Idag är en dag jag personligen egentligen tycker är rätt överskattad. Tycker nästan det är löjligt att det finns EN dag på året som det ska visas extra mycket kärlek. All den där extra kärleken är givetvis fantastisk! Men den bör existera varje dag. Varje dag bör vara full med det där lilla extra!

Men just för att det är alla hjärtans dag idag vill jag ändå själv passa på att komma med det där lilla extra, på mitt sätt, och eftersom jag inte är hemma och kan göra något extra extra. Jag vill tacka mina fantastiska bonusföräldrar som tagit sig an mig, trots min myndiga ålder, mina brister och problem. För att de tagit hand om mig och pushar på mig varje dag, för att de har tålamod med en "trotsig" tonåring, jag vet att jag kan vara en riktig jävla pina ibland, men jag menar inte att vara det (så förlåt för de gångerna). För att de inte dömer mig, utan istället talar om när något är bra, stärker min självkänsla genom att tala om för mig att jag är fin (hur jobbigt jag än tycker det är att höra det) och ALLTID står bakom och hjälper mig framåt, bara genom att finnas! Jag hade själv som vuxen aldrig orkat med mig, aldrig klarat av att göra det de gjort för mig. Det finns så otroligt mycket jag vill tacka dem för! Jag önskar jag kunde ge dem alla stjärnor på natthimlen, alla planeter i solsystemet, världens alla hav och allt land, allt guld, silver och diamanter, för det är det minsta de förtjänar.
Om ni läser det här ska ni veta att jag älskar er med hela mitt hjärta! Utan er hade jag aldrig klarat mig.
Tack, tack och åter tack!
Glad alla hjärtans dag, puss & kram!🖤

Likes

Comments

2016 lider mot sitt slut. Äntligen!

Det här året har fört med sig så otroligt mycket och jag har lärt mig massor. Men jag är glad att det är slut. Detta var ett av de värsta åren i mitt liv (hittills)...

Jag har hunnit flytta ungefär sju gånger bara under detta år.
Jag har sårat mig själv och många andra.
Jag har sprungit över E4:an.
Jag har jobbat på Chinateatern.
Jag har varit på reptilmässa och (nästan) botat min ormrädsla.
Jag har fotograferats av en tvättäkta fotograf.
Jag har fyllt 18.
Jag har skaffat körkort.
Jag har krockat en bil.
Jag har ägt två fantastiska hundar.
Jag har förlorat den varelse jag älskar mest i hela världen.
Jag har legat på sjukhus.
Jag har bytt skola.
Jag har hoppat av skolan.
Och nu gör jag ingenting...

Men jag har även träffat människor som förändrat mitt liv. Jag har fått flera fantastiska nya vänner! Jag är tacksam för allt som detta år har gett mig, både bra och sämre stunder. Men som sagt, jag är glad att det är slut nu.
Må 2017 bli ett år värt att minnas, ett år med förändringar och ett år med GLÄDJE!

Jag börjar 2017 på bästa sätt, genom att spendera tid med några av de viktigaste personerna i mitt liv och återförenas med vänner det gått alltför längesedan jag träffat!

TACK till alla som kommit, gått och bestått 2016. Tack alla vänner, ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR för det är du värd! <3

Likes

Comments

För att med gråten i halsen slippa behöva förklara om och om igen för alla som frågar så skriver jag det här och nu, där alla kan se... Och jag tänker gå rakt på sak.

Jag har valt att inte behålla Nessie!

Det här är något jag länge gått runt och funderat på och velat fram och tillbaka. Det har verkligen inte varit ett lätt beslut med tanke på vilken fantastisk hund hon är, så mycket personlighet, så mycket energi och kärlek.
Men jag kan inte ge henne det hon förtjänar. Jag kan inte ge tillbaka det hon ger till mig. Så på så vis är det ju ett ganska lätt beslut, Nessie ska få det hon förtjänar och eftersom jag inte kan ge henne det är inget mer rätt än att hon får komma någonstans där hon kan få det.

