Ja, ni läste rätt. Jag är HEMMA. Så jag återgår till min jennie blogg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 129 Readers

Likes

Comments

Jobb

Tiden flyger förbi men endå känns det som den står still. Livet i Turkiet är mer än underbart, men hemlängtan och allt det trygga som medföljer med det börjar smyga sig på med ungefär två månader kvar av äventyret. Turkiet känns som hemma men även är det långt ifrån mitt verkliga hem i Finland. Jag har lärt mig att älska detta hem, men hem-hemma är en helt annan sak endå. Men, tänkte dela med mig lite om vad jag gör här nere, eftersom jag faktiskt byggt upp ett någålunda fungerande liv även här nere.

Nå, mest så jobbar jag ju, dygnet runt ibland känns det som. Men tiden går så förbaskat fort. Känns som ungarna kommer och så tar det 30 sekunder och så har det gått en vecka och dom åker igen. Sinnessjukt så tiden flyger iväg. Är väldigt tacksam över hur fina barn vi faktiskt har på vår destination. Har träffat många som jag nog kommer komma ihåg för alltid eller iallafall en lång tid fram.

Work vs private flyter ihop väldigt mycket här. Även om skillnaden är enorm. På jobbet är det glada miner, lek och skoj hela långa dagen. Så när fritiden och privatlivet kommer så är det bara att ladda om batterierna för morgondagen. Det gör jag genom att gå ut på byn på kvällen, umgås med kollegorna/familjen, resa runt så mycket jag bara hinner, uppleva saker, unna mig en massage eller gellack på naglarna... och så kanske den största och bästa nyheten med hela äventyret...

Min älskade K. Det var verkligen inte planen att bli kär här nere. Tvärtom önskade jag att jag skulle få tid att bara vara själv och bygga upp nån sorts jag. Nå, tog inte många dagar förrän jag föll för den här otroligt charmiga dansken och klyschan med en guideromance. Så har vi hängt ihop sen dess. Och jag klagar inte!

Så ja, i stort sett all min vakna tid går åt att bara njuta av denhär mannens sällskap. Älskade man. Hoppas vi kommer hänga ihop en längre stund till.

Även om det känns som man jobbar dygnet runt har jag även hunnit med en hel del resande av och an. Har besökt Alanya, Side, Samos och även hunnit hem en sväng till Finland och Ekenäs. Aj että så det var fint att se hunden igen.

Nå, det var en liten update på hur livet här i Kus ser ut. 65 dagar tills det är över. Måste njuta av den sista tiden nu! Vi hörs.

  • Jobb
  • 240 Readers

Likes

Comments

Sedan sist har jag hunnit fira en kollega, jobba några dagar för att sedan vara ledig igen. Denna gång hade jag en annan härlig kollega på besök som vanligtvis jobbar nere i Alanya. Fint att ses igen efter nästan 1,5 månad paus. Vi turistade lite och besökte bl.a. fina Pigeon Island här i Kusadasi (googla).

Imorgon är det ynka 3 veckor kvar till min semester och det kommer hända hur mycket roligt som helst innan dess. På lördag anländer fjolårets teamleader för aktivitetsguiderna i Kusadasi som sägs vara en rolig typ, några dagar senare anländer en annan av mina kollegor för att spendera delar av sin semester här och sedan blir det en trip ner till Side för att hälsa på kompisar från Academy. Sedan är det bara en vecka jobb kvar och sen blir det 8 dagar semester! Även om jag älskar mitt liv här i Turkiet så ska det bli skönt att åka hem till Sigge och Finland. <3

  • 703 Readers

Likes

Comments

Jobb

Igår var det ledig dag och då nalkades det storshopping med teamie. Spenderade på tok för mycket pengar men så kom jag hem med en massa fint också, så det jämnar ut sig. Hade en toppen dag!

Idag är det Midsommar och pga. att vi är ett nordiskt företag med nordiska gäster så ordnade vi Midsommarfirande idag. Hur mysigt som helst! Vi hade säckhoppning, kubb, ansiktsmålning, vattenballonger och dans runt midsommarstången. Ikväll ska vi fira en kollega som fyllde år här om dagen. Förhoppningsvis har jag lite bilder att visa er sedan! Puss på er.

