Världens bästa och finaste Therése Lindgren har släppt ännu en bok!
Denna bok blir helt klart min största prioritet så fort det blir lite lugnare med skolarbete.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sushi är en av mina två favoriträtter, tacos är den andra.
Dagens lunch fick idag bli en sushi bowl och jag använde följande ingredienser:
- Avocado
- Gul paprika
- Råris
- Nori
- Sojabönor
- Gurka
- Cashewnötter

Likes

Comments

Klockan är snart 16 och jag har precis städat i sovrummet lite och även tagit fram lite julsaker... Jag tycker inte att det är för tidigt, Halloween har ju i alla fall passerat och det är cirkus en månad kvar till julafton.

På förmiddagen lunchade jag och min syster på en av våra favoritrestauranger här i stan. Vi käkade thaibuffé för att det är livets buffé, inte sant? Vi kikade även i några butiker innan vi begav oss hemåt igen.

Jag skrev även färdigt uppgiften som skulle lämnas in idag så nu är den inskickad och färdig. Skulle behövt kika på föreläsningen som var imorse men än finns den inte utlagd på skolans hemsida.

Ikväll blir det tacomys hemma med familjen och sedan ska vi kika på grannarna som idag är med i ett program på TV4 och sedan blir det så klart Ack Värmland! Hur härliga är de inte? Mia Skäringer är ju helt fantastisk!

Likes

Comments

Det här med att uppdatera blogg en gång i veckan verkar ha blivit lite av en standard, hehe... Jag har dock mina anledningar till varför jag inte uppdaterar så ofta - skolan och sjukdom.

Andra och sista kursen för terminen började i måndags och om två veckor ska jag ut på min första VFU. Jag ska då vara ute i verksamheten och använda teorin i praktiken. Det är en hel del som ska läsas och göras innan VFU:n drar igång så det är en av anledningarna till min frånvaro.

I lördags jobbade jag en heldag och jag hade äran (läs oturen) att få spendera hela dagen på avdelningen där magsjuka spridits bland de boende. Passet gick bra men under tisdagen började jag må lite konstigt. Jag kände mig trött och hängig. Jag kände även ett svagt illamående. Jag misstänker att jag fått en lightversion av magsjuka, med andra ord. Magsjuka är verkligen en av mina största farhågor här i livet men det finns inte så mycket att göra åt saken. If it happens, it happens.

Dagen kommer spenderas med läsning, har två kapitel och en PDF att läsa och sedan skulle jag behöva börja skriva på morgondagens inlämningsuppgift.

Likes

Comments

Kursens sista uppgift är precis färdigskriven och inskickad efter lite tekniskt krångel. Aja, huvudsaken är att den är inskickad! Nu tar jag lite helg, i alla fall en dag, haha... På söndag får jag ta lite ledigt men först ska jag klara av morgondagens arbetspass, 7-21:30. Det lär bli tufft men jag har gjort det förr så det ska nog gå fint.

Har i princip spenderat hela veckan framför datorn med rapport men i söndags tog jag tåget till min favoritstad - Jönköping! Det var så mysigt att vara där ett par dagar. Lite skolarbete var jag tvungen att göra dock...
Jag hälsade bland annat på min farfar som jag inte alls träffar ofta. Jag lyckades få med honom på en promenad i det fina höstvädret, det uppskattades! Äldreboendet där han bor ligger bara ett par hus från huset där han och min farmor bodde när min pappa var barn.

Likes

Comments

Jag vaknade redan 5:30 idag då jag lovade att skjutsa mor min till jobbet vid 6. När jag kom hem igen la mig under täcket och en filt i sängen och jag har nu legat här i ungefär två timmar så jag ska alldeles strax ta mig ur sängen och gå och göra frukost. I’m starving. Kikade även på ett avsnitt av Stranger Things, andra säsongen släpptes ju på Netflix igår och jag har sett fram emot den nya säsongen sedan förra året! Så spännande!

Planerna för idag är att tvätta, bädda rent i sängen och börja skriva på rapporten som ska lämnas in på fredag. Jag måste även packa då jag imorgon åker iväg till min favoritstad ett par dagar. Jag lämnar min lilla hemstad och åker till storstaden, som förhoppningsvis blir min hemstad i framtiden. Can’t wait.

Likes

Comments

Idag fick jag veta att jag blev godkänd på omtentamen som jag var tvungen att göra för några veckor sedan. Det är så skönt att bli godkänd! Firade med en Delicatoboll, haha.

Under förmiddagen kikade jag på en föreläsning om vetenskapligt skrivande, som även står på schemat nästa vecka. Efter föreläsningen tog jag med mig min far ut på en promenad i det fina höstvädret, vi gick till ICA för att handla och hämta ut ett paket.

Under eftermiddagen har jag tvättat och beställt kurslitteratur inför nästa kurs. Jag lyckades dock inte hitta några begagnade böcker så jag fick punga ut hela 1800 riksdaler... Det känns inte jätteroligt men är man högskolestudent så är man, haha.

Ikväll tänkte jag kika på nya säsongen av Stranger Things som idag släpptes på Netflix! Så jäkla bra serie! Jag om min syster kollade första säsongen förra året när den släpptes och nu är i alla fall jag beroende. Ungarna som har huvudrollerna är ju även riktigt grymma!

Likes

Comments

Tiden går verkligen så fort! Idag hade jag sista seminariet för denna kurs, dock har jag ett redovisningsseminarium imorgon, och sedan är det dags att ta sig an kurs 4 i utbildningen och sedan är termin 2 avklarad. Nästa vecka spenderar jag med datorn i knät för då ska jag dessutom skriva en rapport. Jag jublar inombords.

I helgen unnade jag mig faktiskt TVÅ lediga dagar och tänkte inte alls på skola och skolarbete. Det var väldigt behövligt, kan jag lova. Jag hann läsa klart litteraturen inför denna vecka i torsdags innan jag skulle jobba. Jag jobbade både onsdag och torsdag då ordinarie personal hade planering. Det var riktigt jobbigt emellanåt men ovana vikarier och slarviga vikarier som inte heller var särskilt hjälpsamma. Efter 11 månader på bygget så anser jag att jag är en ganska van vikarie så jag satte en del press på mig själv under dessa två dagar. Men, jag överlevde och lyckades tjäna ihop några kronor.

I lördags vaknade jag även till fantastiska nyheter - min bästa väns syster fick sitt barn på lördagsmorgonen! Jag har visserligen bara träffat systern en gång men, jag är så glad för deras skull. Så mysigt med en liten bebis!

På söndag lämnar jag min nuvarande hemstad ett par dagar och spenderar lite tid i min (eventuellt) framtida hemstad - Jönköping! Jag längtar så mycket. Rapportskrivning kommer ju lite i vägen för min minisemester men jag är som mest produktiv, när det gäller skolarbete, när jag är själv och nu ska jag spendera 3 dagar SJÄLV i ett hotellrum, fem timmar hemifrån så nog ska jag kunna få ihop en vettig rapport, haha.

Likes

Comments