Har hunnit med en hel del den här veckan. Här kommer en bildbomb från veckans höjdpunkter!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ännu en tidig morgon med jobb i frukosten på hotellet. Idag var ensam nästintill hela passet och tyckte det gick riktigt bra faktiskt. Jag börjar äntligen komma in i rutinerna.

Likes

Comments

Idag kör Cocopanda PINK FRIDAY med 20-75% rabatt på hela hemsidan. (gäller ej ByNoor & Jeffree Star).

Anledningen till denna kampanj är för att Cocopanda städjer Cancerfondens Rosa Bandet. Hur fint är inte det? 💗 Erbjudandet gäller idag fredag den 13-10

Direktlänk till hemsidan, http://bit.ly/2i5NIbW.

Likes

Comments

Igår efter middagen så ville jag verkligen hitta på något för annars skulle jag lyckas somna. Jag och Simon åkte in till Gränby Centrum och kollade i några butiker och sen bjöd min kära pojkvän mig på fika. Blev självklart en Chai Latte, min stora favorit under hösten, vintern och våren. Åt även en god mjölkfri kladdkaka.

Likes

Comments

I måndags öppnade Arenahotellet och i tisdags jobbade jag min första dag i frukosten på hotellet. Stortrivs där efter att jobbat två pass. Så mysig restaurang och det är så kul att få vara en av dem första som jobbar där.

Att gå upp strax efter 04 på morgonen trodde jag skulle vara värre än det faktiskt varit. Tror jag kommer snabbt in i rutinerna och blir varm i kläder. Ser framemot att utvecklas! Efter två tidiga morgnar så kommer jag kunna sova ut imorgon då jag börjar 18.

Nu resten av veckan torsdag-söndag står jobb på schemat och längtar verkligen till ledig för då är det derby mellan Sirius och Storvreta, spännande.

Hur fina är inte mina fransar?!?

Likes

Comments

(Detta inlägg ingår i inläggen som kommer att komma upp i följd från min tidigare blogg. Det är inlägg som handlar om min panikångest, då jag i år har haft det i 2 år. Inläggen är alltså inte skriva NU men skriva i både dåtid och nutid.)

Nu var det ett tag sen jag skrev en uppdatering om mitt mående och hur allting fungerar med min panikångest och ångest.

Sedan sist har jag börjat rita och färglägga mer när jag känner att ångesten är påväg, och jag är positiv till detta då det verkligen fungerar ( iallafall för mig ). Det hjälper inte att bara rita någon minut och sedan försvinner ångesten utan man får sitta ett tag, men såklart varierar det från attack till attack hur länge det håller i. Så ett tips från mig är att köpa en målarbok och färgpennor att lätt kunna ta fram.

Min panikångest har sedan några månader tillbaka dämpat sig och jag kan åka buss, gå på stan och göra saker utan att känna " snart kommer jag få panikångest ". Självklart är jag fullt medveten om att panikångest kan komma när som helst i olika situationer och jag har det i baktanken hela tiden, men jag tänker inte på det på samma sätt som jag gjorde i början, då jag inte ens ville gå ut för att jag var rädd.

Jag har sedan snön försvann och lite varmare väder kommit börjat cyklat till och från skolan varje dag. Det har varit något som hjälpt min hälsa väldigt mycket, dels rör jag mer på mig, jag slipper utsätta mig för trånga utrymmen på en buss och jag kan ta det lugnt för att slippa stress. Jag försöker hela tiden hitta lösningar för att få saker att fungera i min vardag, men självklart finns det saker att jobba mer på.

Sista månaden i skolan innan sommarlov var jag nästan fri från ångest, på en månad hade jag sammanlagt ångest max 2 gånger och innan det fick jag ångest minst en gång i veckan, minst. Så ni förstår vilken stor skillnad det är och vilken "frihet" jag känner. Varför min ångest inte kom så ofta berodde nog på att sommarlovet äntligen börjat närma sig och jag kunde slappna av. Nu när jag har sommarlov kan jag göra vad jag vill och vad jag känner för. Har jag en dålig dag ja då stannar jag hemma och tar det lugnt utan att känna ett måste att ta mig iväg och göra något.

