Ca 20-24 st | Ugn på 100 grader

Ingredienser:

150 g äggvita (äggvita från ca 3,5 stora ägg)

300 g strösocker

2-3 dl vispgrädde

Bär efter önskemål

Häll upp äggvita och strösockret i en bunke över vattenbad, vispa marängen för hand över vattenbadet till marängen är ca 65 grader. Häll över marängen i en torr bunke och vispa i hög fart till marängen är kall.

Till marängkorgar: lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut lagom stora korgar så du kan fylla med vispgrädde och bär.

Grädda i ugnen i ca 100 grader i ca 45-60 minuter... Är olika beroende på ugn, så kolla efter 45 minuter hur de känns. Vill du ha de sega borde 45 min räcka. Jag brukar ha i dem längre för familjen gillar inte sega maränger.

Fyll de fördiggräddade marängerna med vispgrädde och dekorera med era favorit bär!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Har precis varit och gjort några ärenden och är nu påväg till jobbet.

Tänkte att jag ska nu skriva lite om när jag och Milana var och fikade på Austin Food Works restaurang i Vasastan. Desserter från södra USA tillsammans med den mysiga atmosfären gjorde att vi fick en fantastiskt upplevelse. Otroligt trevligt och varmt välkomnade blev vi och vi satte oss ute för att njuta av det perfekt fina vädret - inte för varmt, inte för kallt. Vi blev serverade med varsin svalkande ice-tea.

Strax därpå kom ett hav av desserter på bordet, helt enkelt allt som fanns med på menyn.

Jag som bakar själv en hel del tycker att det alltid är kul med nya desserter än vad som finns i de flesta cafeer runtom i stan. Här blev jag verkligen imponerad, så mycket gott, så fint och så originellt. Det är verkligen sällan jag blir nöjd när jag fikar ute.

Här har vi den farligt goda desserten "Hot sticky brownie s'mores". Varm och mjuk chokladig brownie toppad med mashmellows som serveras med "peanut butter cookies". Kan det bli bättre än såhär?!

Vad säger ni? Skulle ni vilja smaka på detta?

"Sticky chocolate brownie" med söt-salta chips och vaniljglass.

"Fresh Strawberries" Färska jordgubbar, varm karamell med macadamia nötter, vispad grädde.

"Margarita Sorbet" jordgubbar, rabarber, koriander, havsalt, kokosflingor och svarta sesamfrön.

Rekommenderar er varmt detta mysiga ställe. Ni kommer länge tänka på s'mores brownien efter att ni smakat på den! Ska försöka se om jag själv kan hitta något bra recept på den! 😍


Jag åker iväg om ett par dagar och under de dagarna kommer jag att lägga upp ett par recept som jag själv alltid använder och tycker är bra att spara så man har när det behövs! 😊

Puss och hej så länge!


Taisa Viz

Likes

Comments

Hej på er där ute!

Hur går eran helg? Själv sitter jag framför datorn och lyssnar på CC Catch - Cause you are young. Älskar Retro FM❤. Jag erkänner att jag föredrar allt sådant som är "gammaldags" och även när det gäller musik. Jag älskar att testa på nytt och är väldigt öppen för det, men är väldigt gammaldags beteende-, musik-, traditions- och relationsmässigt. Jag skulle göra allt för att få tillbringa en dag i de gamla tiderna när allt var annorlunda.

Det är inte så ofta jag hinner promenera runt i Stockholm, fast jag är där varje dag. Idag var en lyckad dag då jag hann ses med @Norrskenet och även ta en kort promenad. Så här kommer ett par fina bilder på Stockholms fina byggnader.

