Likes

Comments

Nu är Nessie klippt för första gången! Hon tyckte apparaten var lite obehaglig när den lät, så huvudet och tassarna klipptes med sax. jag skrattade så tårarna rann när hon var färdig, hon är så galet söt och verkar se världen ur ett helt nytt perspektiv (vilket hon säkert också gör) och är jättebusig, pigg och arbetsvillig!

Likes

Comments

​Eftersom jag älskar debatter och nu känner att jag har en åsikt att dela med mig av så tänker jag göra det, precis här och nu. Det är ett ämne som gör mig både ledsen och arg, men samtidigt så förundrad över hur ämnet alltid ligger framme på bordet, hur många gånger det än tas upp och det blir bara vanligare och vanligare.

Det jag pratar om är KROPPEN! Varje levande varelse har en kropp, en alldeles egen kropp. Det betyder att varje levande varelse själv får välja vad den vill göra med sin kropp, för det är ju ingen annans. Eller? 

Självklart kan man se på det från olika synvinklar, men det här är min synvinkel. 

Det är extremt mycket debatter om kroppsformer, t.ex att en kvinna ska ha speciella kroppsmått för att få vara modell, vilket ju är hur löjligt som helst! Man kan inte välja själv hur man ska vara bygd. Men en del människor verkar tro det. Visst, man kan gå till plastikkirurgen och forma om kroppen, men hur många "vanliga" människor har råd med det? Så finns det överviktiga människor som gärna tränar för att de ska gå ner i vikt och få kroppen de drömmer om och underviktiga människor som vräker i sig mat och kämpar för att gå upp i vikt, men det funkar inte för alla! 

​Men​, det var egentligen inte vikten jag ville lägga fokus på. Det jag ville ta upp är vad man väljer att göra med sin kropp, dvs att tatuera sig, pierca sig, färga/klippa håret, fylla läpparna etc... 
Från att man är 18 år har man all rätt i världen att själv välja hur och om man vill smycka sin kropp med något av ovannämnda. Och alla har så olika åsikter om det. Men då måste jag ställa frågan, till alla där ute, vad ger dig rätten att påpeka någons utseende? Varför inte bara vara tyst om du inte tycker om det? 

Om du själv tycker det är så fult/onödigt/whatever så är det ingen, absolut ​ingen ​som kan tvinga dig att göra det på din egen kropp! Jag har bokat tid för tatuering på ​min ​kropp, och det räcker med att jag talar om det så är det någon som försöker sätta käppar i hjulet och ifrågasätter mitt beslut att klottra något på min kropp som kommer att sitta där i all min framtid. Jag kommer inte att tala om vad jag ska ha för motiv förrän det är på plats. De enda som vet om motivet är min pappa och min tatuerare, och det räcker än så länge. 
Nu har jag inte råkat ut för det att någon säger att jag inte längre är välkommen pga av tatuering och piercingar, men jag vet att det finns de om säger så. Men bara för att man ändrar eller lägger till något på sin kropp betyder det inte att man blir en annan person, verkligen inte! Däremot kan man få bättre självförtroende och känna sig som den man vill vara. 

Men om jag skulle försöka komma till en punkt på detta inlägg... Det jag ville få fram var att alla bara är tysta gällande folks utseende och beslut med ens egen kropp, både vikt, tatueringar, piercingar och allt som hör till. Om man nu tycker det är så onödigt så kan man ju då låta bli det själv, men kom inte och tala om för oss som vill förändra våra kroppar, det finns oftast en anledning varför man väljer att ändra på sitt utseende. Sen är det dock aldrig fel att ge komplimanger angående folks utseende! Jag själv kan bli så glad/generad/rörd om någon talar om för mig att jag är fin på något sätt att jag inte vet vart jag ska ta vägen, det kan göra någons dag! Men kom inte och tala om hur korkad jag är som väljer att sätta en permanent bild eller text på min kropp, det är bara jag som kan avgöra. 

TACK för mig!

Detta blev antagligen hur rörigt som helst men vatusan, jag fick det mesta som jag ville ha sagt, sagt! Ta er gärna tiden att kolla på klippet jag bifogade här under. Väldigt klokt resonemang och en otroligt vacker tjej! Hon säger egentligen det jag gärna skulle vilja få med i inlägget men jag vet inte längre hur jag ska formulera mig och lägga upp det...

Hoppas ni har en bra dag förövrigt, för jag har haft en toppendag!! :D 

Likes

Comments

Vilken underbart fantastisk midsommar jag haft! Jag har skrattat så jag har träningsvärk i magen, simmat, badat bastu och ätit massa gott. Finns så mycket jag skulle kunna säga, men jag samlar ihop lite bilder från helgen istället! :)

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta lite om hur det kom sig att jag skaffade Nessie, varför det blev just hon och hur det kom sig att jag valde att kalla henne Nessie!

