Har precis ätit lite frukost som idag bestod av havregrynsgröt med jordnötssmör och ett glas vatten. Gröt och jordnötssmör är livets kombination!

Imorse lyckades jag även ta mig ut på en promenad. Min syster började jobba klockan 8 så jag gjorde henne sällskap dit och sedan gick jag en längre promenad. Jag var ute i ungefär 50 minuter och det var så skönt! Jag älskar verkligen att promenera, dock är jag otroligt lat så det händer väldigt sällan att jag faktiskt går ut, haha.
Jag har i princip all tid i världen att träna, eftersom jag pluggar hemifrån och endast åker till skolan en gång i veckan oftast men ändå så gör jag det inte. Det vill jag ändra på!

Nu ska jag läsa färdigt sista kapitlet i boken som ska vara läst inför morgondagens seminarium och sedan har jag en uppsats att skriva samt en film att kika på.
Klockan 13 ska jag även träffa min studiegrupp för att diskutera litteraturen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår förmiddag gick jag faktiskt till biblioteket för att plugga en stund. Jag brukar oftast sitta hemma och läsa men jag kände för att prova något nytt och jäklar, vilket flyt jag hade. På knappt tre timmar lyckades jag läsa ut boken jag påbörjade i söndags. 130 sidor lyckade jag alltså ta mig igenom på lite mindre än tre timmar. Det kändes riktigt bra!

När jag kom hem slängde jag faktiskt ihop en vegansk blåbärspaj och sedan tog jag det lugnt resten av dagen.

Idag startade jag dagen med att skriva färdigt veckans förberedelseuppgift och sedan kikade jag på en föreläsning om Reggio Emilia. Den var väldigt inspirerande och intressant!
Efter föreläsningen pallrade jag mig iväg till högskolan för ett seminarium.

Via Facebook fick jag idag även reda på att Ben & Jerry's veganska glassar kommit ut i ICA-butiker på flera ställen så jag var tvungen att åka till mitt lokala ICA Maxi och där fanns dem! Den var så god!

Imorse fick jag även ett spännande email som jag inte riktigt vet hur jag ska göra med... Jag har minsta sagt lite (läs: en hel del) att fundera på.

Likes

Comments

Äntligen lördag! Tänk om man bara kunde ta det lugnt idag... Kanske kika på någon mysig serie på Netflix, dricka te, baka något småslugt och avnjuta en god middag ikväll. Detta hade ju verkligen varit en drömlördag, if you ask me. Men som högskolestudent så lär knappast något av detta hända idag, haha.

Jag vaknade redan vid 7 idag och tänkte att jag skulle somna om men min visdomstand gjorde det omöjligt för mig. Jag gick även till sängs relativt tidigt igår kväll så jag kände mig ganska utvilad. Jag låg dock kvar i sängen i ungefär en timme och kikade på lite YouTube.

Denna vecka har vi haft så kallade campusdagar, där både distans- och campusstudenterna samlats på högskolan och gjort lite olika saker. Vi har bland annat haft uteaktiviteter, föreläsningar och workshops. Igår var jag även tvungen att komplettera min salstentamen vilket var mindre kul men förstoppningarna blir den godkänd!

Det bästa med dessa dagar har nog dock varit att jag fått umgås med de tjejer som jag kommit närmast under utbildningen, förutom J då, hon hoppade av för ett par veckor sedan.
Vi är i olika grupper och ser knappt varandra så det var kul att få spendera lite tid med dem.

Nu ska jag börja läsa inför nästa vecka. Det är inte lika mycket litteratur men det är ändå en hel del och det ska läsas innan tisdag!

Likes

Comments

Efter några ganska omtumlande dagar med alldeles för mycket skolarbete, som tyvärr inte är över än, har jag börjat tänka mer på hur jag faktiskt mår och hur jag ska kunna förhindra att det blir värre. För tillfället är jag överväldigad och vet inte alls vad jag ska ta mig till... Detta är även anledningen till att bloggen inte uppdateras särskilt ofta.

