Idag diskuterade vi #metoo i klassen och såklart började vi diskutera om allt det. Då är det en kille som säger: "men de flesta som lägger ut det vill ju bara ha uppmärksamhet och att folk ska tycka synd om de och undra vad som hänt, alla kan ju inte ha blivit sexuellt trakasserade". Då undrar man ju om han helt enkelt inte vet att sexuella trakasserier inte bara innebär våldtäkter, utan tafsningar, visslingar och sexuella kommentarer mot sin vilja, eller om han rentav bara är helt jävla dum i huvudet.

En tjej i klassen sa då att han förminskar problemet totalt eftersom han säger att alla ljuger och bara vill ha uppmärksamhet. Att det är det i princip alla killar gör, så fort kvinnor hamnar i fokus, som nu, ska män hålla på och förminska problemet och säga att det helt enkelt inte är sant.

Jag blir så himla arg. Hur svårt kan det vara att förstå att sexuella trakasserier är en stor del av kvinnors vardag? Hur svårt ska det vara att inte få ALLT att handla om män? Hur svårt ska det vara att inte tycka synd om de män som blir anklagade för våldtäkt, utan att det istället bara är 100% synd om kvinnan som är offret i en våldtäkt? Hur svårt ska det vara att inse att det är någonting i samhället som är JÄVLIGT fel?

Att män (oftast män iallafall) säger att nästan alla kvinnor ljuger om att de har blivit sexuellt trakasserade är att förminska och nedvärdera ens medmänniskor. Hur kan man ens vilja göra det? Det gör ont i mig när killar och män runt omkring mig tänker på detta sätt. Det visar tydligt att de inte förstår vilket stort problem det här är.

Tjejer och killar och ickebinära, vi MÅSTE sprida det här. Män ska inte få nedvärdera kvinnor som varit med om sexuella trakasserier! SPRID #metoo


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag orkar inge mer. På riktigt. Jag känner mig helt tom. Senaste veckan har jag gråtit mig till sömns varje dag och i princip legat o grinat som en bebis halva dagen. Jag har ingen kraft till att göra nånting, orkar knappt ens ta mig från mitt rum till toan. Har aldrig mått såhär förut. Eller visst, jag har mått skit och grinat tills jag somnat men jag har aldrig känt mig såhär tom.

Är inte ens någon idé för mig att sminka mig på morgonen, allt kommer bara vara borta inom 2 timmar. Så ska det väl ändå inte vara?

Jag vet att det kan vara såhär ibland med alla hormoner osv. Men att det håller i sig i 2 veckor har jag aldrig varit med om. Börjar bli rädd för mig själv. Hur jag har börjat bete mig och vara mot mina vänner. Har börjat stänga ute allt och alla. Min känslokalla sida tycker att det är bra för då slipper jag andra människors skit och problem men att jag dock sårar mina vänner. Min lite mer känsliga sida tycker att jag är helt jävla dum i huvudet eftersom jag någonstans vet att jag kommer inte må bättre av att svika andra eller att behöva gå runt ensam. Jag behöver andra människor för att kunna må bra, eller aa bättre, tror inte direkt att jag kommer kunna må bra nu så bättre är ett mer realistiskt ord.

Ett riktigt klagoinlägg, men aja, tack för mig.

kram

Likes

Comments

Jag vill verkligen inte till skolan imorn. Den ända personen jag känner är sjuk och kommer vara det hela veckan. Det är nu jag hade behövt henne som mest.

Hela förra veckan var kaos, på riktigt. Min kille gjorde slut, jag hade dock förberett mig för det mentalt men sättet han gjorde det på och anledningarna till att han gjorde det var sjuka. Han gjorde det via sms och hans anledning var att han inte kände sig redo för ett förhållande, då kan jag förövrigt säga att vi var tillsammans i 4,5 månader...

Sedan har folk börjat snacka skit om mig och varit allmänt hemska. Har verkligen ingen lust till att göra nånting längre, det är inte ens kul att dansa längre.

Jag hamnar även bara mer och mer efter i skolan pga att jag skjuter upp redovisningar och prov av min ångest. Nian som skulle gå bra..

Just nu går allt i mitt liv åt helvete. Fyfan.

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om torsdagar...

Har dansträning som börjar 17.45 o jag måste åka hemifrån senast 17 vilket innebär att jag måste äta middag innan det. Problemet är att jag inte är hungrig.

Vi har konstigaste lunchtiderna i skolan, tidigaste lunchen för mig är 11.45 sen äter jag mellan 12.30 och 13 varje dag. Jag äter inte överdrivet mycket mat så jag äter inte heller mellanmål MEN jag är ändå inte hungrig typ 16.30.

Jag vet inte hur jag ska göra då mitt låga blodsocker är ett stort problem för mig och om jag inte äter innan jag tränar slutar det oftast med att jag svimmar. Så jag känner ändå att jag lär få i mig mat innan dansträningen. MEN DET GÅR VERKLIGEN INTE.

Vad ska jag göra? Någon som har nåt tips? Har försökt att äta nåt lite lättare som typ mackor eller frukt men får verkligen inte i mig det.

kram

Likes

Comments

Asså jag har redan tröttnat totalt på skolan. Har sån ångest över betygen och gymnasievalet, har verkligen ingen aning om vad jag ska gå för linje. Jag vet att jag egentligen kanske inte borde fundera över sånt nu eftersom det är minst ett halvår kvar, MEN jag är en sån person som tänker på allt mycket tidigare än vad jag behöver och övertänker exakt ALLT.

Liksom allt blir mycket jobbigare än vad det borde vara egentligen, och ingen runt omkring mig förstår vad jag menar. Jag har försökt förklara för både mina föräldrar och kompisar men ingen verkar förstå. Jag är också en sån person som håller inne alla mina känslor, som har svårt o prata med andra om hur jag mår. Vilket gör det ännu svårare att försöka förklara för andra hur jag mår och varför.

Okej, det här inlägget blev väldigt oklart. Gick från skolångest till att ingen verkar förstå hur jag mår, haha.

kram

Likes

Comments

Heejj! Jag har ingen aning om vad jag gör här egentligen. Jag antar att det är för att jag just nu i livet har liiiite för mycket som går igenom mitt huvud varje dag. Jag har valt att vara anonym på denhär bloggen då jag inte känner mig bekväm med att visa vem jag är iochmed att jag kommer skriva i princip alla mina jobbiga tankar och starka åsikter.

Jag har ingen aning ifall det ens kommer vara någon som kommer läsa vad jag skriver, men det spelar ingen roll. Vill bara få ur mig allt jag känner oså.

kram

Likes

Comments