I höst är det 2 år sedan vi tog bort vår Parson Russell tik Fiddi. Ganska snabbt efter att vi tog bort henne började jag kolla på en ny hund, jag visste inte vad jag ville ha men jag visste att jag ville ha en hund, för det var mitt största intresse!
Jag började låna andras hundar, vara hundvakt och kollade dagligen på blocket... Men det var aldrig detsamma som att ha en egen hund. 
Vi visste såklart att en dag ska vi ha hund igen, men vi visste inte när.
Men så kom mamma till Stockholm och hälsade på mig och berättade om valpkullen. "Snälla mamma, vi kan väl åka och hälsa på? Bara för o titta!". Så jag hörde av mig till Carina, Nessies uppfödare och frågade om vi kunde få komma och hälsa på. Javisst. Några dagar senare åkte jag, mamma och pappa till Carina för att titta på valparna som då var fem veckor gamla. Mamma klev först in i valplådan och hade sikte på de två vita valparna, jag kom strax efter och möttes av den bruna, lurviga lilla glada valpen som direkt kommer fram till mig och jag sätter mig ner med henne och blir förälskad direkt! Verkligen kärlek vid första ögonkastet!
Men som sagt vi skulle inte ha någon hund, framför allt inte någon valp! Vi skulle nämligen ha en vuxen omplacering. Men vi åkte hem, jag funderade på för- och nackdelar och var ganska beslutad om att jag skulle ha en av valparna. Jag fick snabbt med pappa också, klart jag skulle ha en valp! Det var dock värre med mamma... Men hon hade inte så mycket att säga till om i slutändan. (Nu tycker hon dock det är jättemysigt med Nessie!:))
Ytterligare några dagar senare ringde jag Carina och sa att jag tar en valp. Sedan var jag där varje helg, jag tog t.o.m ledigt från skolan för att få vara hundvakt åt valparna!
jag visste inte säkert vilken av valparna jag skulle få, det enda jag visste var att jag skulle få en tik. Jag hoppades såklart på den bruna lilla tiken...
En morgon när jag vaknade i mitt rum i Danderyd fick jag ett meddelande av Carina där det stod att den bruna tiken blir min. Jag grät! Jag var så lycklig!!!
Den 27.5 var jag hos Carina för att vara hundvakt, den 28.5 kom mamma och pappa för att hämta mig och Nessie. Då flyttade hon hem till mig. DÅ blev jag hundägare för första gången i mitt liv! Hon anpassade sig jättebra i sitt nya hem och går mig på nerverna varje dag! Men vi kommer att gå långt tillsammans, det vet jag.

Nu till hennes namn! Hennes kennelnamn är egentligen Alosa, vilket är ett släkte av fiskar och ingår i sillsläktet. Alla valpar har ett namn på A som har något med fiskar/havet att göra. Men jag ville kalla min valp för Nessie. Jag vet egentligen inte var jag fick det ifrån från början men efterhand kom jag på att sjöodjuret i Skottland heter Loch Ness och kallas för Nessie. Vilket jag tyckte passade riktigt bra eftersom Nessie är en vattenhund och är även ett litet odjur..;) Sedan har jag och mamma en till variant varför det passar så bra, och det är att Nessie har lockig päls, och sjöodjuret heter LOCH Ness hehe!

Likes

Comments

Idag har Nessie flyttat hem till mig!!!

Det känns så overkligt... Efter alla dessa år som jag tjatat, gråtit, önskat, nu har jag min alldeles egen hund, en VALP! Jag är ägare, jag bestämmer över henne, jag behöver inte lämna tillbaka henne för att jag bara är hundvakt utan hon är verkligen bara MIN.


​Bilresan gick bra, hon skrek ungefär de tre(?) första kilometrarna men sedan lade hon sig ner och var tyst tills vi kom hem. Hon har gjort alla sina bestyr utomhus, hittade direkt sin sovplats, busat och tuggat på ben, går så himla duktigt i koppel och är orädd och nyfiken. Hoppas bara det håller i sig nu också... Jag är så glad att just Nessie är min! 

Likes

Comments

Hittade lite bilder på mig från Tyskland förra sommaren. Även om det var äckligt varmt och tråkigt sällskap (haha) så längtar jag tillbaka enormt!

Jag hade extremt ont i höften ett par dagar, därav käppen och mitt fantastiska leende!

Vi blev skickade till supermarket för att handla fikabröd och tog med oss ponnyn Tony på en promenad!

Bilden framför vatten är vi på Rehn, det är alltså Rehnfloden som är bakom oss!

Sista bilden vet jag inte vad jag gör? Haha

Likes

Comments