View trackerDenna människa vill jag lyfta idag, just för att hon själv är en förebild för mig när det gäller att hantera livet.

Genom bloggen förmedlar hon en må-bra känsla, samtidigt som hon för mig känns som en ödmjuk person.

Och hur bra är inte hennes nya bok?? En lite handbok och guide in i verkligheten om hur man tacklar vardagen. Har hört så många som öppnat upp sig efter att ha läst denna bok, så det i sig är ju en anledning att lyftas lite extra.

Fortsätt inspirera, Gryma Michaela Forni!

Likes

Comments

Veckans lyft går till en fantastisk krigare och vän. Hon är en inspiration inom träningen och en förebild i livet.

Hur ska man beskriva en person som Natha? Hennes liv vändes upp och ner när olyckan slog till och hamnade på sjukhuset där hon möte döden, kom tillbaka till livet och 13år senare står på båda benen med hjärtat av en krigare och ett driv som man får akta sig för. Alla korten på bordet har hon också, både bra dagar och sämre dagar.

Fantastiskt människa med fötterna på jorden, målen i sikte och drömmarna bland molnen!

Läs Nathalies blogg här!

Likes

Comments

Jag är jobbig, ingen ska behöva se mig. Jag är trasig. Varför är jag trasig?

För ett år sen var det exakt såhär jag kände. Varje morgon när jag klev upp, och varje kväll när jag skulle lägga mig. Inte bara var det tankar som snurrade men jag upplevde otroligt många olika känlsor och det som egentligen skrämde mig mest var nog det faktum att jag inte kände att jag hade kontroll över mina känslor. Mycket av den ångest jag har upplevt, och ibland fortfarande upplever, är grundad i en kaotiskt känslostorm som jag inte har kontroll över.

Idag är det fortfarande stunden då jag känner mig mest sårbar, samma ögonblick sommar känner att jag inte har kontroll. Det är då ångest attacken slår till. Jag gråter hysteriskt, det trycker i bröstet och jag kan inte andas. Nästan så jag blir apatisk.


Nu har jag börjat lära mig vad som kan trigga igång en attack. Mycket beror på min stressnivå och hur trött jag är. Jag har inte kunnat motverka min attacker fullt ut men definitivt blivit bättre att kunna hantera dem.

Enkla tips:

1. Taktiskt andning - andas in 5 sekunder, ut 5 sekunder.

2. Acceptera att man håller på få en attack - jag säger det alltid högt och rakt ut (det hjälper mig att lugna mig då jag oftast gråter hysteriskt).

3. Vad har hänt egentligen? Är det ett stort problem eller går det att lösa?

4. Prata med någon i din närhet, ring, smsa, maila, PRATA! Få ur dig varenda tanke du har i stunden!

5. Bearbeta attacken, känn dig inte absolut inte dum! Försök förstå varför ångesten uppstod, försök hitta en lösning för att motverka situationen igen.

Likes

Comments

Gårdag även spenderades på Djurgården Boxningsklubb för att se medlemmarna från min gamla hemmaklubb IF Linnéa.

Boost i vardagen att få se alla härliga boxare :)

Likes

Comments

your life will make much more sense when you learn that the opinions of others do not matter.

know yourself.

be kind to yourself.

the fight in you belongs to you, and how you defeat your demons is something only you can conquer for yourself.

~ RM Drake ~

Likes

Comments

I höstmörkret tycker jag att det är lite extra kul att ta plats i köket och testa nya recept. Hittade ett gäng enkla och nyttiga recept hos herbalstore.se som jag defintivt måste testa!! Ser riktigt fräscha ut :)

Advokado & Citronmousse med topping

Halloumiburgare med pistagenötter (vänster) & Morotspesto med linfrö kex (höger)

Hemgjord Twix-godis.. Jag är världens Twix älskare!

Smoothie-bowl på yoghurt, röda vinbär, pitayapulver och camucamupulver (vänster) & Kesoplättar med topping (höger)

Alla recept och tillhörande bilder hittar ni som sagt på herbalstore.se

Likes

Comments

Veckans lyft ger jag till en herre som om inget annat förtjänar att höra att hans styrka lyser och lyfter honom.

Mikael har precis startat en blogg, som likt min egna ska fungera som ett hjälpande verktyg för sig själv och andra, dock med fokus på beroenden.

Han har tagit ett modigt kliv ut i media världen för att uttrycka sig om självhjälp och stöd. Genom att skriva ut den nakna sanningen har han visat att man är bara människa och man är aldrig ensam.

Här kan ni följa Mikaels resa, kanske känner ni någon som skulle behöva läsa?

http://minresafranhelvetes.blogg.se/

Likes

Comments

Mitt första inlägg här på bloggen. Både lite konstigt men ändå underbart. Jag har aldrig riktigt varit typen att sköta en blogg, även om jag både älskar att läsa och skriva. Kan inte sätta fingret på vad det är exakt som skrämmer mig med bloggandet men det är säkert känslan av otillräcklighet, att bloggen helt enkelt inte skulle vara bra nog. Jag har haft fel inställning.

Nu är det dock dags. Tanken är att jag ska kunna vända mig till bloggen för att skriva av mig om allt mellan himmel och jord, som en dagbok. Jag tror att det kommer fungera som ett att tvinga mig själv att reflektera över sådant som jag försöker glömma och tränga undan. Ett bra sätt att utveckla mig själv genom att bland annat hantera min ångest, men även ett ställe där jag kan samla ihop minnen, inspirationer, råd och tips. Ett urval av saker ur min vardag och ett fönster in i mitt liv.

Förövrigt kommer här finnas ett forum för att prata om era egna erfarenheter och nå ut till andra. Få svar på frågor, upptäcka nya tips, känna någon slags gemenskap och samhörighet.

Jag kommer även att kicka igång online stöd och mental coachning i mån av plats och tid. Tveka inte för att ta kontakt!

Ser verkligen fram emot att få lära känna er och hoppas att ni hänger med i mina historier och inlägg ☺️

För er som missat det så har jag även ett instagram konto;
@alex.thur

Mail:
alexandra.thuresson@outlook.com

Likes

Comments