Kan knappt vänta med att berätta vad jag ska göra, men tänker vänta lite till. Men vill ge er en liten sneakpeak.

Jag har rensat mina garderober och lådor med kläder. Nu är det väldigt tomt och har rensat bort kläder som ska säljas och kläder som läggas undan till passande årstider.

På söndag ska jag och mamma stå på loppis och sälja av massvis med kläder. Perfekt att bli av med kläder som bara ligger och samtidigt få in en slant, som är behövligt till det jag ska göra. Kan ni gissa vad jag ska göra??

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

(Detta inlägg ingår i inläggen som kommer att komma upp i följd från min tidigare blogg. Det är inlägg som handlar om min panikångest, då jag i år har haft det i 2 år. Inläggen är alltså inte skriva NU men skriva i både dåtid och nutid.)

Tänkte ge er en update på mitt mående och hur senaste tiden varit. Spolar tillbaka till dagarna innan jul, det skulle köpas julklappar, det var människor överallt i varje hörn. Sjävklart var det påfrestande och väldigt jobbigt vissa stunder när jag var ute bland folk, men jag bet ihop och det gick bra. Sen jag fick veta vad som orsakade mitt mående bestämde jag mig direkt att jag ska vinna över min psykiska ohälsa.

Juldagarna var mysiga och jag mådde bra, sen blev det dagarna innan nyårsafton och då kom ångesten. Jag hade planer för nyår men saker och ting var oklara till en början och då funkar jag inte överhuvudtaget, men eftersom jag skulle vara med min pojkvän kunde han lugna mig och berätta hur planen för hela kvällen och ångesten försvann.

Det jag hittills lärt mig när det gäller att hantera min ångest och panikångest är att hela tiden ha en plan över hur mina dagar ser ut. Ska jag iväg går jag upp extra tidigt, för att slippa stressa och då minskar jag risken att få ont i magen och känna panikångesten.

Som jag skrev i mitt inlägg om nyår så blev dagen och kvällen väldigt lyckad och jag mådde väldigt bra. Två av mina nyårslöften är att jag ska lära mig mer om panikångest och att jag ska lära mig hantera den på bästa sätt.

Nu de första dagarna på året har funkat bra, har mått bra och varit glad, tills igår. Vaknade med ångest, var blek och mörk runt ögonen, men den skulle inte vinna över mig så jag tog mig upp, fixade till mig lite, klädde på mig och tog mig till Maja. Vi åkte till stan och shoppade lite och kände ingenting alls, var hos Maja till halv nio ungefär. Åkte hem, hade ansiktsmask, drack en kopp te och skulle gå och lägga mig, då kom det igen. Hjärtat slog snabbt och hårt, fick ont i bröstet och blev yr, det kändes inte som när jag får panikångest, hade förträngt min ångest jag vaknade med men kom sen på det, fick alltså en ångestattack.

Att få sånna här attacker utan anledning och när man bara är hemma är obehagligt och läskigt, la mig i fosterställning och försöka ta djupa andetag, jag vet att det alltid går över efter en stund men det känns som evigheter innan det avtar.

Anledningen till att jag är relativt öppen om mitt mående och skriver ut detta är för att det är som terapi för mig, även fast jag är öppen om detta och pratar med min familj, pojkvän och vänner så är det skönt att skriva av det också. Ännu en anledning till varför jag väljer att skriva ut detta är för jag vet att jag inte är ensam om att lida av denna typ av psykisk ohälsa.

Jag läser väldigt ofta om panik, ångest och panikångest för att lära mig och förstå varför kroppen reagerar som den gör i sociala situationer. Jag har sedan många månader tillbaka följt Therese Lindgren som driver en youtube-kanal. Hon pratar väldigt mycket om denna typ av psykisk ohälsa då hon också lider utav det, den här tjejen har också hjälpt mig otroligt mycket.

Ibland när man mår dåligt och är nere pågrund av sin psykiska ohälsa kan det vara skönt att höra någon berätta att den lider av samma sak. Man lär sig mer, får tips och inser att man faktiskt inte är ensam med detta.

Jag vill avsluta detta inlägg med att tacka alla som stöttat och stöttar mig i det här, ibland kan det räcka med en kram och ibland långa samtal. Men oavsett på vilket sätt jag får stöd är jag evigt tacksam för det!