Ett mål jag har den här sommar är att kunna ta bussen till Simon själv när jag vill utan att det ska vara ett hinder för mig. Den här veckan gjorde jag det, jag tog bussen själv till honom. För er kanske det låter som en självklarhet att man gör det, och för ett år sen var det de för mig också men min panikångest och ångest har gjort att jag inte vågat. Det är hemskt och det gör mig ledsen att jag inte kunnat ta mig själv till min pojkvän, det gör ont i mitt hjärta. Men nu är det ändring på det, jag har klarat det en gång då klarar jag det fler gånger, jag måste tro på mig själv och göra det ofta så jag inte hinner tänka så mycket och känna mig hindrad. Men som jag skrev tidigare, vissa dagar är skitdagar.

Det största problemet jag har nu som ännu inte blivit bättre är min mage. Jag har en otroligt känslig och stressig mage och jag gör verkligen allt jag kan för att hålla mig lugn och slippa få ont i magen. Varje gång jag ska sova borta eller iväg en heldag så tar jag en Samarin på morgon för få magen och syrorna i magen stabila. Det är något som hjälpt mig och rekommenderar till dig som har problem med magen och uppstötningar.

Proverna jag tagit har inte visat något speciellt på vad felet är på min mage så jag helt enkelt lära mig att leva med. Sen kan man såklart göra flera prover för att se om något har förändras, men just nu är det inget jag funderar på. Hoppas att mina problem med magen också dämpas nu under sommarlovet, eftersom det är helt annorlunda nu än vad det är när det är skola.

Det är otroligt viktigt för mig att kunna skriva av mig om mitt mående även fast jag är ganska bra på att prata om det. Jag säger inte alltid allt jag har på hjärtat, därför är detta ett sätt för mig som fungerar när jag behöver lätta på hjärtat ordentligt. Jag skriver inte om mitt mående endast för att lätta på mitt hjärta utan även för det är jätteviktigt att fler börjar skriva och prata om panikångest och ångest. Det är ett tabubelagt ämne, vilket vi nu tillsammans måste ändra på. För ett och ett halvt år sedan visste jag knappt något om ångest förens jag började bläddra igenom Therese Lindgrens videos på Youtube där hon berättar och förklarar om hennes syndrom. Och nu idag sitter jag här i samma situation med samma syndrom.

Tjej som kille, ung som gammal, det här är jätteviktigt att prata mer öppet om och lära sig om. Det är viktigt att lära sig om detta för vem som helst kan få det. Alla människor hanterar panikångest och ångest på olika sätt men det är lättare att hantera om man lärt sig olika knep och får veta syntom på vad som händer med kroppen. Jag visste knappt någonting om detta första gången jag drabbades, det enda jag trodde var att jag skulle dö. Sen vet jag att ingen människa förstår förens man drabbas av det, men ingen förtjänar denna syndrom. Den förstör och förändrar väldigt mycket tills man hittar sig själv i den och det är inte lätt att göra. Jag har haft detta nu sedan förra hösten och jag har fortfarande inte hittat mig själv i detta. Det finns situationer jag tror att jag kan hantera, för att jag kunde det förr, men som jag absolut inte kan hantera idag.

Det här blev ett väldigt långt inlägg, men för mig är det viktigt att kunna nå ut och få berätta om min utveckling inom det här. Även fast min familj, pojkvän, vänner och nära ser min utveckling så vill jag dela med mig till er som läser min blogg och som kanske också har panikångest eller ångest. Något jag ofta tänker när jag får ångest är " jag är inte ensam om det här ", det är så många fler än jag men ändå känner jag mig så ensam i stunden. Så kom ihåg du är aldrig ensam.