Tycker att färgerna är helt underbara, lite "gammaldags". Jag vet inte vad det är men sådana miljöer gör mig lugn på något sätt. Tycker det är jättefint med höga, moderna byggnader, men det är ändå inte samma känsla som med dem här fina husen❤

Jag älskar den här staden, även om jag kan känna mig som en främling ibland eftersom mitt hem är i Tjetjenien, men väl framme där borta kan jag känna motsatsen, jag känner mig som en främling där för att jag bara bott där under mina första fyra år. Alla där borta behandlar mig som en gäst och beter sig på ett sätt som får mig att känna mig som en gäst också. Men det finns inte en enda plats på hela stora jorden som kan ge mig fjärilar i magen på samma sätt som den grusiga vägen som leder till den by där jag har mina rötter. Det går inte att jämföra med något annat. Samtidigt får jag en lättnad när jag landar i Sverige. Är det någon som känner igen sig?

Hoppas ni har haft en mysig och bra kväll idag🌹

Fortsatt trevlig helg på er!❤️


Likes

Comments

Var vi precis inne på mango. Skulle byta en klänning som mamma hade köpt till lilla syster. Vi kunde inte hitta kvittot och är inte ens säkra på om vi fick det. Vi hade ALLA kvitton från torsdagens shopping men inte just det vi behövde. Hursomhelst tänkte vi visa utdrag från bankkontot och klänningen hade ju prislappen kvar. Väl framme i kassan får vi ett "nej". Jag frågar varför det inte går att lämna tillbaka eller bara byta med något annat. "Nej, det går inte!" Ingen förklaring eller någon lösning. Totalt ointresserad att göra kunden nöjd. Jaha, inte så mycket att göra då.

Jag är påväg ut men ser en fin klänning och det finns ingen S framme och jag ser att skyltdockan som står precis framför klänningarna har en S på sig. Så då frågar jag personalen om de har någon på lager och får ett "nej". Jag säger då att det sitter en S på dockan och frågar om jag skulle kunna få prova den. "Då måste du komma tillbaka imorgon, inte nu" jag frågar självklart varför, och får svaret att han inte har tid åt det just nu. Haha, så himla löjligt. Jag förstår inte ens hur de klarar av att säga sådant när de vet att en kund vill ha något och deras viktigaste uppgift som butiksbiträde är att göra kunden nöjd. Så himla otrevlig personal tycker jag. "Ni förlorar kunder av att jobba på det här viset" sade jag till honom och gick därifrån, för jag minns att min chef en gång sade till mig att en icke-nöjd kund berättar om bemötandet till 10 andra personer medan en nöjd kund berättar om upplevelsen oftast till en person.

Samma sak inne på Zara. Jag började bråka med en i personalen där en gång på grund av att jag hade gått in i barnavdelningens provrum. Och tro mig, jag är inte en jobbig kund för jag vet själv hur det är att vara butikspersonal. Jag känner mig till och med skyldig när jag frågar om något eller ber om hjälp i dem här två butikerna. Och vet ni vad, det handlar inte ens om kundbemötande. Det handlar om att göra allt man kan för den som kommer fram till dig och ber om hjälp och om att hitta en lönsam kompromiss.

Likes

Comments

Hej där! Jag har massor att visa er från vårt Ramadan firande, men bilderna måste redigeras lite först innan jag kan lägga ut dem.


Nu är jag påväg hem från jobbet. Sitter i den nästan helt tomma tunnelbanan. Jobbet har idag varit till ett nöje, som alltid när jag jobbar med @Norrskenet 💗 och precis som med alla andra mina underbara kolleger. På kvällen när jag stod själv i butiken så var det en tjej inne som skulle köpa massa kalasprylar till sina barns födelsedagsfirande. Vi pratade självklart på svenska hela tiden men i kassan frågade hon om jag pratade ryska, och jag blev lite förvånad och kom att tänka på det Milana sagt "man ser direkt när någon är rysk" men jag är ju inte rysk... Jag svarade självklart på ryska och då sade hon att det nämligen var en rysktalande här inne förra gången. *Jaha* tänkte jag, det måste ju vara Milana för jag kunde inte minnas henne. Hursomhelst fortsatte vi att prata eftersom det var så dött i butiken och gallerian överhuvudtaget. Vi stod nog rätt länge och det var så trevligt! Jag förstår inte hur man kan känna sig så bekväm med vissa människor man precis träffat samtidigt som man kan tycka att det kan vara så pinsamt jobbigt att träffa folk man känt länge.