  • Jobb
  • 764 Readers

Likes

Comments

Jobb

Hej! Senast jag hörde av mig var det ännu snö på backen och jag var i Malmö. Så här kommer den nu - den stora uppdateringen. Hade jag haft ork hade jag lätt delat upp det lite mer, men nu är det så att jag bara vill välla ut allt i ett och samma inlägg. Så nu kör vi:

Simskolan gick fint och efter två väldigt intensiva dagar fick jag mitt cerfikat på att jag kan dra Swim ohoy på destinationerna. Sedan var det dags att flyga iväg till Turkiet och med förhoppningar högre än något annat så åkte jag - iväg med ett underbart gäng till Alanya/Antalya. Där blev den en väldigt intensiv men ack så lärorik och rolig vecka tillsammans med ännu mer underbara typer. Ovan ser ni bara några av alla tiotals bilder som knäpptes under veckan. Vi lärde oss bl.a. göra ansiktsmålningar, ballongdjur och att dra olika lekar, men detta varvades med seriösa och viktiga saker också. Tusen tummar upp för en grym academy! Sen var det dags att flyga "hem" till Kusadasi. Blev ett väldigt tårfyllt hejdå men innerst inne visste vi att det bara var ett "Vi ses snart igen". Kan tacka min fantastiska teamleader för en axel att gråta på under hemvägen.

Sen började jobbet. Jag ska inte ljuga - till en början var det väldigt kämpigt att komma in i allting, men nu kan jag inte annat säga än att jag verkligen älskar mitt jobb och har hittat vilken bransch jag vill arbeta i framtiden. Dagarna ser totalt olika ut även om det är samma koncept och samma klubbar som rullar på. Ena dagen kan det vara vattenkrig och galna ansiktsmålningar och nästa dag kan det vara mys och pyssel. Jag älskar verkligen varationen på det jag får göra. Att jag kan ha simskola på morgonen, klubbar på eftermiddagen och sedan får svettas ihjäl på minidiscona på kvällen.

På tal om minidisco är det nog det som toppar listan på bästa arbetsuppgifterna jag har här nere. Inte nog med att jag får göra det jag verkligen älskar - dansa, så är det så fruktansvärt roligt och givande att se när barnen verkligen njuter av discona, hur roligt dom har det och hur de reagerar på det jag gör på scenen.

Allt detta hade såklart inte varit lika roligt och fantastiskt utan mitt alldeles fenomenala team. Även här ska jag inte ljuga om att jag inte tyckte det var lite jobbigt att komma som splitterny till ett oslagbart team. Men fy tusan vilka underbara brudar dessa är. Skulle kunna skriva ett helt eget inlägg om varenda en av dom men jag väljer att lämna det till senare. Det går inte att få ner till en vettig text om allt roligt vi gör. Det kan vara allt från att ha glitterkrig till att bara sitta ner och diskutera om livets stora och små saker. Så, ett bättre team kan jag iallafall inte be om.

Förutom mitt team har jag träffat en hel drös med underbara människor. Locals, internationella kidsklubbens anställda, guideteamet från vårt eget företag, TUI:s anställda... ja listan kan göras förskräckligt lång. Detta är säkert det mest spännande med hela denhär upplevelsen, att folk faktiskt är så himla öppna, vill lära känna en och veta vem man är, var man kommer ifrån, om ens kultur, språk, ja allting. Har verkligen lärt mig så mycket nytt och träffat så många intressanta typer.

Summa sumarum, jag trivs förbannat bra och jag har äntligen hittat min mening i livet! Hade Sigge, mamma och mina bästa vänner varit här hade livet varit perfekt. Men, man kan inte få allt här i livet. Jag vet att alla de ovannämnda finns kvar då jag kommer hem. <3 Den kanske största orsaken till att jag är så euforiskt lycklig just nu sparar vi till senare...

  • Jobb
  • 903 Readers

Likes

Comments

Jobb

Första anhalten är nådd! Spenderade dagen på lunch med min ordförande och gamla ordförande. Sedan kastade bästis mig till flygfältet och äventyret kunde äntligen börja. Jag är så himla redo för detta och jag hoppas verkligen att det kommer motsvara mina förväntningar. Hittils har vi alltså flugit Helsingfors-Köpenhamn samt tagit tåget till Malmö. I skrivande stund ligger jag i sängen brevid bästa Sina som redan nu känns som en av mina närmaste vänner. Kommer bli en grym säsong! Imorgon väntar väckning klockan 07:10 och det är simskoleutbildning på schemat. Godnatt och vi hörs!

  • Jobb
  • 1601 Readers

Likes

Comments