Likes

Comments

Väldigt dålig uppdatering för min del men det är på grund av jobb. Under augusti jobbar jag mycket mer än vad jag gjorde under juli månad, vilket resulterar i att jag får prioritera lite för att orka så mycket som möjligt.

I helgen som var så jobbade jag lördag och sen resten av helgen umgicks jag med S. Vi bakade paj och bara umgicks, vi gjorde egentligen ingenting speciellt.

Inom kort kommer det även hända en såååå rolig grej. Jag är så jäkla taggad och ser framemot det så mycket!!

Likes

Comments

I fredags träffade jag min saknade vän Maja och vi drack lite gott innan vi gick vidare till BJ. Hade en jättebra kväll och fick bra skjuts hem då chauffören (Lisa) köpt mat till mig, hihi. Somnade sen gott strax innan 03 och sov sen till 13. Trött tjej kan jag lova.

Lördagen spenderade jag med Simon. Vi halvsov hela eftermiddagen fram till middagen, riktigt skönt. Sen blev det en tur till affären för att köpa lite gottis till kvällen.

I söndags köpte vi sallad och åkte ut på vattnet med Abbe. En liten fisk fick vi också under den lilla stund vi fiskade, även en sväng in i Fyrisån hann vi med innan vi åkte hemåt. Så mycket mer än så gjorde vi faktiskt inte i söndags då jag hade väldig huvudvärk hela dagen och kvällen. Somnade gott bredvid S iallafall.

Måndagen spenderade jag, mamma och Simon hos mormor och hennes man. Vi fikade gott och åt en god middag där. Perfekt att vara ledig en måndag också.

Den här månaden kommer jag att jobba väldigt mycket så tror bloggen kommer bli ännu mer bort prioriterad, tyvärr. Ska försöka skriva ett inlägg när det händer något skoj i mitt liv förutom att jag går upp, åker till jobbet, jobbar, åker hem och går och lägger mig.

Likes

Comments

(Detta inlägg ingår i inläggen som kommer att komma upp i följd från min tidigare blogg. Det är inlägg som handlar om min panikångest, då jag i år har haft det i 2 år. Inläggen är alltså inte skriva NU men skriva i både dåtid och nutid. Dagens tillbakablick är från exakt 1 år sedan idag, grattis till mig som haft körkort i 1 år.)

Idag är det en väldigt stor dag för mig, jag tog nämligen körkort idag. Det känns fortfarande helt overkligt att jag ska köra bil ensam, att jag inte behöver ha pappa bredvid mig varje gång.

Men vi börjar från början. Jag och pappa gick tillsammans på introduktionsutbildningen som alla måste gå, den som ska övningsköra och även den person som ska vara din handledare. Efter den utbildningen väntade vi in papper som man ska få. Sen var det dax att ut och köra, vi började lite för att jag skulle lära mig att hitta dragläge och allt sånt innan vi åkte ut i trafiken. I början körde jag inte alls ofta då saker och ting kom i vägen men då och då körde jag, men jag var inte speciellt bra. Minns extra bra en gång när fick motorstopp efter motorstopp hur många gånger som helst. Mitt i allt kom en flytt och sen fick jag min panikångest och ångest. Efter allt detta ville jag inte köra eller ens testa, jag var rädd och kunde inte alls kontrollera stress eller press. Så det blev ingen körning.

För att jag skulle våga mig ut i trafiken fick vi låna min farfars bil som är automat, helt enkelt för att jag skulle få testa hur det känns ute i trafiken utan att behöva tänka på dragläge och växling. Även det tog lite tid innan jag vågade, men tog små steg ut i trafiken med min farfars bil. Jag blev mer trygg i trafiken och jag kände att det kändes bra, jag kunde fokusera på ett helt annat sätt.

Till en början var det endast meningen att jag skulle bli van med trafiken och sedan lägga på växlingen. Men jag kände mig inte trygg i en manuell bil, jag kunde inte fokusera på allting samtidigt. Jag vet att man måste öva öva öva på dragläge och växling och så vidare. Men jag hittade något som passade mig bättre. Så jag bestämde mig för att jag vill ta körkort för automat. Varför ska jag krångla till det för mig själv när det finns alternativ som passar mig och min psykiska ohälsa bättre?

