var tvungen att åka förbi Ikea. tycker det var fint hur de beskrev vår jul...haha. såg lingonsyltsburk. var nära att köpa en, men kom på att jag inte skulle hinna äta upp den innan måndag. en oz familj höll upp burken och sa till varandra "what is it?"
"lingonberry...?" sa pappan så smart han kunde
"aha..." nickade resten helt oförstående
jag skrattade för mig själv och fortsatte min shoppingtur. det blev knäckebröd iaf.

igår och idag har jag cyklat mycket. Har blivit brun på armarna och ansiktet iaf...resten är blekt haha. jag har ätit god mat och njutit av fin utsikt och roliga byggnader.

gott nytt år Sverige!
imorgon ska jag till botanical gardens här i Melbourne tror jag. gillade den sist jag var här!
kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vill passa på att önska alla mina vänner och släktingar en riktigt god jul!!

Likes

Comments

oj oj vilken ångestvecka
alla hejdå
att packa ihop livet igen
att ge sig ut och resa igen

är tom just nu, sitter på flygplatsen med vacker utsikt och äter något som ska föreställa middag. har tappat koll på tiden, samtidigt som jag jagar rätt gate i rätt tid.
det är julafton imorgon. jag kommer befinna mig i Melbourne, 32 grader varmt. i ett hus, med en hund, en kvinna och hennes två söner. och så jag. ett bihang.  men jag är så taggad. jag är 23 och livet är inte mer komplicerat än att komma på flyget och få med alla saker, gärna samtidigt.

att säga hejdå till elliott var det svåraste med att lämna auckland. Helt klart. det tröstar mig att jag förhoppningsvis får lära känna fler 2åringar i mitt liv. jag fick ett otroligt fint minne av mina värdföräldrar. ska visa senare.
jag är nästan yr av trötthet. ont i magen av spänning och varm av alla kläder och skor jag har mig för att de inte fick plats i väskan.
jag har bara mött trevliga människor hittils på flygplatsen. jag har kommit in i ett trevligare språk här, än vad vi i Sverige kanske slentrianmässigt kommit in i. thank you, sorry, please sägs hela tiden, av mig som av service personal. det är trevligt. jag har som mål under 2017 att va mer vardagstrevlig. vad är ert mål?

god jul och så vidare

som Elliott illustrerar: vi ser upp mot himmelen och hoppas på det bästa

Likes

Comments

Gjorde ny sats med kolakakor idag. tänkte att de skulle ha till jul haha...1 h senare och halva satsen är uppäten...De gillar nog svenska julkakor 😂😂

Likes

Comments

fin.väska va?! haha

idag ska vi till  auckland zoo! tjohoo :):) jag och fina fina Elliott! kommer bli en varm dag idag, kanske blir det kjol?
men först: städa badrum och frukost!

Likes

Comments

hej hopp
idag när jag gick till gymmet upptäckte jag att min fina fina fjällräven ryggsäck har sjungit på sista versen. jag har lagat den 50 gånger, både med extra tyg och genom att jag sytt ihop den. Men idag sprack hela undersidan. min fina fina fjällräven...
jag behövde ju väskan, men allt ramlade ut hela tiden. min vandring mot zumban skulle med andra ord bli lite jobbig utan en hel ryggsäck. Då kom jag på att jag sett en "anytime.fitness" ryggsäck på gymmet. så jag gick med bestämda steg till repan och frågade vad jag kunde göra för att förtjäna en ryggsäck.
100 burpees sa dem. absolut sa jag! sen sänkte de gränsen till 50 burpees.
så jag körde 50 burpees, medan de stod och kollade på och räknade. haha. men jag klarade alla 50 i rad, utan paus och sen fick jag min fina väska och kvällen var räddad! haha
bild kommer i morgon. nu ska jag strax sova!

en bild från gårdagens utflykt.

Likes

Comments

har man sett sagan om.ringen så har jag alltså vandrat där de spelade in mordor, som jag förstått det hehe.
19,4 km. 1800 meter. 4,5 h. kallt, blåsigt och brutalt mycket moln. vi var liksom i dem. haha
skriver mer utförligt senare.

Likes

Comments

hej Sverige!!
idag är det varmt igen!! puh!
har precis åkt färja in till stan och sitter nu på en buss not Julia. dags att göra den största hiken hittils är på agendan denna helg! hoppas vädret tillåter! blir 5.h körning i kväll 😅😅

igår var det dags för 2 års kalas. mitt första kalas. mina kakor var poppis och alla hade kul så jag tror det blev lyckat. 5 stycken 2åringar och 2 stycken 5 åringar
, det blev fart och fläkt helt klart. var helt slut på kvällen. jag hade även lyckats göra popcorn i kastrull!?!?! googlade hur man gjorde och fick en stegförsteg beskrivning. de blev perfekta!
nu är det bara 14 dagar innan jag precis jobbat min sista dag. om 1 vecka fyller jag 23. snart är det julafton?! eh va?! berättar självklarheter för er säkert, men här borta känns det verkligen inte som jul. önskar alla en glad advent!
håll tummarna för att vädret håller imorgon lördag när jag och Julia förhoppningsvis ska göra Tongariro crossing, dvs gå över mount doom. de har förutsagt regn och vind och kallt...en vi ignorerar det och hoppas det ändras...Som vädret i auckland gjorde idag. skulle regna, blev strålande sol och typ 25 grader.
hej hopp!

Likes

Comments

men de blev okey ändå
inte som de brukar men tillräckligt goda för att kunna bjuda andra på dem hehe.
får hoppas att jag lärt mig något iaf.

trött idag. det är som tur är svalare idag och molnigt. så skönt. igår var det alldeles för varmt för att ta hand om barn. vi kunde liksom inte va ute. för varmt för att leka, man hade behövt vara på stranden eller vid en pool. jag ska inte klaga men tycker det är så skönt att det blåser och fläktar idag. känner mig sval för en gångs skull!! skönt!

min och Elliotts julkalender tradition på morgonen är det mysigaste på hela dagen. annars känns det inte alls som jul här. verkligen inte alls
noll zero null
saknade glögg till pepparkakorna idag. hmn

Likes

Comments