Hon kommer att flytta tillbaka till sin uppfödare, där får hon även sällskap av de andra hundarna, hon får bo ute på landet, bredvid vattnet, får springa lös och busa hur mycket hon vill, hon får en bra och tydlig ledare och antagligen en hel del träning också. Hon kommer att få det bra, och jag kan ju träffa henne ändå.

Anledningen till detta är kort och gott pga mig själv. Mitt liv gjorde en ganska hastig vändning och verkligen ingenting blev som jag hade tänkt mig. Just nu måste jag prioritera mig själv, jag måste finna mig själv och lära mig ta hand om mig själv, innan jag kan ta hand om någon annan. Viljan räcker inte i nuläget, för hur mycket jag än vill ha Nessie, träna henne, ta hand om henne så räcker inte orken till.
Nu ska jag vara stark och lämna henne, sen ska jag bryta ihop och efter det ska jag komma igen, även om vägen blir både lång, krokig och full med uppförsbackar. Men detta är en början på något nytt och i slutändan kommer allt bli bra, det vet jag. Hur jävligt det än känns just nu...

Likes

Comments

Det var verkligen MASSOR med snö förra veckan. Dock stannade den bara några dagar och nu är det regn och rusk igen... Det var även julgatsöppning ikväll här på Åland men det var så trist för regnet verkligen ÖSTE ner! Supertrist, vi vill ha snö!

Men därför tänkte jag bjuda på lite bilder jag tog när Nessie och jag var på besök hos hennes uppfödare förra helgen! :)

Likes

Comments

Hello!

Snabb info för de som inte vet; jag har slutat skolan och flyttat hem till Åland!

Jag har kommit igång med träningen igen, alltså gym. Senast jag gjorde det var för nästan två år sedan och då var jag inte alls motiverad så jag lade av ganska snabbt.
Nu har jag motivation, jag har ett mål och en vilja! Det är verkligen skitkul och jag kan nästan inte låta bli att åka dit fast jag har vilodag.

I samband med träningen så har jag bestämt mig för att börja äta ordentligt och regelbundet också. Tidigare har jag varit jättedålig på att äta, det blev mest småmål nu och då, och främst skräp så som godis, läsk och bakelser.... Nu försöker jag äta så lite godis/socker som möjligt och inte äta något onödigt mellan målen! :)

Idag lagade jag zucchini med champinjon och bacon. Det blev riktigt gott och därför tänkte jag dela med mig av receptet här nere.

För 4 portioner behöver du:
4 (små) zucchini, alternativt 2 stora

Fyllning:
200g champinjoner
1 paket bacon
1 gul lök
Smör
1 tsk timjan
Salt
Peppar
1 ägg
Ca 2 dl riven ost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
Dela zucchinin på längden. Gröp ur till skålar och skär det urgröpta köttet till tärningar.

2. Koka upp zucchiniskålarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Lyft upp och spola av under kallt vatten. Låt rinna av noga.

3. Skär svampen i små bitar. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner, bacon och lök i smör tills vätskan kokat in och det börjar brynas. Tillsätt zucchini och timjan efter en liten stund. Krydda med salt och peppar.

4. Låt svampfräset svalna. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda ner i svampfräset.

5. Fördela fyllningen i zucchiniskålarna och strö över ost. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Gratinera i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.


Jag tyckte som sagt det var riktigt gott och absolut värt det "hårda" arbetet. Det blev en del zucchinikött kvar så imorgon tänkte jag försöka mig på nägon smarrig smoothie med det!

Ha en bra kväll allesammans!

Likes

Comments

Likes

Comments

Nu är Nessie klippt för första gången! Hon tyckte apparaten var lite obehaglig när den lät, så huvudet och tassarna klipptes med sax. jag skrattade så tårarna rann när hon var färdig, hon är så galet söt och verkar se världen ur ett helt nytt perspektiv (vilket hon säkert också gör) och är jättebusig, pigg och arbetsvillig!

Likes

Comments