Hej på er!
Idag är det verkligen en slöar söndag. Jag har inte gjort mycket alls idag. Husse och Önja va ute och jagade lite imorse men efter det så har vi bara legat och såsat i soffan eller sängen. Känns inte direkt som att man vill göra nått speciellt alls idag faktiskt.
Fick dock väldigt glädjande nyheter imorse och det va att våran hundbur som försvann igår faktiskt finns och jag hoppas verkligen att en bekant till mig hinner hämta upp den innan den försvinner. Allt fanns kvar i buren på bilden jag fick osv så vi är väldigt glada nu kan jag lova. Hoppas bara på att buren är i bra skick så den inte gått sönder!

På tal om annat så är det verkligen skönt att ha en hund som känner av våran energi. Är vi trötta och lata så blir även hon trött och lat. Hon har legat och myst och sovit med mig nästan hela dagen nu. Tror dock det är nödvändigt för henne att göra det med så att hon får återhämta sig från går dagen. Det inte många vet eller tror är att det blir väldigt jobbigt psykiskt för hundar att träffa många djur, människor, känna olika lukter och inte minst att leka med nya kompisar som Önja gjorde igår!
Det tar som sagt väldigt hårt på dom och det krävs att man ger dom utrymme till att få vila och smälta alla intryck som dom fått.

Så dagens lärdom får nog helt enkelt bli att ni som har hundar tänk på att återhämtningen inte bara är viktig för er själv utan också för era fyrbenta vänner!

Kram från oss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då va det äntligen dags att lägga sig i sängen och sova efter en mycket händelserik dag minst sagt. Dagen började inte riktigt så bra som vi hade hoppats på att den skulle gjort. Behöver inte riktigt gå in på den biten då det ändå inte kommer göra så att saker och ting kommer tillbaka tyvärr.

Klockan ringde 05:45 imorse. Upp och tog en dusch och sen började dagen rulla på. Panik när man inte hittar sin plånbok osv.
Klockan 7:45 anlände vi till östgötamässan och började irra runt på skolans område för att hitta dit vi skulle vara. Hittade tillslut fram till jaktområdet där min kompanjon för dagen väntade med sina 2 ur söta drevrar.
Efter att ha fått ihop tältet och satt upp banderoll osv med Östergötlands dreverklubb så drog allt igång smått vart efter och många nyfikna besökare kom för att ställa frågor eller bara mysa med våra vovvar.

Önja och jag gick med i rasparaden och visade upp drevern och. Berättade lite smått om vad som är bra med en drever och vad den jagar osv. Super kul verkligen!!

Trotts det tråka som hände under morgonen och som suttit och gnagt lite i bakhuvudet hela dagen så blev den här dagen riktigt lyckad i alla fall, och både jag och Önja har haft jätte roligt. Dock är både jag och Önja helt färdiga nu för att gå och sova och det va vi väl egentligen redan vid 7 när vi kom hem. Men med lite mat i magen kan vi glatt gå och sova och förhoppningsvis vakna pigga och glada imorgon!

Kan ni inte kommentera om ni vill att jag ska skriva lite om just rasen drever och liksom redogöra lite för er vad det liksom är för en hund och deras personlighet osv. Det skulle va jätte kul om ni kunde säga vad ni vill veta mer om. Inlägg om min diabetes kommer vart efter så fort jag får tid till att sitta ner och skriva!

Trevlig helg till er alla!
Kram och god natt

Likes

Comments

Ja som rubriken leder. Allt blir inte riktigt som man tänkt sig alltid. Ni vet när man vaknar och hela kroppen skriker efter mer sömn?
Jag tror att det är många som känner igen sig. Men lägg då också till lite feber och täppt näsa på det med. Igen bra kombination direkt. Hittills har jag bara mått riktigt dåligt och varit täppt i näsan under hela veckan. Igår lyckades jag ändå ta mig till praktiken, men inte idag dessvärre. Jag hade ju planerat att komma lite senare för att vara med på fritids mer än på skoltiden. Men ny blev det inget av det!

Dagen har bestått av att mycket sömn, Spotify och massa mys med Önja som gärna ligger nära och håller en stöttande tass på en. Hon måste ju ändå vara den mest kärleksfulla hund man kan hitta!

När sambon kom hem så lyckades jag somna om igen efter mycket om och men. Men när jag väl blev väckt så visa det sig att maten var klar. Min underbara sambo hade tillagat älg, pommes och bea-sås. Kan bara säga att det är bland det godaste jag vet och det var även så han fångade mitt hjärta lite extra när vi träffades! Hihi

Hoppas ni andra har haft en bra fredag och att ni håller er friska!
Trevlig helg på er
Kram

Likes

Comments

Hej på er och välkomna till min nya blogg.

Här tänkte jag att ni skulle få följa med i min vardag och även få läsa om väldigt viktiga, intressanta och lärorika inlägg ang hur det är att leva med diaetes men också hur allt startade. Jag tänkte att jag skulle börja med att lägga upp inlägg om min historia hur allt började med min diabetes och hur jag kände innan jag fick reda på att det va det som var orsaken till att jag mådde så pass dåligt som jag gjorde under en längre tid utan att veta någonting alls.

Jag hoppas att ni vill hänga med mig och läsa mina inlägg.

Jag ska försöka att dela med mig av mina bilder som jag tar med. Jag fotograferar ju en hel del. Inte så mycket som jag kanske hade velat just nu, men när jag väl gör det så blir det en hel del. fotograferingen är liksom en sak för mig där allt runt omkring försvinner iväg och en plats där jag inte behöver tänka på någonting alls. Det är så himla härligt att få lägga ner mina tankar och mina känslor i bilder istället. Antagligen kommer ni få se en hel del bilder på vår lilla tjeja Önja här med. Önja är alltså en hund. Önja är snart 11 månader och är en drever som jag ställer ut och sambon jagar med. Ni kommer inom kort att få se bilder just från en utställning då det är dags att ställa ut henne i Mantorp den 24/9-17. Det ska bli så himla kul att få tävla igen efter några månaders uppehåll. Jag hoppas att det kommer gå bra för den här gången ställer vi ut i Junior klass och då börjar alltså poängen att räknas med. Det gör dom alltså inte i valpklass som vi bara fått ställa ut i hittils.

För övrigt pluggar jag andra året på universitetet. Studerar till Grundlärare med inriktning mot fritidshem. Det innebär kort och gott att jag kommer att bli idrottslärare och fritidshemslärare när jag är klar. Kursen är på 3 år och jag är inne på termin 3 av 6. Just nu är jag ute på min första VFU (praktik) för det här året. Det är riktigt kul och jag har fått en riktigt bra plats att va på nu som jag känner att jag kommer att kunna lära mig en hel del på och ta med mig mycket kunskaper ifrån också för den delen. Tyvärr är jag ju sjuk för tillfället så det är lite tråkigt att jag inte kan va på praktiken som jag ska. Idag försökte jag i alla fall va ett par timmar men kroppen sa ifrån efter 2 timmar... Men men så kan det va ibland!

till sist vill jag bara önska er en trevlig dag och hoppas att ni kommer följa mig nu!

Kram

Likes

Comments