Jag har fått höra det ena efter de andra, hur dum jag är, vilket idiotisk val och så vidare, men detta passar mig. Jag är inte lat, eller en sämre bilförare, jag har gjort ett val efter min kapacitet och utefter mitt mående. Jag är stolt över mig själv som stått på mig och gjort som jag själv vill och inte lyssnat på alla andra som säger att jag gör fel val och så vidare. Till alla er som tycker jag är dum, idiotisk eller vad som helst, jag har en sak att säga till er, vilken tur att det är MITT körkort och val, inte ditt.

Det som skiljer manuell och automat åt är växellådan, man slipper växla och man behöver inte hitta dragläge. Det som skiljer mitt körkort från andras är att jag endast får köra bilar som är automat. Är jag med mina vänner ja då kan jag bara köra om bilen är automat, ska jag hyra en bil så får jag bara hyra automat, det är inte mer komplicerat än så.

Jag har sedan länge varit bestämd med att jag vill ta körkort så fort jag fyllde 18. Jag visste att man kunde åka iväg på intensivkurser och det var planen från början, men ångrade mig sen när jag såg att det fanns i Uppsala. Jag bokade intensivkursen och på måndagen efter min födelsedag satte jag igång. Jag satt hela tiden under min lediga tid och pluggade teori, kunde sitta i streck 6-7 timmar och bara plugga. Jag ville så gärna klara teorin. Mellan allt plugg hade jag även körlektioner på körskolan. Vissa dagar hade jag flera körlektioner om dagen och de fyra första dagarna hade jag även teorilektioner som ingick i paketet jag köpt. Och nu är jag här och har tagit körkort, det är otroligt. Trodde det skulle ta ett tag för mig att klara teorin och uppkörningen men jag klarade mig på första gången och jag är så stolt över det. Från och med måste jag börja tro på mig själv och framförallt lita på att jag kan.

Jag är så lyckligt lottad som har så fin familj, släkt, pojkvän och vänner som stöttat mig i det här. Jag tänker inte ljuga och säga att det varit lätt, jag har haft ångest, gråtit och skrattat, men nu är det klart. Jag vill även säga stort tack till min farfar som sparat pengar till mig på ett konto så jag kunnat köpa intensivkursen jag gick. Jag är så himla tacksam och glad. Sist men inte minst vill jag säga tack till Uppsala Trafikskola som tagit hand om mig bra och lärt mig väldigt mycket ute i trafiken. En trafikskola här i Uppsala som jag rekommenderar starkt till er alla som ska ta körkort.

Kom ihåg att alltid gå din egen väg och gör saker som känns rätt för dig!

Likes

Comments

Jag har fått möjligheten att inreda mitt hem med posters från Desenio.se. Jag kan sitta i timmar på deras hemsida och bara spana in alla snygga posters. På länken här bredvid kommer du till dessa snygga posters. Till dessa snygga posters finns även snygga och billiga ramar.

Så nu har jag en fantastisk erbjudande till er fina läsare. Koden "TANJAHAGMAN" ger dig 25% rabatt hos Desenio mellan 25-27 Juli. (gäller ej handpicked/ramar).

Här nedan får ni se hur jag inrett mitt hem med dessa snygga. Längtar så tills jag flyttar hemifrån och får inreda med dessa helt och hållet från start.

Vi börjar med två tavlor som jag valde att inreda i vår hall i lägenheten. Jag tycker själv att vår färg i hallen är väldigt ful, då den är gul. Så att sätta upp dessa gjorde helt klart en förändring. Ett citat jag tycker är viktigt i livet och ett handväska, beskriver mig väldigt bra faktiskt.

( vet inte vad som hände på den sista bilden, men tavlorna är inte sneda )

Sedan har vi två posters som jag har på mitt rum upphängd på ett galler/nät. Tycker färgerna passade otroligt bra tillsammans därav fick dessa två bli upphängda tillsammans. Posterna är upphängda med nypor/klämmor som också är ifrån Desenio. Klämmorna länkar jag här !