Igår träffade jag min studiegrupp och vi kunde bocka av hela TRE uppgifter vilket känns jäkligt skönt! Efter vårt möte åkte jag hem och skrev jag färdigt och skickade in förberedelseuppgiften inför dagens seminarium och sedan tog jag ledigt resten av dagen - det var välbehövligt, kan jag lova!

Just nu sitter jag och kikar på en föreläsning som streamas på högskolans hemsida. Tanken var egentligen att jag skulle sett föreläsningen på högskolan men på grund av mitt mående väljer jag att se den hemifrån och sedan åka till skolan för att vara med på seminariet.

Likes

Comments

Klockan ringde redan vid 6:30 imorse då jag skulle iväg till VFU-förskolan och göra en fältuppgift. Att behöva kliva ur sängen så tidigt var verkligen inte roligt, särskilt inte då jag inte kom i säng förrän vid 23:20 igår... Spenderade i princip hela dagen med att läsa ett 140 sidor långt PDF-dokument som skulle vara underlag för dagens fältuppgift.

Denna kurs har hittills inneburit otroligt mycket litteratur och jag tror till och med att jag behövt lägga mer än 40 timmar varje vecka på skolarbete vilket inte alls är kul...
Jag känner mig dock lucky som fortfarande bor hemma och inte har någon partner då all min tid och energi gått till studier senaste månaden....

Jag har för tillfället slängt mig insynerna under en filt då det är så jäkla kallt. Jag fryser så mycket och då är det inte ens oktober än...

Om en stund måste jag dock börja tackla nästa veckas litteratur, heja!

Likes

Comments

Till skillnad från min syster som beställer allt möjligt från appen Wish, är det faktiskt väldigt sällan som jag beställer något därifrån. Men den senaste tiden har jag faktiskt klickat hem lite saker. Idag fick jag hem detta silikonskal till min telefon - hur fint är det inte?!

Jag har sedan tidigare mitt rosa skal från Kenzo som jag älskar men jag kände för att switch things up a little.
Jag betalade endast fraktkostnaden på 19kr för detta - så värt.

Likes

Comments

Igår strax efter 7:30 blev jag hämtad av min vän J och vi rullade mot Solna och Mall of Scandinavia. Ingen av oss hade tidigare varit där så det var kul att få komma dit och se vad alla snackar om.

Resan skulle ha tagit 2,5 timmar men jag tror det tog oss nästan fyra timmar. Vi är ju från en liten stad jämfört med Stockholm så de där jäkla filbytena som i teorin skulle gå vägen gick istället åt helvete och vi besökte nog varje förort innan vi tillslut lyckade ta oss till gallerian. Så kan det gå när man inte är så van med storstadstrafiken, haha.

Vi lunchade på Vapiano direkt när vi kom fram och sedan shoppade vi några timmar innan vi begav oss hemåt igen. Det gick bättre att ta sig därifrån i alla fall, tack och lov.

Det jag fick med mig hem var en rosa kofta från H&M, en blå stickad tröja från Gina Tricot, en rosa/glittrig stickad tröja från Vero Moda samt en randig topp med volang från Vero Moda.

Likes

Comments

Idag har jag skrivit min första salstentamen och det gick faktiskt ganska bra, if I do say so myself. Nu håller jag tummar och tår för att lärarna också ska tycka det. Det hade varit så skönt att bli godkänd på första försöket och slippa en omtenta. Sådana är inte alls roliga men de hör väl lite till, haha.

Jag var klar redan efter 1,5 timme så då kunde jag ta bussen hem igen och sedan dess har jag verkligen inte gjort något. Kikat lite YouTubevideos och bara tagit det lugnt.
Imorgon är det dock dags att ta itu med nästa veckas litteratur och det är inte lite litteratur, kan jag lova. Jag ska plugga som en galning torsdag och fredag och på lördag tar jag ledigt för att åka till Stockholm med J - ska bli så kul! Ingen av oss har varit där tidigare så detta ser jag fram emot men, mer om det på lördag.

Nu ska jag vila en stund till innan jag måste diska och sedan är jag sugen på att släktforska lite before I call it a day.

Likes

Comments