Vi hann prata om mycket trots min dåliga ryska... Jag kommunicerar ju självklart flytande men dialekten jag har, den är nog riktigt "orysk". Däremot tyckte hon att jag pratade väldigt bra för att ha läst ryska bara ett år i grundskolan. Jag tycker det är så otroligt roligt att samtala med nya människor, dock måste de också vara öppna och trevliga och inte stela eller blyga. Tycker det är något speciellt med sådana människor för man nästan hoppas på att träffa de någonstans mer även om det bara blir för att hälsa på varandra. Innan hon gick så lade vi till varandra på Facebook för man kan aldrig ha för många bekanta , eller hur?! Jag har rätt många bekanta som jag lärt känna under oväntade tillfällen och även med dessa håller jag kontakten på ett eller annat sätt. Sedan har jag ju alla pensionärer som alltid börjar prata med mig vid busshållsplatsen eller i tunnelbanan. Oftast så brukar samtalen med dessa pensionärer vara långa att jag till sist måste avbryta för jag behöver gå av. Det blir tyvärr inga utbyten av sociala medier med dessa. Däremot förstår jag dessa pensionärer, många av de är ju väldigt ensamma och lite uppmärksamhet kan värma otroligt mycket. Så har ni chansen - ta den! Ett leende kan räcka gott!

Må väl ❤

Likes

Comments

Contains affiliate links

Fått in dessa fina produkter från Stockholm Beauty week och Oriflame.


Har precis provat den koreanska ansiktsmasken. Det var ingen mask i flytande form utan en hel färdigbehandlad mask som man lägger på ansiktet och låter sitta på i 10-20 minuter. Första gången för mig som jag provat en sådan och jag tycker att den inte är så genomtänkt eftersom passformen var lite större för mitt ansikte och det var svårt för jag visste inte hur jag skulle göra med de delar där det blev för mycket i ansiktet. Däremot var den skön att ha på, även om jag inte kände att den gjorde så speciellt mycket för den tid som jag haft på mig den.


Nagellacken från The One har helt underbara nya färger till sommaren. Jag däremot använder inte färger som blå, grön, gult och rött på mina fingrar. Tycker mer om beige, pastellrosa, mauve färgerna och dessa får gärna vara både ljusa eller mörka. En liten nackdel med dessa nagellack är att de inte håller mer än 4-5 dagar, vilket jag hade behövt för mina fingrar som alltid hittar någon sysselsättning.


Jag har även testat fotsprayen som luktar väldigt gott och lite halvt-sött, skulle nästan kunna ha den som parfym en varm sommarkväll. Den är helt perfekt eftersom man så lätt blir varm om fötterna under sommaren. Bara att spraya på innan man går hemifrån och så har man fräscha skor och fötter hela dagen! För dem som inte står ut med söta dofter rekommenderas en spray med neutral doft.

Denna goding från Swedish Spa har jag inte hunnit testa ännu. Men doften jag fick från att bara öppna förpackning var oemotståndlig! Väldigt fräsch och lätt. Den här tvålen ska massera och rengöra kroppen när man tvättar sig med den och även ta bort döda hudceller. Ska se vad den ger för resultat och återkomma till er!

Den här make-up removern har jag blivit rekommenderad flera gånger. Jag som har rejäla besvär med pollenallergi har haft svårt med de flesta make-up removers. Denna är som en gele och inte flytande. Testade den en kväll innan jag gick och la mig och den kändes bra både när jag tog bort sminket med den och efteråt. Fick inga röda eller kliande ögon. Kommer även funka bra om man använder linser.

