Sedan sist har jag hunnit fira en kollega, jobba några dagar för att sedan vara ledig igen. Denna gång hade jag en annan härlig kollega på besök som vanligtvis jobbar nere i Alanya. Fint att ses igen efter nästan 1,5 månad paus. Vi turistade lite och besökte bl.a. fina Pigeon Island här i Kusadasi (googla).

Imorgon är det ynka 3 veckor kvar till min semester och det kommer hända hur mycket roligt som helst innan dess. På lördag anländer fjolårets teamleader för aktivitetsguiderna i Kusadasi som sägs vara en rolig typ, några dagar senare anländer en annan av mina kollegor för att spendera delar av sin semester här och sedan blir det en trip ner till Side för att hälsa på kompisar från Academy. Sedan är det bara en vecka jobb kvar och sen blir det 8 dagar semester! Även om jag älskar mitt liv här i Turkiet så ska det bli skönt att åka hem till Sigge och Finland. <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 456 readers

Likes

Comments

Jobb

Igår var det ledig dag och då nalkades det storshopping med teamie. Spenderade på tok för mycket pengar men så kom jag hem med en massa fint också, så det jämnar ut sig. Hade en toppen dag!

Idag är det Midsommar och pga. att vi är ett nordiskt företag med nordiska gäster så ordnade vi Midsommarfirande idag. Hur mysigt som helst! Vi hade säckhoppning, kubb, ansiktsmålning, vattenballonger och dans runt midsommarstången. Ikväll ska vi fira en kollega som fyllde år här om dagen. Förhoppningsvis har jag lite bilder att visa er sedan! Puss på er.

  • Jobb
  • 517 readers

Likes

Comments

Jobb

Hej! Senast jag hörde av mig var det ännu snö på backen och jag var i Malmö. Så här kommer den nu - den stora uppdateringen. Hade jag haft ork hade jag lätt delat upp det lite mer, men nu är det så att jag bara vill välla ut allt i ett och samma inlägg. Så nu kör vi:

Simskolan gick fint och efter två väldigt intensiva dagar fick jag mitt cerfikat på att jag kan dra Swim ohoy på destinationerna. Sedan var det dags att flyga iväg till Turkiet och med förhoppningar högre än något annat så åkte jag - iväg med ett underbart gäng till Alanya/Antalya. Där blev den en väldigt intensiv men ack så lärorik och rolig vecka tillsammans med ännu mer underbara typer. Ovan ser ni bara några av alla tiotals bilder som knäpptes under veckan. Vi lärde oss bl.a. göra ansiktsmålningar, ballongdjur och att dra olika lekar, men detta varvades med seriösa och viktiga saker också. Tusen tummar upp för en grym academy! Sen var det dags att flyga "hem" till Kusadasi. Blev ett väldigt tårfyllt hejdå men innerst inne visste vi att det bara var ett "Vi ses snart igen". Kan tacka min fantastiska teamleader för en axel att gråta på under hemvägen.

Sen började jobbet. Jag ska inte ljuga - till en början var det väldigt kämpigt att komma in i allting, men nu kan jag inte annat säga än att jag verkligen älskar mitt jobb och har hittat vilken bransch jag vill arbeta i framtiden. Dagarna ser totalt olika ut även om det är samma koncept och samma klubbar som rullar på. Ena dagen kan det vara vattenkrig och galna ansiktsmålningar och nästa dag kan det vara mys och pyssel. Jag älskar verkligen varationen på det jag får göra. Att jag kan ha simskola på morgonen, klubbar på eftermiddagen och sedan får svettas ihjäl på minidiscona på kvällen.

På tal om minidisco är det nog det som toppar listan på bästa arbetsuppgifterna jag har här nere. Inte nog med att jag får göra det jag verkligen älskar - dansa, så är det så fruktansvärt roligt och givande att se när barnen verkligen njuter av discona, hur roligt dom har det och hur de reagerar på det jag gör på scenen.

Allt detta hade såklart inte varit lika roligt och fantastiskt utan mitt alldeles fenomenala team. Även här ska jag inte ljuga om att jag inte tyckte det var lite jobbigt att komma som splitterny till ett oslagbart team. Men fy tusan vilka underbara brudar dessa är. Skulle kunna skriva ett helt eget inlägg om varenda en av dom men jag väljer att lämna det till senare. Det går inte att få ner till en vettig text om allt roligt vi gör. Det kan vara allt från att ha glitterkrig till att bara sitta ner och diskutera om livets stora och små saker. Så, ett bättre team kan jag iallafall inte be om.

