårda kraven, för alla resor, tid ifrån Gustaf, igen... och för att inte känna  mig tillräckligt redo. hur mycket kommer jag ha tappat? kommer jag hinna med i tempot? hur fungerade cosmic nu igen? patientmöten, alla dokument som ska fyllas i. alla tankar kom på en gång, tankar som jag inte tänkt på 7 månader. sen juni. juste jag ska bli läkare. inte Elliotts tredje förälder( haha ibland känns det så, han spenderar ju 8,5 h med mig varje dag, och jag saknar honom redan på något sätt). hursomhelst var det svårt. tanken om att jag äntligen ska få komma hem gick i kras. I vår kommer jag nämligen befinna mig på tre helt olika ställen. Oskarshamns medicinska klinik 4 v, Vimmerby hälsocentral 2v och sen 4 veckor  på västerviks ortoped. puh.
även 2 veckor kua ( klinisk utbildningsavdelning). det känns ändå okey, nu såhär efter att ha sovit ordentligt, pratat med kompisar och andats djupt igen. jag har fortfarande 7 veckor kvar av lugn. varav 4 veckor semester, förstår inte att jag ska vara ledig i 4 hela veckor på raken!! när hände det senast? gymnasiets sommarlov? ser så mycket fram emot det! jag ska också påminna mig själv om att förra våren, termin 8, var den bästa terminen någonsin för mig. nu ska det bli minst lika bra!

nu sitter jag på bussen mot stan. ska träffa Julia och strosa runt, träffa jultomte byggd helt i lego och sen ta mig mot arenan när vi ska se Coldplay spela ikväll! så himla glad för det! gissar att det kommer bli ett minne för livet!

har även lyckats göra kolakakor med annorlunda ingredienser - ett arbete jag alltid sett upp till andra som gör. jag har ju inte varit så intresserad av bakning tidigare. men det har sin charm. och jag hoppas Elliotts 2 års party blir toppen på torsdag!

kram från Anna
tar ett djupt andetag...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

hej hallå.
varit på bra humör denna vecka ändå. men idag vaknade jag trött, fast jag somnade tidigare än normalt igår. Vi hade en ganska lugn dag. på em blev jag ledig 1 5 h tidigare och då satte jag mig med Elliotts och min scrapbook som jag jobbat på hela tiden här. tog en promenad i värmen ( fruktansvärt varmt idag), sen fick jag ont i magen, läste ut en bok, ringde och väckte Gustaf och sen blev det en till promenad med en fellow aupair. ingen av oss orkade ta oss till gymmet, så en promenad blev bättre än ingenting. dessutom var det så skönt väder. blev en sen middag. nu ska jag faktiskt ta och borsta tänderna, och lägga mig i sängen.  ska sova tidigt idag. hoppas ni har det bra i Sverige.

Likes

Comments

joho. bara för det fick jag pinnen ur och bokade ett hotell på singapores flygplats. Tjoho! DÅ kan jag vara utvilad när Gustaf kommer 7 h efter att jag landat! 


Likes

Comments

Idag är det riktigt varmt ute. Man är ändå rätt rädd för solen här. Den tar hårt och men orkar liksom inte vara i solen så mycket. Det känns väldigt annorlunda, att inte stressa ut så fort det är sol. Att man liksom räknar med att den dels kommer tillbaka och att om jag skulle missa solen så gör det ingenting. Älskar min keps för närvarande. Så skötta tt slippa ha solen i ögonen och man blir inte lika trött i huvudet. Dessutom känns det bra att ha keps iim att Elliott måste ha hatt, man måste ju föregå med bra exempel. 

Nu har jag precis översatt recept från svenska till engelska. Ska försöka baka några svenska julkakor till ellotts 2 års kalas. Jag hoppas de kan hitta alla ingredienser i affären här. Något nytt jag lärde mig var helt klart den engelska översättningen på pomeransskal. Vet någon? 


Det var alltså: Bitter orange peel. 

Hade jättesvårt att somna i natt för min axel gjorde verkligen superont. Tillslut lindade jag in den med en filt för att få värme och sen satta jag på en podd och på något sätt måste jag ha somnat av utmattning. Idag har axeln varit bättre men jag blir väldigt trött i den fort och kan inte ha händerna ovanför axlarna. 