Denna ska jag absolut ta med mig till Tjetjenien eftersom det är lite krångligt med tillgång till vatten där speciellt under kvällarna. Likaså med fotsprayen. Perfekt i värmen där borta. Vad säger ni om +40 grader?

Likes

Comments

Cirka 25 små petit-chouer.

Ugn på 200 grader.

Ingredienser:

Till degen:

  • 2 dl vatten
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Till fyllning:

  • 2-3 dl vispgrädde
  • Bär, sylt eller annan önskad fyllning, även vaniljkräm i tjock konsistens blir gott.

Till glasyr:
  • 25 g smör
  • 1dl vispgrädde
  • 150 g mörk blockchoklad

1. Sätt på ugnen. Koka upp vatten och fett i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

2. Lägg eller spritsa ut smeten som runda eller avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper. (Se bild nedan)

3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 min. Öppna INTE ugnsluckan förrän mot slutet. Bakverken är färdiga när de fått fin färg och blivit lätta och höga. Låt svalna på galler.

4. Klipp av ett lock eller skär lite på en sida och SPRITSA IN (se bild nedan) vispgrädden eller annan fyllning som ni önskar.

5. Gör chokladglasyren, hetta ihop alla ingredienser på svag värme, rör till en jämn smet och låt svalna litet. "Doppa" bakelserna i chokladen.

Ställ i kylen fram till servering och njut av dessa farligt goda eclairer med en kopp te eller kaffe!

Fråga i kommentarerna om ni inte förstår något❤️


Likes

Comments

I det här inlägget kommer det vara lite ord och många bilder. Äntligen så var det fint väder igår och förhoppningsvis blir det varmt ett par dagar fram, så passa på! Fram till kl tre satt jag och skrev på min uppsats som ska in alldeles snart... Hela maj har gått så fort, känns som att det enda jag gjort är att ha firat min bror, min lillasyster, pluggat, pluggat, och pluggat... Men snart är allt över! Runt halv fem åkte vi med Laura till Gröna Lund. Vi åkte bara tre attraktioner, men gjorde massa annat.

Den här godingen tog vi påväg till Grönan. Första gången vi smakade på Churros. Tyckte om det väldigt mycket!

Är Coca-Cola butiken något nytt? Har aldrig sett den där...

Gissa vems glass..? Ben & Jerry's såklart😍

Eclipse är min favorit. Det är som en hel upplevelse att åka på den tycker jag. Samtidigt kan man se hela Stockholm! Någon mer som älskar den som jag gör?!

Däremot är denna den finaste av dem alla. Önskar att det fanns fler av liknande fina attraktioner...

Kvällen avslutades med denna goda glass vilken var perfekt i det varma vädret.

Hoppas ni har haft en lika trevlig fredag som jag hade igår tillsammans med mitt lilla hjärta, Laura!❤️❤️

Önskar er en fortsatt GRYM helg och massor av sol och värme!

Likes

Comments

Det här var första gången jag gjorde en marängtårta på detta vis. Innan har jag aldrig vispat maräng för hand över vattenbad för att sedan vispa med en elvisp tills den blir kall, jag har bara kört på med elvisp direkt utan något vattenbad. Den här marängtårtan åt jag först i butiken där jag jobbar, Leila hade gjort den och jag kunde inte sluta tänka på den i flera veckor. Sådan är jag! Jag kunde inte sluta tänka på hur himmelskt god den var, antagligen för att jag inte åt tillräckligt mycket den gången! Så nu ett par veckor senare bestämde jag mig för att ge mig på den och den blev hur bra som helst. Jag trodde det skulle vara mycket svårare. Mamma fick ju ändå hjälpa mig med vispning eftersom man ska vispa den för hand som en galning vilket inte är helt lätt, men därefter gick allt galant! Så det här receptet kommer jag absolut spara bland mina absoluta favoritrecept! Tack Leila för ett så härligt recept på en så god och lättillagad marängtårta!