Ta hand om varandra ordentligt och kom ihåg, man vet aldrig hur en människa mår som man möter, för det syns oftast inte på utsidan.


Likes

Comments

I fredags var jag på besök hos Care Of Karolina där jag för första gången gjorde volymfransar. Jag har länge velat göra mina fransar men någonstans tvekat så att det inte blivit av. Har dock på senaste kollat runt på olika ställen där man kan göra fransar. Med hjälp utav min syssling så hittade jag då Karolina. Bestämde mig väldigt fort för att boka tid hos henne!

Hos Care Of Karolina kan du boka olika ansiktsbehandlingar, frans & brynfärg, fransförlängning volym & singelfransar, massage, pedikyr och vaxning. Karolina är auktoriserad hudterapeut och fransstylist, vilket betyder att hon legitimerad.

Var väldigt nervös för hur resultatet skulle bli, men jag blev verkligen så nöjd. Självklart måste man vänja sig med det om man aldrig haft det förr. Jag blev van snabbt och ångrar absolut inte mitt val att göra fransar och jag ångrar inte mitt val att gå till Karolina.

Vill ni gå och göra någon utav dessa behandlingar som Karolina erbjuder så tycker jag defensivt att ni ska boka en tid hos Care Of Karolina.

Ni hittar Karolina på följande sociala medier:

Facebook - https://www.facebook.com/careofkarolina/

Instagram - https://www.instagram.com/careofkarolina/

Vill ni boka tid gör ni det enklast på Boka Direkt:

Bokadirekt - https://www.bokadirekt.se/places/care-of-karolina--12787

Likes

Comments

Den här veckan har verkligen gått så otroligt fort, men ändå känns det som jag hunnit med mycket. Började veckan med att vara hängig och inte alls pigg.

Men jag kickade igång veckan på tisdagen med ett besök hos frisören som ni säkerligen redan läst om. Stortrivs faktiskt i färgen och har blivit mer van vid det mörka.

I onsdags var en ännu roligare dag för jag fick gå in på nya hotellet i Uppsala och min nya arbetsplats. Har varit riktigt taggad på att se hur det ser ut i rummen, restaurangen och utsikten. Tror faktiskt jag kommer trivas bra på hotellet i frukosten. Hela hotellet var väldigt fint och wow vilken utsikt det var, helt fantastiskt!

Har också hunnit med en lunch med Lisa och Denise på Phil’s Burger. Väldigt trevligt att få träffa tjejerna igen då vi har svårt att hinna ses, då vi alla tre oftast jobbar om varandra. Så tråkigt eftersom vi umgicks varje dag i skolan förut, men man får ta vara på tiden vi faktiskt kan få till en träff.

Torsdagen bestod utav jobb hela dagen och var helt slut i huvudet efter det passet. Just eftersom jag varit sjuk och sen kommer tillbaka och man är lite mosig i huvudet. Igår började även en ny tjej som jag lärde ut till, alltid skoj!

I skrivande stund är det fredag och jag har idag varit och gjort mina fransar. Direkt efter åkte jag till jobbet för att jobba ett kvällspass. Ikväll är det basketmatch på arenan så jag hoppas på lite drag.

Trevlig helg!!

Likes

Comments

Imorse bokade jag spontant en tid hos frisören. Så idag har jag spenderat lite mer än 2,5 timme i frisörstolen. Har blivit ompysslad och samtidigt blivit snygg i håret. Jag går alldeles för sällan till frisören så när jag väl går dit passar jag på att göra någon typ utav förändring inte bara en klippning.

Eftersom jag varit hängig senaste veckan så var det en lagom aktivitet att åka till frisören innan det är dags för jobb igen. Är fortfarande inte helt återställd från min förkylning, men klarar inte av att bara sitta hemma längre. Känner att jag behöver aktivera mig med något.

Idag körde min frisör på en diskret ombre, klippte bort allt det slitna och sen klippte hon även lite lugg på mig. Blev så himla nöjd och känner mig något fräschare nu också.

Likes

Comments