Det är svårt just nu. Jag längtar hem, eller egentligen längtar jag inte så mycket hem till själva Sverige men jag längtar jag efter familj och vänner på ett ohälsosamt sätt. Jag blir liksom irriterad på mig själv för att jag inte njuter mer av "ledigheten". Det är egentligen konstigt att jag anser mig själv som ledig fast jag jobbar 47,5 h/vecka. Jag försöker skita i alla måsten, slappa och om jag vill bara ligga inne och inte göra något vettigt. Det är ovant. Och ibland kryper det på insidan. Samtidigt vet jag ju att jag nog behöver det. Det var ju lite anledningen varför jag kom hit. Samtidigt är det konstigt vad denna låga nivå av sysselsättning gör med en. En sak som jag måste göra skjuts upp mer och mer. Det blir ett helt projekt att ta tag i en enda sak. Något som jag normalt gjorde på en gång tidigare. Det är som att hjärnan stängt av. Känner dock i kroppen och hjärnan att den börja bli lite uttråkad. Hjärnan vill jobba mer, men det är svårt att ta tag i det själv, för rent biologiskt är den ju lat. 

Hursomhelst, jag är väldigt taggad på att åka till Australien igen. Byta plats. Samtidigt känns det ganska sorgligt att lämna Elliott, och familjen. Hm. Ja, nu är det inte långt kvar alls. Det är mindre än 5 veckor kvar. Heja! 


Likes

Comments

här dök jag i söndags. det var 16 grader i vattnet och helt annorlunda från Rarotonga. mer utrustning krävdes och kylan var riktigt jobbig stundtals. dessutom var det ett "shore dive" så vi var simmade ut tills det var så djupt vi ville ha det. med vpgotboch all utrustning var det tungt och otympligt även om man har luft i sin bcd. men lyckades göra allt iaf och får nu dyka! tjohoo!!

ena axeln fick sig en sträckning också. vi var tvungna att gå upp för en lång backe med all utrustning och den väger typ 15 kg. puh säger jag bara.
hela dagen gick åt och igår kväll var jag helt slut.
vi dök på ett ställe som heter goat Island. vi såg stora fiskar "snappers" och även en Stingrocka samt stora krabbor.
sjukt stolt att jag klarade detta trots att allt var så sjukt annorlunda från Rarotonga. Helt annat sätt att dyka. tror dock jag föredrar tropisk dykning...

Likes

Comments

idag regnade det hela dagen tog en promenad iaf och det var skönt

I början på veckan var det ju en stor, eller flera egentligen, jordbävning här. sydön drabbades hårdast. jag vaknade inte ens. jag bor alltså där det är mest lila på ovan karta. jordbävningen var störst där det är rött.
I veckan har vi lekt med nya vänner vilket alltid är kul. den dagen var typ värmerekord hittills också...idag kallare igen dock.
dags att sova. dykning imorgon!

Likes

Comments

det var en gång en svensk, en tysk och två fransyskor. de skulle ut och upptäcka världen. de hamnade först i en skog, sen bland bubblande hål och till sist i en varm sjö mitt i skogen. där fanns lera som fick fungera som ansikts och kroppspeeling. som nya människor begav de dig hem igen. till jobb och slit, med hopp om en ny resa inom snar framtid. snipp snapp slut 

Likes

Comments

Likes

Comments

Det blir ingen stor hike i helgen, ingen vulkan att bestiga. Tydligen är det alldeles för dåligt väder. Kallt, regnigt och ingen sikt. Shuttle-bussen skulle inte ens gå i helgen pga av vädret. Vi fick snabbt ändra planer, boka nytt hostel och tänka om helt. Vi ska försöka komma iväg om 2 veckor istället. Håller tummarna!!!

Nu blir det Rotorua istället. Blir nog bra. Är ändå otroligt trött ikväll (kl är 17 drygt här) så gör väl inte alldeles för mycket. Tänkte gå ut och gå en sväng. Dock är det otroligt fuktigt och mörka moln, känns som åskan ska komma närsomhelst. Huvudvärken lurar i bakhuvudet. Men lite fredsagspodden och frisk luft borde bota det krypande huvudvärken.

Tänker mycket på er. Snön ser faktiskt härlig ut. Tänk att stockholm fått nästan 1 meter snö! Hörde att det var det mesta som snöat så tidigt i november på 110 år eller något liknande. Det är ju ändå lite roligt. Kommer ihåg första vintern på universitetet. Det var snö från november till mars/april. Trodde aldrig den skulle försvinna. Bodde dessutom ryd, så det blev ofta långa tunga promenader hem från universitet. Ibland tog man bussen, men ibland fick man slita med cykeln också...haha ja. Kommer särskilt håg en lördag. Det var inte alls mycket snö på väg till sjukhuset (skulle plugga) men när jag kanske 7 h senare skulle ta mig hem hade cykeln begravts i snö och jag fick försöka dra cykeln hem i över 1 timme. Ush, då kommer jag ihåg att jag tyckte lite synd om mig själv. 

Hoppas ni får en trevlig fredag iallafall!!

Likes

Comments