Jag tillsatte lite mer choklad än angivet (100 gr) och hade även på physalis eftersom det ger en syrlig smak bland allt sött. Nästa gång jag gör detta recept kommer jag exkludera mandelspån eftersom jag inte gillar nötsmak kombinerad med maräng.

Hoppas ni testar detta recept, för att det funkar verkligen!



Dåså... är ni redo?

Det här behövs till marängen:

  • 7 st äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 150 gr choklad
  • 50 gr mandelspån

Det här behövs för att få den kompletta tårtan:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ask färska blåbär
  • 1 ask färska hallon
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1 ask physalis

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
  4. Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 65 grader.
  5. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
  6. Rosta mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna.
  7. Smält chokladen under tiden i ett vattenbad och vänd ner chokladen och mandelspånet försiktigt så att marängen blir randig, marmorerad.
  8. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda marängen i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten.
  10. Låt svalna helt.
  11. Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen.
  12. Strö över färska bär.
  13. NJUT!!!

Och vet ni vad, den blev väldigt stor, och ändå helt uppäten redan på andra dagen! Alla tyckte om den så det blev att göra samma till min brors födelsedag, och en chokladtårta till min lillasyster. Dessa ska dekoreras senare idag. Har alltså något att se framemot efter jobb på en lördag! Love it!

Likes

Comments

Hej på er! Här kommer ett nytt recept på en chokladtårta som är väldigt enkel i tillagningen. Om det är något som är oklart så hör bara av er🌹

​LÄS IGENOM RECEPTET NOGA INNAN DU BÖRJAR. 

(Börja med ganachen om du ska ha med den) 


Du behöver:
5-6 ägg (5 stora eller 6 små)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2-3 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Mjöla en springform i 24-26 cm. Om man vill kan man även pudra kakao efter mjölet i formen för att kakan inte ska få vitare kanter.
Vispa ägg och socker poröst och vitt.
Sikta mjölet och kakaon i en annan skål och blanda de torra ingredienserna sedan i äggsmeten, lite i taget. Vispa inte utan blanda nerifrån och uppåt med en slev eller slickepott. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter utan att öppna luckan, därefter testa med provsticka och grädda tills provstickan är torr.
Ta ut kakan och låt den svalna. Dela den därefter i två delar. Om du fått en ojämn topp på kakan kan du vända på hela tårtbotten för att få den raka sidan överst.

Kräm:
250 gr rumsvarmt smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (сгущенка)

Vispa smöret tills det blir riktigt mjukt och vitt. Vispa därefter i EN sked i taget av den söta kondenserade mjölken (eller om man häller i den i en tunn-tunn stråle direkt ur burken som jag brukar göra). Om man inte är försiktig här kan krämen förstöras. Vispa såhär tills den kondenserade mjölken tar slut.

Om du vill ha ganache för att jämna ut kanter och toppen av tårten gör du såhär:

hacka 250 gr mörk choklad i små bitar.
Blanda 3 dl vispgrädde med 1 msk smör i en kastrull och ta från värmen när den börjar koka. Häll omedelbart ner chokladen i vispgrädden och blanda tills du får en len och fin glasyr/ganache. Vänta tills den kallnar och tjocknar för då blir det lättare att bre den runt kanter och på toppen. För att få riktigt raka kanter kan du bre på den i omgångar genom att du brer på den, lägger tårtan i kylen och fortsätter såhär 2-3 gånger tills du är nöjd med hur jämn din tårta är.
Toppa med olika bär och choklad eller efter önskemål. Kan även täckas med sockerpasta.

Lycka till och dela gärna med er av resultatet om ni bakar denna tårta❤️

Här ser ni hur man kan jämna ut runtom tårtan med hjälp av den magiska ganachen😍

Nu måste jag gå och läsa igenom 3-4 långa artiklar om hybridkrig inför min uppsats...

Trevlig kväll på er och ta hand om er och era kära🌟

Likes

Comments