Förutom mitt team har jag träffat en hel drös med underbara människor. Locals, internationella kidsklubbens anställda, guideteamet från vårt eget företag, TUI:s anställda... ja listan kan göras förskräckligt lång. Detta är säkert det mest spännande med hela denhär upplevelsen, att folk faktiskt är så himla öppna, vill lära känna en och veta vem man är, var man kommer ifrån, om ens kultur, språk, ja allting. Har verkligen lärt mig så mycket nytt och träffat så många intressanta typer.

Summa sumarum, jag trivs förbannat bra och jag har äntligen hittat min mening i livet! Hade Sigge, mamma och mina bästa vänner varit här hade livet varit perfekt. Men, man kan inte få allt här i livet. Jag vet att alla de ovannämnda finns kvar då jag kommer hem. <3 Den kanske största orsaken till att jag är så euforiskt lycklig just nu sparar vi till senare...

  • Jobb
  • 656 readers

Likes

Comments

Jobb

Första anhalten är nådd! Spenderade dagen på lunch med min ordförande och gamla ordförande. Sedan kastade bästis mig till flygfältet och äventyret kunde äntligen börja. Jag är så himla redo för detta och jag hoppas verkligen att det kommer motsvara mina förväntningar. Hittils har vi alltså flugit Helsingfors-Köpenhamn samt tagit tåget till Malmö. I skrivande stund ligger jag i sängen brevid bästa Sina som redan nu känns som en av mina närmaste vänner. Kommer bli en grym säsong! Imorgon väntar väckning klockan 07:10 och det är simskoleutbildning på schemat. Godnatt och vi hörs!

  • Jobb
  • 1355 readers

Likes

Comments

Förberedelser

Som rubriken säger så närmar det sig och tiden gått jävligt snabbt. I övermorgon drar jag mot mitt äventyr. Tror inte jag greppat det riktigt än. Allt känns så jäkla overkligt? Att jag ska bo utomlands i så många månader, med för mig okända människor och få jobba med något av vad jag tror är mitt drömjobb. Skrämmande men framförallt väldigt, väldigt spännande. Jag tror och hoppas att jag kommer att trivas, och gör jag inte det så är det bara en lärdom och man växer så otroligt.

Väskorna står packade hemma i Helsingfors. Vågen stannade på 20,0kg och det är exakt vad väskan får väga. Hur jag ska få hem allting förblir ett mysterium, men en dag i gången. Jag spenderar mina sista dagar i Finland hemma med familjen och hunden. Hade en jättefin hejdå-fest förra veckan och har otroligt bra feeling att åka iväg. Mina nära och kära stöttar mig som tusan och det känns som jag har lyckats omringa mig med människor som påriktigt vill det bästa för mig.

Nu ska jag njuta av de sista dagarna här och sedan ska jag njuta ÄNNU mer av mitt äventyr. Fy tusan så taggad jag är!!!

Likes

Comments

Förberedelser

Tänkte skriva lite om hur läget är just nu. Vad jag håller på med, tankar, funderingar och sånt. Idag är det 51 dagar kvar tills planet lyfter. Tiden går helt sinnessjukt snabbt nu. Senast jag kollade på min nedräkningsapp visade det över 60 dagar och snart går vi ner under 50 dagar. Alla har varnat mig att det skulle gå snabbt, men nu rullar det verkligen på. Jag försöker greppa att jag kommer att bo 7 månader i ett annat land och försöker förbereda mig så gott det går genom att läsa olika guider, lära mig turkiska ord och fraser på duolingo och liksom bara lägga in min mindset på att det kommer vara väldigt, väldigt annorlunda. På sidan om allt detta är det en evig visumrumba som rullar på och stressen att få allting gjort rätt är ganska påtaglig. Tur så har jag fina P som hjälper mig, som vet hur saker och ting ska vara. Har även mitt fina team som kommer med bra tips och vinkar om allt möjligt och jag är verkligen tacksam över hur fina de är mot mig redan innan de ens träffat mig.

Det jag prioriterar mest just nu är tid med mina nära och kära. Jag bara känner hur sinnessjukt mycket jag kommer att sakna dem. Tur så har många av dem lovat att komma och hälsa på under min vistelse så jag överlever. Sedan prioriterar jag väldigt högt att bli klar med mitt slutarbete så långt som möjligt nu innan jag åker. De känns som den tyngsta bördan att få över. Slutligen så prioriterar jag att få klart min tatuering som ni ser början av här ovanför. Om någon vill ha lika snygga och underbara konstverk på kroppen så rekommenderar jag tatueringsstudion Karisfornia Ink i Karis.

Nu ska jag fortsätta att försöka lista ut hur jag ska fylla i mitt arbetsvisum. Kram på er!

Likes

Comments