Nu kommer vi till mina två favoriter som också matchar så bra tillsammans. Dessa två sitter i guldiga ramar som matchar så bra tillsammans med dessa posters som går i gröna färger. ÄLSKAR!

Likes

Comments

Den här helgen har jag, Simon och min syster varit hemma själva hemma hos oss.

I fredags efter jobbet så kom Simon till mig och hämtade upp mig. Vi åt en middag på det relativt nyöppnade stället Bastard Burgers här i Uppsala. Har ingen uppfattning hur länge det varit öppet men det var första gången jag och Simon åt där. Blev faktiskt positivt överraskad, riktigt god hamburgare åt jag. Har så fantastisk pojkvän som bjöd mig på middag. Innan vi åkte hem igen så gick vi och satte oss längst ån i solen.

Vi valde att gå ut och äta en middag då vi på måndag har vår månadsdag och firar då 2,5 år. Tiden går verkligen så otroligt fort och allt känns så himla bra.

På lördagen tog vi en sovmorgon till klockan 9, ja för oss två som går upp tidigt i veckorna är 9 sovmorgon för oss, haha. Såklart låg vi och drog oss ett tag innan vi gick upp och fångade dagen. Vi åt en snabb lunch innan vi åkte till Bälinge. Simon tvättade bilen och jag satt i den stekande solen. På eftermiddagen skjutsade vi hans föräldrar till Vänge. För er som inte vet så bodde jag i Vänge förut och är uppväxt där. Väckte så mycket minnen och saknad när vi åkte igenom den lilla hålan. Efter middagen så åkte jag och Simon iväg för att träffa två kompisar och min syster hängde med en kompis här hemma.

Jag tycker det är så kul att hänga med min pojkvän och hans kompisar. Eller okej Abbe och Linus som vi var med igår har jag gått i samma klass som. Så det är väl mer gemensamma vänner. Men ändå, att umgås med killar är annorlunda mot att umgås med ett tjejgäng.

Idag är det söndag och den lilla klumpen i bröstet för att det är söndag och jobbdags imorgon igen finns där. Men jag börjar komma in i rutinerna nu med tidiga dagar. Jag och Simon har hunnit med en sväng till Gränby idag och en sväng till Abbe. Så mycket mer än så har inte hänt idag. Väldigt lagom dag.

Hoppas alla haft en fantastisk helg!!

Likes

Comments

Äntligen börjar denna jobbvecka lida mot sitt slut. Jag är så trött, från topp till tå.

Den här veckan har ändå gott fort och det är jag tacksam för. Snacka om att man uppskattar helger nu när man jobbar och inte går i skolan. Skolan var verkligen ingenting om man jämför med att jobba 9 timmar om dagen.

Vad som händer i helgen kommer upp på bloggen antingen imorgon eller senare i helgen. Imorgon hoppas jag att jobbpasset går extra fort så helgen kommer snabbt.

Likes

Comments

Helgen börjar lida mot sitt slut och närma sig ny jobbvecka. Har varit hemma hela veckan då jag inte alls mått vidare bra, men kan inte riktigt sätta fingret på vad felet är. Har varit extremt trött, huvudvärk varje dag, ont i kroppen och har inte kunnat göra någonting utan att bli galet trött. Tror det är en bladning på förkylning och utmattning, eftersom jag har min psykiska ohälsa så reagerar jag väldigt starkt på nya intryck och nya människor vilket mina tre senaste veckor bestått utav.

Men efter den här helgen hoppas jag på att ha mycket energi imorgon. I fredags gjorde jag ingenting speciellt alls, umgicks bara med familjen som kom hem från Östhammar då. Igår umgicks jag med Lisa både på dagen och kvällen, på kvällen valde vi att bowla på hennes jobb och sen gå hem till mig för att äta gott och kolla på Sommarkrysset. Min älskling kom och hängde med oss också vilket var så mysigt.

S har varit borta i en vecka så blev så glad när jag fick spendera kvällen och natten med honom. Oftast är det jag som vill ha mysdagar i sängen men idag var det han som var en riktig gosegris.

Vi har hunnit med en sväng på stan också men det varma, kvava och klibbiga vädret gjorde att jag blev helt slut. Ligger nu i sängen och gör ingenting, ska bara ta det lugnt nu resten av kvällen.

Likes

Comments